Michael Jackson - Thriller (1982)

Pop / R&B
Label: Epic

1. Wanna Be Startin' Somethin' (6:03)
  2. Baby Be Mine (4:20)
  3. The Girl Is Mine (3:41)

met Paul McCartney

4. Thriller (5:57)

met Vincent Price

5. Beat It (4:15)

met Eddie Van Halen

6. Billie Jean (4:56)
  7. Human Nature (4:06)
  8. P.Y.T. (Pretty Young Thing) (3:57)
  9. The Lady in My Life (4:53)
  10. Someone in the Dark * (4:49)
  11. Billie Jean [Home Demo from 1981] * (2:20)
  12. Carousel * (1:49)
  13. Vincent Price * (2:53)
  14. The Girl Is Mine 2008 * (3:11)

met will.i.am

15. P.Y.T. (Pretty Young Thing) 2008 * (4:17)

met will.i.am

16. Wanna Be Startin' Somethin' 2008 * (4:11)

met Akon

17. Beat It 2008 * (4:10)

met Fergie

18. Billie Jean 2008 [Kanye West Mix] * (4:34)
  19. For All Time * (4:08)
  20. Starlight * (5:04)
  21. Got the Hots [Demo] * (4:25)
  22. Who Do You Know [Demo] * (5:23)
  23. Carousel * (3:39)
  24. Behind the Mask [Mike's Mix] [Demo] * (5:01)
  25. Can't Get Outta the Rain * (4:06)
  26. The Toy [Demo] * (3:04)
  27. Sunset Driver [Demo] * (4:03)
  28. What a Lovely Way to Go [Demo] * (3:55)
  29. She's Trouble [Demo] * (4:13)
Bada Bing!
Geniaal album. Bijzonder is het als je je beseft dat dit album al weer 28 jaren oud is en het nog klinkt als de dag van gisteren. En over nog eens 28 jaar in 2039 zal ik waarschijnlijk weer denken van goh, dit klinkt als de dag van gisteren. Tijdloos album. Mijn kinderen zullen hier in de toekomst waarschijnlijk ook op moonwalken. Géén artiest zal mij ooit nog het gevoel geven dat Michael Jackson mij gaf/geeft. De magie rondom zijn persoon was groots. Maar aan alles komt een einde, helaas.

Na 28 jaar grijp ik toch het meest terug naar de ballades van dit album. Baby be mine, Human Nature, The Lady in My Life. Waarschijnlijk omdat je de nummers Billie Jean en Beat It bijvoorbeeld al zo vaak langs hoort komen. Het is voor mij dan ook onbegrijpelijk dat er tot op heden nog geen 'best of' van Michael Jackson is uitgekomen. Wel veel te veel Greatest Hits cd's, dat dan weer wel. Maar een album waar wat vergeten klassiekers opstaan is wat mij betreft meer dan welkom. Een nummer als P.Y.T. (Pretty Young Thing) hoor je helaas nooit ergens voorbij komen. Dus Sony sla je slag. Ik durf te wedden dat het beter verkoopt dan weer een zoveelste hit verzameling.

air
MetalFox schreef:
IK snap echt niet dat dit album niet op nummer 1 staat volgens mij houden de bezoekers van deze site meer van rock en dat begrijp ik niet ik vind rock geen muziek een paar gozers die door de microfoon schreeuwen.

als ik mij niet vergis , dan is rock een heel breed begrip . dus als je rock geen muziek vind dan vraag ik mij af over wie / welke band je het hebt . en niet iedereen vind schreeuwen lelijk hoor

avatar van Arrie
MetalFox heeft gewoon een compleet verkeerd beeld van rock.

madonnagirl3
Inderdaad.
Ik vind niet als ik het een van de beste albums allertijden vind, dat het op 1 moet.
Natuurlijk, zou het wel leuk zijn, ik denk dat de meeste die hier komen toch naar wat meer alternatieve muziek luisteren en ook rock zoals je aangeeft.
Maar rock is absoluut niet gasten die door een microfoon zingen absoluut niet.

Trouwens is er hier op Thriller ook rock te vinden, niet echt ''rock'' maar wel rocktintje, kijk maar bij Beat It.
Michael heeft wel meer geëxperimenteerd met wat rock geluiden, dus en dat vind je toch ook wel goed ?

madonnagirl3
Bada Bing! schreef:

Inderdaad, het album klinkt echt nog steeds helemaal van nu, dat is zo briljant aan dit album, tijdloos.

