The National - Trouble Will Find Me (2013)

Label: 4AD

1. I Should Live in Salt (4:08)
  2. Demons (3:32)
  3. Don't Swallow the Cap (4:46)
  4. Fireproof (2:58)
  5. Sea of Love (3:41)
  6. Heavenfaced (4:23)
  7. This Is the Last Time (4:43)
  8. Graceless (4:35)
  9. Slipped (4:25)
  10. I Need My Girl (4:05)
  11. Humiliation (5:01)
  12. Pink Rabbits (4:36)
  13. Hard to Find (4:13)
  14. Learning * (3:02)
freekowtski schreef:
Nooit begrepen wat mensen zo goed vinden aan deze band. Niks vernieuwend en behoorlijk saai. Goed voor op achtergrond in de supermarkt.

Vertel me, welke supermarkt???

avatar van Eveningguard
freekowtski schreef:

The National maakt muziek die door de samenkoming van de instrumenten voornamelijk fris en emotioneel overkomt. Ik heb echter altijd het gevoel dat er iets mist. Desondanks wel vier sterren voor High Violet.

Men krijgt het trouwens steeds voor elkaar om een lelijke hoes te maken. Image is nooit zo het ding van de band geweest.

Jav-
Nou, die cover van Boxer is toch best mooi!

Ik begrijp eigenlijk niet waarom iedereen deze hoes zo lelijk vindt, ik vind em schitterend!

Cured
117 stemmen (!) al en dan 4,36 als waardering ? Fanclubactie ? Het album is officieel nog niet uit. Als de muziek net zo goed is als het hier lijkt, zal ik hem zeker aanschaffen.

RH80 schreef:

Kun jij mij dan uitleggen waarom jij deze hoes schitterend vindt?
Ik vind 'm saai, een beetje creepy en niet mooi.

avatar van Fake_world
Hoog gemiddelde! Toch benieuwd om te horen wat ze ervan gebakken hebben.

avatar van heavenmotel
Rudi S schreef:
Misschien moet jij op zoek naar de karaoke versie van dit album

avatar van Gloeilamp
freekowtski schreef:

Draaiden ze dit maar in de supermarkt waar ik werk. Ik begin redelijk gek te worden van Anouk, Racoon en Kane. Doe mij The National dan maar

avatar van Eveningguard
Gloeilamp schreef:

Niet veel mis met Racoon, maak ik snap je punt.

avatar van De Daniël
Nondeju, wat is Slipped toch prachtig Zag trouwens net die videoclip van Sea Of Love. Het begint saai te worden, maar ook die is geweldig is al zijn eenvoud en dat jongetje steelt sowieso de show.

avatar van sierrra
Krijg wel spontaan ADHD van die clip.

avatar van hroswith
Tijdens het hardlopen zojuist in zijn geheel beluisterd en naderhand nogmaals een selectie van nummers. Klinkt allemaal erg vertrouwd. Ik hoor af en toe een behoorlijk ingetogen The National en een - ondanks dat dit de gelekte versie is is - erg goed geproduceerd album. Omver geblazen werd ik echter geenszins. Ik snap het extreem hoge gemiddelde - als was dit een Kid A of Revolver - nog niet echt.

avatar van Streup
Haha 4,39 sterren. Zo staat hij morgen op de tweede plek van de rock-platen

Lijkt me niet houdbaar maar het gemiddelde zal vermoedelijk vrij hoog blijven, wellicht rond de twee vorige platen.

Het is weer een erg sterke plaat geworden. Erg knap van een band om zo'n reeks van sterke platen te maken. Wat mij betreft zit er sinds The National niet een echte mindere tussen. Na een luisterbeurt of 5 lijkt het erop dat het geluid meer richting Boxer gaat dan richting High Violet. Ik heb geen minder nummer kunnen spotten. I Should Live in Salt en Graceless (lekker Joy Division achtig die laatste!) springen er momenteel uit. 4,5*!

avatar van hroswith
I Should Live in Salt viel me nu juist direct een beetje tegen. Althans, als je er een opener als Fake Empire tegenover zet.

Maargoed, ik laat me over 5 luisterbeurten nog wel eens horen.

avatar van Lexcoaster
Wat een prachtige cover. The National, veel over gehoord, moet ze maar eens gaan uitchecken denk ik..

west schreef:

Kun jij mij dan uitleggen waarom jij deze hoes schitterend vindt?
Ik vind 'm saai, een beetje creepy en niet mooi.

