Pop / R&B
Label: Epic

1. Wanna Be Startin' Somethin' (6:03)
  2. Baby Be Mine (4:20)
  3. The Girl Is Mine (3:41)

met Paul McCartney

4. Thriller (5:57)

met Vincent Price

5. Beat It (4:15)

met Eddie Van Halen

6. Billie Jean (4:56)
  7. Human Nature (4:06)
  8. P.Y.T. (Pretty Young Thing) (3:57)
  9. The Lady in My Life (4:53)
  10. Someone in the Dark * (4:49)
  11. Billie Jean [Home Demo from 1981] * (2:20)
  12. Carousel * (1:49)
  13. Vincent Price * (2:53)
  14. The Girl Is Mine 2008 * (3:11)

met will.i.am

15. P.Y.T. (Pretty Young Thing) 2008 * (4:17)

met will.i.am

16. Wanna Be Startin' Somethin' 2008 * (4:11)

met Akon

17. Beat It 2008 * (4:10)

met Fergie

18. Billie Jean 2008 [Kanye West Mix] * (4:34)
  19. For All Time * (4:08)
  20. Starlight * (5:04)
  21. Got the Hots [Demo] * (4:25)
  22. Who Do You Know [Demo] * (5:23)
  23. Carousel * (3:39)
  24. Behind the Mask [Mike's Mix] [Demo] * (5:01)
  25. Can't Get Outta the Rain * (4:06)
  26. The Toy [Demo] * (3:04)
  27. Sunset Driver [Demo] * (4:03)
  28. What a Lovely Way to Go [Demo] * (3:55)
  29. She's Trouble [Demo] * (4:13)
avatar van chevy93
Wat een album is dit. Stuk voor stuk pareltjes. Wat moet je hier over zeggen? Het album spreekt voor zich zelf.

Nummers als Thriller, Billy Jean en Beat It staan op eenzame hoogte en zullen nog tientallen jaren op die hoogte blijven. Hoe geniaal moet je zijn om dit soort nummers te kunnen maken?
Enige minpunt op dit album is P.Y.T. Ik heb niks (en zal waarschijnlijk nooit wat) met dat liedje krijgen.

Uiteraard gaat dit over de 42-minuten versie

avatar van MAS
MAS
Wat zie ik nu staan voor bonusnummers? Hoe kom je er in hemelsnaam op om een legendarisch album uit te brengen met bonus nummers met William, Fergie en Akon

avatar van Kronos
Het album is ook nog altijd als origineel te koop. Niks van aantrekken dus.

Music & Me
Wat zie ik nu staan voor bonusnummers?

Het album is ook nog altijd als origineel te koop. Niks van aantrekken dus

Toch is Thriller 25th & Thriller [Special Edition 2001] wat mij betreft het aanschaffen waard.

Op de 2001 versie staan: Carousel, Billie Jean [Demo], Someone in the Dark en interviews met Quincy Jones. Toch wel de moeite waard.

En Thriller 25th zou ik alleen al kopen vanwege For All Time (wat trouwens gedraaid zal worden bij de ceremonie op mijn bruiloft, maar dat geheel ter zijde haha)

Maar goed op de 2001 & 2008 versies zijn zat mooie momentje te vinden. Alleen de remixes skippen Jammer dat die er inderdaad bij zitten.

Kronos schreef:
Het album is ook nog altijd als origineel te koop. Niks van aantrekken dus.
Moet Thriller25 niet als los album op de site?

Nee, dat is een rerelease.

avatar van chevy93
Volgens wikipedia duurt Vincent Price maar 0:24

Thriller 25 - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org

rkdev schreef:
Moet Thriller25 niet als los album op de site?
'Nummers 11-16 zijn nieuw.'
Bron: Thriller 25 - Wikipedia - nl.wikipedia.org

herman schreef:
Nee, dat is een rerelease.
Geldt dit ook bij toevoeging van compleet nieuwe nummers ?

Ja, dan is het een rerelease waaraan nieuwe nummers zijn toegevoegd.

Okay, helder.

avatar van MC-Baka
Thriller is een lekkere album, alleen die mixes hoef ik niet

avatar van love deluxe
nostalgie, blij dat ik dit heb mogen meemaken.

de hype , het bovennatuurlijke.....
nooit hetzelfde meer gevoeld voor een artiest.

jammer dat hij zo ten schande is gebracht in zijn toch niet al te leuke leven.

rip michael

avatar van Leeds
love deluxe schreef:
nostalgie, blij dat ik dit heb mogen meemaken.

Volledig akkoord. Echter blijf ik wat meer hangen bij deze en Bad. En eveneens de film Moonwalker uit 88 al geloof ik.

Is voor mij wat gedateerd. Maar het blijft een hele leuke plaat.

