The Strokes - First Impressions of Earth (2006)

Label: RCA

1. You Only Live Once (3:05)
  2. Juicebox (3:11)
  3. Heart in a Cage (3:27)
  4. Razorblade (3:35)
  5. On the Other Side (4:35)
  6. Vision of Division (4:16)
  7. Ask Me Anything (3:07)
  8. Electricityscape (3:29)
  9. Killing Lies (3:46)
  10. Fear of Sleep (3:58)
  11. 15 Minutes (4:29)
  12. Ize of the World (4:22)
  13. Evening Sun (3:01)
  14. Red Light (3:08)
Een aantal goede songs op dit album zoals "Heart In Cage", "You Only Live Once", "Evening Sun" en Juicebox. Maar helaas ook veel skipmomenten. Voor mij niet een cd om van begin tot eind af te spelen.
Toch nog 3,5* dankzij genoemde tracks!

avatar van jeroen1904
Vind dit album naar Strokes normen te lang duren. Er staan weer enkele supernummers op :Heart in a cage, juicebox, you only live once, maar de andere nummers vind ik toch minder met als absoluut dieptepunt ask me anything. Vind dit veruit de minste strokes plaat. Hun meesterwerk blijft toch "is this it?" . Ben dus een beetje ontgoocheld door deze first impressions of earth , een 3.

Een album met hele goede nummers en helaas hele slechte... o.a. Juicebox is top, maar Ask Me Anything haalt het album behoorlijk naar beneden... 4*

avatar van Hermy
In eerste instantie vond ik het album tegenvallen, maar inmiddels is het album 'gegroeid' en vind ik toch een erg aangenaam album. Met name het gitaarwerk is stukken interessanter dan op de vorige albums, toen er meer met staccato-rifs werd gewerkt (wat toen overigens de intensiteit wel ten goede kwam).
Het enige minpuntje vind ik de momenten waarop geprobeerd wordt echt te zingen, door de de woorden erg lang aan te houden, zoals bijvoorbeeld in 'Ask Me Anything' of het begin van '15 minutes'. Dit is ronduit vals. Mijn stem gaat omhoog naar 4*.

avatar van levenvergeten
mix van goede en slechte nummers, toch nog een *4
want Juicebox, Heart in a Cage, Razorblade, On the Other Side, Vision of Division.

en als ze Ask Me Anything hadden vervangen voor b-kantje Hawaii Aloha was het wellicht hoger geweest

Wat mij betreft net zo goed als het debuut van The Strokes.
Nummers op de punt af.
Rock + roll pur sang.
Ja wat moet ik hier voor de rest nog aan toe voegen.
Zovelen voor mij hebben deze cd al tot in de details beschreven, en terecht, want dit is muziek zonder consessie. Gewoon gaan,....en er van genieten.
Nu zou ik ze eigenlijk ook nog een keer live willen zien.
De HMH is blijkbaar al uitverkocht.
Begrijpelijk.

Jezus wat een tegenvaller..na Juicebox en Heart in a Cage te hebben gehoord, d8 ik van nou ff het album beluisteren..echt een tegenvaller..alleen You Only Live Once, Juicebox, Heart in a Cage en Vision of Division springen dr nog uit..2*

Zola
Vol verwachting na de twee uitstekende eerdere platen wachtte ik "First Impressions of Earth" met urgentie tegemoed.

We schrijven een grote tegenvaller, want dit album heeft mijn verwachtingen nimmer waar kunnen maken. The Strokes timmeren al acht jaar ('vanaf '98) aan de weg, maar lijken de afgelopen drie jaar na "Room on Fire" stil te hebben gestaan in ontwikkeling. De band is niet verder gekomen, heeft zijn sound niet verder gekristalliseerd of gemoderniseerd, en bovenal gewoon een tegenvallende plaat afgeleverd.

Voor de kiddo's onder ons is dit waarschijnlijk nog zeer populair op menig schoolpartijtje ("Papa, kom je me ophalen om 00.00?"), maar van een kwaliteitsband als The Strokes had je meer mogen verwachten.

De typische Strokes-songs "You only live once" (hoor ik daar Queen's "I want to break free"?), "Fear of Sleep", "Ize of the World" en "Red Light" maken de overige misschieters nog een beetje goed: 3.0*

The Strokes --- meer commercie, geen progressie.

Al met al een degelijk, maar tegenvallende compositie.

avatar van Ali Chemicali
Ik vind het niet zo'n geweldig albumin vergelijking met andere Strokes album, maar het blijft de lekkere Rock 'n Roll sound. Verder vind ik de cover nixzeggend, oftewel lelijk 3*

Joepas
ik vind het een lekkere energiek plaat, heart in a cage lekker nummer. 3,5*

Na nog een paar luisterbeurten, vind ik het album toch wel goed..ik luister hem nu bijna dagelijks..m'n 2 sterretjes waren een beetje te hard, ik geef ze nu 3,5*

Mojo Pin
Een album met hoge pieken (Ize Of The World, 15 Minutes, You Only Live Once) maar helaas ook diepe dalen (Ask Me Anything, Killing Lies, Evening Sun). 3*

Woutt
Mojo Pin schreef:

Mee eens.

