Eazy-E - It's On (Dr. Dre) 187um Killa (1993)

Label: Ruthless

1. Exxtra Special Thankz (1:06)
  2. Real Muthaphuckkin G's (5:33)

met B.G Knocc Out & Dresta

3. Any Last Werdz (5:11)

met Cold 187um en Kokane

4. Still a Nigga (4:10)
  5. Gimmie That Nutt (2:59)
  6. It's On (5:02)
  7. Boyz-n-the Hood (G-Mix) (5:36)
  8. Down 2 tha Last Roach (7:51)

met Ash Trey, B.G Knocc Out en Shaki

Marcel²
eazyfan schreef:
Schandalig laag gemiddelde voor zo'n goed album.

Valt best mee, ik zie 3 sterren toch altijd als goed.

Ookal zijn het maar 8 nummers, vind ik dit een erg plezierige CD. Goede beats (ookal zijn ze ironisch genoeg in Dr. Dre-stijl), grappige teksten, en misschien wel een paar van de beste flows die Eazy in zijn leven heeft laten zien. Vooral RMFGs vind ik een geweldig nummer, ookal kan ik Dr. Dre ook altijd erg waarderen.

Het album van Gangsta Dresta en BG Knoccout zelf is trouwens echt geweldig, maar helaas staat het niet in de directory van deze site.

avatar van thomzi50
Ik vind de beats op dit album niet echt bijzonder en het verschil tussen Dre's protégés (Snoop Dogg, Nate Dogg, RBX, etc.) en Eazy's protégés (BG Knock Out, Dresta) symboliseert het verschil tussen Dre en Eazy op muzikaal gebied. Dre was origineel en heel goed en Eazy-E maakte onoriginele muziek, ook op deze EP, die ik 2.5* geef. Alleen Real Muthpahukkin G's kan mij bekoren

Dit album is nou egte old skool. Dit album van Eazy E toen hij nog egt leefde is vet rlx, Real Muthafukkin' G's werd als beste diss uitgeroepen. Eazy E is Killer en ik ben Beniewd Wat Lil Eazy E ervan gaat maken. Zijn liedjes Gangsta Shit, They Know Me, That Fire enz. zijn chill. Ik w8 op dat Prince Of Compton album man

is dit niet het album waar hij alleen dr dre dist?

avatar van Kos
Kos
Hij disst hier Dre ja. Wat bedoel je met alleen Dre?

eazyfan
normaal voeg ik geen EP's toe in mijn top10 en geef ik geen 4.5 voor EP's maar deze is iets groter en is de beste Eazy-Ecd R.I.P. My Nigga
www.eazye.nl

Kos schreef:
Hij disst hier Dre ja. Wat bedoel je met alleen Dre?

nee dat dit hele album een dr dre diss is,

Har-M schreef:

nee dat dit hele album een dr dre diss is,

nee niet egt.Real Muthaphukkkin G's & It's On zijn de DreDissen.Any Last Werdz is een gewone track die Eazy-E
wou maken omdat hij al 2 DreDissen had.eigenlijk 3 als je Exxtra Special Thankz meetelt.Still A Nigga is ook een gewone track een zin in die track dist Dre.Gimmie That Nutt geeft nix met dissen te maken.Boyz N Tha Hood (G-Mix) is ook een gewone track,Down To Tha Last Roach disst Dre in het begin met 1 zin namelijk in het begin.
dus een volledige DreDiss album noem ik het niet.

avatar van Cath
Gimmie that, that, that nut!!

Cath schreef:
Gimmie that, that, that nut!!
haha dan moet je nog de rest van het album checken,die vond ik nog de minst goede maar zeker niet slecht .dit album geeft eigenlijk geen slechte tracks en dat mag ook wel voor een CD met maar 8 trax waaronder 1 Intro .

kort maar krachtig

BB Gambini
Heel goed album, vind van #1 t/m #8 gewoon gruwelijk. Hij was bezig Death Row kapot te maken, maar toen ging die dood, RIP.

eazyfan
ik geef dit album nu ook 5* ,zeer goed album,beste Eazy-Ealbum ooit,maar omdat het een EP is voeg ik het niet toe in me top10,anders stond deze op 3 .scheelt 2 tracks van Illmatic dus eigenlijk bijna een volledig album,alle beats zijn geweldig op dit album en de rhymes zijn zeer sterk.Eazy is en blijft me favoriete rapper ooit .RIP

avatar van Conway Twitty
Qua lengte scheelt het maar een minuutje met Illmatic.

avatar van snoopy
Ik vond dit ook een goeie album van Eazy-E maar het is wel zonde dat deze cd maar 8 tracks heeft.

avatar van Cath
ik moet hem nog ff wat beter beluiteren, maar klinkt heerlijk. Vooral Gimme That Nutt, zo vrolijk, maar zo grof!;D

avatar van Cath
Zitte echt vette tracks tussen:) alleen toch wordt het soms een beetje eentonig ofzo.. voor nu 4.0, kan nog veranderen..

