The Boxer Rebellion - Promises (2013)

Label: Absentee

5. Low (3:11)
  6. Keep Moving (4:03)
  7. New York (2:52)
  8. Safe House (4:56)
  9. You Belong to Me (3:34)
  10. Dream (5:10)
  11. Promises (4:36)
Zwan
venderkets schreef:
Hoe vaker ik hem opzet, hoe slechter hij lijkt. Alleen 'Diamonds' lijkt nog een nummer, de rest is echt bij tijd en wijlen tenenkrommend, met 'Low' en 'New York' als negatieve uitschieters.

Ik begin die mening langzaam aan te delen venderkets.
Ik doe er een half af maar blijf toch een aantal nummers goed vinden zoals Diamonds en Low. De rest begint echt te irriteren.

Teuro
Ze hebben bij The Boxer Rebellion gekozen voor een simpelere benadering en het gebruik van keyboards, zodat radiostations zoals 3FM het misschien beter oppikken. Ze willen de aandacht die ze verdienen. Ik vind het gemiddelde van nu wel bij het album passen. Ik geef 3,5 sterren aan dit album. Er staan een aantal mooie tracks op zoals Diamonds, Safe House en Promises. Maar de rest valt tegen. De eerdere albums hadden meer uitstraling en sfeer.

avatar van sjoerd148
Teuro schreef:

Wat blijft het toch een geweldig nummer

Overigens hadden ze gister een optreden op dezelfde zender en vanavond een soort van concert in de Ziggo Dome. Hoop dat de doorbraak er nu komt voor ze !

Zwan

Wat blijft het toch een geweldig nummer

Hoop het niet. Dat ze maar snel tot inkeer mogen komen en inzien dat muziek maken voor radio 3 hun niet in het bloed zit.
Snel vergeten dit album en verder gaan waar The Cold Still ophield.
Amen

avatar van Co Jackso
Gringo_m schreef:
As woensdag The Boxer Rebellion live in Club Ziggo.
The Boxer Rebellion - Club ...

Was een behoorlijk goed optreden, maar de setlist viel enorm tegen. Er werden uiteraard veel nieuwe nummers gespeeld, maar gek genoeg kozen zij niet voor de gewaardeerde nieuwe nummers Dream, Promises en Keep Moving. Zwakke nummers als New York, Fragile, You Belong to Me en Take Me Back werden daarentegen wel gespeeld. Het klonk beter als op het album, met name instrumentaal, maar het blijven nummers die mij vrijwel niets doen.

Hopelijk is het in Paradiso later dit jaar wat beter en beginnen ze zelf ook in te zien wat hun beste nummers zijn. Maar live blijft deze band geweldig, zelfs tussen het typische publiek wat op een dergelijk gratis optreden afkomt.

avatar van Jurr_on
Gister ook kunnen genieten in Club Ziggo van deze band die ik zeer waardeer. De nieuwe nummers klinken live echt velen malen beter. De percussie uit New York bijvoorbeeld; het hele nummer deed mij op het album niets, maar live is dit toch nog wel een belevenis. Vooralsnog scoort Promises voor mij niet heel hoog, zeker niet na het prachtige The Cold Still, maar live kun je echt niet om deze band heen. Geweldig optreden gister!

avatar van hidalgo
dit is genieten Diamonds is het beste nummer subliem heerlijk die melodie.ik maar denken
normaal laat ik dat aan een paard over maar voor deze keer zei of fluisterde het paard in mijn oren
het lijkt veel op omd ik ga voor 4.5

Wat blijft het toch een geweldig nummer

Tegenwoordig is 'draaien op 3FM' voor mij meer een label dat het de verkeerde kant op gaat met een band. Nu dus ook weer, al is Diamonds nog oke.

Vanderkets, ik begrijp wat je bedoelt met 'de verkeerde kant op' maar 3FM is de enige etherzender die in ieder geval meer dan genoeg aandacht besteed aan 'alternative'. Doordat iedere band er schijnbaar al een keer heeft gespeeld is het allemaal minder bijzonder. En blijkbaar is bijzonder zijn ook een waarde binnen de muziek, niet overal willen spelen, niet commercieel willen zijn en vooral geen hit krijgen. Vreemd iets eigenlijk, want je gunt een band die je fantastisch vindt een groot publiek. En als ze groot zijn baal je er van.
Maar geod, dit album. Ik was onderweg naar huis, ik luister ondanks mijn preek hierboven nooit meer naar 3FM, maar tijdens het zappen bleef ik steken bij een prachtig nummer die ik nog nooit eerder had gehoord. Shazam er bij gepakt, maar deed niets. Toen bleek het live te zijn, ik hoorde het echt niet eerst. De volgende dag na lang zoeken kwam ik achter deze band en ik ben vanaf dit moment verslaafd, heb Diamonds grijs gedraaid en waag me nu aan Cold Still. Dus ik ben benieuwd of ik Jurr_on' zijn mening kan volgen.
Vooralsnog een dikke dikke 4!

avatar van Gringo_m
The Boxer Rebellion - Ziggo Club - 10-7-2013

Interview en 3 nummers van het optreden in de Ziggo Club.
Slechte mix want de gitaar hoor je bijna niet, jammer.

