Kid Cudi - Indicud (2013)

Hip-Hop / Pop
Label: Republic

1. The Resurrection of Scott Mescudi (2:40)
  2. Unfuckwittable (4:35)
  3. Just What I Am (3:48)

met King Chip

4. Young Lady (4:24)

met Father John Misty

5. King Wizard (4:16)
  6. Immortal (5:01)
  7. Solo Dolo, Part II (3:34)

met Kendrick Lamar

8. Girls (4:27)

met Too $hort

9. New York City Rage Fest (1:53)
  10. Red Eye (3:54)

met Haim

11. Mad Solar (4:08)
  12. Beez (3:13)

met RZA

13. Brothers (4:41)

met A$AP Rocky en King Chip

14. Burn Baby Burn (2:58)
  15. Lord of the Sad and Lonely (2:46)
  16. Cold Blooded (2:32)
  17. Afterwards (Bring Yo' Friends) (9:03)

met King Chip en Michael Bolton

18. The Flight of the Moon Man (2:51)
Dopeeeeeee!

avatar van MB23
Must buy!

avatar van Game
Lelijke hoes. Cudi slaat wel te ver door met z'n artwork vind ik, met zo'n lijst eromheen, net als in de videos.

Enfin, als de muziek maar goed is. De tracktitels zijn alvast weer typisch Cudi.

Lord of the Sad and Lonely

avatar van gil335
Ik verwacht veel van deze plaat, hopelijks kan Cudi dit waarmaken. De eerste 3 singles stellen al niet teleur, nu nog afwachten naar de rest!
De hoes is inderdaad een gedrocht . Zolang de muziek goed is maak ik me daar wel geen zorgen over

Lasers
Heb de cd al besteld! De hoes vind ik wel wat hebben, denk dat het er vet uitziet in het echt.

Zeer benieuwd naar Girls na het horen van de live versie

avatar van No Surrender
Heb hier echt veel zin in. Ben helemaal benieuwd naar het tweede deel van Solo Dolo. Het eerste deel is namelijk een van mijn fav. van Kid Cudi en daarbij; Kendrick Lamar komt in het tweede deel voor.

avatar van He$$el_01
Beez met RZA

Interessant...

Just what I am , immortal en king wizard zijn al bazen nummers.

ben benieuwd!

Girls is hard.

avatar van No Surrender
Immortal is trouwens ook erg hard... Just What I Am en King Wizard heb ik nog niet goed genoeg gechecked.

Luister nu Girls, klinkt ook dope... alleen is Immortal toch wel veel beter.

Snippets vallen tegen

avatar van Delars
Mee eens, alhoewel dat bij al zijn albums het geval was.
Het draait altijd om het het geheel bij Cudi.

avatar van kobe bryant fan
King Wizard is dope!
Ben wel benieuwd naar Solo Dolo Part II, Solo Dolo is namelijk m'n favoriete Cudi track.
Hoes is overigens een gedrocht.

avatar van No Surrender
Mag nu wel gezegd worden dat Immortal ook in het toplijstje van Kid Cudi mag gaan. Ik draai dit nummer echt al sinds die gelekt is de hele dag door. Snippets klinken voor de rest wel dope, maar die zijn al te kort om een mening op te baseren.

Wat klinkt dat nummer met The RZA trouwens verassend goed.

avatar van Silky & Smooth
Ik probeer sinds het eerst album van Cudi zijn singles te vermijden. Hoe goed ze ook zijn, ze komen als geheel meestal nog beter tot hun recht. Toch moet ik toegeven dat What I Am (het enige nummer wat ik tot nu toe gehoord heb) echt geweldig is!

Lasers
Nooit wil ik de snippets beluisteren maar toch altijd doen...

De tweede keer luisteren vond ik snippets veel beter dan tijdens de eerste luisterbeurt. Het meeste klinkt veel belovend

Hij is geleaked, later vanavond maar eens checken. Gelukkig heb ik de verleiding van de snippets doorstaan.

avatar van clareyboy
Ik heb ook nog niks beluisterd v/d album, ben erg benieuwd iig.

avatar van Jordyp
Opvallend vroeg. De singles klinken tot nu beter dan zijn vorige albums, snel luisteren

avatar van D-Clutch
Niet heel best op het eerste gehoor, het slaat mij allemaal iets teveel de experimentele weg in. De singles bevielen me prima, Red Eye is hard, maar voor de rest staan er teveel nummers op die me weinig doen. Tegenvaller.

avatar van 'State Of Mind'
Ik heb zo'n gevoel dat deze plaat erg 'leeg' gaat klinken, zo meteen maar eens luisteren!

Ik heb hem , ga hem nu luisteren!

beez is hard

Fucking hard

Fucking wack. Cudi is geen goeie producer vergeleken met emile. Paar goeie tracks, de rest lijkt te veel op elkaar. Dat experimentele kan de wackness niet verbergen.

avatar van Delars
Ik bedoelde dat Beez hard is, vooral de verse van RZA.

avatar van Holla
Ik ga het eens beluisteren!

Edit: Ik wist vooraf niets van Kid Cudi, kende Day n Night van jaren geleden en dat is het. Wist dat hij lid was van G.O.O.D. Music was en las dat dit zijn laatste album daar is, maar verder nooit de behoefte gehad om zijn muziek te gaan luisteren. De singles wisten me vooraf overigens niet echt te overtuigen, vond ze een beetje vreemd, anders dan wat ik gewent ben van hiphop. Maar nadat ik het hele album beluisterd heb vind ik het toch een zeer vermakelijk album, een erg sterk begin met de eerste 6 tracks waar ik erg vrolijk van werd, en op het einde toch tracks als Cold Blooded, Beez en Brothers die ik enorm kan waarderen. Nee dit was het niet voor mij dacht ik, maar ik ben blij dat ik toch mijn grenzen verlegd heb . 3.5 nu

avatar van gil335
Cudi did it again!! (album is gelekt)

Lasers
Na een paar keer luisteren bevalt het album mij steeds meer. Instrumentals mochten wel weg worden gelaten. Solo dolo II valt wel heeel erg tegen

avatar van Delars
Ondanks dat ik een Cudi fan ben valt het album mij na meerdere luisterbeurten wat tegen.
Ten eerste, zoals eerder genoemd, zijn de producties van Cudi niet zo sterk als die van Emile.
Jammer genoeg vind ik ook dat het album veel te lang duurt, rond Beez begin ik meestal mijn concentratie te verliezen.
Dit is iets wat ik nog niet eerder bij een Cudi album heb gehad, ze werden altijd beter na meerdere luisterbeurten maar dat is bij mij nu nog niet het geval.
Ik geef het nog de kans om te groeien, maar voor nu vind ik het een teleurstellende plaat.