The Cure - Kiss Me, Kiss Me, Kiss Me (1987)

Rock / Pop
Label: Fiction

1. The Kiss (6:17)
  2. Catch (2:42)
  3. Torture (4:13)
  4. If Only Tonight We Could Sleep (4:50)
  5. Why Can't I Be You? (3:11)
  6. How Beautiful You Are (5:09)
  7. The Snake Pit (6:56)
  8. Hey You! (2:22)
  9. Just Like Heaven (3:30)
  10. All I Want (5:18)
  11. Hot Hot Hot!!! (3:32)
  12. One More Time (4:29)
  13. Like Cockatoos (3:38)
  14. Icing Sugar (3:48)
  15. The Perfect Girl (2:33)
  16. A Thousand Hours (3:21)
  17. Shiver and Shake (3:26)
  18. Fight (4:26)
  19. The Kiss [RS Home Demo] * (3:40)
  20. The Perfect Girl [Studio Demo] * (3:26)
  21. Like Cockatoos [Studio Demo] * (2:12)
  22. All I Want [Studio Demo] * (3:33)
  23. Hot Hot Hot!!! [Studio Demo] * (3:50)
  24. Shiver and Shake [Studio Demo] * (2:56)
  25. If Only Tonight We Could Sleep [Studio Demo] * (3:16)
  26. Just Like Heaven [Studio Demo] * (3:26)
  27. Hey You! [Studio Demo] * (2:33)
  28. A Thousand Hours [Studio Alt Mix] * (3:27)
  29. Icing Sugar [Studio Alt Mix] * (3:20)
  30. One More Time [Studio Alt Mix] * (4:37)
  31. How Beautiful You Are [Live Bootleg] * (5:23)
  32. The Snakepit [Live Bootleg] * (7:30)
  33. Catch [Live Bootleg] * (2:32)
  34. Torture [Live Bootleg] * (4:05)
  35. Fight [Live Bootleg] * (4:30)
  36. Why Can't I Be You? [Live Bootleg] * (7:43)
deric raven schreef:
En ik denk ook dat toen dit album uit kwam de CD in opmars was.

inderdaad, het album is ook gemaakt voor cd. ze wouden de opslagruimte van een cd volledig benutten.vandaar dat het ook een dubbel-album is geworden, en het is gewoon een goed album.de mindere nummers verpesten de boel niet, daar zijn de goede nummers te goed voor.en ja het helpt als je de mindere nummers als een bonusje ziet.

En daarom van mij de volledige 5*-en.

djeffibrelich
mooi, ik maar er een 4 van.
het gemiddelde mag wel omhoog

mat
Laatste goeie Cure album! 4!

Feeder
mat schreef:
Laatste goeie Cure album! 4!

Hola wacht eens even !

En Disintegration dan ?
Je gaat me nu toch niet vertellen dat je dat album niet kan appreciëren ?

mat
Juist! Disintegration vind ik een zwak album. Heb ik trouwens bij de kritiek van dat album geplaatst.

avatar van voskat
Gij bent raar!
Deze en Disintegration zijn qua geluid vrijwel hetzelfde!

Zelfde warme productie (in tegenstelling tot de wat onderkoelde en minimalistischere eerste releases), tragere nummers, synthesizers, etc.

A Thousand Hours en Like Cockatoos hadden zo op Disintegration gekund.

Pieter Paal
Goh, wat is die Robert Smith toch een zielig figuur.
Vroeger op school liepen ook altijd van die Cure-meiden rond met van die gothic-kleding, alsof ze naar een begrafenis moesten en ze keken nooit eens vrolijk. Als ik er naar keek werd ik al hartstikke depri en dat is die muziek van The Cure ook.

Maar dit album is juist best vrolijk.

Sheplays
Sterker nog, je ziet zelden een artiest met zo'n ingetogen plezier op het podium staan als Robert Smith. Een Amerikaanse kennis van mij zei eens: "O, I like him, he's a good guy, he's got a twinkle in his eye". Robert Smith heeft zeker twinkeltjes in zijn ogen, kijk maar eens naar de clips op YouTube.

De Gothic lifestijl was er niet zo in de beginjaren van de band en zegt meer over die meisjes dan over The Cure.

Vreemd dat dit het tweede Cure album is binnen een week tijd, dat een haatstem weet te bemachtigen.

Pieter Paal schreef:
Goh, wat is die Robert Smith toch een zielig figuur.
Complete onzin. Het is precies zo als Sheplays zegt. Kijk verder dan je neus lang is a.u.b. The Cure noemt zichzelf niet eens gothic, sterker nog één van de vrolijkste nummers uit de geschiedenis van de popmuziek staat op hun naam: Friday I'm in Love.