Interview
Diamonds
Take Me Back
New York

Rest van het concert is te zien bij Ziggo on Demand.

wat een slecht geluid

Lees hier een recensie over The Boxer Rebellion en Promises:
Through The Noise - bit.ly

begrijp niet dat mensen maar 1.5 voor deze top plaat geven
wat een sterke groep is dit toch

avatar van Gretz

Wat blijft het toch een geweldig nummer

Diamonds megahit op 3fm, rijkelijk laat. Ik blijf het raar vinden dat het zo lang duurt voordat zo'n fantastische single wordt opgepikt. De single is intussen al bijna een half jaar oud.

avatar van Melito
Diamonds is een tranen-opwekkend fantastisch emotioneel nummer.
Ik ken het overige werk van het album verder niet, maar dit nummer doet me sterk denken aan de stijl van The National.

avatar van hidalgo
3FM draaid hem nu veel en eindelijk waardering voor tbr en maak er gelijk 5***** van
ik geniet iedere dag van hun cd

Gretz schreef:

Als je niet van muziek houdt, luister je naar 3fm

Luistert lekker weg dit album. 4*

avatar van Boris1
En ja hoor, brengen de Boxers hun minste album uit, pikt 3FM het natuurlijk weer net op. Sinds de destijdse zendercoordinator 'There there' van Radiohead afdeed als van onvoldoende niveau en derhalve niet op de playlist zette, neem ik deze zender toch al niet meer serieus . Jammer wel dat de meisjes en jongens van deze zender toch zo veel invloed hebben op het muzikale landschap in ons kikkerlandje (met al die Kane-klonen van tegenwoordig).

Congrats to Nathan c.s, en eerlijk is eerlijk; Diamonds is een fantastische single op een verder toch wat tegenvallend album.

venderkets schreef:
Kan na 3 keer luisteren niet in de buurt komen van The Cold Still. Goede vlakke nummers, met New York als negatieve uitschieter. (Nog) geen fan.

had je op dat moment wel stroom vraag ik me af

had je op dat moment wel stroom vraag ik me af

Dit lijkt me niet bepaald de beste site om te gaan lopen trollen.

ik trol niet als je niet van hun muziek houd moet je geen punten geven
1.5 vind ik erg laag venderkets

ik trol niet als je niet van hun muziek houd moet je geen punten geven
1.5 vind ik erg laag venderkets

Dit slaat natuurlijk kant nog wal. Ik ben al een tijd fan van deze band, maar kan mij gewoon veel meer vinden in de oude sound (The Cold Still en daar voor). Nogmaals, buiten Diamonds is het allemaal vrij pover, sommige nummers zijn zelfs ronduit vervelend (New York). Een ruime onvoldoende dus.

avatar van hidalgo
natuurlijk @venderkets als je deze slecht vind heb ik er geen probleem mee
maar ik vind jouw waardering erg laag als ik de punten hier ff optel
kom ik op een **** dus de meesten vinden hem goed
schijnbaar maar als je hem slecht vind oke
andere keer beter ff goede vrienden
groetjes hidalgo

avatar van AOVV
'Diamonds' is een goeie single, maar van de overige nummers is er nu echt geen enkel nummer dat me kan overtuigen. Het zijn niet zozeer de keyboards en het plots wel erg toegankelijke geluid die het 'm doen; de zang van Nicholson staat me gewoon ongelooflijk tegen. Waar ik het op het sterke 'The Cold Still' nog wel charmant vond, en me er op de eerste twee platen ook niet gevoelig aan stoorde, ligt dat hier anders. Hoe dat komt, weet ik niet, maar de zang klinkt gewoon veel te geforceerd.

2 sterren voor 'Diamonds'

avatar van Gloeilamp
het lijkt veel op omd ik ga voor 4.5

Paard?

avatar van hidalgo
op dat moment schoot mij geen ander beest in de kop

avatar van chevy93
Diamonds blijkbaar al een paar (drie om precies te zijn) weken in de Top 40. Komt dan eindelijk die verdiende doorbraak?

avatar van vigil
Zelfs op de nieuwste Hitzone is Diamonds te vinden

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
chevy93 schreef:

Morgen een uitverkocht Roosje, al maanden sinds Diamonds gedraait wordt op 3 FM.
Ja 3fm maakt je en breekt je, THe Boxer Rebellion volgend jaar pinkpop etc.
Ze worden groot let maar op, en dat gun ik ze na 4 erg mooie albums.