Dankzij MusicMeter heb ik The Strokes ontdekt, in omgekeerde volgorde, dus eerst deze laatste cd, en daarna pas de andere twee. Daarom kijk ik er mogelijk wat anders tegenaan, maar ik vind het laatste album in elk geval erg goed (incl. "ask me anything", wat volgens mij heel cynisch bedoeld is). "Evening Sun" had er van mij wel afgemogen (gaaaaaap), en ik vind het jammer dat het melodielijntje in "Razor Blade" me maar blijft herinneren aan Barry Manilows "Mandy"... Jammer, want het is verder zo'n heerlijk nummer.

Nog even een tip voor wie The Strokes nog graag live wil zien in HMH: kijk even op Marktplaats, daar worden kaarten aangeboden voor de helft van de kostprijs. (ik heb ze daar ook gekocht, en heb de kaarten inmiddels in huis).

avatar van TerryA
The Strokes brengen en nieuwe singel 'You Only Live Once' uit op 10 juli - en op deze singel komt ook een cover versie van Marvin Gaye's 'Mercy Mercy Me' samen met Pearl Jam & Josh Homme. of die in NL te koop is moeten we afwachten?

avatar van Ali Chemicali
Ik heb het album al weer wat vaker gehoord nu en het valt me toch erg mee. m'n 3* worden er 4

Mojo Pin
Ik hoop wel dat het volgende album wat 'constanter' wordt. Ze konden op FIoE het hoge niveau niet helemaal vasthouden. Misschien wel logisch, aangezien The Strokes toch een andere weg zijn ingeslagen: het geluid is voller en de nummers zijn wat minder catchy, complexer. Ik denk dat ze inmiddels ook beter een idee hebben van waar ze uiteindelijk naar toe willen werken. Als het goed is komen ze deze zomer weer met nieuw materiaal op de proppen. Ben benieuwd!

Na een half jaar? Oink, van waar haal je dat nu..

avatar van Nicolage Rico
Nog niet zolang geleden gekocht en "You Only Live Once" klinkt alvast lekker! "Razorblade" is volgens mij een cover... Maar van wie... ?

J Casablancas
Nee hoor, is geen cover.

J Casablancas schreef:
Nee hoor, is geen cover.

Oke, zou kunnen. Maar dat nummer lijkt verdacht veel op een ander (commerciëel) lied.

J Casablancas
Tja, zijn er tegenwoordig nog nieuwe nummers die niet op oude lijken?

J Casablancas schreef:
Tja, zijn er tegenwoordig nog nieuwe nummers die niet op oude lijken?

Euh ja..

Maar dit nummer lijkt er belachelijk veel op. Alleen de laatste toon van het refrein hebben ze verandert... Je kan me niet wijsmaken dat ze dit nummer er niet van afgeleid hebben. Maar laat ik er maar over ophouden; eerst die titel bedenken van de oorspronkelijke versie.

avatar van Ward
Het refrein heeft dezelfde melodie als 'Mandy' van ik geloof Barry Manilow.

Ward schreef:
Het refrein heeft dezelfde melodie als 'Mandy' van ik geloof Barry Manilow.

Hey Ward, thnx!

Het lag op het puntje van m'n tong.

Het is dan geen cover, maar het refrein is wel netjes "gestolen".

toch weer een lekker album dat de strokes afleveren hoor, ik vind het een beetje raar dat de meeste vinden dat ask me anything echt het niveau van de cd naar beneden haalt, het nummer klinkt inderdaad niet strokes maar is toch een lekker nummertje.er staan wat mindere nummers op en mischien moest hij wat minder lang duren, maar dat is muggenzifterij.

favorieten zijn:You Only Live Once,Juicebox en geloof het of niet Ask Me Anything.

Bob Cremers
Ik vindt het een goed album, 3,5 sterren.

best ok plaat, begiunt af en toe te vervelen aangezien sommige nummers teveel hetzelfde zijn en oninteressant. you only live once of juicebox zijn dan weer uitschieters, ik weet alleen niet hoe vaak ik deze plaat nog zal draaien.

avatar van Nicolage Rico
Heerlijke plaat dit. Ik wilde hem meenemen op vakantie, maar ik was hem dus vergeten! Erg jammer, want ik vind dit een goede zomerplaat. Vooral "You Only Live Once" klinkt heerlijk zomers.

Bijna iedereen vind "Ask me anything" erg zwak, maar dit nummer is een prima tussendoortje. Dat vals zingen, valt wel mee. Dat moet meer met een korreltje zout worden gezien. Er staan bijna geen zwakke nummers op deze plaat.

"Juicebox" vind ik ietswat overgewaardeerd.

Prima plaat. Voorlopig 4 *

Mojo Pin
Ik wil nog even terugkomen op Evening Sun. Dat is eigenlijk best wel een lekker nummer. En toch blijft het jammer van Killing Lies, Fear Of Sleep, Ask Me Anything en On The Other Side. Hadden ze die weggelaten dan had ik FIoE minimaal 4 sterren gegeven.