Life of Agony - River Runs Red (1993)

Label: Roadrunner

1. This Time (5:42)
  2. Underground (4:41)
  3. Monday (1:31)
  4. River Runs Red (1:55)
  5. Through and Through (3:06)
  6. Words and Music (5:13)
  7. Thursday (2:10)
  8. Bad Seed (5:40)
  9. My Eyes (2:47)
  10. Respect (4:16)
  11. Method of Groove (5:17)
  12. The Stain Remains (4:31)
  13. Friday (3:35)
Stain Remains

Dionysos
Ik heb een paar nummers van dit album gehoord. Muzikaal sprak het me wel aan, hoewel het niet geheel overtuigde. Vervolgens ben ik echter volledig afgeknapt op de teksten, man man man, wat een infantiel zelfmedelijdend zooitje .

avatar van twin
toch weer eens opgezet, zit wel heel goed in elkaar deze cd, ze boorduren de hele cd door op hetzelfde thema, dit maakte 10 terug behoorlijk wat indruk op me als jong broekie

Goede cd. Met de toppers: This Time, River Runs Red en persoonlijk vind ik Method of Groove ook erg goed.

Joy
vette plaat, weer eens wat anders in die tijd, nummers van een paar minuten, eigenlijk best ene rommelige plaat, maar erg sterk

avatar van Snowblood
Ik trek die vocals niet... ik kan me niet voorstellen dat deze band zo hoog staat aangeschreven. Ik vind het niks in ieder geval.

avatar van EGpower
Door deze band ben ik echt naar metal gaan luisteren. De energie die van deze plaat afschiet helpt mij, ondanks de naargeestige sfeer, compleet te ontspannen. Ik vind het tof dat ze een 'soort conceptplaat' uitbrengen, volledig met ruzies en zelfmoord, maar na 1 keer wil je gewoon de nummers luisteren. Doorskippen dus!
PS: LOA kan geroemd worden om de duizelingwekkende tempowisselingen, zonder de groove te verliezen. The Stain Remains is daar wel het beste voorbeeld van. Daar zitten wel 18 stijlen in. Heerlijke plaat.

avatar van Werwolf
Schitterende nummers op deze plaat! Pas 'ontdekt' deze band, met een heerlijk geluid.
Erg mooie nummers als River Runs Red, This Time, Through and Through, The Stain Remains en Respect. Top!

avatar van cornucopia
Een ware klassieker. Metal en hardcore samengesmeed tot een supercool geluid. Met de stem en (suicidale) lyrics van Keith Caputo die het uniek maakt. Wat een strot! En live ook een energieke band.

avatar van Milktoast
Bij mij staat de track Words And Music erop. Geweldige energie, topplaat. Top 10 notering voor mij.

geweldige plaat heb hem al 10 jaar in de kast liggen de songs raken me nog steeds.de brute kracht tedere emotie wordt hier fantastisch vertolkt en ze weten nog steeds om het live over te brengen.kortom unieke band en keith caputo is werelds

Hele goeie plaat die nog wel op mijn (erg lange) lijst van aan te schaffen albums staat. 4*

Joy
meteen aanschaffen dan, must have!

Tsjah ik heb laatst een query gemaakt met nog aan te schaffen albums. Zit over de 40 ofzo.

avatar van ofzo
op en tot album. conceptueel en hard. de teksten spreken voor zich . De zanger doet een boekje open over zijn verleden én over zijn ouders. Straf spul.
Heb dit album zelfs 2 x !

avatar van Lexicon Devil
Wat was dit anno 1994 een openbaring...megaplaat met die ow zo strakke ritme-veranderingen. Mocht je van rock houden moet deze gewoon in je kast staan....of in de computert.

avatar van bver
Ik dacht ergens gelezen te hebben dat de meeste teksten niet door de zanger, maar door de gitarist zijn geschreven....

avatar van Sater
Ik ook, in de credits. Volgens mij zijn er maar 3 van de hand van Caputo.

avatar van EGpower
Milktoast schreef:

maar waarom dan 3,5 ster?

avatar van Norbert
Erg goede plaat. Het sfeertje vind ik echt geniaal neergezet. De vocals passen er ook perfect bij.

avatar van Mr. Olaf
Dit is een van mijn favo's. De gitaarriffs, het stemgeluid van Caputo, de teksten, alles. Dit is absoluut een musthave voor de liefhebber van rock/metal. Heb ze op FoR 2007 live gezien en bijna alleen maar songs van deze plaat gedraait. Wat een energie krijg je van deze muziek!

