chevy93 schreef:
Ik ben het wel eens met BrotherJohn. Ondanks een zeer sterke opener en een goed titelnummer oogt dit album wat meer 13-in-een-dozijn dan de voorgangers. Drums klinken opeens vlak in plaats van ritmisch. De zang klinkt emotieloos in plaats van mooi. De shoegaze-achtige gitaren klinken soms meer als lawaai dan als ultieme climax.
Ik moet hier toch wel op terugkomen. Het is een plaat die wat vrolijker en luchtiger is dan de voorgaande platen en daardoor lijkt het soms wat... makkelijker en commerciëler.
De shoegaze is er nog steeds en de zang is wat minder met de muziek verstrengeld. Echter als je goed luistert, is die oude sound er nog steeds. Af en toe zelfs verrijkt met wat mooi werk op de synthesizer.
Waar zit dan toch de crux? Neem nou een nummer als Fragile. Een heel nummer bouwen op
Love is fragile oogt toch wel erg simplistisch. En ondanks dat de stemmen af en toe goed verweven zijn met de muziek blijft zo'n zin toch wel... jammer.
New York vind ik overigens, samen met de opener en afsluiter, vooralsnog het mooiste. In tegenstelling tot de meesten hier, vind ik dat nummer echt goed in elkaar steken!
Al met al blijft het The Boxer Rebellion en is het zeker beter dan het gemiddelde 3FM-'indie'bandje dat net op Pinkpop stond. Heb je eindelijk weer eens een goede band die perfect in je luisterprofiel past, doen ze er niks mee.

(edit: hoewel Diamonds wel een enkele keer gedraaid is op 3FM zie ik)