Kid Cudi - Indicud (2013)

Hip-Hop / Pop
Label: Republic

1. The Resurrection of Scott Mescudi (2:40)
  2. Unfuckwittable (4:35)
  3. Just What I Am (3:48)

met King Chip

4. Young Lady (4:24)

met Father John Misty

5. King Wizard (4:16)
  6. Immortal (5:01)
  7. Solo Dolo, Part II (3:34)

met Kendrick Lamar

8. Girls (4:27)

met Too $hort

9. New York City Rage Fest (1:53)
  10. Red Eye (3:54)

met Haim

11. Mad Solar (4:08)
  12. Beez (3:13)

met RZA

13. Brothers (4:41)

met A$AP Rocky en King Chip

14. Burn Baby Burn (2:58)
  15. Lord of the Sad and Lonely (2:46)
  16. Cold Blooded (2:32)
  17. Afterwards (Bring Yo' Friends) (9:03)

met King Chip en Michael Bolton

18. The Flight of the Moon Man (2:51)
avatar van gil335
Ik moet mijn eerdere enthousiasme ook wat aanpassen, toen was ik het album nog aan het beluisteren. Zoals Delars zegt ook ik verlies mijn concentratie na een tijdje, ik vind dat het album wel heel sterk begint maar het had idd beter wat korter geweest...
Jammer want deze plaat had wel enorm veel mogelijkheden!
Hopelijks groeit hij nog wat vooral de laatste 5 nummers dan voor mij. De producties vind ik zeker niet tegenvallen, het zijn een andere soort producties dan die van Emile maar ik vind ze persoonlijk ook wel iets hebben!

avatar van No Surrender
Solo Dolo pt. 2 valt mij vies tegen. Alles wat deel 1 goed deed, doet deel 2 slecht. Voor de rest toch wel een paar erg lekkere nummers op dit album, vooral Red Eye vind ik geweldig.

avatar van Rhythm & Poetry
Als hiphopartiest Michael Bolton op je album zetten. Dan ben je dus echt mijn held. Lekker album ook hoor, minder dan zijn vorige werk (dat wel), maar dat lijkt vooral te komen doordat de nummers teveel aan elkaar gewaagd zijn en er dus niet zozeer positieve uitschieters op Indicud te vinden zijn. En in dat geval is 70 minuten aan muziek wat teveel van het goede.

avatar van Game
Holla schreef:
Ik ga het eens beluisteren!

Edit: Ik wist vooraf niets van Kid Cudi, kende Day n Night van jaren geleden en dat is het. Wist dat hij lid was van G.O.O.D. Music was en las dat dit zijn laatste album daar is, maar verder nooit de behoefte gehad om zijn muziek te gaan luisteren. De singles wisten me vooraf overigens niet echt te overtuigen, vond ze een beetje vreemd, anders dan wat ik gewent ben van hiphop. Maar nadat ik het hele album beluisterd heb vind ik het toch een zeer vermakelijk album, een erg sterk begin met de eerste 6 tracks waar ik erg vrolijk van werd, en op het einde toch tracks als Cold Blooded, Beez en Brothers die ik enorm kan waarderen. Nee dit was het niet voor mij dacht ik, maar ik ben blij dat ik toch mijn grenzen verlegd heb . 3.5 nu

Ik raad je aan om beide Man on the Moon platen te checken, dat zal je ook vast liggen.

Dit album komt trouwens niet op G.O.O.D. Music volgens mij, ook geen gastartiest te bekennen van het label.

avatar van Holla
Niet? Dan heb ik me vergist. Al ben ik vrij zeker dat ik het ergens las, volgens mij nog op HiphopDX (Niet zeker hiervan overigens).

In elk geval een goed geheel dit album, kan goed genieten deze dagen met wat CuDi en ook de nieuwe Ghostface natuurlijk! Vind Immortal toch wel een prachtig nummer nu, wat vaak op repeat staat.

Ik zal de beide platen checken inderdaad, zag al een hoop lovende reacties op MuMe . Morgen maar eens doen

Lasers
Game schreef:

Cudi maakt geen deel meer uit van Good music

avatar van No Surrender
Favoriete tot nu toe: Red Eye, Brothers, Beez, Unfuckwittable en Immortal.

avatar van thgryda
Ik wil em wel checken maar is in korte tijd al zoveel uitgekomen en als ik dan bekijk dat deze plaat 70 minuten duurt dan denk ik... later check ik em wel

avatar van v1ce
Ik vind het een teleurstellend album.
Het is meer van het zelfde. Een samenloop van geneurie en vaag gemompel gemixed met vage zolderkamer beats. Het klinkt duister en niet bepaald een album om te luisteren om te relaxen maar meer als een therapie sessie

Misschien als je een dikke joint op hebt dat het dan enigszins te verdragen is.

De magie is er af... Man on the Moon- The End of Day was briljant, Dit album heb ik niet eens afgeluisterd omdat ik het geduld er simpelweg niet meer voor had.

avatar van No Surrender
Wel stemmen, maar niet afluisteren?

avatar van He$$el_01
Waar gaat het heen met deze wereld.

Stem verwijderd, dat is inderdaad niet de bedoeling.

avatar van kobe bryant fan
Immortal klinkt ook erg goed, King Wizard klonk ook al vet. Ik word hier toch wel benieuwd naar, maar ik wacht tot hij op Spotify staat. Dat atmosferische is weg, maar dit nieuwe geluid bevalt me ook wel.

