Arctic Monkeys - Whatever People Say I Am, That's What I'm Not (2006)

Label: Domino

1. The View from the Afternoon (3:40)
  2. I Bet You Look Good on the Dancefloor (2:56)
  3. Fake Tales of San Francisco (3:00)
  4. Dancing Shoes (2:23)
  5. You Probably Couldn't See for the Lights But You Were Staring Straight at Me (2:13)
  6. Still Take You Home (2:56)
  7. Riot Van (2:17)
  8. Red Light Indicates Doors Are Secured (2:26)
  9. Mardy Bum (2:58)
  10. Perhaps Vampires Is a Bit Strong But... (4:31)
  11. When the Sun Goes Down (3:22)
  12. From the Ritz to the Rubble (3:16)
  13. A Certain Romance (5:31)
Geweldig maandagochtendnieuws:

de nieuwe plaat verschijnt 23 april

Geweldige plaat, stuk voor stuk heerlijke nummers. Deze moet ik af en toe heel hard opzetten net zoals met Rage Against the Machine.

avatar van Bert Wasbeer
Zo, een nieuw album in april. Nog drie maanden en het grote afkraken door pers en publiek kan beginnen Wat het ook wordt, dit album staat na een dik jaar nog steeds bijna wekelijks op en is zeer sterk gebleken. Dat nemen ze die gastjes iig niet meer af.

Bert Wasbeer schreef:

Tja, misschien moeten we nu nog even al het mogelijke positieve over ze opschrijven want over 2 maanden worden ze alleen ngo maar de grond in geboord

Releasedatum van 'Favourite worst Nightmare' staat echt dik en 12x omcirkeld op mijn kalender Kheb er alle vertrouwen in dat dit ook weer een topper word

Vond deze band na het eerst horen van 'Bet you look good on the dancefloor' maar vervelend.Maar na een poging om de andere nummers te gaan luisteren vind ik het helemaal geweldig al vind ik good...dancefloor nog steeds niks.

avatar van Ploppesteksel
frankvankesteren schreef:

Waarom ben je zeker dat ze in de grond gaan worden geboord?
Ik hoop daarentegen dat ze heel de wereld verbazen met iets in de trent van Editors of Bloc Party !

Ploppesteksel schreef:

Waarom ben je zeker dat ze in de grond gaan worden geboord?

Ach, ik las laatst iets in de krant over het 'tweede-album-syndroom' en ik kon me er wel wat in vinden. Veel bands hebben gewoon het probleem dat na doorgebroken te zijn, hun volgende album nooit beter kan zijn en ze er nogal eens aan ten onder gaan, ik vind wat dat betreft het 2e album van Bloc Party nog redelijk meevallen maar als je naar vroeger kijkt, bands als the Eagles.. die gingen kapot na een bijna perfect album te hebben afgeleverd, dan moet je nu eenmaal wat... een misschien wat recenter voorbeeld is nog Coldplay, waarvan het laatste album nooit het licht heeft kunnen vinden bij de kritische fans.. ik noem maar wat, je zou er nog zoveel meer kunnen opnoemen.. je zou je bijna afvragen of het dan nog wel goed is om een heel goed album af te leveren..

Feit is in ieder geval wel dat je na zo'n plaat moet genieten en het moet koesteren, er is namelijk niemand die je kan garanderen dat dat plezier er over een jaar weer is

avatar van Ploppesteksel
frankvankesteren schreef:

Inderdaad, het is vaak zo, maar als iedereen dan gaat denken: 'Laten we lekker geen 2de album brengen en laten we genieten van dit 1ste (zeer sterke) album' , dan gaat het ook niet ver komen..

Monkeys trouwens dit jaar weer op Werchter, net als Incubus & Bloc Party !

Ploppesteksel schreef:

Monkeys trouwens dit jaar weer op Werchter, net als Incubus & Bloc Party !

Oh nooit gezegd of bedoeld hoor.. het was meer een soort waarschuwing voor iedereen dat hij/zij het succes van dit album nu nog even moet waarderen

frankvankesteren schreef:

Ach, ik las laatst iets in de krant over het 'tweede-album-syndroom' en ik kon me er wel wat in vinden. ... ik vind wat dat betreft het 2e album van Bloc Party nog redelijk meevallen maar als je naar vroeger kijkt, bands als the Eagles.. die gingen kapot na een bijna perfect album te hebben afgeleverd, dan moet je nu eenmaal wat... een misschien wat recenter voorbeeld is nog Coldplay, waarvan het laatste album nooit het licht heeft kunnen vinden bij de kritische fans..

