Immortal Technique - Revolutionary Volume 2 (2003)

Label: Viper

1. Revolutionary Intro (0:14)
  2. The Point of No Return (4:03)
  3. Peruvian Cocaine (4:50)

met Diabolic, C-Rayz Walz, Pumpkinhead, Tonedeff, Loucipher en Poison Pen

4. Harlem Streets (3:54)
  5. Obnoxious (4:51)
  6. The Message & the Money (3:57)
  7. Industrial Revolution (3:40)

met Roc Raida

8. Crossing the Boundary (4:49)
  9. Sierra Maestra (0:49)
  10. The 4th Branch (5:20)
  11. Internally Bleeding (2:47)
  12. Homeland and Hip Hop (2:46)

met Mumia Abu Jamal

13. The Cause of Death (5:55)
  14. Freedom of Speech (3:00)
  15. Leaving the Past (4:30)
  16. Truth's Razors (0:21)
  17. You Never Know (7:50)

met Jean Grae

18. One [Remix] (4:36)

met Akir

avatar van J.M.
Vind ik ook één van de beste nummers van het album

[quote]Social_Mask schreef:
[quote]MattDamon2 schreef:

Men geeft vaak de schuld aan blanke mensen (Amerika,Christenen)
om wat er gebeurt in de wereld

Harco
Ik ga hem toch nog maar een kans geven; Immortal heeft een vette stem, ook al rapt 'ie zo nu en dan toch wel off-beat.

Social_Mask
Heb ik vaker gehoord, dat over off-beat, heb er zelf niet veel van gemerkt.

Hypno
Altijd als ik Immortal Technique luister ga ik altijd heel serious Nadenken over de wereld zelfs als ik in een hele grappige bui ben
En dat zegt wel iets over Tech voor mij is ie echt een profeet en Zeker niet iemand die off beat rapt.

mes-one
Wat een gemiddelde voor iemand die voor geen meter flowt!

Hij verdient zeker stijlpunten voor zijn compromisloze politieke teksten, maar muzikaal vind ik het allemaal erg weinig vernieuwend. Deze man doet het heel goed op een T-Shirt, of op een poster in je kamer, maar om hem nu echt tussen de grootsten te plaatsen, nee.

(toch stiekem 3,5*)

avatar van BoordAppel
Hij heeft juist een geweldige flow, als een mitrailleur.

mes-one schreef:
Wat een gemiddelde voor iemand die voor geen meter flowt!

Gelukkig flowt kleine Wayne wel foutloos .

MJ_DA_MAN schreef:

Gelukkig flowt kleine Wayne wel foutloos .
Beetje flauw MJ. Je ziet die opmerking. Gaat vervolgens bij zijn stemmen kijken of er iets aparts tussen zit en reageert dan zo. Als er iets smaakgevoelig is, dan is het flow wel. Ik vind IT's flow niet fantastisch (niet slecht ofso hoor), en ik kan er wel inkomen dat je het niks vind. Als iemand dat zegt ga dan niet meteen die ander afschilderen als iemand die er niets van snapt. Hij kent heel veel muziek en ook zat hiphop. Als hij IT's flow niets vind, is dat zijn goed recht.

avatar van MJ_DA_MAN
Oh, ik kan wel snappen dat je zijn flow niet trekt. Maar dat je daarintegen Lil' Wayne een van de beste rappers van het moment noemt, daar kan ik dus echt totáál niet bij. Juist omdat ik weet dat ie veel hiphop kent.

MJ_DA_MAN schreef:
Is inderdaad heel raar. Maar ik vind het flauw dat tegen iemand te gebruiken in een totaal andere discussie.

avatar van MJ_DA_MAN
De manier waarop misschien wel, maar de reden erachter niet, vind ik.

MJ_DA_MAN schreef:
De manier waarop misschien wel, maar de reden erachter niet, vind ik.
Tis officieel ook een argumentatiefout om te zeggen: Ik heb gelijk, want hij vind dit ook en dat is ook niet waar.