Mensen die pop afzeiken omdat het pop is, of rock afzeiken omdat het rock is, is niet van deze tijd. Bovendien getuigt het van een bijzonder beperkte kijk op muziek. In alle genres is goede en slechte muziek gemaakt. Alhoewel ik nooit perse een enorme MJ fan geweest ben, is deze plaat een meesterwerk. Het heeft veel betekend voor de pop en zal ook in de toekomst zijn impact nog hebben. Niet voor niets is dit de best verkochte plaat aller tijden. 4,0

avatar van VanDeGriend
Paar berichten verwijderd

avatar van laxus11
wat een album van de king of pop alle nummers zijn top

Nummers die er bobven uitsteken zijn: Beat it, Thriller en natuurlijk Billie jean

avatar van ThePrinceOfPop
Je vergeet Wanna Be Startin' Somethin' , die is (vind ik) 1000x beter/mooier dan Thriller !

avatar van Poeha
MetalFox schreef:

Ik ben een groot MJ fan en vind dit ook een sterk album, maar vind het niet het beste album allertijden, ondanks dat het de hoogste verkoopcijfers ooit heeft.
Zo vind ik de huidige en waarschijnlijk tot in treurnis nummer 1 op MuMe van Radiohead, maar een zeer middelmatig album. Maar ja als velen hem hier op MuMe hem in zijn/haar top 10 hebben staan...blijft een kwestie van smaak

Dit album heeft toch de tand des tijds niet helemaal doorstaan, lijkt me.
The Lady In My Life, Baby Be Mine en The Girl Is Mine vind ik toch wat gedateerd klinken, wat niet wil zeggen dat ze slecht zijn.

The Lady In My Life heb ik nooit zo kunnen waarderen. Vind het zelfs één van de slechtste MJ nummers ooit. Als het niet het laatste nummer op het album was, zou ik het vrijwel altijd skippen.

Maar al met al wel een prima album. 4,5*

avatar van chevy93
Poeha schreef:
Je zet nu het album gewoon uit?

avatar van rock-rick
Ik heb dit album ooit eens geprobeerd te luisteren, het album is namelijk zo legendarisch, maar nog voor Thriller heb ik hem uitgezet. Het is niet helemaal blijven hangen, eigenlijk weet ik alleen nog dat ik het verschrikkelijk slecht vond en geen zin had om even de moeite te doen er doorheen te luisteren.

De nummers Thriller en Billie Jean vind ik echter goed genoeg om nog een poging te wagen. Ik ben benieuwd wat ik er nu van ga vinden.

avatar van ThePrinceOfPop
Ik denk dat het met je leeftijd had te maken (ik weet niet wanneer je het probeerde).
Billie Jean en Thriller zijn ook nummers die een kind van 4 het leuk zou vinden en Baby Be Mine en The Girl Is Mine zou een kind van 4 niet gelijk leuk vinden.
Ik hoop dat je het nu wel goed vind, in ieder geval veel plezier met het luisteren .

avatar van rock-rick
Haha, ik had het iets van een half jaartje geleden beluisterd , maar ik moet zeggen dat mijn waardering voor Thriller en Billie Jean juist pas de laatste tijd echt is gegroeid.

avatar van RogerV
Ik moet zeggen dat ik dat ook wel een beetje heb. De tracks Billie Jean, Beat it, Wanna be startin something, Human nature en Thriller steken ver boven de rest uit. De rest vand ik ook maar gladgelikte muziek zonder al teveel pit.

avatar van ThePrinceOfPop
In ieder geval Rick, wens ik je veel plezier .

Ik moet het wel even met 0,5 verhogen, het word nooit saai en ze zijn bijna allemaal stuk voor stuk geweldige nummers.

avatar van rock-rick
Ik heb hem nu in zijn geheel beluisterd en ik snapte wel waarom ik hem bij het derde nummer uit zette. Die eerste drie nummers zijn mij wat te zoet en die stem van Michael is erg irritant. Gelukkig is daar dan de verlossing.

Thriller is erg goed en heeft al behoorlijk wat meer power dan de voorgaande nummers. Ook Michael zingt hier zoals ik dat graag hoor. Datzelfde geldt voor Beat It en Billie Jean. Vooral Billie Jean vind ik geweldig.

Jammer genoeg kan ik over het gedeelte daarna weer precies hetzelfde zeggen als over de eerste drie nummers.