Stijn_Slayer
De laatste tijd heb ik deze wat vaker gedraaid. Ik kom terug op m'n eerdere opmerking dat het wat veel van hetzelfde is, maar ik ben er wel achter dat ik 'The Girl is Mine' echt verschrikkelijk vind. 'Human Nature' is me verder wat te zwijmelend, maar die gaat dan nog. 'The Lady in My Life' vind ik tenslotte ook niet echt bijzonder. Dit in combinatie met de ietwat gladde productie (en daardoor de licht gedateerde klank) zorgt ervoor dat ik niet kan meegaan met alle torenhoge beoordelingen.

'Wannabe Startin' Somethin'' is voor mij met afstand de uitblinker, gevolgd door 'Beat It'.

Off the Wall is wat meer mijn ding, bij deze moet ik soms naar de skipknop grijpen.

avatar van musician
De plaat komt bij mij nog nauwelijk de cd speler in, maar ik geef je eigenlijk helemaal gelijk. Tot en met Off the wall.

Dat Paul McCartney zich daarvoor leende, voor zo'n draak als The girl is mine, als je het goed nagaat. Maar goed, als beste componist aller tijden moet je veelzijdig zijn: zwaar kunnen rocken en mierzoete deuntjes.

Dat mierzoete, daar is hij overigens al weer jaren van af, nu ik er goed bij stil sta.... Nee, het was toch gewoon een misser, dat gedoe met Jackson.

Human Nature
Michael Jackson - Thriller (1982)

Michael's zesde solo album sloeg wereldwijd in als een bom. Met dit album werd hij in één klap de King of Pop. Waar Off The Wall al een groot succes was doet Michael het nog even over, maar dan beter wat verkoop resulaten betreft. Tot op de dag van vandaag het best verkochte album aller tijden. Op de dag van zijn overlijden stond de teller rond de 110 miljoen exemplaren, maar dat zullen er inmiddels wel heel wat meer zijn geworden. Een record wat nooit meer verbroken zal worden.

Bij dit album komen de beste nummers ook weer van zijn eigen hand. 'Wanna Be Startin' Somethin', 'Beat It' en 'Billie Jean'. 'The Girl Is Mine' komt ook van Michael's eigen hand maar is vele malen beter als demo zonder Paul McCartney [wat ik overigens niet de beste componist aller tijden vind zoals 'Musician' beweert]. Het enige geslaagde nummer tussen Michael en Paul vind ik persoonlijk 'Say Say Say'.

Van dit album kwamen maar liefst 7(!) top 10 singles. 'Wanna Be Startin' Somethin', 'The Girl Is Mine', 'Thriller', 'Beat It', 'Billie Jean', 'Human Nature' en 'P.Y.T. (Pretty Young Thing)' en 8(!) Grammy Awards.

'Human Nature' behoort tot één van mijn favoriete Michael Jackson nummers, voor mij een nummer wat nooit en te nimmer zal vervelen. 'The Lady in My Life' is ook al vanaf jongs af aan één van mijn favoriete.

Michael Jackson - Thriller (2001)

Waar Thriller (1982) al van redelijke geluidskwaliteit was klinkt de 2001 versie begrijpelijkerwijs weer net iets beter. Maar de echte reden van aanschaf toendertijd waren toch wel de extra tracks. De interviews met Quincy Jones en de Bonustracks natuurlijk.

'Someone in the Dark' kwam van de E.T. Storybook wat echt een collectors Item is. De demo van Billie Jean laat je horen hoe Michael een nummer uitwerkt wat uiteindelijk één van de grootste disco classics werd. Echt de moeite waard.

Michael Jackson - Thriller (2008)

De Remixes hadden van mij ook niet zo gehoeven, maar die schijnen MJ een beetje door de strot te zijn geduwd door het platen label om een jonger publiek aan te spreken. Een grote fout wat mij betreft. 'For All Time' daarin tegen is een geweldig ballad. Om die reden is het wel de moeite waard om 'Thriller 25th' aan te schaffen.

avatar van stereo
Ik heb vandaag de maxisingle van 'the girl is mine 2008 (had al de originele thriller) gekocht en eerlijk gezegt, ik vind hem absoluut niet goed.

De original demo recording (1982) met enkel Michael's stem vind ik dan weer wel goed.

Hierbij sluit ik me aan bij vele onder jullie, de remixes hadden helemaal niet gehoeven.

Wat berichten verwijderd.
Let op! Discussies over de top 250-notering van dit album horen in het forum, niet bij het album.

James Sawyer
Michael Jackson - Thriller (1982)

Dit album zal mij nooit gaan vervelen. Het album start echt fenomenaal met 'Wanna Be Startin' Somethin'. Een nummer dat nooit zal vervelen en waar je het ook draait mensen zullen er op dansen. De ballads en de up tempo nummers wisselen elkaar perfect af. Er staan naar mijn mening ook absoluut geen mindere nummers op. Echt een perfect album.