Inderdaad, een paar goede tracks maar het album in het geheel vind ik echt te langdradig, ik werd er moe van en heb me echt gedwongen om het af te luisteren. Immortal en Unfuckwittable zijn wel toppers.

avatar van Nick_SN
Unfuckwittable is het beste nummer dat ik dit jaar gehoord heb, Red Eye daarentegen het meest walgelijke.. Een album vol ups en downs dus, beetje jammer eigenlijk

Ik vind het allemaal wat vreemd, neem nu Red Eye, ik hoor Cudi hier nergens op? is het gewoon een nummer dat hij heeft geproduced?

Yann Samsa
Wanneer ik nu op MuMe kom, denk ik altijd dat iemand een instagrammeke van z'n lasagne heeft gemaakt en er een kadertje rond heeft gezet.

Blijkt het een nieuwe Kid Cudi.

avatar van Silky & Smooth
themonster310 schreef:

Hij is niet heel aanwezig, maar je hoort hem wel degelijk hoor! Hij zingt sowieso mee met de refreinen en hij doet af en toe een uithaal. De track is trouwens geproduceerd door hem en Hit-Boy.

avatar van thgryda
Ik vond zijn vorige 2 albums nogal gehyped (vooral zijn 2de album dan, eerste album was zeker vermakelijk), het rare is na een 4tal tracks vind ik dit gewoon een erg chill album, het beste van de drie zelfs. Maar goed het album duurt nog wel effe en ik ga het misschien snel beu worden...

Lasers
Ik luister het album nu eigenlijk sinds de leak en de nummers blijven gewoon goed, replay value is er hoog voor mij persoonlijk. De intro en outro sla ik alleen wel standaard over. Prima album, prima sfeertje.

Op Red Eye hoor je Cudi wel degelijk, als je het echt niet hoort is het misschien tijd voor een niewe koptelefoon/oortjes ?

avatar van thgryda
Ik vind de intro eigenlijk wel vet? Red eye is echt onnodig, wat een slecht nummer bah bah. Ik vrees dat Cudi makkelijk 4 tot 6 tracks aan het eind had kunnen schrappen, dan kwam je aan een 12 of 13 tracks en een totale speelduur van pakweg 50 a 55 minuten. Nu duurt het gewoon een kwartier te lang en heb je een paar skippers...

avatar van Jordyp
Jammer van een aantal écht mindere tracks. Zijn vorige albums waren juist zo sterk omdat deze geen mindere tracks hadden. Op één miskleun na dan zoals bijv. Erase Me, op zijn vorige album.

Dit album is dan ook een stuk minder evenwichtig, maar de goede tracks maken een hoop goed.
Met name Just What I Am, Beez, Brothers en Red Eye. Red Eye is echt heerlijk fout.

Snap alleen niet wat er zo goed aan Unfuckwittable moet zijn, dat refreintje ben ik nu al spuugzat. You, you, you

avatar van overmars89
Nadat ik hier en in mijn omgeving best wat tegenvallende beoordelingen had gelezen/gehoord verwachtte ik niet te veel van dit album. Ik vind persoonlijk de losse tracks van de mixtape A Kid Named Cudi en het album Man On The Moon, The End Of Day als geheel de beste producten van Kid Cudi. Man On The Moon 2 was iets minder een geheel dan "1" en ook al was er redelijk wat kritiek op zijn plaat als "WZRD", vond ik die plaat ook echt een positieve groeier.

Nu heb ik dit album één keer helemaal geluisterd en valt het eigenlijk helemaal niet tegen. Hij gaat weer verder in zijn oude stijl en vind de meeste featurings een fijne toevoeging van het album. Kendrick kan helaas veel beter, al is de track solo dolo 2 wel oké en vond ik de track met Too $hort ook niet heel bijzonder. Eigenlijk vind ik track 1 tot en met 7 allemaal erg goed en allemaal van erg hoog niveau, Brothers en Afterwards behoren ook nog tot de sterke tracks van het album.

Al met al wel een erg fijn album, alleen zijn 18 tracks inderdaad een beetje veel van het goeie. Van mij had ie in het midden van het album wel wat tracks mogen schrappen. Daarnaast denk ik dat het album nog flink kan groeien met de aantal luisterbeurten. Voor nu *3,5, maar denk dat dit nog wel hoger kan worden in de nabije toekomst.

avatar van KILLERBEE99
Klinkt apart, niet standaard, maar vind het nog wel wennen, als kick ik af met een 3,5.

avatar van Silky & Smooth
Briljant album

avatar van Robbie Keane
Ik vond eerst van niet, maar nu ik je recensie gelezen heb ben ik wel echt omgeslagen. Ik kan me helemaal in jouw mening vinden. Ik dacht eerst dat dit een soort sarcastische review zou worden, met jouw standpunt als kritiek op de post moderne maatschappij, maar toen ik eenmaal je argumenten bestudeerde dacht ik JA! JA DIT IS HET!

avatar van Slowgaze
Te gemakkelijk van ons Tom, maar toch

avatar van René.
Ik ben hier geen fan van.

avatar van Glaciers of Ice
Het blijft een mening, dus verkeerd is het volgens mij niet

Grandioos album! Altijd al cudder fan geweest. Minder atmosferische sound maar lekker simpel. Word met elke luisterbeurt beter. Lekker om te draaien in de auto of wanneer je skaffa bent.