Pet Shop Boys - Electric (2013)

Dance / Pop
Label: x2

1. Axis (5:32)
  2. Bolshy (5:44)
  3. Love Is a Bourgeois Construct (6:41)
  4. Fluorescent (6:14)
  5. Inside a Dream (5:37)
  6. The Last to Die (4:12)
  7. Shouting in the Evening (3:36)
  8. Thursday (5:02)

met Example

9. Vocal (6:34)
  10. Axis [Boys Noize Remix] * (4:10)
  11. Axis [Boys Noize Dub Remix] * (4:10)
avatar van vigil
Nu al weer een nieuw album van de mannen. Het eerste voor ander label. De productie is gedaan door "good old" Stuart Price. Het eerste lied is ook al vrijgegeven en dat is Axis. Het album duurt 50 minuten en bestaat uit 9 liedjes waarvan 8 eigen composities en 1 cover van Bruce Springsteen (?!?).

De 1ste track is in ieder geval erg vet en doet me eigenlijk een beetje denken aan een moderne Giorgio Moroder, hup hup hup de dansvloer op!

Ik zal gelijk de clip even toevoegen

avatar van sierrra
Holy shit. Axis is zeker erg vet. Hebben de heren hun tweede jeugd gevonden of is dit het gevolg van een midlife crisis? Al wat meer nummers gelekt?

avatar van vigil
Zoals ze zelf aangeven is dit een album wat ze eigenlijk al lang wilde maken maar er nooit aan toe kwamen. De vorige is natuurlijk wat rustiger/ingetogen en deze gaat, volgens de verhalen, "booming" worden. Als ik zo op de 1ste track af ga wellicht een (Very) Relentless deel II. Dat zou in ieder geval bijzonder goed nieuws zijn

avatar van sierrra
Heel goed nieuws zelfs. Moet relentless maar weer eens draaien om alvast in de stemming te komen voor dit album. Het feit dat dit album zo kort na Elysium verschijnt doet vermoeden dat er al wat nummers op de plank gelegen hebben.

avatar van vigil
Hier een albumtrailer, tja daar word ik in ieder geval wel vrolijk van. Beetje kort maar toch

YouTube - Pet Shop Boys - Electric - The New Album - June 2013

tip_of.yourstar
Axis is inderdaad veelbelovend. The Last to Die (cover van Bruce Springsteen) werd onlangs al live gespeeld en klnkt ook erg goed.

avatar van Kos
Kos
Haha Axis . Als dan toch iemand retro electro moet doen dan de Pet Shop Boys maar.

avatar van Darkzone
Ik was eerder dit jaar wel verrast toen ik op Facebook ineens las dat ze weg waren bij hun label en een soort van independant gingen én al snel met een nieuw album zouden komen.
De eerste track klinkt erg aardig, al denk ik dat je hem vooral in volle glory (lekker hard in de auto of in je woonkamer) moet horen.

Niet dat ze ooit nog eens een radio-hit zullen scoren in ons land, maar toch. Daar is hun muziek toch te sophisticated voor vind ik. Zelfs Elysium ben ik heel erg goed gaan vinden, incl. de tracks van hun EPs.

avatar van thelion
Nu al weer een nieuwe PSB....?????

Ach ik vind het niet erg, laat maar komen.

Axis (Daft Punk / Pharell Williams zuig daar maar aan)

avatar van T.O.
Ja, dit is best wel verrassend haha. Fijne Commodore 64 vibes

avatar van Poeha
Zo da's even een energieke binnenkomer dat Axis. De mannen gaan volledig los.
Elysium vond ik nogal tegenvallen, hopelijk wordt dit weer een voltreffer a la Yes.

