N.W.A - Straight Outta Compton (1988)

Label: Ruthless

1. Straight Outta Compton (4:18)
  2. Fuck tha Police (5:45)
  3. Gangsta Gangsta (5:36)
  4. If It Ain't Ruff (3:34)
  5. Parental Discretion Iz Advised (5:16)

met The D.O.C.

6. 8 Ball [Remix] (4:52)
  7. Something Like That (3:35)
  8. Express Yourself (4:25)
  9. Compton's N the House [Remix] (5:20)
  10. I Ain't tha 1 (4:54)
  11. Dopeman [Remix] (5:20)
  12. Quiet on tha Set (3:59)
  13. Something 2 Dance 2 (3:32)
  14. Express Yourself [Extended Mix] * (4:42)
  15. Bonus Beats * (3:03)
  16. Straight Outta Compton [Extended Mix] * (4:53)
  17. A Bitch Iz a Bitch * (3:10)
  18. Bone Thugs-N-Harmony - Fuck tha Police [Tribute Remix] * (5:02)
  19. Snoop Dogg - Gangsta Gangsta [Tribute Remix] * (4:39)
  20. Mack 10 - Dopeman [Tribute Remix] * (4:01)
  21. WC - If It Ain't Ruff [Tribute Remix] * (3:44)
  22. Compton's in the House [Live] * (2:02)
avatar van Jordy
Misty44 schreef:
De planning was een nieuw N.W.A album ma dat is er nooit van gekomen omdat de tour en het maken van albums al te veel tijd vroeg. Weet niet of ze dit nog ooit gaan waarmaken.

Dre vond de resultaten van de studiosessies (waar nog wel Chin Check en Hello zijn uitgekomen) niet goed genoeg

eazyfan
KLASSIEKER,beste hiphopalbum ooit volgens mij.
The Don Mega,Tha Villain In Black,Tha Hip Hop Thugsta,The Docter en DJ Yella hebben gewoon iets LEGENDARISCH op de wereld gezet.Straight Outta Compton (Extended Mix) is volgens mij zowat de beste track ooit in hiphop.Ice Cube beste raps die hij ooit gespit heeft komen er in voor en hiervoor is een simpel bewijs:
In The Late Night Hour begon ermee en Ice Cube-fans weten dat dat een track was met ook nog beste stukjes van andere trax,hetzelfde geld ook voor MC Ren wat hij daar rapt heeft hij nooit voor de rest van zijn carriere verbeterd.en Eazy-E's rapgedeelte is gewoon het beste dat E ooit gerapt heeft.dus die track is al "instant classic".natuurlijk zijn ook andere trax zeer goed als Fuck Tha Police,Gangsta Gangsta enzo... .Straight Outta Compton [Extended Mix] is volgens mij nog zo modern dat ze hem nu zouden kunnen uitbrengen en een bewijs daarvoor is hij heerlijke freestyle van The Game op dezelfde beat.en de productie van die track is top geweldig gedaan.dit album heeft ook nog leuke gastartiesten als Arabian Prince en The D.O.C. .

avatar van platedraaier
eazyfan schreef:
KLASSIEKER,beste hiphopalbum ooit volgens mij.

Als dit inderdaad het hoogst haalbare niveau in hiphop is, dan is de rest wel erg slecht
Begrijp me goed, ik vind dit een heel goed album, maar die teksten
Sorry hoor, ik denk dat Public Enemy - It Takes a Nation of Millions....... toch kwalitatief een stuk beter is.

platedraaier schreef:

wat the hell bedoel je daarmee!!!!!!!en de teksten zijn best goed op deze cd.
platedraaier schreef:

in geen 10.000 jaar man!!deze is vele malen beter!!

eazyfan
eigenlijk moet je bij de aantal favoriete trax gekozen door gebruikers Straight Outta Compton en (Straight Outta Compton) tesamen tellen want het zijn zowat dezelfste trax.

Jordy schreef:

Ow, ik heb toch echt anders gelezen, Dr.Dre was tevreden, maar hun drukke schema`s gaven juist het probleem om het echt af te rondden. Hji heeft zelfs nog gezegd dat hij Snoop de ideale vervanger vond voor Eazy en in de toekomst nog wou bekijken of hun schema`s het wel toe zouden laten.

Begrijp me goed, ik vind dit een heel goed album, maar die teksten

Dat heeft er mee te maken omdat dit ECHTE Ganstarap is, en dat is Public Enemy niet, vandaar

riddlecity
topalbum 5*

Misty44 schreef:

PE wil niet eens ''gangsta'' zijn.

Straight Outta Compton lekkere mothefoka track wil zelf ook gangsta zijn in L.A =D

avatar van MJ_DA_MAN
Nee, dat wil je niet geloof me maar

eazyfan
nee idd niet,ik ken iemand die er woonde en haar verhalen zij egt erg .maarja in LA wonen zou idd wel cool zijn.

Heerlijke rauwe hip hop met strakke harde beats van Dre!
Ik vind dit veel leuker dan ander album uit die tijd >paid in full>. Qua mc skills en beats!

vreemd dat deze niet in de top 250 staat

avatar van platedraaier
nah, weet ik niet. Het is een goed album, maar ik zal hem toch niet in mijn top 10 zetten. Dat zullen meer mensen vinden denk ik zo.

eazyfan
toch wel in je top10,damn dat album word op deze site serieus ondergewaardeerd,ik bedoel het is een echte classic,de WestCoast werd van de eerste keer op de map gezet net zoals gangsta rap,Straight Outta Compton en Fuck Tha Police zijn zeer goede tracks maar dan ook zeer goed,een bewijs dat deze zeer goed is ook het solosucces van de leden!!als deze er niet was geweest dan had je de dag van vandaag niet de grote namen.de productie is heel goed en de teksten mogen er 100% zijn.
totaal onder gewaardeert en dan geven ze teveel props aan Enter The Wu,die is ook zeer goed.

avatar van Conway Twitty
Tuurlijk hebben ze een enorme impact gehad, maar als je een album luistert denk je daar niet constant aan en beoordeel je hem net zoals elke andere op wat je hoort.
Bovendien is een 4.20 een mooi gemiddelde dacht ik zo. Ook t.o.v. Enter The Wutang met 3.90 gem.

