Death - Scream Bloody Gore (1987)

Label: Combat

1. Infernal Death (2:54)
  2. Zombie Ritual (4:35)
  3. Denial of Life (3:37)
  4. Sacrificial (3:43)
  5. Mutilation (3:30)
  6. Regurgitated Guts (3:47)
  7. Baptized in Blood (4:31)
  8. Torn to Pieces (3:38)
  9. Evil Dead (3:01)
  10. Scream Bloody Gore (4:35)
  11. Beyond the Unholy Grave * (3:08)
  12. Land of No Return * (3:00)
  13. Open Casket [Live] * (4:50)
  14. Choke on It [Live] * (5:56)
avatar van Eddie
AAAAAAAAAAAAAAARRRGGGGGG BBBBBLLLLLLLUUUAAAAAAAAAAARGGG

Over screaming bloody gore gesproken. Een regelrechte klassieker zoals ze ,helaas, veel te weinig worden uitgespuwd over de mensheid.

Heerlijk Album!
Het klinkt lekker vet en underground en toch hoor je al die typische opzwepende melodiëen.

ik heb dit album vandaag gekocht en ik er nog 2 extra live nummers erbij

avatar van orbit
Een van de beste deathmetal platen die ik ken! Rauw en onverbiddelijk smerig! Geluid was ook lekker ongepolijst in deze tijd. Zombie Ritual is een vet nummer!

paulisdik schreef:
ik heb dit album vandaag gekocht en ik er nog 2 extra live nummers erbij

bij de uitgave van century media en dan heb je ook 2 live nummers erbij

avatar van jurado
those were the days

avatar van paulisdik
ja jammer dat ik niet van die tijd ben toen werd er nog echt goeie muziek gemaakt

Tja,waar zou de Deathmetal zijn zonder Death s Scream bloody gore?? Dit is een regelrechte klassieker. Zuiver respect!!!

avatar van Blood Duster
dit is een van de weinige platen die me toendertijd van m'n stoel deed blazen, en zo zijn erna nog maar heeeeeeeeeel weinig gemaakt.
Topscoorder.: *5.0*

avatar van ravenstein
Sinds gisteren terug naar aan het luisteren.
Jaaaaren geleden had ik Scream Bloody Gore op een cassette staan, maar ben het kwijt geraakt. Waarschijnlijk aan iemand uitgeleend en nooit meer teruggekregen of zoiets.
Bon, nu heb ik de de nummers op mijn laptop staan, dus geen kans dat het album nu verloren gaat, want mijn computer leen ik niet uit! 't Is maar dat jullie het weten....

Ondertussen is de plaat al 20 jaar oud, maar klinkt nog zeker niet gedateerd en het blijft een lekkere knaller!

Stijn_Slayer
Een echte mijlpaal in de (Death) Metal geschiedenis. Zeer groot respect voor dit toch wel redelijk baanbrekende werk. 4*

avatar van notsub
Erg ééndimensionale Death Metal, die mij niet kan bekoren. De nummers klinken erg voorspelbaar en bevatten nauwelijks avontuur. Titels als Zombie Ritual en Baptized In Blood geven nog hoop, maar na het beluisteren valt het erg tegen. Death en Death Metal stonden hier nog duidelijk in de kinderschoenen. ln 1987 was dit nog extreem, nu kan ik er niets meer mee.

Empyrium
paulisdik schreef:
bij de uitgave van century media en dan heb je ook 2 live nummers erbij

Die uitgave van Century Media, zijn die geremasterd? Zie ze bij Bol.com staan voor nog geen € 8,-- per stuk.

avatar van paulisdik
Dat staat in ieder geval niet op de hoes Empyrium, maar er zit wel degelijk meer bass in dan in de Combat uitgave.

Stijn_Slayer
Ik heb nu dus ook de Century Media versie gekocht, lijkt veel meer bas in te zitten en inderdaad die 2 geweldige live nummers. Ik verhoog tot 5* omdat het gewoon perfecte old school death metal is!

haveman
Op het gebied van deathmetal blijft dit voor mij één van de betere albums.

notsub schreef:

de nummers zijn inderdaad voorspelbaar en lijken op elkaar, Death metal stond toen inderdaad nog in zijn kinderschoenen, maar dat maakt het album nog niet minder sterk. Al had er wel wat meer variatie in moge zitten

Sir Spamalot (crew)
Twintig jaar geleden kreeg ik een cassetje van een vriend van mij: "Beluister dit eens, je zult omver vallen". Waar zijn we vrienden voor, dacht ik en dus gaf ik dit album een paar luisterbeurten ... om het dan jaren stof te laten verzamelen. De stem was er voor mij over en - eerlijk is eerlijk - ik begreep de poeha niet.
Vorige week dacht ik, hm, moet ik nog eens aan een nader onderzoek onderwerpen met een frisse geest en zonder vooroordelen. De muziek is crimineel goed met geweldige riffs en solo's: die mannen kunnen echt spelen, maar de Death fans weten ongetwijfeld hoe dit komt. De stem blijft voor mij een delicaat iets, maar zonder deze stem van Chuck zou dit Death niet zijn. Evil Dead is een stomp in je gezicht: wat een monsternummer.
Ik ga ze nu eens allemaal beluisteren: eentje per week en de volgende is Leprosy.