Als je je beseft wat een classics er op dit album staan, Michael Jackson was gewoon geniaal. 'Wanna Be Startin' Somethin', 'Thriller, 'Beat It', Billie Jean', 'Human Nature', 'P.Y.T. (Pretty Young Thing)' het kan echt niet op. Daar komt nog bij dat Michael Jackson na mijn mening verreweg de mooiste stem ooit heeft. Het raakt me tot op mijn bod. Al zijn emoties zingt hij recht mijn hart in. En dat punt werdt in de loop der jaren alleen nog maar beter.

Sommige van de bonustracks op de Re-Masters zijn ook erg goed. Ik bedoel niet de Remixen, maar nummers als 'For All Time', 'Someone in the Dark', 'Carousel' en de demo van 'Billie Jean' zijn zeker geweldig. En daarom het aanschaffen waard.

Relax
Heb hem voor een eurootje op LP kunnen scoren, wat een lekker album eigenlijk toch.

avatar van kaztor
Music & Me schreef:

Ik zou zeggen; Koop een gewone Thriller-remaster zonder bonus-tracks.
Zo zit die bij mij in dat rode Collection-doosje. Twee andere cd's daarin (Off The Wall en Bad) hebben die vervelende interview-stukjes en inferieure bonusnummers. En die bonusnummers van dat geteisem zou ik helemaal al mijden als de pest.

musician schreef:
Nee, het was toch gewoon een misser, dat gedoe met Jackson.

Ik denk dat Paul zelf daar ook zo over denkt sinds 1985...

Wat een status bouwde dit album op, en terecht. Eens in een decennium wordt een pareltje als dit geboren.
Het album is zelfs zo goed dat ik geen onderscheid kan maken tussen wat ik echt heel goed en gewoon goed vind. (doe ik wel mijn ogen toe voor die die er in 2008 zijn bijgekomen...)
In elke song is er een leuke, sterke baslijn aanwezig, die heel herkenbaar is in Michael zijn songs, maar natuurlijk de stem van Michael (amen to that) springt er meteen uit.

5 sterren.

Stijn_Slayer
Het bestverkopende album aller tijden kan dus nooit een cultalbum zijn, hè.

avatar van LucM
Thriller verkocht aanvankelijk matig totdat Billie Jean en Billie Jean op single werden uitgebracht gekoppeld aan een geweldige videoclip. Toen kreeg Michael Jackson de smaak te pakken en bracht hij ook nog andere nummers uit op single. De albumverkoop liep dan als een trein, in 1984 was dit officieel het best verkochte album ooit en nu is dit album nog steeds erg populair.

Bedoelde gewoon: Wat voor een album is dit geworden. Populair en bij iedereen gekend over de hele aardbol. Laat ik het zo formuleren. Gebruikte een woordje waarvan de betekenis me blijkbaar niet bekend genoeg was . .

avatar van SpaceyKing99
Dit album is een van de beste van Michael. Zoniet, dan toch. Het geluid, de clips zoals Thriller de clip is zeer mooi gemaakt (geregisseerd door de regisseur van An American Werewolf In London en Blues Brothers).
Deze cd/plaat blijft vooral "Geweldig" onder de MJ-fans!
5.0*

avatar van kaztor
LucM schreef:
Thriller verkocht aanvankelijk matig totdat Billie Jean en Billie Jean op single werden uitgebracht.

Billie Jean en Beat It.

avatar van Angelo
Ik geloof dat het niet mogelijk is om een bepaald nummer te betitelen tot 'hoogtepunt' aangezien dit album een en al hoogtepunt is. Inmiddels is dit album 28 jaar oud en het klinkt nog moderner dan een groot gedeelte van de albums die nu worden uitgebracht.

Ik heb één woord voor dit meesterwerk: tijdloos.

Waarschijnlijk klinkt dit album over 28 jaar nog steeds even goed als nu en toen. Echt een bijzonder album dat nooit, maar dan ook nooit zal beginnen te vervelen.

avatar van Plons
Een jarenlange ervaring in de muziekwereld, talent, wil, feeling, businessinstinct en volledige toewijding maakten dat dit het bestverkopende album alltertijden werd.
Ga ik maar even 'one in a million' zijn, maar Billie Jean is de allermooiste song op deze wereld. Toevallig zijn zelfs velen van mijn favoriete liedjes van dit album afkomstig. Te gek.

love deluxe schreef:
nostalgie, blij dat ik dit heb mogen meemaken.

de hype , het bovennatuurlijke.....
nooit hetzelfde meer gevoeld voor een artiest.

jammer dat hij zo ten schande is gebracht in zijn toch niet al te leuke leven.

rip michael

Hij is niet ten schande gebracht , daar heeft hij zelf voor gekozen.