Arctic Monkeys - Whatever People Say I Am, That's What I'm Not (2006)

Label: Domino

1. The View from the Afternoon (3:40)
  2. I Bet You Look Good on the Dancefloor (2:56)
  3. Fake Tales of San Francisco (3:00)
  4. Dancing Shoes (2:23)
  5. You Probably Couldn't See for the Lights But You Were Staring Straight at Me (2:13)
  6. Still Take You Home (2:56)
  7. Riot Van (2:17)
  8. Red Light Indicates Doors Are Secured (2:26)
  9. Mardy Bum (2:58)
  10. Perhaps Vampires Is a Bit Strong But... (4:31)
  11. When the Sun Goes Down (3:22)
  12. From the Ritz to the Rubble (3:16)
  13. A Certain Romance (5:31)
Davez
Goed bandje, op dit album staan minstens 4 monsterhits (voor mijn smaak dan) Verder klinkt het dikwijls gelijkaardig en bezit niet elk nummer iets onweerstaanbaars.

De eerste 2 singles vond ik gewoon schitterend net zoals riot van, mardy bum en a certain romance

Ik dat een 4 genoeg is voor deze plaat.

dat nieuwe nummer 'leave before the lights come on' is echt een goud nummer eigelijk zelfs hun beste

Dit was zo'n hype, zelfs Gordon Brown (beoogd opvolger van Blair) ging roepen dat hij met de Arctic Monkeys opstond. Even later bleek hij geen nummer te kennen. Lijkt mij logisch, want ik vind het nou niet bepaald muziek om mee op te staan. Later op de dag klinkt het allemaal wel erg lekker. Heel knap debuut: 4,5*

CWT
Arctic Monkeys echt welkom in de muziekwereld!! Geweldig album, drum die erin zit samen met die snelle gitaarmuziek erdoor. Heerlijk om naar te luisteren, hopen dat ze dit zou houden en niet commercieel gaan worden. Bijvoorbeeld zoals de RHCP(wel een leuke band verder).

Waardering van 4,5 ster

Leuk. Een paar hele goede nummers, zoals Mardy Bum, you probably couldnt see for the light but you were looking straight at me (wat een lange naam ) en The View From the Afternoon. Vond ik helaas die ene met die vampieren wat minder, maar het kan niet allemaal even leuk zijn

Ben ik nou de enige die "Perhaps Vampires Is a Bit Strong But..." wél een leuk nummer vind?

SOAD schreef:

Hoor het net! Is dat voor nieuwe album al!?

avatar van Tsjo-Wi
Guuske schreef:

nee hoor ik vind het een van de betere nummers van de cd

avatar van ZERO
Ik had voor dit album uitkwam al een paar nummers van het internet gehaald en ik vond A certain romance echt geweldig! Veruit het beste nummer dat ik van hen kende. Vanmiddag heb ik de hele cd maar eens gepindakaasd en wat viel me op? A certain romance is een stuk gepolijsder dan de versie die ik had! Echt jammer! Nu is het nog een degelijk nummer, maar amper meer dan dat...

Over het gehele album zal ik later nog wel oordelen.

Energiek album waar ik erg vrolijk van word. Leuke stem. Leuke vondsten.
Dat ze op lowlands als kleine mechanische robotjes speelde vond ik eigenlijk wel wat hebben. De muziek werd er naar mijn idee iniedergeval niet minder op.

Van 4,0 naar 4,5 naar 5,0* Wat een briljant groeialbum is dit! Nou ja, hij is gelijk al goed, maar na een paar keer dus briljant.

Ziggy007
Mensen deze nummers al gehoord?

Leave Before The Lights Come On
put your dukes up john
baby im yours

zijn deze drie samen nou een EP of zijn het gewoon losse nummers? (staat namelijk niet op de site en kon het niet zo 123 vinden). ze zijn iig te downloaden via mininova, en ze zijn alle drie echt geweldig, vooral die laatste

Ze staan alledrie op de Leave Before the Lights Go On-single.

avatar van jurado
stem verlaagd naar 2 * ...ik kan hier helemaal niks mee.Wat een saaie prut.

avatar van SiSsY bOY
Saaie prut? dat vind ik echt een hele slecht woordkeuze voor deze plaat. Het is absoluut geen saai album, dat je het niet goed vind okke maar saai?

Wat een drive zit er in deze plaat, heerlijk gewoon.
Ik verbaas me er wel over dat "Still Take You Home" slechts 17 stemmen krijgt en daarmee bijna onderaan staat. Dat intro is echt fenomenaal.

Typsiche (puberale, zo lijkt me) Briste up-tempo-rock. Sfeer verzekert, echte klasseflitsen ontbreken.

Echt een heerlijk album, kan het niet anders beschrijven Alle nummers zijn eigenlijk even lekker, maar A Certain Romance en When The Sun Goes Down zijn toch wel de meest lekkere nummers De muziek is op een af andere manier zo gemaakt, dat het me blijft boeien. Eigenlijk niks op aan te merken, alleen dat 5 sterren helaas toch net te veel is, het word dus 4.5 sterren

zeker niet alle liedjes op deze cd zijn slecht, when the sun goes down, heeft wel iets ... maar ik heb al cd's gehoord die technisch pakken beter onderlegd waren.

avatar van jeroenman
Pop Album van t jaar, nadat Wolfmother me begint te vervelen

JJ_D schreef:

Puberaal? Ik ben 40 en vind dit echt geweldig. Puberaal lijkt mij meer een typering voor de laatste Robbie Williams of zo.