Why Can't I Be You? is anders ook zeer zware kost. Nog nooit zo iets heavies gehoord; en laten we het maar niet over Hot Hot Hot!!! hebben. Echt super depri.

EVANSHEWSON
reptile71 schreef:

Héél goed gezegd vind ik. Kijk, ik hou enorm van de muziek van The Cure, daarom loop ik er toch ook niet bij als Robert-waar-is-mijn-kammetje-Smith ???

Kijk inderdaad wat verder dan je neus lang is, en je zult je blik enorm verruimen, zo is het! En The Cure is absoluut geen Gothic!

... maar maakt vaak wel erg leuke muziek, en jawel Friday I'm In Love is een topnummer en klinkt voor geen gram dépri!

Pieter Paal
Ik hoor liever een Grammetje Parsons.

EVANSHEWSON
Pieter Paal schreef:
Ik hoor liever een Grammetje Parsons.

O, maar die mag van mij ook best.

De ceedee "G.P. / Grievous Angel" als het voor mij effe kan.

avatar van reptile71
Terug naar Kiss Me (3x) Die demo's zijn leuk om een keer te horen, maar daarna nooit meer. Vinden anderen dat nou ook?

Sheplays schreef:
Persoonlijk vind ik een album met 9 of 10 nummers meer als genoeg. De schijf met bonusmixen en bootlegs heb ik nog geen twee seconden gedraaid en ook van nummer 1 kan dus het nodige af wat mij betreft.

Totaal overbodig reptile71, ik draai ze nooit. Enig idee waarom dit is toegevoegd?

Sheplays schreef:

Tja, het zijn geraamtes van de nummers. Voor de liefhebbers is het natuurlijk wel leuk om eens in de keuken van The Cure te kijken, maar om voor je plezier ernaar te luisteren is het eigenlijk gewoon bagger. Het album zelf blijf ik trouwens steengoed vinden, op enkele nummers na dan...

Sheplays
Voor mij blijft het nummer 'If only Tonight We Can Sleep" dé ontdekking van 2007! Ik heb dit album lange tijd genegeerd, juist om die happy-go-lightly single maar, oef, dat bleek wel een grote vergissing. Catch wordt eigenlijk ook niet meer geskipped.

Jammer dat mensen zo opgewonden raken van Robert Smith's image. Bij Bowie of Prince lees je zulke opmerkingen nooit.

Sheplays schreef:

voor mij het beste nummer op kiss me3x (samen met one more time)
heb je ook de cover van deftones gehoord van dit nummer? (op youtube te vinden)
ook niet slecht!

Sheplays
Jemig ja, en dan The Cure als publiek, kippenvel! Ik vond het verbluffend goed van The Deftones! Wat een stem heeft die man! Het was een tribute geloof ik?

Sheplays schreef:
Jemig ja, en dan The Cure die daarnaar zit te kijken, kippenvel! Ik vond het verbluffend goed van The Deftones! Wat een stem heeft die man.

chino moreno ja, heel erg mooie en unieke stem heeft die man.
leuk dat je dat zegt!
want je hoort lang niet altijd iemand zeggen dat ze zn stem mooi vinden.
lekkere heavy versie van if only tonight...
robert smith die halverwege glimlacht was ook mooi om te zien.

Sheplays
Heavy maar toch heel subtiel en melodieus. Normaal vind ik de Deftones net even té (no offence) maar nu was ik flabbergasted! Robert ook inderdaad!
Respect

Overigens vind ik het duet van Placebo & The Cure met If Only ook niet voor de poes!

Sheplays schreef:
Het was een tribute geloof ik?

ja , the cure was in 2003 gekozen als mtv "icon".

Sheplays
Ik kijk nooit naar MTV, maar vooruit:

djeffibrelich schreef:

voor mij het beste nummer op kiss me3x (samen met one more time)
heb je ook de cover van deftones gehoord van dit nummer? (op youtube te vinden)
ook niet slecht!

Indrukwekkend!!
Ik kende de opname niet; ze zetten het wel erg goed neer.

Sheplays schreef:
Behalve dat er een flanger(o.i.d.) over zijn stem zit en je hem dus niet hoort zoals hij in werkelijkheid precies is. Wel een lekkere vette sound inderdaad.

Sheplays
Voor flanging heb toch twee tonen tegelijk nodig?

Sheplays schreef:
Voor flanging heb toch twee tonen tegelijk nodig?
Je kan het stemgeluid toch vervormen door het door een flanger(als ik hier de goede benaming heb) te laten gaan. Anywayz, het kan want ik heb het zelf ook wel eens gedaan.

Sheplays
Jij hebt vast gelijk! In ieder geval vind ik het prachtig klinken en zo te zien heeft Robert er geen problemen mee.