Thriller, Beat It en Billie Jean zijn de enige nummers die sterren voor dit album verdienen.

avatar van ThePrinceOfPop
Jammer, maar je punt is wel duidelijk. Die nummers die je minder of slecht vind zijn ook niet voor iedereen bestemd, daarom kan ik je wel begrijpen. Alleen Human Nature begrijp ik niet, te zoet kan ik het niet noemen en de zang/stem is alles behalve irritant (denk ik), kan je het misschien uitleggen ?

En nog een vraagje Rick, ga je nog een album van MJ luisteren? Ik zou graag je mening willen over MJ´s Bad, die zijn wat meer in de style van de nummers die je van MJ op deze album goed vind,

avatar van rock-rick
Human Nature heeft nog wel wat interessante stukjes en zoet is voor dat nummer ook niet het goede woord, maar ik kan niet zo goed tegen die stem van Michael als hij zo gevoelig zingt. Bij de wat hardere stukken vind ik zijn stem wel erg goed en laat hij zien dat hij met best wat power kan zingen.

Overigens was 2 sterren wel wat overdreven, ik luister hem nu nog eens en Wanna Be Startin' Somethin' heeft ook nog wel wat. Een halfje omhoog kan dus best.

Ik wil best meer van Michael's werk horen, zoals Bad. Dan zou ik wel graag wat meer in de trant van Billie Jean of Thriller horen. Billie Jean is namelijk gewoon geweldig!

avatar van dazzler
Nu PYT nog, rock-rick, een nummer dat door dezelfde mensen is geschreven als Thriller.

Volgens mij moet je gewoon wat meer tijd nemen om een album te laten groeien.
Want je hebt je stem nu al tweemaal met een halfje verhoogd. Luisteren vraagt tijd.
En tijd brengt raad. Die Michael was muzikaal gesproken zo gek nog niet.

avatar van rock-rick
Volgens mij heb ik hem maar 1 keer verhoogd. Je kan wel gelijk hebben dat ik dit gewoon even moet laten groeien. Human Nature groeit al aardig . Maar juist P.Y.T. vond ik één van de minste op dit album.

avatar van dazzler
Ik dacht van 1,5 naar 2 en daarna naar 2,5, maar ik kan me vergist hebben.
Anyway ... ik ben blij om te lezen dat je openstaat voor het herzien van je mening.
Dat getuigt van persoonlijkheid, vind ik.

avatar van Kronos
rock-rick schreef:

In dit nummer vind ik dat juist heel erg passen. Breekbaar is volgens mij het woord.

avatar van Edwynn
Human Nature vind ook een erg goed nummer. Het gaat lekker in je hoofd zitten. Op de achtergrond of op de voorgrond. Het zit nooit mis.

Zelf kan ik weer niet zoveel met Pretty Young Thing (gekke titel eigenlijk) of het wel erg obligate Lady In My Life.

dazzler schreef:
Ik dacht van 1,5 naar 2 en daarna naar 2,5, maar ik kan me vergist hebben.

Volgens mij heb je wel gelijk, ik heb dit album ooit wel eens op 1,5 sterren gehad dacht ik.

Ik heb nog eens goed geluisterd en Human Nature is inderdaad wel een lekker nummer. Alleen kan ik me nog steeds moeilijk over die stem van Michael heen zetten. PYT en Lady In My Life blijf ik ook redelijk verschrikkelijk vinden.

Ik heb niet het idee dat dit ooit een favoriet van mij gaat worden, maar ik heb wel het idee dat ik dit best kan gaan waarderen.

avatar van ThePrinceOfPop
Volgens mij zal Lady In My Life niet groeien bij jouw, want je zegt zelf je vindt MJ´s gevoelige stem niet goel/leuk. PYT kan ik ook begrijpen, misschien is het omdat het een discoachtig nummer is .

Ik raad je het meest Bad aan .

avatar van rock-rick
Dan zal ik Bad wel eens proberen. Ik ken dat nummer zelf al en dat is niet slecht, dus dat zou wel wat kunnen worden.

avatar van ThePrinceOfPop
, Wanneer ga je het luisteren denk je? Ben nu wel benieuwd naar je mening .

avatar van rock-rick
Haha, dat zal nog even duren denk ik. Ik zit momenteel financieel niet ruim genoeg, maar ik zoek wel alvast wat op op youtube ofzo.