Joy
toerval zeker, ik draai dit nu ins lange tijd ,en dacht, kom ff wat op mm zetten

dat deze plaat bijv nog steeds staat als een huis en ik geen enkele plaat ken die zo uniek in elkaar steekt

het lijkt wel een horrorfilm, slechte jeugd en dergelijke, en het stemgeluid van caputo is ongeevenaard, drama

heavy plaatje, en niet alleen muzikaal

gekke is ook dat de erg korte nummers eigenlijk helemaal niet storen, het is genoeg als het genoeg is en er is geen seconde te lang doorgespeelt

dikke 5

avatar van Thomzic
en toch zie ik een 4 bij jou

avatar van edgarphoto
Leerde deze cd kennen in dezelfde kennismakingstijd als nirvana, smashing pumpkins, sebadoh, rage against the machine,
en in die hoek/sfeer kan ik niet anders dan de cd beoordelen.

Ik moest aan de hardrockstem wennen want heb altijd een afkeer van zulke schreeuwers gehad..

En ok, je moet niet teveel naar de teksten luisteren,
het zijn geen teksten die je hardop mee wil zingen,
ten eerste omdat je zelf niet zulke dingen wil zeggen,
en ten tweede omdat je niet wilt dat andere mensen jou die maffe dingen horen zeggen, maar god,
wat een riffs!!
Wat een sound!
En sterke nummers ook hoor, Respect is een slepende zompige vette dikke vieze track!

Die riffs.. Oh god.. die riffs..

Tweede cd is nog vreemder qua teksten..
Maar ook zeer te pruimen als muziekstuk.

Toptracks:
This Time
Underground
River Runs Red
hell.. de hele cd!!!

Skip alleen die maffe tussenstukjes..

avatar van Beatlejim
Life Of Agony - River Runs Red (1994)

Om te beginne dacht ik altijd dat het album uit '93 komt, maar er zal wel een iemand hier zich vergisse.

Life of Agony is in de laaste tijden zo verandert, ik ben nooit een hele grote fan geweest van de band, maar wel van dit album!

Heb hem eens met een gelukje heel goedkoop gekocht, de eerste 5 nummers zijn echt geweldig, als ik dat hoor.. Heb ik meteen zin om zelf ook muziek te maken.

Verder nog een geweldig debuutalbum, jammer dat ze zo verandert zijn. Maar gelukkig kan een album nooit veranderen!

4.5*

avatar van exodus
Eén van de vreemde eenden in de bijt in mijn enorme Metal collectie die voornamelijk uit jaren '80 Thrash etc. bestaat. Maar goed, deze Life of Agony draai ik dan ook maar af en toe...je voelt 'm misschien al aankomen, het is niet echt helemaal mijn ding. Het hakkende/zware gitaarwerk vind ik nog wel regelmatig aardig om te horen, maar hebben de Bay-Area Thrashbands dit al niet uitgevonden zeg maar 7 à 10 jaar eerder destijds?!?! Dan de zang...zou het kunnen opvatten als niet bij de muziek passend en het schijnt nogal Danzig te klinken. De nummers opzich dan....Als het echt wat lijkt te worden, is het plots weer afgelopen. Als ik dus dit al met al poog een objectief, (zover dat bij mij mogelijk is), cijfer te mogen geven kom ik persoonlijk maar tot en magere helft van het aantal sterren. Wat overschat album en een overschatte band. Zo, en nu weer terug naar de echte metal in mijn collectie....THRAAAAASH!

avatar van Agony
bver schreef:
Bassist! Alan Robert is altijd de hofleverancier voor de teksten geweest bij LOA.

LOA gaat dit briljante album binnenkort integraal live vertolken in de Effenaar! Daar ben ik bij iig!

exodus schreef:
De nummers opzich dan....Als het echt wat lijkt te worden, is het plots weer afgelopen. H!

tis dan ook een conceptalbum , en geeft imo aardig de emotionele staat weer van vooral Caputo

heavy stuff iig, en erg lekker

avatar van philtuper
Zwaar klassiek!!!

avatar van Don Cappuccino
Vandaag gekocht, ik wilde hem al lang hebben. Heel goed debuut met heerlijke zware riffs met wat hardcore- en Black Sabbath-invloeden. De zang van Keith Caputo is echt geweldig, niet vaak hoor je zo´n stem, alleen Michael Poulsen van Volbeat zit in de buurt.

De interludes skip ik, dat vind ik echt irritant tussendoor. De eerste keer is dat niet erg maar daarna wordt het vervelend. 4,5 ster.