menu

Eazy-E - It's On (Dr. Dre) 187um Killa (1993)

mijn stem
3,73 (79)
79 stemmen

Verenigde Staten
Hip-Hop
Label: Ruthless

  1. Exxtra Special Thankz (1:06)
  2. Real Muthaphuckkin G's (5:33)

    met B.G Knocc Out & Dresta

  3. Any Last Werdz (5:11)

    met Cold 187um en Kokane

  4. Still a Nigga (4:10)
  5. Gimmie That Nutt (2:59)
  6. It's On (5:02)
  7. Boyz-n-the Hood (G-Mix) (5:36)
  8. Down 2 tha Last Roach (7:51)

    met Ash Trey, B.G Knocc Out en Shaki

totale tijdsduur: 37:28
zoeken in:
avatar van BoordAppel
Volgens mij was Eazy E hier een beetje boos op Dre. Gimme That Nutt is wel een grappig nummer.

Diesel
Erg boos, hij scheld hem uit in Real Muthaphuckkin G's, goede nummer ook trouwens.

avatar van Jordy
Dre was kwaad op Eazy (die zich positief had uitgelaten over de agenten die Rodney King in elkaar hadden gebeukt) en ging, na Ice Cube, ook maar uit NWA. Dre maakte Eazy, samen met z'n nieuwe protegee Snoop, ge-na-de-loos af op Fuck Wit Dre Day (beste distrack ooit) en die klap is Eazy volgens mij nooit meer te boven gekomen. Z'n matige albums hielpen daar ook niet echt aan.

avatar van Kos
Kos
Helaas ging hij nog wel in de tegenaanval. Hij regelde zelf ook weer wat mannetjes om zich heen (BG Knocc Out, Dresta etc. - later trouwens ook Bone Thugs & Harmony) maar tja...dissen alleen is niet veel, het moet ook wel kwalitatief goed zijn. En in Eazy's geval was het veel te opzichtig (50 keer letterlijk dingen als I'ma kill Dre and Nate Dogg op een album roepen is een beetje suf natuurlijk).

Diesel
Dre krijgt er behoorlijk van langs in Real Muthaphuckkin G's hoor, en ik dacht dat Hit 'Em Up de beste distrack ooit was.

avatar van Kos
Kos
'Real Niggaz', de distrack van N.W.A. tegen Ice Cube die de groep had verlaten is wel één van mijn favorieten.
Vooral met de geweldige skit ervoor met o.a. een meisje aan de telefoon 'since Ice Cube is sucking so much New York dick, can he come and eat some of the Chicago pussy?

avatar van Jordy
Diesel schreef:

ik dacht dat Hit 'Em Up de beste distrack ooit was.


ohjee spreek ik mezelf weer tegen?

4,0
4 sterren, als dit een volledig album was met meer en dezelfde kwaliteit nummers had ie zeker 5 gekregen.
Vergeet die dre disstrack tegen eazy, real muthafucking g's is de beste disstrack ooit gemaakt. De persoonlijke disses, de beat en bg knocc out en dresta maken het DE perfecte track.

Diesel
Jordy schreef:
Dre maakte Eazy, samen met z'n nieuwe protegee Snoop, ge-na-de-loos af op Fuck Wit Dre Day (beste distrack ooit) en die klap is Eazy volgens mij nooit meer te boven gekomen. Z'n matige albums hielpen daar ook niet echt aan.

Niet mee eens. Eazy's Real Muthaphukin' G's veegt, wat mij betreft, zonder moeite Fuck Wit Dre Day van tafel. Dre valt Eazy aan met een hoop leugens en kinderachtige schuimbekkerij, terwijl Eazy's Real Muthaphukin' G's een keiharde, sterke en bovenal eerlijke diss track is met één van de beste hip-hop beats ooit. Eazy heeft met RMG voor eens en voor altijd bewezen dat Dr. Dre zijn niveau niet is.
Found a pup and now yer dapper, but tell me where the
fuck ya found an anorexic rapper. Talkin 'bout who ya go squabble with and who ya shoot. You're only 60 pounds when yer wet and wearin boots..


Now take it to the rapper, claimin to be dapper then
the Dresta, smoother then a bitch but Dre's a rollin
gangster, ain't broke a law in yer life, yet every time you rap, You yap about the guns and knifes, just take a good look and the Nigga, and you'll capture the fact, that the bastard is simply just an actor, who mastered the bang and the slang and the Mental, of Niggaz in Compton, wattz, and South Central..