Enfin, ik snap je wel.

mes-one
MJ_DA_MAN schreef:

Sorry dat ik zoveel verwarring zaai met mijn rare smaak.

avatar van MJ_DA_MAN
Laten we het houden op ''apart'' .

MattDamon2
Tech's flow is net een speech,

Fireman!!!!!!

rico-bballer
Ik zou hem krijgen van een vriendin maar ik wou niet dat ze hem helemaal voor me ging bestellen nu is het te laat.
Kan hem natuurlijk ook zelf bestellen .

KSPR
Oei hier gaat nu toch een halfje vanaf. Er zijn gewoon momenten dat Tech maar gewoon wat scheld op dingen die hij niet leuk vind. Voorbeeld stond een paar pagina's terug dacht ik.

Waren alle rappers maar zoals deze man

MattDamon2
Deze album is zo waardevol dat het niet eens in mijn top 10 staat, anders zou het niet eerlijk zijn natuurlijk, en zijn interviews zijn zooooo inspirerend he dit album is een reflectie van waar HipHop voor staat.. dit album hakt de hoofd van RnB af !!!

Puur hiphop,

avatar van Chrisseh
MattDamon2 schreef:
Waren alle rappers maar zoals deze man

Nou... dan zou hip-hop érg eenzijdig worden .

avatar van Lukaz
Een van m'n favoriete albums, Hiphop met een boodschap, zoals het bedoeld is, en Immortal Technique slaagt er in om naast het maken van goede muziek, mensen aan het denken te zetten, of je het nou met hem eens bent of niet... 4.5* verdiendt hij zeker van mij!

MattDamon2
Je krijgt maar geen genoegen van hem...alleen zijn interviews al zijn zo inspirerend

avatar van Lukaz
het lijkt wel of hij verder gaat waar 99% van de rappers afhaakt, Ik ben ook echt benieuwd naar z'n aankomende album, The Middle Passage, al zal het wel weer echt een gedoe zijn om hem in Nederland legaal te verkrijgen...

avatar van hiphopmaster
Wat een lekker album zeg. Komt zeker in mijn top 10.
Muzikaal zit het allemaal erg strak in elkaar en Tech is in vorm. Die Scarface-sample in Peruvian Cocaine is echt geniaal gebruikt.
Ben benieuwd of hij dit niveau weet vast te houden op zijn volgende werk.

Point of No Return , Harlem Streets en Peruvian Cocaine zijn mijn toppers op dit album.

avatar van Conway Twitty
The Message & The Money, Obnoxious, Point Of No Return en Peruvian Cocaine blijven echt geweldige hiphop. Ook You Never Know is echt goed verhalend. Verder luister ik dit echter niet meer zo vaak en daarom ook uit top10 en naar 4.5*.

KSPR
Toch maar weer naar 4.5... vandaag weer eens beluisterd.

Social_Mask
Heb hem laatst weer opgezet. En ben er weer aan verslaafd geraakt. Dit blijft een lange tijd erg goed, terwijl ik het grijs gedraaid heb. Geweldige rapper, heerlijke beats maken dit een niet minder dan een geniaal album. Toch wel 1 van de beste Hip-Hop albums ooit naar mijn mening. Echt goed..heerlijk die punchlines ook !!

Raekwon the chef
ik heb nooit echt in die IT-hype kunnen komen, best aardige teksten, maar daarnaast vind ik hem niet zo sterk, vaak off-beat en te veel woorden gepropt in één zin. zijn themathiek is niet zijn enige nadeel. Ook de beats vind ik op 4 na maar matigjes. Toch blijft One (Remix) een kanjer van een nummer en tevens ook één van m'n favoriete hip-hopnummers.

Social_Mask
One (Remix) vind ik nou net het minste nummer Ik stop het album altijd voordat dat nummer begint. Weet niet precies waarom, maar vind het een beetje een kut nummer. Echt irritant.