The National - Trouble Will Find Me (2013)

Label: 4AD

1. I Should Live in Salt (4:08)
  2. Demons (3:32)
  3. Don't Swallow the Cap (4:46)
  4. Fireproof (2:58)
  5. Sea of Love (3:41)
  6. Heavenfaced (4:23)
  7. This Is the Last Time (4:43)
  8. Graceless (4:35)
  9. Slipped (4:25)
  10. I Need My Girl (4:05)
  11. Humiliation (5:01)
  12. Pink Rabbits (4:36)
  13. Hard to Find (4:13)
  14. Learning * (3:02)
avatar van Toob
Kon het toch niet laten om te gaan luisteren. Net begonnen aan mijn eerste luisterbeurt en het klinkt nu al geweldig!

haha, belachelijk hoog gemiddelde. dit is de radiohead van 2013. (al waren de taferelen destijds bij uitkomen van 'in rainbows' hier nog veel indrukwekkender):)

De-noir schreef:

Was me al opgevallen dat zijn stem op dit album wat vaker in de hogere regionen zit. Neem een Fireproof bijvoorbeeld.

Ja, dat vind ik nou weer een pluspunt, die afwisseling tussen zang in de lagere en hogere regionen.

Al denk ik dat nummers als, bijvoorbeeld, Blank Slate live nu minder goed uit de verf komen.

avatar van Santos
Na 6 luisterbeurten begint het album steeds fijner te worden. Of het nu wel of niet beter is dan High Violet, daar ben ik nog niet achter. Wel een wat rustiger plaat en echte uitschieters zijn er voor mij nog niet. Misschien Pink Rabbit.

Ik vind trouwens het artwork best creepy en ook niet echt mooi (creepy en mooi zou ook samen kunnen gaan).

avatar van Toob
Wat is Slipped mooi zeg ik ben heel blij tot nu toe. Ik was nooit echt een HV aanhanger, altijd meer Boxer en Sad Songs, dus ben blij dat ze met dit album weer een andere kant op zijn geslagen.

avatar van De-noir
Neeeee wie moest die U2 analogie nu leggen? Nu hoor ik het ook. Ik heb een bloed hekel aan Bono en kornuiten

avatar van Linius
Toob schreef:

En toch heb je een High Violet avatar

avatar van (Blacksad)
Ook bij mij knaagt het enorm om hem nu al te beluisteren, maar ik hou vast aan 20 mei om 'm met mijn handen te kunnen vasthouden. Geeft nog altijd een extra 'dimensie' aan zo'n eerste luisterbeurt vind ik

avatar van hallo!
De-noir schreef:

Iemand mag mij eens concrete voorbeelden geven. Ben namelijk een groot U2 fan, maar ik hoor geen gelijkenis.

Linius schreef:

En toch heb je een High Violet avatar

Klopt, vind dat dan wel weer mooiste album art van ze.

avatar van De Daniël
hallo! schreef:

Test: start Heavenfaced eens vanaf 3:05 in en vraag aan iemand die een beetje wat van muziek weet (maar niet te veel) van wie het nummer is. Grote kans dat U2 het eerste is dat geroepen wordt.

De Daniël schreef:

Mensen die een beetje van muziek weten maar niet al teveel roepen nogal snel eens U2 als je vraagt naar een rockband natuurlijk.
Ik dacht eerder aan R.E.M. eigenlijk bij Heavenfaced.

avatar van De-noir
De Daniël schreef:

Yep, een goed voorbeeld. De gelijkenissen zijn vaag associatief van aard hoor. Songstructuren icm met lyrics blijven nog steeds ontegenzeggelijk The National. Maar die zanglijnen in het slotnummer bijv. hadden zo van Bono kunnen komen als ik niet beter had geweten..

avatar van Zoute Popcorn
Wat een gemiddelde na 100 stemmen!

avatar van chevy93
Huh? Ik verdenk ervan dat The National een aantal accounts op MusicMeter aangemaakt heeft!

avatar van (Blacksad)
Inderdaad, echt een ongelooflijk hoog gemiddelde, overtreft alle verwachtingen!

avatar van Harderwiek
Na twee luisterbeurten ben ik nog niet zo overtuigd als de rest hier. Vind het regelmatig iets te 'tam' klinken. Nog maar even goed luisteren

Met het risico dit nummer volledig te verpesten voor sommigen:
Heavenfaced, op 2:29.

She's a queever, and I believe her.
Uh...