Daarmee relativeer je jouw eigen kanttekening. Het was juist Coldplay wiens TWEEDE album wederom bijna perfect was. Het staat 2e in de Top 250! Hun derde album is minder. Dat van Radiohead echter staat 1e in de Top 250. Oftewel: we moeten het gewoon afwachten, maar het kan ook weer echt geweldig zijn.

Ik heb trouwens een kaartje bemachtigd voor het concert van the Arctic Monkeys in de Melkweg: YEAH!

west schreef:

Ze presenteren daar ook dit tweede album, dus ik hou jullie op de hoogte.

je snapt niet helemaal wat ik bedoel, ik heb het niet zozeer over het 2e album in de zin van wat als 2e is uitgebracht, maar het album na de grote doorbraak. Klopt dat X&Y het 3e album is, maar het is na aRoBttH toch het 2e album van Coldplay wat bij het grote publiek bekend MOEST worden, die druk hadden ze nog niet zozeer bij aRoBttH, en dat is meteen het hele punt; het gaat om de druk die erop zit.

BTW: gefeliciteerd met je kaartje, ik had er ook erg graag naar toegewild maar helaas kon ik niet... wel jammer dat ik ook al niet naar Rock Werchter kan waar ze ook optreden

Hun eerste album is werkelijk fantastisch, geen 1 nr dat uit de boot valt. Ikzelf kijk ookal uit naar hun tweede cd, al vind ik nu toch al jammer dat hun liedje: "leave before the lights come on" er niet op zal staan. Ofwel? Het staat alleszinds niet op hun eerste cd.. balen!

Wow, als Brianstorm een beeld geeft van het nieuwe album, dan gaat dat wel héél erg goed worden zeg! Ipv de rustigere kant te kiezen van de laatste 2 EP's, gaan ze er weer voor, en het resultaat is nog rockender dan dit album

Dat nummer rockt inderdaad heerlijk. Dat belooft erg veel goeds.

See you later, innovator!

Iemand die toevallig zin heeft om uit te rekenen hoe hoog dit album in de top 250 zou komen, als ie erin zou mogen? Ben ik wel benieuwd naar

Hij zou nu op nr. 30 staan in de Top 250.
Wel jammer, dat ze op Pinkpop komen spelen. Die hypocriet van een Jan Smeets wilde die "hype" vorig jaar toch niet? En er nu mee pronken!

Wat een debutplaat,deze groep moet gekoesterd worden.
Ik kijk enorm uit naar hun nieuwe plaat!

23 April komt het nieuwe album van ze uit, genaamd: Favourite Worst Nightmare

Schitterend debuut. En hun idee dat ze totaal niet aan verwachtingen moeten voldoen maar gewoon hun zin gaan doen vind ik super. Hopelijk geeft het ook een mooi resultaat.

avatar van illuvatar
Waarom staat het nieuwe album eigenlijk nog niet op de site? Er is toch al een cover beschikbaar.

Jornaquin
west schreef:

Ze presenteren daar ook dit tweede album, dus ik hou jullie op de hoogte.

OK Computer is de 3e van Radiohead.

illuvatar schreef:

Hij staat in de wachtrij.

illuvatar schreef:

Welke cover dat dan?

Mojo Pin

Dat is gewoon hun nieuwe logo. Kijk maar op de site van het label.

Mojo Pin
Gelukkig maar, ik dacht dat ze een soort van White Album probeerden na te bootsen.

avatar van illuvatar
Hoe weten we eigenlijk dat dit niet hun echte cover is, behalve dan dat amazon heeft gezegd dat het niet het final artwork is (en dat ik er gewoon zelf niks van geloof). Het is idd het nieuwe logo maar de site van Domino geeft deze toch echt gewoon aan als de cover.

Het concert van The Arctic Monkeys in de Melkweg was werkelijk GEWELDIG!!
Wat een power, wat een muziek, wat een sfeer: fantastisch. Meer nog dan ik ervan verwachtte en dat was al heel veel.

Wat ze ook deden, was nummers van hun nieuwe album voor het eerst spelen. En het grote nieuws is heel simpel: dat wordt dus weer zo'n sterk album als hun debuut. In de nummers zijn de wat rustiger stukken iets langer. Er blijft echter genoeg power over. Bijna elk nummer was ijzersterk. Het publiek reageerde enthousiast (kan je wel zeggen).
Ik vind het lastig om na 1x live luisteren de nummers te beschrijven, maar over een maand kan die gewoon de cd speler in. Ik kan niet wachten!