Queens of the Stone Age - …Like Clockwork (2013)

Rock / Pop
Label: Matador

1. Keep Your Eyes Peeled (5:04)

met Jake Shears

2. I Sat by the Ocean (3:55)
  3. The Vampyre of Time and Memory (3:34)
  4. If I Had a Tail (4:55)

met Alex Turner, Nick Oliveri en Brody Dalle

5. My God Is the Sun (3:55)
  6. Kalopsia (4:38)

met Trent Reznor

7. Fairweather Friends (3:43)

met Elton John, Trent Reznor, Nick Oliveri en Mark Lanegan

8. Smooth Sailing (4:51)
  9. I Appear Missing (6:00)
  10. ...Like Clockwork (5:24)
avatar van Santos
Bezig aan m'n eerste luisterbeurt. Klinkt lekker zo op t eerste gehoor. Niet de gewoonlijke harde riffs, maar toch een wat rustiger subtieler album.

JVT
Vooral het tempo ligt veel lager als in andere QOTSA albums.
Na een eerste luistbeurt valt vooral Kalopsia met Alex Turner me tegen, mss ook omdat dat het nummer was waar ik het meest van verwachte.
Smooth Sailing bevalt me dan weer wel heel erg.

avatar van Alarum
Kalopsia is ook niet degene met Alex Turner, dat is nog steeds een fout die hier staat. Dat nummer is met Trent Reznor, en vind ik zelf een van de betere nummers. Alex Turner zingt mee in If I Had a Tail

avatar van Santos
...Like Clockwork heeft toch redelijk veel weg van de stijl van Damn Crooked Vultures.

avatar van jellecomicgek72
Holy moly, holy smokes!!! Waar is ie te downloaden?

avatar van hallo!
De tweede helft van I Appear Missing is nog een stuk beter dan het deel dat al te beluisteren was. Inderdaad een vreemd album voor QOTSA, maar ik heb al genoeg hoogtepuntjes gehoord om me blij te maken.

avatar van Gloeilamp
Gelekt, weer een tof album dat uitlekt. Wat een topweekje met The National, Daft Punk en nu ook QOTSA! Ik ga zo beginnen aan de eerste luisterbeurt.

avatar van staralfur
Net voor het eerst gehoord (M'n Sennheiser erbij gepakt, wil geen ruzie met de buren) en ik ben best onder de indruk! Inderdaad een andere sound dan we gewend zijn, maar ik vind het erg mooi. En dan met name I Sat by the Ocean, The Vampyre of Time and Memory, If I Had a Tail, Fairweather Friends en Smooth Sailing

nedbed
Klonk erg lekker! Deze ga ik de komende dagen nog wel wat vaker draaien. De opener is mijn favoriet tot nog toe.

Alarum schreef:

Heb het even opgezocht en je hebt gelijk!
If I Had a Tail" (featuring Alex Turner, Nick Oliveri and Brody Dalle)
Dat is overigens wel een geweldig nummer.

avatar van jellecomicgek72
I Appear Missing Ik was al onder de indruk van de helft van die track die al eerder gelekt was, maar echt wat een geweldig nummer is dat zeg!

avatar van Alarum
Smooth Sailing is toch wel een uitschieter. Zo groovy, zo lekker, zo vies. Héérlijk.

Santos schreef:

Them Crooked Vultures..

Zwan
Damn!

Santos schreef:

vooral dan Smooth Sailin. Het album van Them Crooked Vultures staat vol van dit soort nummers. Geweldige band toch!

avatar van muziekobsessie
pffffffffffffff niet doorheen te komen, begint goed hoor maar zo'n nummer als smooth sailing zuigt alle energie uit mij. Geef mij maar de masters of reality (spelen in juni in amsterdam) die platen zijn veel beter in balans, da's een kunst die josh nooit zal beheersen

Off topic bericht verwijderd.

avatar van bennerd
Stoer bericht en reacties erop verwijderd.

avatar van spoon
muziekobsessie schreef:

Pfffffffffff jouw standaard commentaar volgens mij: Deze band (meestal een bekende band met veel liefhebbers) is helemaal niks. Band zusenzo is veel beter en jammer dat niemand (behalve ik, de echte muziekkenner muziekobsessie) deze band kent en dat is een groot schandaal.

Jouw berichten te moeten lezen zuigt werkelijk alle energie uit mij en Masters of Reality zijn een zielig stelletje prutsers.

Dit in tegenstelling tot de geweldige band Queens of the Stone Age die met ..Like clockwork wederom een fijn album hebben gemaakt met een werkelijk waar perfecte energieke balans enzo..Toch knap hoe Josh dat iedere keer weer voor elkaar krijgt.

jellecomicgek72 schreef:

Them Crooked Vultures..

Oeff wat een fout!
In mijn enthousiasme iets te gretig gereageerd...mijn excuses voor allen die ik tegen het spreekwoordelijke zere been heb geschopt.

avatar van Mr. B
Wel een gave naam eigenlijk, Damn Crooked Vultures

Net het nieuwe album opgezet, eerste nummer is wel wat taai maar toch wel lekker. Ben benieuwd wat de rest gaat brenegen.

Weird Fish
Heb m'n eerste luisterbeurt erop zitten. De volledige versie van 'I Appear Missing' is echt geweldig, misschien wel het beste nummer van QOTSA. Vind de ietwat rustige nummers (...Like Clockwork) en de sound in het geheel ook niet verkeerd.

Weird Fish schreef:
misschien wel het beste nummer van QOTSA.

Nounounou.. niet overdrijven. Het is ook mijn favoriet op het album maar 't komt niet eens in de buurt van een No One Knows of 'n Better Living Trough Chemistry, die ik tot de beste Queens nummers reken.

avatar van hallo!
No One Knows vind ik anders niet zo bijzonder. Wel een goed nummer, maar I Appear Missing is misschien gewoon beter. Better Living Through Chemistry is natuurlijk ongenaakbaar.

avatar van Abram Olsen
Grooved tot en fucking met!!!

Weird Fish
jellecomicgek72 schreef:

Mijn mening, en ik bedoelde eigenlijk één van de beste nummers. 'No One Knows' is een lekker nummer maar verder is 't ook geen favoriet van mij of zo.

avatar van Mr. B
Een wat rustigere QOTSA maar wel verdomde lekker.

UnknownPleasure
wat zou alex (behalve het niet noemenswaardige outro) gedaan hebben op If I had A Tail, ergens jammer dat er niet meer mee is gedaan, ik vind het overigens ook het minste nummer tot nu toe.
Appear Missing is prachtig, The Vampyre Of Time And Memory, ...Like Clockwork( NEIL YOUNG!) en toch ook My God Is The Sun komen daar vlak achteraan, allemaal behorend tot het beste dat ze hebben gemaakt.

edit : Smooth Sailing was ik even vergeten, dat is het minste nummer al zitten er een paar goede elementen in, ik haat die beat en ook de zang, doet me denken aan De Staat.

JVT
Ik vind If I Had A tail en Smooth Sailing net bij de betere nummers op het album. En The vampire of time and memory en ... Like clockwork zijn de 2 minste. smaken verschillen.