Stijn_Slayer
Je gaat nog een heleboel mooi's ontdekken sir Spamalot Vooral alles vanaf Human is monsterlijk goed!

avatar van Edwynn
Scream Bloody Gore leerde ik kennen nadat ik overweldigd was door het geniale Leprosy. Dit debuutalbum laat Death als een ongeslepen diamant horen. Op volle oorlogssterkte en met het gaspedaal diep ingedrukt walsen de 10 ledematen die de plaat bijeen houden over je heen. Op deze plaat is Chris Reifert nog lid van de band. Zijn grillige drumwerk is uit duizenden herkenbaar, evenals zijn voorliefde voor allerhande tekstuele smerigheid. Heel even, op bijvoorbeeld Evil Dead, schemert iets van de genialiteit van de latere Death door. Verder is dit beuken met het verstand op bijna nul. Lompheid troef, dus. Vergis je echter niet want dit behoort wel tot het betere beukwerk in dit genre. Na het beluisteren van diverse demo's is het mij wel een raadsel waarom het monsterlijk gave Archangel nooit het debuut gehaald heeft.

Sir Spamalot (crew)
Ik begin opnieuw met Death, van vooraf aan natuurlijk. Jaren tachtig, mijn era, mijn beleving, een plaat die met de seconde vettiger en prettiger wordt. Ik zie het al gebeuren, ik ga overal mogen sterren bijzetten. Nu begrijp ik de stem van Chuck, een ervaring apart maar een mooie ervaring: nieuwe dingen ontdekken, telkens weer. Schadelijk voor mijn oortjes want die volumeknop wil alsmaar omhoog. Veertig jaar oud, oude zak in wording en ik ga godverdomme (pardon my French / Westflemish) nog een Death fan worden. Jaren van verstand of Dementia Praecox, wordt vervolgd.

avatar van B.Robertson
Dit is toch wel een van die platen van vroeger waar ik nog steeds naar luister. Eigenlijk een duo op deze plaat. Chuck Schuldiner heeft alle (bas)gitaren ingespeeld. John Hand heeft er nooit echt lang ingezeten. Chris Reifert kennen we uiteraard van het latere Autopsy. Die twee vette studio bonustracks zijn beslist niet minder dan sommige andere nummers van de plaat. Vier sterren.

Stijn_Slayer
John Hand heeft sowieso nooit echt in Death gespeeld, voor zover bekend is heeft hij zelfs nooit opgetreden met de band.

"Right after we did the LP as a two-piece," Chuck told Metal Forces, "we ran into this guitarist, John Hand, whom we really liked at the time, so we got him into the band. He played with us long enough to have his photo appear on the back of the album, but he just couldn't play our newer material, so he had to go''

Sir Spamalot (crew)
Monsterachtig nummer en voorbij voor je het weet of hoe in schuim en zweet staan in drie minuten tijd. Evil Dead: . Geweldig Metal Kunstwerk. Verdomme, hoe kon ik dit meer dan twintig jaar geleden laten liggen, de jaren van wijsheid zijn gekomen. Een vette half punt erbij, for what it's worth. Zoals ik had voorspeld, ik ga overal mijn punten mogen verhogen maar het is verdiend. 24 berichten en 66 stemmen? Hey, Metalheads, het is hier te doen!

haveman
Voor mij het beste Death metal album dat ik ken.

Ik heb normaal een hekel aan bonusmateriaal, maar Beyond The Unholy Grave is ook geniaal

avatar van Guinness1980
Dit is een van de weinige deatth metal albums die ik kan waarderen!

avatar van Kronos
Op vinyl uitgegeven door Back/on/Black zit er een bonus 12" bij met die vier extra nummers op. Mooi extraatje bij een toch al geweldig album.

avatar van Guinness1980
Is die vinyl makkelijk te krijgen? Of is het een "collectors item" ?

avatar van Kronos
Is verschenen in 2007. Ik heb 'm ooit in de winkel gekocht. Maar lijkt me momenteel nog altijd gewoon te verkrijgen. Op gekleurd vinyl trouwens.

Thanks!

Eens kijken of deze ook hier in Nederland te krijgen is
En anders komende zaterdag op de platenbeurs eens kijken.

Edit:
Op de Nederlandse site ook gewoon te bestellen.