Toto - Falling in Between (2006)

Label: Frontiers

1. Falling in Between (4:08)
  2. Dying on My Feet (6:13)
  3. Bottom of Your Soul (7:00)

met Joseph Williams

4. King of the World (4:06)
  5. Hooked (4:38)
  6. Simple Life (2:24)
  7. Taint Your World (4:03)
  8. Let It Go (5:02)
  9. Spiritual Man (5:24)
  10. No End in Sight (6:15)
  11. Reefer Man * (2:05)
het is net wat aan de hardere kant vind ik.. Turn back en Kingdom of desire vindt ik veel beter... (het is nou niet meteen een pink floyd) maar het heeft wel wat psychedelische kanten... wel het slechtste album van toto tot nu toe... dit beter ?...

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Een middenmoter, zou ik zeggen.

(5 woorden!!!)

Casartelli schreef:
Een middenmoter, zou ik zeggen.

(5 woorden!!!)

Eén...twee...drie...vier...ja, inderdaad...vijf woorden!

Toch knap!

teutoon
Sandy21 schreef:
Bagger van eerste klasse 1/10..... niet kopen... dit is geen toto dit is een pink floyd rip-off... ik verwacht toto geen pink floyd... nog slechter dan Trough A Looking Glass...

Je ziet ze vliegen vriend.

fastpulseboy
de pink floyd vergelijking zie ik ook niet zo, al slaat ie met het eerste woord wel de spijker op z'n kop

ik mis gewoon de 80's sound van toto...het is meer melodic hardrock geworden dan de symphonishe rock/aor/westcoast band van de jaren 80.

Sandy21 schreef:

he moest dat nou.....nu lust ik mijn eten niet meer...

fastpulseboy schreef:

he moest dat nou.....nu lust ik mijn eten niet meer...

Nou...ik heb toch nog aardig gegeten hoor! Bedankt!

Tsja.. die jaren 80 sound van Toto...zucht!
Kwam die inderdaad maar terug. Hun beste periode!
Interesseert me niet dat die zo gehekeld wordt!

Maar Toto rules nog steeds, zeker live!

Poeha schreef:

Nou...ik heb toch nog aardig gegeten hoor! Bedankt!

Tsja.. die jaren 80 sound van Toto...zucht!
Kwam die inderdaad maar terug. Hun beste periode!
Interesseert me niet dat die zo gehekeld wordt!

Maar Toto rules nog steeds, zeker live!

hahaha, als het serieus was lustte ik weer mijn eten niet meer! gelukkig bedoel je het grappig.

fastpulseboy schreef:

Geweldig elke keer weer om te lezen die gevatte opmerkingen van je!
Erg sterk, kan niet anders zeggen!
We zijn het voor de rest hier totaal niet eens over Toto, weet ik!
Maar ik bescheur me vaak om je opmerkingen.
Knap gedaan!

P.S. En ook dit is serieus bedoeld!

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
jaaaaa als we allemaal zo gevat waren als snellepulsjongetje... nou... dan......

tja, kweetniet, want zo gevat ben ik niet.....

avatar van Lamontagne
Ik heb alle albums van deze topband,
bij het vorige album was het volgens velen weer teveel gecover van nummers waar je niet aan mag komen dan een live album die ook maar weer zo zo wordt beoordeeld.

Mindfields was weer te moeilijk, Tambu te soft etc etc etc.
LUISTER gewoon eens objectief en dan hoor je een band in topvorm met het Dream Theater (dus geen Pink Floyd) achtige titelnummer een door Van Halen geínspireerde Taint your world en voor de rest is het een oorgasme.

Kortom, al die negatieve recensies om een album af te kraken leuk hoor maar onderbouw het eens i.p.v. vergelijken met Pink Floyd en met bagger gooien.

avatar van Lamontagne

Goedemorgen wat een setlist, echt een overzicht van alle albums, Kingdom of desire is gelukkig ook ruimschoots aanwezig.

Wachten tot 29 oktober
Komt hier ook een DVD van uit?

avatar van Marco van Lochem
Wat een geweldig album. Met Kingdom Of Desire het beste dat Toto opgenomen hebben. Compleet, alle stijlen, veel vocaal geweld en dan het gitaarwerk van Luke, werelds. TOPPER!!!

Lamontagne schreef:

Wachten tot 29 oktober
Komt hier ook een DVD van uit?

Ja absoluut!
DVD ergens in de loop van 2008 dacht ik.

Ik vind het echt onwijs vet klinken, alleen komt het op mij niet allemaal even live over.. ligt dat aan mij?? Zang van Kimball bijv.(ernstig zuiver voor zijn doen) en ook erg veel galm bij sommige dingen(al is dat niet zo erg opzich)

laten we eerst maar eens afwachten op de echte cd, dan afgaan op die clipjes in pc geluidskwalitiet/mp3.
Bobby zong tijdens dat concert wat ingetogener dan normaal, waar ie normaal wat meer schreeuwt. daar zal het ook wel aanliggen, en ja pro tools zal ook wel lichtelijk zijn toegepast, maar doen alle artiesten na 1987 ofzo !

overegens zijn veel nummers onderdeel vane en medly en Hydra is instrumentaal helaas, en er is een akoestiche medly, maar voor de verder rest SUPER !
alleen klote zolang wachten op de dvd

kan iemand trouwens Falling in Between LIVE toevoegen ??
heb het een paar keer geprobeerd maar lukt voor geen meter , op een gegeven moment het ik het opgegeven !