Ik vind dat hij goed de emotie van het album grafisch weergeeft. Helder en grijze tinten. Verder vind ik em ook gewoon mooi, valt niet veel aan uit te leggen denk ik

avatar van Santos
RH80 schreef:

Wat maakt men zich nou druk om de hoes? Het album zelf is een pareltje.

avatar van Sparks
Lexcoaster schreef:
The National, veel over gehoord, moet ze maar eens gaan uitchecken denk ik..

uitchecken? vergeet bij het verlaten van de trein niet je bagage?

avatar van Fathead
Het is allemaal weer lekker hoor! Geen vieze bonbons in dit doosje...

avatar van jellecomicgek72
Lexcoaster schreef:

Dan heb je nog veel moois om uit te checken!

avatar van Toob
Wat is This Is The Last Time goed zeg. Echt één van hun betere.

avatar van jrn
jrn
René. schreef:
Ik volg (onder andere) jou als user, om hip-hop te ontdekken en omdat ik te lui ben zelf uit te zoeken welke cd's er uit komen, maar dan is het natuurljik niet de bedoeling dat je ook berichtjes bij Rock gaat achterlaten. Ik heb absoluut geen behoefte om deze cd te gaan luisteren.

Ik hoop dat je hier voortaan rekening mee houdt.

Dit moet een van de meest geinige berichten zijn die ik tot dusver op MuMe ben tegengekomen.

Wat betreft de plaat; deze moet ik tijd geven, zoals bij Boxer ook het geval was. Ik hoor de kwaliteit en de pracht, maar volledig bij de strot grijpen doet het nog niet. Dat gebeurde bij HV toch vrijwel direct, al was dat ook mijn eerste National plaat. Vind vooral de productie een stuk minder spannend dan bij HV, en het kabbelt meer voort, waardoor ik her en der de aandacht (volledig) verlies. Don't Swallow the Cap komt mijn insziens het meest in de buurt van HV, en is (waarschijnlijk daardoor) sinds de lek m'n favoriet.

UnknownPleasure
ik heb wel heel erg het gevoel dat ik dit al veel vaker gehoord heb, het lijkt ook allemaal in het zelfde ritme geschreven te zijn, en op de zelfde manier te worden gespeeld, de drums altijd van : boem boem tak tak boem boem tak tak (wanneer het snel gaat zoals opgraceless en wanneer het langzaam wordt zoals op slipped waarbij ook de o zo herkenbare piano riedeltjes ook weer worden gespeeld). toch weet ik dat dit op een vreemde manier niet helemaal klopt, en zo wel, het in iedergeval na een tijd niet meer uitmaakt, maar dat dat vooral altijd in het begin zo lijkt, en ik weet dat ik ook dit album wel weer ga waarderen, maar in het begin kan the national mij eigenlijk nooit echt raken, ik snap dan ook niets van de al meteen zo hoge score, the national groeit bij mij altijd heel traag, als een vaag negatief dat na het ontwikkelen in de donkere kamer eerst terecht komt op het grote stapeltje anderen, niet eens geselecteerd wordt als interessant werk, maar toch in je broekzak terecht komt waar het altijd blijft behalve wanneer je het wil zien. ik heb een vaag gevoel dat met deze ook gebeurd.

Zwan
Hey. Stond hier net een leuk berichtje over een shift knop ???

avatar van Don Cappuccino
Degene die dat had geschreven had net de backspace-knop ontdekt.

Don Cappuccino schreef:
Degene die dat had geschreven had net de backspace-knop ontdekt.

avatar van Mathough
Was aanvankelijk toch een beetje teleurgesteld over de studio versie van ''Humiliation'', maar dit nummer herbergt een ruimte van energie waar ik maar geen genoeg kan krijgen.

avatar van chevy93
Zwan schreef:
Hey. Stond hier net een leuk berichtje over een shift knop ???
Ik had 'm verwijderd. Heb liever dat het over het album gaat. Maar aangezien ik het er nu toch over heb...

Het was iets van:
Op je toetsenbord zit ook een Shift-knop. Misschien eens de functie daarvan googelen.

avatar van Lexcoaster
Sparks schreef:

uitchecken? vergeet bij het verlaten van de trein niet je bagage?

Nooit. Zeker niet als er muziek in zit.