Voor degene die South Park niet kennen, Queef

avatar van Eilord
101 stemmen en dan een gemiddelde van 4,36. Ik zal vast niet de enige zijn die dat verbaasd. Toch is het mijn inziens meer dan terecht. Meerdere keren heb ik al voorbij zien komen of dit album nu beter is dan High Violet en ook die vraag begrijp ik volkomen. High Violet is werelds maar deze zal daar niet veel onder doen. Zelf ben ik er ook nog niet over uit welke wint. Heb deze nu 4,5* gegeven, High Violet krijgt van mij dezelfde score. Die had ik nog niet beoordeeld.

avatar van peterjames777
Idd wat een score!
Ik moet zeggen dat ik ook helemaal verliefd ben op deze plaat. Ik had dat ergens niet helemaal verwacht. Ik had zeker wel een degelijke plaat verwacht. Maar Demons en Swallow The Cap konden mij niet helemaal overtuigen een paar weken geleden. Dus waren mijn verwachtingen wat getemperd. Ik verwachte een typisch doch degelijk National album dat niet zou verrassen.

Dat eerste klopt. Het is een typisch National album met hun typerend geluid maar toch ben ik verrast!
Wat een plaat. Prachtige melodieën en vooral weer die heerlijke melancholie. De plaat zit weer vol oprechte emotie en dringt soms door tot merg en been. Ook Demons en Swallow The Cap ben ik gaan waarderen.

Hoogtepunten zijn I Should Live In Salt, This Is The Last Time, Pink Rabbits en Humiliation (die mij aandacht al trok bij de live opname) Wat een nummers, wat een emotie. Genieten.

avatar van chevy93
Een bizar hoog gemiddelde, dat is zeker. Toen dat na 30 stemmen zo was, was ik vooral argwanend. Maar vandaag blijkt dat gemiddelde zelfs nog een beetje hoger geworden, met ruim 100 stemmen.

Aangezien ik niet geloof in 'blanco' een album in gaan in dit geval, zijn er twee opties: ik ga mee met het geweldig hoge gemiddelde of ik ga juist zoeken (bewust of onbewust) naar redenen waarom dat gemiddelde gewoon belachelijk hoog is. Na de eerste paar nummers vond ik die bevestiging, omdat ik die niet zo boeiend vind.

Langzaam wordt dit album echter steeds indringender en steeds intiemer. Het einde van Swallow the Cap is een voorteken. Een voorteken voor een aantal prachtige nummers. Eigenlijk gewoon tot aan het einde van het album. Met als hoogtepunten voor mij Slipped en I Need a Girl. Zeg ik nog voorzichtig.

Catchy nummers als Bloodbuzz Ohio of Slow Show ga je hier echt niet op vinden. Maar na wat nummers los gehoord te hebben en ook mijn eerste volledige speelbeurt ga ik me zowaar nog afvragen of dit gemiddelde eigenlijk helemaal niet zo overdreven is.

chevy93 schreef:
Met het risico dit nummer volledig te verpesten voor sommigen:
Heavenfaced, op 2:29.

She's a queever, and I believe her.
Uh...

Voor degene die South Park niet kennen, Queef
She’s a griever, my believer
It’s not a fever, it’s a freezer
I believe her, I`m a griever now

is het volgens songmeanings al weet ik niet hoe betrouwbaar dat is. tis zon beetje als matt berninger zelf zegt. het is mooi als mensen eigen interpretaties van zijn teksten erbij verzinnen.

avatar van AOVV
Het enorm consistente niveau van deze plaat kan je al opmaken uit het feit dat elke user zijn eigen favoriete nummers heeft. Ik kan na één luisterbeurt nog niet zeggen welke ik het beste vind, natuurlijk klinkt 'Demons' het meest vertrouwd (meeste beluisterd). Maar de eerste luisterbeurt was alvast zeer goed, en een bevestiging van mijn vermoeden: deze moet ik gewoon in huis hebben.

avatar van Don Cappuccino
Het laatste album wat zo'n hoog gemiddelde had na honderd stemmen was de laatste van Deftones, die stond toen rond 4,15/4,20.

avatar van René.
Harderwiek schreef:
Ik volg (onder andere) jou als user, om hip-hop te ontdekken en omdat ik te lui ben zelf uit te zoeken welke cd's er uit komen, maar dan is het natuurljik niet de bedoeling dat je ook berichtjes bij Rock gaat achterlaten. Ik heb absoluut geen behoefte om deze cd te gaan luisteren.

Ik hoop dat je hier voortaan rekening mee houdt.

avatar van heavenmotel
Die stem irriteert me, ik kan er echt niks mee (voorlopig).

avatar van Rudi S
Misschien moet jij op zoek naar de karaoke versie van dit album

avatar van freekowtski
Nooit begrepen wat mensen zo goed vinden aan deze band. Niks vernieuwend en behoorlijk saai. Goed voor op achtergrond in de supermarkt.