Immortal Technique - Revolutionary Volume 2 (2003)

Label: Viper

1. Revolutionary Intro (0:14)
  2. The Point of No Return (4:03)
  3. Peruvian Cocaine (4:50)

met Diabolic, C-Rayz Walz, Pumpkinhead, Tonedeff, Loucipher en Poison Pen

4. Harlem Streets (3:54)
  5. Obnoxious (4:51)
  6. The Message & the Money (3:57)
  7. Industrial Revolution (3:40)

met Roc Raida

8. Crossing the Boundary (4:49)
  9. Sierra Maestra (0:49)
  10. The 4th Branch (5:20)
  11. Internally Bleeding (2:47)
  12. Homeland and Hip Hop (2:46)

met Mumia Abu Jamal

13. The Cause of Death (5:55)
  14. Freedom of Speech (3:00)
  15. Leaving the Past (4:30)
  16. Truth's Razors (0:21)
  17. You Never Know (7:50)

met Jean Grae

18. One [Remix] (4:36)

met Akir

avatar van pascal83
Raekwon the chef schreef:
en niet te vergeten anti-amerika

Maak daar anti-Bush administration van, of nog beter: kritisch en zwartgallig tav die regering. Evenals hij niet communistisch is, hij is slechts vóór een socialer en minder door het kapitalisme gedomineerd Amerika.
Tech is niet anti-Amerika, dat kan vrijwel niemand zijn.

Gekkenhuis
Een dikke 4* voor dit album. Beats zijn over het algemeen dik in orde. Tekstueel is het ook fantastisch al ben ik het niet eens met zijn standpunten. De delivery is ook gruwelijk. Minpunt is toch wel de flow, die loopt niet altijd even lekker. De man heeft volgens mij ook het record in handen van hoevaak je Nigga en Motherfucker kan zeggen op een album.

avatar van BoordAppel
De flow van deze man vind ik juist een van zijn stekste punten. Als een mitrailleur en elk schot is raak.

eazyfan
BoordAppel schreef:
Zo vaak komt het N woord nu ook weer niet voorbij, toch?
Idd, Ik vind het zelf best zeldzaam op dit album.

BoordAppel schreef:

Zo vaak komt het N woord nu ook weer niet voorbij, toch?

Heb het album nog niet maar een paar losse nummers. toch hoor ik het nog redelijk vaak. Stoor me er niet aan.

Vind het echt relax om naar immortal technique te luisteren. Dom van me dat ik het nu pas luister

avatar van Collect Call
Vind persoonlijk deze beter dan I.
Immortal is een goeie rapper, teksten zijn goed! Makes sense. Houd ik wel van. Ben benieuwd naar zijn derde album.

avatar van J.M.
Vandaag weer geluisterd na een hele lange tijd, en ik verhoog deze toch maar naar 4* echt een heel lekker album.

DevendraBan
wow, toen ik gisteren de hond uitliet, zocht ik iets op m'n mp3-speler wat ik nog niet beluisterd had. Zoals je wel al vermoedde, werd het deze.
Ik werd weggeblazen door dit album. het eerste nummer al (The Point of No Return) had me al meteen in z'n greep.
Die meesterlijke lyrics, zijn geweldige flow en, niet te vergeten, schitterende producties.
een dikke 4.5*

avatar van Zjapp

En gelijk heeft ie

avatar van Zjapp
Zjapp schreef:

En gelijk heeft ie

Dik in orde dit album, vooral tekstueel, soms vind ik de beats wat tegenvallen, vooral dan op Peruvian Cocaine (raar maar waar). Dit moet toch wel zowat het beste zijn wat hip hop voortbracht in de 21ste eeuw, genoten van dit album, van immortal's gure teksten en meestal erg passende beats. De meest complete track vind ik Crossing The Boundary, alles is daar zowat nagenoeg perfect. Qua tekst kan geen enkele andere track op dit album tippen aan Obnoxious, die track is gewoon GENIAAL. 4,5*

avatar van Niek
Zjapp schreef:
it just means that a million people are stupid as fuck

Das wel een harde tekst. Ik baal nog steeds dat deze plaat me zo tegenstaat, want ik had er graag net zo van genoten als nagenoeg iedereen hier.

Maarten||
jongens, dit is toch niet het beste hiphop album van allen? ik snap dat hij tegenstrijdige teksten heeft en hardcore is. maar hee, er zijn toch veel meer albums die een betere flow, betere teksten en een betere flow hebben?

avatar van Conway Twitty
Maarten|| schreef:

Volgens mij is het ook niet de algemene opvatting dat dit het beste hiphop-album ooit is. Wel zijn er veel mensen die dit kunnen waarderen door de aangename beats, de zeer aangename flow van IT en zijn intelligente lyrics afgewisseld met keiharde punchlines. Bevat bovendien goede storytelling en complexe rijmschema's verpakt in een maatschappij-kritisch jasje dat een stapje verder gaat dan Public Enemy en beter beredeneerd is Dead Prez.

Relax
Jammer Conway Twitty, maar dan begrijp ik niet waarom je Chino XL - Poison Pen geen 5,0 geeft
Maarja.. dit album is goed, maar het grootste minpunt op dit album is het te lange nummer Peruvian Cocaine.. C-Rayz Wallz vind ik de enige goede MC op dat nummer.

Social_Mask
Na dik een jaar weer eens beluisterd. Vond het toen erg goed, gek genoeg heb ik hem daarna niet meer beluisterd. IT heeft een goede flow en dit album erg goede beats. Maar vooral de teksten doen het hem. Erg harde punchlines zo nu en dan, maar vooral de inhoud van sommige nummers is interessant. IT doet me soms denken aan JMT, alleen is hij wat extremer. IT heeft erg veel woede en haat in zich, wat hij erg goed in muziek ombrengt. Ben het niet altijd met zijn standpunt eens. En vind dat hij soms te ver gaat, maar ik kan niet ontkennen dat het wel erg vette lines zijn. Maar soms komt hij met wel erg rare 'feiten':

Jezus is the most quoted profet in the Qu'ran.