Conway Twitty schreef:
maar als je een album luistert denk je daar niet constant aan en beoordeel je hem net zoals elke andere op wat je hoort..
ja ok maar dit album is toch ook zeer goed,waarom nou niet??goede beats,zeer goede raps. en dan heb je nog van die kneuzen als Juice die maar 1* stemmen,dat luistert dan naar hiphop,ik kijk naar zijn top10 en is hiphop en dan hierop 1* stemmen,krijg wat verstand man,dat is echt zielig van je.en dan slecht stemmen op classics als deze en The Chronic,en dan hoog stemmen op stomme albums als Encore,ga nog maar wat hoog stemmen op G-Unit enzo,hier zijn we bezig met echte hiphop.

nanneb
dit album is gewoon een vette classic!
weliswaar 18jaar oud maar nog steeds actueel. kijk waar vandaag de dag over wordt gerapt en zie dat het nutteloos is omdat alles al gezegd is op (en met) dit album.

ben zelf meer van de rock en roll maar dit album mag gewoon niet ontbreken in je platen collectie!

idd man bedankt,
nanneb schreef:
dit album is gewoon een vette classic!

vertel dat maar eens aan de mensen die hier minder dan 3.5* op stemmen,bedankt man,zeer tof van je 3.5* vind ik nog maar lager dan dat??

avatar van Conway Twitty
Heb hem nog maar een keer beluisterd en het is een toch wel een zeer fijn album. Heerlijke beats van Yella en Dre creeren een heerlijk sfeertje met uitstekende raps van vooral Cube en Eazy.

Van 4 naar 4.5 (nog net iets te old-school voor mij denk ik)

Conway Twitty schreef:
Van 4 naar 4.5 (nog net iets te old-school voor mij denk ik)
bedankt, nog iemand snapt waarom deze zo goed is ,beetje old-school wel maar daarom zeker niet slecht .

Geweldig album, maar wie kan me vertelen waarom Snoop de ideale opvolger van Eazy-E zou zijn? Dan klopt bv Straight Outta Compton niet meer want Snoop is van Long Beach

eazyfan
Snoop is niet de opvolger, en Snoop is ook geen lid, dat was maar 1 samenwerking .

Snoop is ook geen lid
Snoop stond op de NWA-site toch als lid.

avatar van thomzi50
Alexx schreef:

Wat is dit nou voor onzinnigs, bij Straight Outta Compton doet Snoop Dogg toch niet mee? Daar rapt Eazy-E, dus klopt het daar, en Snoop Dogg zal dat niet rappen. Ze gaan dat nummer toch neit nog een keer maken of iets dergelijks

eazyfan schreef:

Uiteindelijk was het maar een samenwerking, maar het plan was een heel album, en Snoop zou op dat album de vervanger van Eazy-E zijn.

eazyfan
Dit album is Momenteel effe gezakt in me top10 , waarschijnlijk stijgt het weer, het blijf de vetste classic ooit!! Straight Outta Compton en Fuck Tha Police zijn legendarisch.Niemand in hiphop die voor zoveel controversie zorgte dan N.W.A vroeger, ze kregen zelf een dreigbrief van de FBI om hun muziek te laten verbieden, maar dat lukte niet door hun populariteit, en zelf 3 keer platina deze Cd met vid, die verboden werd ,ahja dat kwam ook deels door hun performance in Yo!MTV Raps, Cube, Dre, Eazy,Ren en Yella vormden waarschijnlijk de beste rapcrew ooit, alleen jammer dat ze uit elkaar gingen want deze Cd is superVET!!vette oldschool-samples overal beetje, productie is geweldig gedaan door Dre en Yella. MC Ren,Ice Cube en Eazy-E rappen geweldig over de beats.

avatar van thomzi50
Waarom is ie dan gezakt ?

eazyfan
Nou gewoon, de teksten vind ik op sommige tracks niet zo goed meer, geen slechte tracks maar ook paar die niet echt zo erg erg goed zijn, ene deze is gezakt naar 30 in de hiphoptoplijst ,zeer zeer jammer.

eazyfan
Ik verlaag deze nu naar 4,5*, 1 t.e.m. 8 zijn erg sterk, maar de rest vind ik beetje minder, Compton's N Tha House (Remix) is wel aardig, nouja die eerste 2min daarna te langdradig, I Aint The One vind ik maar minder, ik bedoel slecht is die niet maar jammer, Dopeman (Remix) vind ik maar mager; Eazy-E's vers daar is echt dope maar de rest van die track niet, Quiet On Tha Set is wel nog aardig,MC Ren dropt weeral dope lines.Something 2 Dance 2 is superzwak, nouja vind ik ,ik bedoel er word niet eens op gerapt enzo ,waarom maken ze zo een zwakkere tracks als 1-8 echt GENIAAL zijn ,dat snap ik echt niet, de eerste 8 zijn echt echt dope maar de rest niet (behalve Quiet On The Set). maar dit album verdient minstens de 4,5*!!!Zeer belangrijk album in de geschiedenis van hiphop,en binnenkort krijgt het een mooie plaats in mijn top10 .