Claim you used to do the dirt, but tell me who's a witness to your fuckin work, so ya never had no buiness, so save the drama jerk, Niggaz straight kill me
knowin that they pranksters, this is going out to
you studio gangsters,see i did dirt, i did work, so
many Niggaz can vouch that, so since i got stripes
i got the right to rap about that, but Niggaz like you
i gotta hate ya, i'm tired of Suburbian Niggaz talkin about
they comin from projects..


Allemaal keiharde feiten. Feit = dre = punk ass.

Diesel
nico-t schreef:
Vergeet die dre disstrack tegen eazy, real muthafucking g's is de beste disstrack ooit gemaakt. De persoonlijke disses, de beat en bg knocc out en dresta maken het DE perfecte track.


avatar van psychonaatje
3,5
Real Muthaphuckkin G's is wel een goede distrack, maar maakt toch één grote fout, tenminste BG. Knocc Out. Hij rapt:

Dr. Dre and Snoop Doggy Dogg are fuckin' actors
Pranksters, studio gangsters


Dat je dat van Dre zegt, oké, maar Snoop (Doggy) Dogg is echt geen studio gangster. Om die andere aanval op Snoop Doggy Dogg moest ik dan wel weer erg lachen:

Tell me where the fuck you found an anorexic rapper

Diesel
psychonaatje schreef:
Dr. Dre and Snoop Doggy Dogg are fuckin' actors
Pranksters, studio gangsters


Dat je dat van Dre zegt, oké, maar Snoop (Doggy) Dogg is echt geen studio gangster.

Voor jou is Snoop Dogg wellicht een zware jongen maar voor real life gangsters als Dresta, Eazy en B.G. Knocc Out is Snoop Dogg wel degelijk een studio gangster. Dat Snoop Dogg een studio gangster is heeft hij trouwens hoogst persoonlijk duidelijk gemaakt met zijn laatste albums Paid tha Cost to Be da Bo$$ en Rhythm and Gangster. Slap geouwehoer over shizzel my nizzel, fat bitches, golden rings, pimp cars en bla bla bla.

Snoop en Dre schieten ernstig tekort met hun diss track, terwijl Eazy en zijn maatjes Death Row werkelijk de grond in boren, er wordt niets heel gelaten. Real Muthaphuckkin G's behoort daarom tot de categorie klassieke diss tracks Hit Em Up, The Bitch in You etc. Fuck With Dre stelt weinig voor..

avatar van psychonaatje
3,5
Diesel schreef:

Voor jou is Snoop Dogg wellicht een zware jongen maar voor real life gangsters als Dresta, Eazy en B.G. Knocc Out is Snoop Dogg wel degelijk een studio gangster. Dat Snoop Dogg een studio gangster is heeft hij trouwens zelf duidelijk gemaakt met zijn laatste albums Paid tha Cost to Be da Bo$$ en Rhythm and Gangster. Slappe geouwehoer over fat bitches, golden rings en bla bla bla.


Eazy E heeft volgens mij niet veel meer op zijn geweten gehad dan Snoop Dogg. Beiden hebben gedealt enzo. Maar goed, het fijne weet ik er ook niet van. Ik was er niet bij.

avatar van Jordy
Diesel schreef:
Eazy's Real Muthaphukin' G's veegt, wat mij betreft, zonder moeite Fuck Wit Dre Day van tafel.


Zal 'm nog eens beluisteren

eazyfan
komaan mensen je weet toch dat hij met RMG dreday van de kaart veegde de enige reden dat death row nog bestond was dat 2pac er nog bij zat.snoop dogg en dr.dre stellen niets voor tegenover Eazy-e zelfs old school shit (een andere disstrack van eazy tegen dre)was beter dan dreday.dreday stelde weinig voor eigenlijk helemaal niets ze schelden hem gewoon uit maar RMG raakt persoonlijke dingen zals dre met lipstick enzo....
RMG is DE beste disstrack ooit beter dan hit'em up,no vaseline,the bitch in you,... .RMG is wel beter dan dreday en hier is het bewijs:suge knight heegt nog eazy aangevallen (fysiek) voor RMG.waarom zou hij hem aanvallen??omdat hij death row van de kaart aan het vegen was als dre nuthin'but a g thang niet had uitgebracht waren ze geschiedenis (daar heeft eazy ook nog iets op gezegd ook heel goed op RMG namelijk van dat SHEthing)dit is mijn commentaar zonder eazy zou je nooit Gangstarap hebben,N.W.A de beste groep ooit zou nooit geschiedenis geschreven hebben,dre zou nooit bestaan hebben,60% van de hedendaagse rappers zouden nooit bestaan hebben DUS HIJ IS DE BESTE!!!!!!!!!
EAZY4LIFE REAL MOTAFUKIN G

avatar van Gyzzz
2,5
eazyfan schreef:
zonder eazy zou je nooit Gangstarap hebben


Boogie Down Productions was toch echt nog een jaartje eerder

Snowman
En Scooly D ook.