Giorgio Moroder goes laserdance

avatar van Darkzone
En diezelfde Giorgio Moroder is weer goed vertegenwoordigd op de nieuweling van Daft Punk

avatar van vigil
Nu is het alleen nog even wachten tot Axis een remix krijgt gemaakt door Daft Punk en dan is die cirkel ook weer rond

De boys zijn productief. Amper een jaar na Elysium weer een nieuwe schijf...

avatar van Darkzone
De 30 seconden clip van Thursday klinkt ook erg lekker, erg zomers!

avatar van blur8
Axis heeft een verrassend gedateerde sound. Het is een soort foute disco op z'n PSB's.
De vraag is of dit een basis voor de rest van het album is of een enkele song. Het wijst wel op een andere aanpak dan het vorige album. Hulde dus.

avatar van overmars89
Vocal is in ieder geval ook heerlijk fout, maar genieten

blur8 schreef:

Naar het schijnt wordt het een danceplaat dus daar hopen we dan maar op. Er is al een (Oostenrijkse) stem, wellicht weet die meer. Voor zover ik weet zijn er geen officiele promo's uitgegeven maar goed.

Ik ben er nog niet helemaal uit met dit album: hoe lekker de nummers ook zijn, ik mis in enkele nummers een beetje de 'pop' ook al is dat volop aanwezig natuurlijk terwijl in andere nummers de oude sound weer goed te horen is wat ook wel weer eens aangenaam is. Tot nu toe gaat het een beetje langs me heen en dat is uiteindelijk ook met Elysium het geval geweest terwijl Yes beter beviel.
Het kan nog alle kanten op denk ik.

het eerste nummer Axis is het beste nummer 3.5 vind ik teveel het is toch weer
9 in een dozijn erg jammer ik hoop altijd op meer schijnbaar verwacht ik teveel
en dan krijg je de deksel op de neus

avatar van van elst
hun beste plaat sinds "very", zonder enige twijfel

vigil schreef:

Dar is het ook op uitgekomen. Ik ben de plaat nu voor de derde keer aan het draaien en het klinkt allemaal fris, fruitig, vrolijk en very danceable. De cover van Springsteen is bijzonder geslaagd enige mindere nummers zijn op dit moment Bolshy en iets te hippe Shouting in the Evening.

Laat ik eens inzetten op een 4 rond.

avatar van hidalgo
vigil ben je op de trailer af gegaan dat je 4 keer hier iets over het album zegt
of heb je het hele album al gehoord met jouw **** voor het zelfde trucje
van the boys

avatar van vigil
Volgens mij schrijf ik dat ik het album voor de derde keer aan het draaien ben dus waarop baseer jij je opmerking dat ik het op een trailer zou bazeren? Hetzelfde trucje? Dit is een geheel dance album en dat hebben ze niet echt vaak gedaan. Of wil jij beweren dat dit erg lijkt op Behaviour, Elysium, Bilingual en Nightlife? Natuurlijk , je hoort zo dat het PSB is, verder lijkt er dan weer geen ene band op dus in dat op zicht zijn ze weer uniek. Of vind jij dat een artiest bij elk album een geheel andere kant op moet?

Is het overigens verboden om 4 keer (nu 5 keer, foei!) iets te plaatsen bij een album?

avatar van blur8
9 vrolijke uptempo nieuwe songs. Alle passend binnen het vertrouwde PSB idioom, en toch met een vernieuwd touché, dat maakt dat een vergelijking met oudere albums mank gaat. Zeer prettig.

avatar van hidalgo
@vigil natuurlijk niet dat ze de andere kant op moet gaan maar ik had er meer van verwacht
het eerste nummer vind ik goed maar de rest hangt er maar bij das mijn mening
@vigil

avatar van Erwinnn
Fijn verassing toch, hoor. Een zeer geslaagde, energieke mix van oud en nieuw. En er staat een bovengemiddeld aantal memorabele tracks op. Love is a Bourgeois Construct (zo herkenbaar PSB, dance/pop met een sausje van klassieke muziek), The Last to Die (een Springsteen-cover!), Thursday (die West End Girls-beat blijft lekker). En Vocal verdient het om een knoepert van een zomerhit te worden! Stuart Price lijkt de perfecte producer te zijn voor het geluid van de Boys in 2013.

avatar van FunkStarr
Wow, Axis klinkt wel erg goed. Nu de rest even checken.