menu

Testament - The New Order (1988)

mijn stem
3,79 (97)
97 stemmen

Verenigde Staten
Metal
Label: Megaforce

  1. Eerie Inhabitants (5:06)
  2. The New Order (4:25)
  3. Trial by Fire (4:14)
  4. Into the Pit (2:46)
  5. Hypnosis (2:04)
  6. Disciples of the Watch (5:05)
  7. The Preacher (3:37)
  8. Nobody's Fault (3:57)
  9. A Day of Reckoning (4:00)
  10. Musical Death (A Dirge) (4:05)
totale tijdsduur: 39:19
zoeken in:
slaemperayreon
ik snapte aanvankelijk niet waarom deze plaat zo'n laag gemiddelde had omdat Testament toch geen kleine naam is. na het luisteren van The New Order kan ik toch enigszins begrijpen waarom niet iedereen het kan waarderen. Over het algemeen zijn de nummers wel ok, maar het gaat toch na 4 nummers een beetje vervelen. Dan heb je ook nog dat het misschien niet een uitmuntende productie heeft (de drums klinken tenminste een beetje blikkerig) en dan heb je al met al een plaatje dat wel ok is, maar geen klapper. 3.5*

DutchViking
Leuk plaatje van Testament, hij wordt inderdaad wel minder goed naarmate ik 'm vaker luister. Echt een jaren '80 sound en een matige productie, dat heeft ook wel zo z'n charme

voltazy
degelijk goede jaren 80 metal plaat, heb alleen soms het idee dat ik naar een metallica/megadeth cover band met eigen materiaal aan het luisteren ben

avatar van paulisdik
4,0
dit album werd mijn aan gesmeerd van dit moet je horen op zich vind ik het wel een goed album alleen ik luister hem niet meer zoveel

flebbie
Wel een duistere plaat, vooral vanwege de dreigende instrumentale intermezzos.

Charles Manson
into the pit!!!!

avatar van Maximusic
3,5
Hm mischien moet ik deze maar eens aanschaffen, ik hou wel van jaren 80 sound, ik snap nooit waarom dat zo'n soort sound tegenwoordig niet meer word gebruikt.

avatar van orbit
3,0
Deze heb ik ook gehad. The Preacher was wel een kiks nummer. Erg in de lijn van Metallica qua geluid. Maar qua songs wel duidelijk een stapje lager.

flebbie
orbit schreef:
Deze heb ik ook gehad. The Preacher was wel een kiks nummer. Erg in de lijn van Metallica qua geluid. Maar qua songs wel duidelijk een stapje lager.


Ik vond juist opvolger Practice What You Preach erg in de lijn van het Metallica geluid. Die had ook zo'n blikkig geluid zonder bas. Ik vind The New Order juist nog wel vet klinken
En qua songs een stapje lager? Metallica sschreef duidelijk nummers voor een groter publiek maar dat betekent niet per definitie dat ze beter zijn.

avatar van HammerHead
4,0
De beste plaat van Testament als je het mij vraagt met songmateriaal dat qua hooks en aanstekelijkheid nog een stuk beter is dan op de debuutplaat. Er staan toch een aantal absolute topnummers op dit album, vooral de de eerste 4 tracks en Disciples of the Watch (het magnum opus van deze band). Eigenlijk is alleen Nobody's Fault met z'n wat cheesy refreintje een mindere broeder.

Als jullie het hier dan toch over vergelijking met Metallica en Megadeth moeten hebben; Testament klinkt hier zoals Metallica op ...And Justice for All had moeten klinken, ongecompliceerd in plaats van overgeproduceerd. Bovendien ben ik wel gecharmeerd van de zang van Chuck Billy, die een stuk puurder en rauwer aandoet dan het geforceerde stemgeluid van Hetfield destijds of de ronduit zwakke stem van Mustaine waar ik nooit een fan van ben geweest.
Al met al één van de cruciale oldschool thrashplaten.

avatar van nepuufd
4,5
1 van mijn favoriete groepen all-time! Bezit elke noot dat die mannen uitgebracht hebben incl. hun originele demo (onder The Legacy). En vind eigenlijk geen elk album slecht maar dit is wel een van hun beste

flebbie
nepuufd schreef:
Bezit elke noot dat die mannen uitgebracht hebben incl. hun originele demo (onder The Legacy).


is dat die demo met Zetro op zang?

avatar van paulisdik
4,0
flebbie schreef:
(quote)


is dat die demo met Zetro op zang?


yep

avatar van Maximusic
3,5
Mijn nieuwe order is van de week binnen gekomen.
Wel een erg sterk album van Testament, eigenlijk geen een slecht nummer te bekennen! Mijn favorieten zijn Disciples of the Watch en The New Order. Hypnosis is een appart tussendoortje. Ook Nobody's Fault is een nummer dat opvalt, het klinkt heel anders als de andere nummer's, meer rock n roll minder thrash maar ik vind het eerlijk gezegd wel een erg mooi nummer!

avatar van Seamus
4,0
Hele goeie plaat !!!