Snowman
O ja & Ice-T

eazyfan
ja maar ze hadden niet zo veel succes als eazy-e en N.W.A
fuck tha police is een van de meest invloedrijkste liedjes in hip-hop ook hun albums van N.W.A gingen in 1988 vrij snel platina terwijl dat voor de oudere westcoast-rappers ni egt het geval was ik zeg niet dat ze slecht zijn dat helemaal niet maar vergeleken met eazy-e staan ze tog wel niet zo hoog

avatar van T.O.
eazyfan schreef:
de enige reden dat death row nog bestond was dat 2pac er nog bij zat.


Dat was pas drie jaar later.

eazyfan
ja sorry maar toch als eazy door had gedaan was death row kapot met 2pac hadden ze een soort come-back om het zo te noemen

avatar van T.O.
Juist na Doggystyle (eind 1993) was Death Row zo populair geworden juist dacht ik zo...

eazyfan
ja maar daar hadden ze toch wel een beetje geluk omdat snoop doggy bitch toen zijn beste album releasde terwijl hij dat eigenlijk niet verdiend hij is me een beetje te verwijfd.en doggystyle verkocht zeer veel door die stomme media-aandacht van die moordzaak.zijn andere albums erna verkochten toch heeel wat minder stel dat doggystyle maar gold of 1maal platina ging dan zou het heel anders uitgedraaid zijn.en je zegt zelf dat ze pas na doggystyle populair geworden werden dus als doggystyle niet veel verkocht zou hebben en eazy nog verder zou gedaan hebben met dissen dan waren ze zeker geruineerd.ik ben er bijna zker van dat death row een paar miljoen keer zelf gekocht hebben.want zo een crap verkoopt nooit goed.accepteer het gewoon Eazy-E is gewoon beter dan heeel death row.ik zou zelf durven wedden dat die moordzaak gefacked zou zijn voor meer media-aandacht want death row voelde zich echt bedreigd:dre-day was slecht en suge knight had Eazy-E zelf fysiek aangevallen.dat bewijst toch wel dat ze een beetje wanhopig waren.en RMG's is gewoon een van de beste dissen ooit de beste die een N.W.A-lid ooit gemaakt heeft.en ik heb doggy geen betere dissen horen maken tegen Eazy-E waarom zou dat toch zijn???denk daar maar eens goed over na!!en de enige reden dat eazy stopte met dissen was dat hij N.W.A weer bij elkaar wou steken.

avatar van T.O.
Ik snap je hysterie niet, ook The Chronic verkocht vele malen beter dan dit album hoor. Ik denk eerder dat Eazy hopeloos om aandacht verlegen zat.

eazyfan
Kos schreef:
'Real Niggaz', de distrack van N.W.A. tegen Ice Cube die de groep had verlaten is wel één van mijn favorieten.
Vooral met de geweldige skit ervoor met o.a. een meisje aan de telefoon 'since Ice Cube is sucking so much New York dick, can he come and eat some of the Chicago pussy?

maar die van mc ren:yeah nigga when we see your as we gonna cut your hair off and fuck you wit a brumstick.die vond ik wel het geslaagst alhoewel ik ice cubefan ben is die toch veel te goed om te haten.

Relax
Distracks vind ik niet altijd even leuk maar dit is wel wat beter verzorgd.
Gewoon een paar nummers erop wat geen disses zijn.
3.5, omdat het toch een beetje tegenvalt en het zo kort is.

eazyfan
nou ja relax je kan wel gelijk hebben want als rappers het nu weer goed maken wat dan??
mijn commentaar nog eens over die cd en de hele situatie:
met liedjes als RMG's en it's on,kon death row heel kapot gegaan waarom heeft dre zijn bek gehouden na RMG??omdat eazy een leuke foto van hem had in zijn cdboekje.
als eazy zo verder had gedaan dan was het gedaan met death row.snoop hield ook nog zijn bek.
AANDACHT EAZY-Efans op www.eazye.nl vind je alles over Eazy-E wat je wil weten en in het nederlands dus zeker eens bezoeken!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Marcel²
Ik heb net even die site gekeken, en is erg mooi gedaan. Zoals ik daar al gelezen had, is dit eigenlijk een EPtje. Maar zeker een aanrader. Geweldig dat nummer It's On. Het ging hem goed af , en zijn rap werd steeds beter. Erg goed dit.

eazyfan
Schandalig laag gemiddelde voor zo'n goed album.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:54 uur

geplaatst: vandaag om 09:54 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.