Ikzelf als moslim ben/was daar niet op de hoogte.
Voor de ChristenDom lijkt hij geen respect te tonen, maar wel voor de Islam.

En jah, ook zijn theorie van 9/11...toen ik dat nummer luisterde, moest ik direct denken aan een medeleerling. Hij en IT zouden goede vrienden kunnen zijn
Of je het er mee eens bent of niet, de manier waarop hij het brengt maakt het ietwat geloofwaardig en vooral interessant.

Heerlijk album dit. Goede beats, sterke harde teksten, lekkere flow en geen enkel minder nummer. Skits zijn erg interessant (sommige niet) en in het algemeen leuke intro's. Mooie einde ook, met het nummer dat te vergelijken is met Dance With The Devil. Vind die wel beter. Sterke sterke storytelling.

Relax schreef:

:O

Tonedeff man, Tonedeff.
Die flow is gruwelijk.

eazyfan
Tonedeff Briljant, zelfde voor Immortal Technique, eigenlijk vind ik elke rapper op die track vet. Bij deze line kreeg ik pas medelijden/kippenvel:
But the workload is too heavy to rise up in arms
And if I ran away, I know they'd probably murder my moms

avatar van herbertwest
Social_Mask schreef:

Jezus is the most quoted profet in the Qu'ran.

Ikzelf als moslim ben/was daar niet op de hoogte.
Voor de ChristenDom lijkt hij geen respect te tonen, maar wel voor de Islam.

De Islam kent meerdere profeten. Zo is buiten Jezus en Mohammed bijvoorbeeld ook Mozes een profeet in de Koran.
Volgens mij heeft dit niks met gebrek aan respect voor het Christendom te maken maar met de onwetenheid van veel mensen. Veel Amerikanen zijn erg Christelijk maar toch tegen moslims. Volgens mij probeert IT duidelijk te maken dat de mensen meer overeenkomsten hebben dan ze denken.

Social_Mask
Jah in dat nummer misschien wel, maar in andere nummers 'beledigt' hij toch wel God en Jezus. In ieder geval toont hij niet al te veel respect. Kan zo 1 2 3 geen voorbeelden noemen, maar soms lijkt het zo.

avatar van Sjaakspeare
Kan iemand mij vertellen wat nou zo geweldig is aan deze man? Ik vind het namelijk nogal een flapdrol.

avatar van Niek
Sjaakspeare schreef:

Ik ook. En ik waarschuw je: je quote zou wel eens de aanleiding kunnen zijn van opnieuw een eindeloos lange discussie, waar ik me niet opnieuw aan ga wagen. In dat geval sta je er dus alleen voor

avatar van BoordAppel
Nietszeggende oneliners kunnen inderdaad wel eens rekenen op een storm van kritiek. Het zou al een stuk interessanter zijn als Sjaakspeare uitlegt waarom hij IT een flapdrol vind, anders kunnen we het allemaal maar beter negeren.

Harco
Niek schreef:

Ook ik ga je niet te hulp schieten.

Social_Mask schreef:

Je hebt gelijk, maar soms doet hij dat ook weer niet.

Believe when I'm gone, and this album's on a library shelf
I'll be one with god and one with you and everything else

n my execution, producing thoughts at the speed of light
Burning confusion, I'm loosing my sight, breathing is tight
The evening is white, I made my peace with the Lord and now I
Stand on his right..

MattDamon2
Social_Mask schreef:

Dat is onzin de meeste rappers doen dat omdat ze toch al weten dat christendom vaak beledigd word door bijv. comedy shows en dat je vaak bedreigd word (kinderachtig) als je de Islam zogenaamd beledigd
maar laten we eerlijk zijn.. christenen(dat bedoelt IT DUS niet dat het een racist is) hebben veel veroorzaakt (Mee Eens)

Maarten||
Conway Twitty schreef:

Alsnog dan zou dit niet op # 1 moeten staan met zoveel stemmen en met zo'n gemiddelde.

MattDamon2 schreef:

Kijk, ik bedoelde eigenlijk, dat het best raar is dat hij in het ene nummer weer god respecteert en in een ander nummer weer niet. Het gekke is, dat op zn vorig album hij met een rapper een nummer heeft gemaakt die in zn hele verse het over god heeft (in positieve zin) en dat hij een nr daarvoor op god neerkijkt. Zal later wel een wat specifieker line geven.

Maar uh...wat hebben rappers eraan om op het christendom neer te kijken?

Jamaican
Classic album. Het begint meteen met één van de beste nummers ooit The Point Of No Return gewoon meesterlijk. De rest van dit album is al even geweldig met nummers zoals Harlem Streets, The Cause Of Death, Crossing The Boundary, ... . Immortal Technique bewijst hier één van de beste rappers van het moment te zijn. Dit krijgt 4,5* voor nu, kan nog veranderen.

Dr.Greenthump
Kan idd nog steeds niet begrijpen dat hij tegen Pharoahe met de volle score is uitgeschakeld, zomaar alsof het niets is ...

Social_Mask
Internally Bleeding is een prachtig, geweldig, meesterlijk nummer. Vandaag talloze keren beluisterd. En die hook:

These are my last words, I'm having difficultly breathing
Dying on the inside, internally bleeding
Angel of death dragging me away while I'm sleeping
Watching my world crumble in front of me, searching for meaning