Spijtig van de sound, daarmee bedoel ik de productiesound van die tijd is niet al te vet.

Maar dat wordt allemaal goed gemaakt door de muziek.

avatar van Maximusic
3,5
Ik denk niet dat het aan die tijd licht dat de productie zo slecht is. Als je bijvoorbeeld naar Iron Maiden albums uit de jaren 80 luisterd, daar vind ik de productie zelfs meesterlijk goed. En een jaren tachtig sound heeft vaak wel wat vind ik, alleen bij de oude Testament albums is het zo belabbert en mager dat de muziek er echt slechter door klinkt. Ik weet niet hoe dat komt, zeker een slechte producer

avatar van HammerHead
4,0
Was destijds (veel meer dan nu) ook een kwestie van geld natuurlijk. En laten we wel wezen, bij Testament en vele andere kleinere metalbands zullen de budgetten rond die tijd heel wat lager hebben gelegen dan bij een Maiden of Metallica.

avatar van Axl_Rose
4,5
Maximusic schreef:
Mijn nieuwe order is van de week binnen gekomen.
Wel een erg sterk album van Testament, eigenlijk geen een slecht nummer te bekennen! Mijn favorieten zijn Disciples of the Watch en The New Order. Hypnosis is een appart tussendoortje. Ook Nobody's Fault is een nummer dat opvalt, het klinkt heel anders als de andere nummer's, meer rock n roll minder thrash maar ik vind het eerlijk gezegd wel een erg mooi nummer!


Nobody's Fault is dan ook een Aerosmith cover (van het album 'Rocks').

Niettemin fantastisch album.

avatar van Mr. Rock
4,0
Trial by Fire zo'n vet nummer Verder zijn het titelnummer, Disciples of the Watch, Into the Pit en Preacher ook erg sterk. Dit verdient wel 4*

avatar van sinkthepink
Op "first strike till deadly" laten ze horen hoe de nummers zouden moeten klinken, aan de klasse van de songs ligt het niet.

avatar van Sir Spamalot
3,5
Best aardige tweede Testament plaat met uitschieters Into the Pit en Disciples of the Watch. Ik vind hem evenwaardig aan hun debuut met volgende kanttekeningen: er zit weinig variatie tussen de nummers onderling en ik ben nooit een echte Testament fan geweest. Daarvoor overstijgt het de middelmaat niet, het is geen topper, noch subtopper maar een oerdegelijke middenmotor. Die cover van Aerosmith, Nobody's Fault, is een donkere plek op dit album, meestal jeuken mijn vingers om op die skipknop te duwen.

avatar van B.Robertson
Zonder bonus track Nobody's fault een kort plaatje. Hypnosis is een saaie opvuller, de rest is vrij goed. Wel een lelijke hoes.

Ozric Spacefolk
Best aardig is best wel een understatement.

Dit is één van mijn favoriete thrash/speed platen samen met Alice in Hell en Twisted into Form (en het Testament-debuut natuurlijk)

avatar van The_CrY
3,5
Toch wel even een flinke stap terug vanaf The Legacy. De energie is flink teruggenomen, en het gaspedaal is ook wat losgelaten. Dat vind ik jammer, want ik vermaakte me eigenlijk wel bij het debuut. De productie is hier ook wat slechter en doffer. De rauwheid komt er minder goed uit lijkt wel. Hoogtepunten hier zijn voor mij "Into the Pit" en 'Disciples of the Watch". Echter de heropnames op First Strike Still Deadly klinken een stuk beter.

avatar van exodus
3,0
Zo gigantisch een vette klassieker als the Legacy is deze niet, maar zeker een redelijke charmante plaat met eigen sfeer en paar top nummers die me weer donker, hard en agressief met m'n verloren haren terugslepen naar 1988: Into the Pit en Disciples of the Watch. Jammer dat niet de hele plaat vol staat met krakers zoals op de legendarische voorganger.

avatar van namsaap
3,5
Een aardige stap terug na het geweldige debuut. Toch staan hier een aantal fantastische nummers op. Jammer dat het geheel te wisselvallig is.