Je verveelt je geen seconde bij het aanhoren van deze 'Coole' Plaat.
Any last werdz is toch wel mijn favoriet, zijn flow was echt niet te stoppen. Heerlijk!
Aan One Liners ontbreekt het ook niet.
Wat me ook opvalt..Hij rapt alsof het hem totaal geen moeite kost. Dat komt maar zelden voor in mijn beleving

4.5 hoor

CaliLove
Voor mij is dit het beste Eazy-E album. Bevat 2 van de hardste dissnummers ooit: Real Muthafuckin' G's en It's On. En de rest van de nummers zijn natuurlijk ook dope enkel Down 2 Tha Last Roach wat langdradig.....

0,5
DPG
Zelf ben ik meer een dr.dre van en'het hele death row gedoe zowat maar ondanks dat die death row zwaar uit disst en andersom ook,staan er toch zeer sterke g funk nummers op.

dit album heeft hele goede beats,en de teksten zijn soms heel erg goed maar het album is te kort en dat is toch wel jammer de flow zakt daardoor snel weg en word je al snel zat van dit alum.
het verdiend zeker wel een 3.5

zeer aardig alum!

avatar van thomzi50
En je stemt 0,5?

toffe album ik vind dre enzo ook well goed maar niet om de dissjes enzo weer andere style wat die album well weer goed maakt alle nrs vet 5

Beste album/e.p. van onze gangsta-rapper Eazy.Man waar is de tijd 94'.Ik geef deze een 4,5 en ook het hoogste wat hij krijgt van me over heel zijn solo carriere gezien.

eazyfan
4* omdat het EP is, beste Eazy-Ecd ooit .

eazyfan schreef:
waarom heeft dre zijn bek gehouden na RMG??omdat eazy een leuke foto van hem had in zijn cdboekje.

Daar moet ik je ongelijk in geven, in het intro van (geloof ik) Lodi Dodi (afkomstig van Doggystyle) hoor je Daz en Dr. Dre het erover hebben.
Iets van: ,,What about the niggaz on tv dissing you?''
Dre:,,Man, f*ck those niggaz. Yo yo yo Daz, Eazy come, Eazy *BANG*

Raekwon the chef
Die Eazy-E was me toch een knaapje! hij is een slecht voorbeeld voor de jeugd
die teksten zijn belabberd slecht en het is een werkelijke marteling om dit mijn oren binnen te laten treden. de beats zijn kut.

het intro begint veelbelovend maar verraad ook de slechtheid van dit album.

Daarna komt een goed nummer, Real motherfucking G's. Dre'sta en Knoccout brengen spetterende voorstellingen, Eazy gaat hier ook redelijk zijn gangetje in deze disstrack naar de heer Dre.

Any Last Werdz bevat dan weer zo'n oorschellend geluid. Ik weet niet goed wat ik hier mee aan moet. Ik sta voor een groot raadsel.

Still A Nigga staat bomvol met woorden als motherfucker en fuck en ga zo maar door, het begint op een gegeven moment ernstig te storen en wederom skip ik weer een nummer op dit slechte album.

gimmie that nut is een vreselijk pornografisch nummer met onsmakelijke geluiden van orgasmes en bevredigingen. het seksleven van makkelijke-e interesseert mij zeker niet en daarom moet ik me toch helaas weer gaan storen aan dit tenenkrommende nummer wat belachelijk en pervers overkomt.

It's On heeft een komisch intro maar ook deze track waarborgt weinig goeds en de geheimen in deze track zijn minimaal. eazy-e zet zijn slechte optreden door met dit verschrikkelijke nummer

de g-mix van boyz n the hood is een beetje aan de overbodige kant aangezien dit nummer al vele malen is geremixt, laat het in zijn waarde en ga het alsjeblieft niet zo uitmelken zeg!

we sluiten af met een zinderend lang nummer, wel 7 minuten lang, waarvan het overgrote deel gepraat is, hier kan ik toch totaal niks mee?

mijn conclusie is daarom: het is net als de eelt op je eikel die je krijgt van het trekken, vergelijkbaar met het spel San Andreas (wat momenteel ontiegelijkword uitgemolken) belooft dit album niks nieuws maar weet toch weer op hetzelfde bootje mee te varen want het is algemeen bekend: trekken blijft lekker

CaliLove
@ Raekwon The Chef
Wat bedoel je met dat Eazy-E een slecht voorbeeld was voor de jeugd? Hij werd zelfs uitgenodigd door de toenmalige president van de USA in het Witte Huis omdat hij zich zo inzette voor liefdadigsheidprojecten voor de jeugd...
Aan je commentaar op dit album en je top-10 te zien denk ik dat jij meer voor de Eastcoast-stijl bent en niet voor de Westcoast-stijl,want dit album is gwn DOPE, en de beats op Real Muthaphukkin' G's en It's On zijn mee van de beste beats ooit gemaakt.

Raekwon the chef
ik bedoel met zijn taalgebruik is hij een slecht voorbeeld voor de jeugd en dan bedoel ik vooral het kleine grut
sorry dat je daardoor zo snel aangebrand werd

Relax
CaliLove schreef:
@ Raekwon The Chef

Komt ie weer met zijn slechte argument.. west coast style, dit is een eigen style met beats in de style zoals de producer ervan houd.