Davez
Leuk te horen dat er ook 40 jarigen naar dit soort muziek luisteren.

Het is gewoonweg sterk materiaal

Het is spijtig te moeten horen dat de alom geprezen Arctic Monkeys het niet lang kunnen uitzingen, een paar singles swingen echt lekker, maar voor de rest van de cd is de prullenbak een betere bestemming dan het oor. *

avatar van mathias
Ach wat een onzin. Alsof Still take you home, Mardy Bum, A certain romance, etc. niet swingen! Trouwens, als dat al een criterium moet zijn om muziek op te beoordelen

avatar van Migo
Een van dé albums van 2006 naar mijn bescheiden mening

mathias schreef:

Heb ik gezegd dat deze liedjes niet swingen? Ik heb zelfs geen titels genoemd. Maar de cd telt méér songs dan die drie alleen. En daarbij, ja, mijn enige criterium is dat de singles swingen, omdat ik gewoon geen ander criterium kán vinden dat min of meer toepasbaar is op deze plaat.

hotchipfan schreef:

Oneens. Ik kan me er echt niet in vinden 'swingen' te gebruiken als criterium voor een al dan niet goede plaat. Oké, dit album rockt wel lekker door, maar ook een nummer als Riot Van toont toch dat de Monkeys ook iets anders in hun mars hebben? Bovendien is er nog ziets als lyrics, het speltechnische, melodie, wat het bij jezelf doet (nog altijd het belangrijkste dacht ik zo), enzovoorts enzovoorts. Ik blijf erbij, of een plaat swingt of niet maakt bij mij de score totaal niet. Ik zie trouwens dat je Bob Dylan en zelfs An Pierlé in je top-10 hebt staan, hoe verklaar je dat dan? Ieder zijn eigen smaak, maar jouw verwoording van 'smaak' kan ik niet echt volgen...

mathias schreef:

Oneens. Ik kan me er echt niet in vinden 'swingen' te gebruiken als criterium voor een al dan niet goede plaat. .... Ieder zijn eigen smaak, maar jouw verwoording van 'smaak' kan ik niet echt volgen...

Wat ben ik het hier roerend mee eens hotchipfan, dit vind ik ook nergens op slaan, zeker niet als (enige) criterium voor deze plaat. Heel vreemd dat jij niet meer criteria weet.
Nog 1 klein voorbeeldje (van de velen): het begin van dit album. Goedemorgen, hoor ik daar heerlijk raggende gitaren (die zeker niet swingen, eerder 'het raggende rockcriterium'): wat een superplaat! (mijn album van 2006)

Ja mensen. Ik doe moeilijk, ik geef het toe. Maar als ik het niveau van An Pierlé en Bob Dylan vergelijk met dat van de Arctic Monkeys, kan ik niet anders dan concluderen dat eerstgenoemden onze Aapjes moeiteloos naar de kroon steken. Trouwens, het zal niet lang meer duren of nonkel Bob is verdwenen uit mijn lijstje. Zó goed vind ik hem nu ook weer niet. En swingen doen An Pierlé en Bob Dylan niet, natuurlijk. Maar omdat ik teleurgesteld ben in de Arctic Monkeys, en om ze niet helemaal af te kraken, zeg ik dan toch zoiets als: 'de singles swingen wel lekker'. En dan nog: de Arctic Monkeys missen de muzikaliteit die An Pierlé wel heeft. In vergelijking daarmee lijkt de muziek van de Arctic Monkeys belachelijk puberaal. Nogmaals sorry daarvoor, maar zoiets heet een mening.

hotchipfan schreef:

Ik denk dat sorry zeggen voor een mening nu ook weer niet direct hoeft, hotchip . Ik denk dat je een beetje fout hebt gecommuniceerd en dat ik je dus verkeerd heb begrepen. Teleurstelling mag natuurlijk, alleen was je uitleg daarover een beetje verwarrend. Mag ik dan concluderen dat je dit een slechte plaat vindt omdat
1) ze muzikaliteit missen (daar ga ik overigens helemaal niet mee akkoord, en je vgl. met An Pierlé lijkt me ook maar wat scheef, want zij lijkt mij het perfecte toonbeeld van eenzijdigheid)
2) ze puberaal zijn (kan ik inkomen, maar ze zijn nog jong. Of dat voldoende is om een album slechts 1/5 te geven durf ik te betwijfelen. Trouwens, maar ook dat is een mening, ik vind dat juist net iets hebben. Er zijn al genoeg artiesten die hopeloos serieus proberen te doen en zichzelf verliezen in melodramatische toestanden (Hoor ik daar An Pierlé? ))
Als wat hierboven staat klopt, dan begrijp ik nog altijd niet hoe je aan die lage score komt (als je de singles wél goed vindt is 1* wel aan de erg lage kant, omdat ze toch al een single of 4 hieruit hebben gehaald)...

west schreef:

Voor het eerst quote ik mijzelf Het vreemde criterium puberaal lijkt mij ook al niet op zijn plaats.