The Boxer Rebellion - Promises (2013)

Label: Absentee

5. Low (3:11)
  6. Keep Moving (4:03)
  7. New York (2:52)
  8. Safe House (4:56)
  9. You Belong to Me (3:34)
  10. Dream (5:10)
  11. Promises (4:36)
avatar van folkie-joey
Primeur: ik plaats mijn eerste bericht! Zou dat eigenlijk bij mijn favoriete band moeten doen (Avatar), maar TBR wordt eveneens erg gewaardeerd. Heb zoëven mijn eerste luisterbeurt gehad (stream KCRW) en ben enthousiast. Met "Diamonds" opent het album sterk, de gitaarriff zweept lekker op, Todd galmt als vanouds en Nathan is wél "good next to diamonds". Dit is het geluid van TBR! "Always" heeft inderdaad een "Killers"mood door m.n. de synth´s, maar dat stoort me niet.
"Take Me Back" blijft wat vlak, ondanks Nathan´s stemwisselingen. "Low" haalt de vaart er even uit zonder te dissoneren en "Keep Moving" zorgt voor een energieke doorstart. Bij dit nummer moest ik even denken aan Ozark Henry ("The Sailor Not The Sea"). So far so good. Tja, "New York" roept een beetje weerzin op, omdat de associatie met Bastille bij me opkomt, maar daarna weten de mannen van TBR me toch in te pakken, met in stijgende lijn de laatste 4 nummers van het album. Zeker "Dream" en het titelnummer zijn van grote (epische) klasse!
Ik ga op zeker naar Nijmegen in september en hoop op een goede mix uit hun gehele oeuvre.

avatar van sjoerd148
Staat op de luisterpaal. Kon het toch niet laten om alvast te luisteren.
Album is inderdaad weer toegankelijker dan de eerste twee albums.
Dit album is eveneens experimenteler dan Cold Still.

Er staan m.i. toch zeker 4 zeer sterke nummers op: Diamonds, Dream, Promises en Keep moving.

Bij Fragile en Always laten de heren de synths wat meer spreken.
Prima nummers maar niet meer dan dat. Ook Low is goed te noemen.
Echter Safe House, New York en Take me Back zijn TBR onwaardig.

Jammer dat The Boxer Rebellion gelinked wordt aan het meest recente werk van The Killers en Coldplay. Daar doe je ze toch echt mee te kort. The Killers zou willen dat ze Always uit hadden gebracht.

Ik vraag me af of dit album niet te snel is uitgekomen.
Wellicht beter om wat meer tijd te nemen dan overhaast een plaat uit te brengen.

Hopelijk is de experimentele fase bij deze ook geeindigd en gaan ze op volgend werk een album maken op niveau van Diamonds etc. Daar zijn ze toe in staat en hebben dat al driemaal bewezen !

avatar van shorty202
superalbum, met als hoogtepunt you belong to me en dream. zie nu al uit naar het afsluitende optreden bij Breda Barst

avatar van Co Jackso
The Boxer Rebellion staat met het unieke The Cold Still op een mooie plaats in mijn top 10. Dat album bevat een tiental nummers die ik allen goed tot geweldig vind en oneindig vaak geluisterd kunnen worden. Nu is er dus de opvolger en logischerwijs zijn de verwachtingen torenhoog, te hoog blijkbaar. Dit geldt niet voor mij, maar ook voor medegebruikers die zelfs door de teleurstelling hele lage scores toekennen.

Na een eerste luisterbeurt zou mijn waardering ook niet hoger komen dan een krappe voldoende, maar na meerdere luisterbeurten verandert het teleurstellende gevoel in een gevoel van berusting. Zo slecht is het allemaal niet, maar het blijft wel jammer. Neem nummers als Safe House en New York. Beide hebben qua klanken een typisch TBR-geluid, alleen de tekst is zeer matig en zelfs ergerlijk. Het pompeuze geluid in combinatie met het engelengeluid van zanger Nathan Nicholson is zoals altijd schitterend en het is spijtig dat die geweldige overgang in Safe House wordt verpest door het clichématige refrein.

De lof voor Diamonds is geheel terecht en ook het gelikte Keep Moving en Dreams zijn bovengemiddeld goed. Andere nummers leunen duidelijk teveel op het refrein, zoals het titelnummer en Always. Ik mis hier duidelijk de subtiliteit en dus vooral teksten mij kunnen raken. Overigens vind ik het wel knap dat TBR zich zo goed houdt aan het overkoepelende thema Promises en ik hoop dat zij zich over een paar jaar revancheren met een echt goed album.

avatar van hidalgo
dit is genieten Diamonds is het beste nummer subliem heerlijk die melodie.ik maar denken
normaal laat ik dat aan een paard over maar voor deze keer zei of fluisterde het paard in mijn oren
het lijkt veel op omd ik ga voor 4.5

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
chevy93 schreef:
Diamonds blijkbaar al een paar (drie om precies te zijn) weken in de Top 40. Komt dan eindelijk die verdiende doorbraak?

Morgen een uitverkocht Roosje, al maanden sinds Diamonds gedraait wordt op 3 FM.
Ja 3fm maakt je en breekt je, THe Boxer Rebellion volgend jaar pinkpop etc.
Ze worden groot let maar op, en dat gun ik ze na 4 erg mooie albums.

Mijn kennismaking verliep via Diamonds. Wat een dijk ve nummer ja. Meteen dan ook wel het beste nummer van deze plaat en van wellicht het geheke oeuvre. Eenmaal in je hoofd laat het je niet meer los. De rest van het album redelijk gelijk qua niveau dus. Ik luister er nog vaak naar dus er zit wel degelijk kwaliteit genoeg in. Vervolgens op zoek gegaan naar andere lps. Vinyl ja maar dat viel/valt niet mee. Los van sommige prijzen ( Discogs). Maar inmiddels zijn er wat albums waaronder deze opnieuw uit ja. Dat wordt een rit naar de winkel morgen want me lijkt dat het maar meteen toehappen ware voordat ik weer10 jaren moet wachten. Er zouden er nog meer moeten komen dus goed in de gaten houden ff...