Holden - The Inheritors (2013)

Electronic
Label: Border Community

1. Rannoch Dawn (4:25)
  2. ||: A Circle Inside a Circle Inside :|| (6:09)
  3. Renata (5:57)
  4. The Caterpillar’s Intervention (4:04)
  5. Sky Burial (4:26)
  6. The Illuminations (3:13)
  7. Inter-City 125 (5:29)
  8. Delabole (3:44)
  9. Seven Stars (5:49)
  10. Gone Feral (6:23)
  11. The Inheritors (4:54)
  12. Circle of Fifths (3:02)
  13. Some Respite (4:30)
  14. Blackpool Late Eighties (8:38)
  15. Self-Playing Schmaltz (4:46)
avatar van Goodfella
Het is vechten om voorrang tussen mooie nieuwe albums van fantastische muzikanten these days, maar de buzz rond The Inheritors mag wel wat aangezwengeld worden hier; zonder twijfel de beste van allemaal!

James Holden schreef:
I wanted to make a companion piece to the album - several other sides of the same coin or a few songs that influenced it (or might help explain it).

Ik ben benieuwd

Dat klinkt heel erg interessant inderdaad.

Ben nu toch wel erg benieuwd. Vind Gone Feral en met name Renata erg tof, maar ik kan me voorstellen dat ze in de context van een album nog veel beter uit de verf komen. Paar daagjes wachten nog.

avatar van -SprayIt-
Ben ook erg benieuwd!

avatar van Teunnis
Nou, de verwachtingen van mijn kant waren eerst nog enigszins terughoudend, maar na deze RA Podcast is er niks meer van die terughoudendheid over. Wat heb ik hier ontzettend veel zin in! Ook de nieuwe track van Nathan Fake op deze podcast klonk erg fijn. Dat kwartiertje Pharoah Sanders op het eind was ook aangenaam

avatar van luc011190
Volgens mij is ie - volledig in de traditie van het label - twee weken uitgesteld.

avatar van Teunnis
Volgens Amazon is de releasedate nu 24 juni.

Ik heb dat er maar even van gemaakt.

avatar van FlyLo
herman schreef:
Ik heb dat er maar even van gemaakt.

Ik zie toch echt 17 juni staan hier
Zowel Amazon als iTunes helaas 24 juni

Nu dan...

avatar van Crushlyy
Fukkk een hele week later Ik was al druk aan het aftellen.

avatar van luc011190
Gewoon 3x per dag die RA-podcast luisteren.

Poa
Goed plan, sluit ook mooi aan op zijn DJ-Kicks trouwens.

avatar van luc011190
Ja, ik vind hem stiekem nog wel wat beter dan z'n DJ-Kicks trouwens.

avatar van dielinquent
Hij staat ook nog niet op bol.com gemeld, dus zal inderdaad nog even duren.

24 juni klopt inderdaad!

avatar van Goodfella
Ha, de 320kbs mp3 bij Juno heeft geen vertraging!

Heel bezwerend, met uitzinnige climaxen soms, maar misschien wat te lang allemaal?

Favoriet voorlopig: The Caterpillar’s Intervention , dat freejazz-achtig duel daarin

Goodfella zet hem meteen op 2 in zijn Top 10

Bij mij krijgt hij vanavond zijn eerste draaibeurt, ben erg benieuwd...

avatar van Sandokan-veld
Niet helemaal mijn expertisegebied, dit soort muziek, maar ik moet zeggen dat ik Renata een behoorlijk gave track vind!

avatar van brooklyn
Wel kritisch blijven heh jongens?

avatar van daftpunk
Op het eerste gehoor zeker geen makkelijke plaat. De composities zijn goed doordacht, maar dat hoeft nog niet perse te betekenen dat ze ook mooi klinken, ik vind het allemaal heel erg interessant klinken maar ik vind het moeilijk om er ook al een mening op te plakken. Doordrenkt met spanning is in ieder geval het gros van de nummers. Vooralsnog is Renata de beste track die ik dit jaar gehoord heb en ook Blackpool Late Eighties loopt over van schoonheid. Verder denk ik dat dit een groeiplaat is, dus ik kom er waarschijnlijk later nog eens op terug.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
A Caterpillar's Intervention is echt magistraal, en Rannoch Dawn, Renata (de Daphni remix is trouwens ook heel lekker) en het titelnummer slaan ook gelijk aan. Verder ben ik nog niet helemaal overtuigd, maar ik denk dat dat mede komt doordat ik had gehoopt op meer dansbare nummers.

avatar van Dance Lover
A Caterpillar's Intervention is inderdaad echt:

avatar van De-noir
De fanboys zijn er vroeg bij met de 5 sterren. Niettemin erg benieuwd naar dit album! Renata is absoluut geniaal

avatar van Teunnis
Nou, ik kan ze alleen maar gelijk geven. Dit is er eentje van de buitencategorie.

avatar van GrafGantz
daftpunk schreef:
Verder denk ik dat dit een groeiplaat is

Oh, het gemiddelde gaat nog verder stijgen dus?