avatar van Lau1986
3,5
Een vermakelijk album, maar het klinkt mij iets teveel als Metallica. Nummers als Into the Pit en Trail by Fire zijn erg leuk en catchy, maar verder is het leuk en aardig, maar blijf het nergens echt heel erg hangen. Nobody's Fault hadden ze niet moeten doen.

avatar van frolunda
3,5
Schijnbaar ben ik niet de enige die de productie wat matig vind.Echt storend is dat niet,al klinkt het soms wat schel en had het over de hele linie wel wat voller gemogen.
Wat muziek betreft ben ik een stuk enthousiaster,de drie eenheid A Day of Reckoning,Into the pit en Disciples of the Watch zijn de top nummers en de rest van het materiaal is degelijk.
Ach meestal kom ik bij Testament altijd rond de 3,5 sterren uit want de band is erg constant.Met the New order is het deze keer misschien iets minder ten opzichte van zijn voorganger maar veel ontloopt het elkaar allemaal niet.

avatar van RuudC
4,5
Opvallend veel gemopper hier over de productie. Ik vind die hier beter dan bij The Legacy het geval was, maar daar is de score hoger. Niet alleen productioneel beter, maar ook zeker qua songwriting en instrumentbeheersing. Het zit allemaal net wat slimmer in elkaar. De horrorsfeer die je regelmatig hoort op The Legacy heeft plaatsgemaakt voor technische toeren. Ook Chuck Billy verdient een compliment, want hij zingt en schreeuwt met passie. Is natuurlijk ook makkelijker als je zelf mag meeschrijven met de teksten. Gelukkig is het venijn in de muziek ook wel gebleven. Into The Pit is na al die jaren nog steeds heerlijk. Net als Disciples Of The Watch en The Preacher. Geen slechte songs te vinden hier, maar gelukkig nog wel het fantastische spel van Alex Skolnick. Het beste wat Testament uitgebracht heeft. Ik ken de band goed genoeg om te weten dat de nummers 1 en 2 vast staan en ver boven de rest zullen blijven.

Tussenstand:
1. The New Order
2. The Legacy

avatar van lennert
4,5
Mmm, op bijna iedere reviewsite wordt The Legacy hoger gewaardeerd dan The New Order, maar ik hoor hier toch echt een beter album dan het debuut. Nog steeds rauw, maar ook gestroomlijnder en technischer met een paar werkelijk weergaloze tracks. Vooral Disciples Of The Watch, The Preacher en Musical Death (A Dirge) zijn werkelijk fantastisch. Ik heb ook het gevoel dat het album veel afwisselender is en bovenal een betere drumsound heeft dan op het vorige album het geval was. Wat mij betreft zodoende toch echt nog een tandje beter dan zijn voorganger en wederom een thrashpareltje!

Voorlopige tussenstand:
1. The New Order
2. The Legacy

avatar van milesdavisjr
4,0
Een jaar na het debuut en vreemd genoeg knalt de productie wederom niet, het is echter niet dermate vervelend dat het luisterplezier er door wordt ontnomen.
De songs op de The New Order klinken op het eerste gehoor iets verzorgder en daarnaast speelt niet alles zich af op de hoogste versnelling. De eerste 2 nummers laten een prima indruk achter, waarbij met name de titelsong in het oog springt. Wat een fijne groove bevat deze song. Trial By Fire is afwisselend en bevat wederom fijne tempowisselingen. De cover van Aerosmith's Nobody's Fault leent zich natuurlijk uitstekend om in een trash jasje gestoken te worden, het swingt net zoveel als het origineel, knap gedaan. A Day of Reckoning is ook weer weer vrij degelijk. De groei van de band en de zelfverzekerdheid hoor je ook terug op afsluiter Musical Death, een fraaie semi-akoestische instrumental uitmondend in enige bombast.
The New Order klinkt in mijn ogen en oren verzorgder, is afwisselender en nog belangrijker maar dat is persoonlijk; het schijfje bevat iets meer midtempo materiaal en dat komt het luistergenot ten goede.

Tussenstand:

1. The New Order
2. The Legacy

avatar van Wolfmother
4,0
Man, ik kan bijna niet kiezen tussen de eerste 2 van deze geweldige band. Chuck heeft een perfect passende stem met die diepe growls die verder in zijn carriere alleen maar beter werden. New Order, Trail by Fire, Into the Pit en Disciples spelen ze nog regelmatig live en dan is het elke keer raak.
Letterlijk een muntje moeten opgooien, kan morgen weer anders zijn.

1. The Legacy
2. The New Order

Gast
geplaatst: vandaag om 17:05 uur

geplaatst: vandaag om 17:05 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.