Heeft iemand 'm al binnen?
Als het goed is krijg ik hem voor dit weekend hier.
Schandalig dat ze bij de FRS geen idee hadden wanneer en of hij binnenkwam!

Joël-Toto schreef:
Heeft iemand 'm al binnen?
Als het goed is krijg ik hem voor dit weekend hier.
Schandalig dat ze bij de FRS geen idee hadden wanneer en of hij binnenkwam!

Ik dacht dat hij afgelopen maandag uit zou komen.
Maar inderdaad al die hulpjes en die nep alto's bij de FRS pakken meteen de loterij bonnetjes als je de naam Toto noemt.

Ik wacht eerlijk gezegd liever op de dvd maar dat schijnt nog even te duren

Lamontagne schreef:

Ik dacht dat hij afgelopen maandag uit zou komen.

Ik wacht eerlijk gezegd liever op de dvd maar dat schijnt nog even te duren

Dan moet je inderdaad nog wel een paar maanden wachten.
Ik koop ze allebei wel, wil de DVD ook graag hebben, maar niet alleen de DVD, als ik muziek wil luisteren zet ik niet gauw een Dvd'tje op, daar moet je echt voor gaan zitten vind ik.

Bij een onbekendere muziekwinkel hier verderop in een dorp zou de CD vandaag of morgen in de winkel liggen (afgelopen maandag bij de leverancier..) en krijg ik een belletje.
Leek me toch de snelste oplossing om aan dat ding te komen.

sommige winkels in het noorden hadden hem afgelopen vrijdag al binnen, ik ben zatetdag half limburg en stukje duitsland doorgereden om hem te vinden, uiteindelijk na 200 km gereden te hebben, heb ik hem in Maastricht bij de mediamarkt kunnen kopen.
en hij is echt super ! is Live in Amsterdam is er niks bij, een flink stuk steviger .

avatar van Hans Brouwer
TOTO schreef:
Ik ben zaterdag half Limburg en stukje Duitsland doorgereden om hem te vinden, uiteindelijk na 200 km gereden te hebben, heb ik hem in Maastricht bij de mediamarkt kunnen kopen.
TOTO, dan ben je dus een èchte fan en dan mag je wat mij betreft de naam van de band misbruiken .

Nicci
Dat was een dure CD. toch al snel 15 liter benzine + de tijd die je erin stopt + de CD.

en nu maar hopen dat hij klinkt!

avatar van Hans Brouwer
Nicci schreef:

en nu maar hopen dat hij klinkt!
Een èchte fan, en dat is TOTO blijkbaar, geeft z'n laatste cent uit aan zijn of haar geliefde band .

mijn liefde voor DP heeft mij ook een Godsvermogen gekost

Nicci
tsja, dat heb ik met Prince. een driedubbelverzamelCD kopen, omdat de derde CD dingen bevat die je niet hebt . . . . .

we zouden allemaal opgenomen moeten worden

Nicci schreef:

we zouden allemaal opgenomen moeten worden

Ja maar het enige medicijn om er boven op te komen is toch weer je favoriete muziek

ach ja, als ik iets wil hebben, dan wil ik het direkt hebben, ik had al tegen mezelf gezegd, ik blijf rijden/zoeken tot ik hem vind, het was het allemaal wel waard.
alleen tis echt klote om zo lang te wachten op die dvd, zal wle weer voorjaar 2008 worden, waarom dat allemaal zo lang moet duren, is het commercieel niet beter om hem vlak voor kerstmis uit te brengen ??

Nicci
net kwam het nummer 'Dying on my feet' langs: die laatste paar minuten met blazers zijn zo ontzettend lekker! heerlijk zo'n band die op z'n oude dag z'n beste werk laat horen.

Geweldigenoten
Wat een opvallend album. Als je de eerste drie nummers achter de rug heb, heb je drie verschillende stijlen gehoord. Verder luisterend wordt het een beetje langdradig... Ik houd 'm dus nog een tijdje in de auto en geef dan pas mijn stem uit...

Lol... ook opvallend is dat fans klaarblijkelijk niet lager durven te stemmen dan een 4,5 (uitzonderingen daargelaten). Zou voor mij de eerste groep zijn waarvan alles wat ze uitbrengen meteen top is... of de fans zijn niet kritsch genoeg hahaha

Geweldigenoten
Ik kom toch terug op mijn recensie hieronder, want na vele malen luisteren is het album allesbehalve langdradig.

Het album doet mij qua gewenning erg denken aan Kingdom of desire: het heeft een tijd geduurd voordat ik hieraan gewend was. FiB is erg divers en bijvoorbeeld nummer 5 is erg opvallend; beetje "Toto meets Jethro Tull ". Persoonlijke favoriet is absoluut nummer 10, waarin ik vanaf ca. 4 minuten eigenlijk niet meer wil dat het nummer stopt.

Waardering verhoogd naar 4,5