The Kooks - Inside In / Inside Out (2006)

Label: Virgin

1. Seaside (1:38)
  2. See the World (2:38)
  3. Sofa Song (2:16)
  4. Eddie's Gun (2:13)
  5. Ooh La (3:23)
  6. You Don't Love Me (2:35)
  7. She Moves in Her Own Way (2:48)
  8. Matchbox (3:10)
  9. Naive (3:26)
  10. I Want You (3:30)
  11. If Only (2:00)
  12. Jackie Big Tits (2:29)
  13. Time Awaits (5:09)
  14. Got No Love (3:42)
  15. Seaside [Tony Hoffer Alternate Mix] * (1:52)
  16. Ooh La [Tony Hoffer Alternate Mix] * (3:35)
  17. Tell Them from Me [Studio Demo] * (1:56)
  18. Sofa Song [Studio Demo] * (1:57)
  19. 1984 [Studio Demo] * (2:59)
  20. You Don't Love Me [Acoustic Demo] * (2:13)
  21. Constantine's Love [Studio Demo] * (2:38)
  22. Matchbox * (2:13)
  23. She Moves in Her Own Way [Tony Hoffer Alternate Mix] * (3:11)
  24. In My Opinion * (2:32)
  25. Theory of a Pop Star [First Cassette Demo] * (1:56)
  26. Naive [Tony Hoffer Alternate Mix] * (3:48)
  27. Inaudible Melodies [Acoustic] * (1:20)
  28. Something to Say [4-Track EP Demo] * (3:57)
Travisaholic!
Wéééér zo'n bandje.. Razorlight/Hard-Fi-kloon..

Maar wel wééér leuk

J Casablancas
Ze staan in de OOR, samen met oa Arctic Monkeys en We Are Scientists, in het 'Big in 2006' lijstje. Aantal nummers heb ik al, klinken wel leuk, meer kan ik er ook niet over zeggen eigenlijk.

Heb begin 2005 wat losse nummers gedownload, maar ik vond het wel heel erg 13-in-een-dozijnerig. Maar goed, als het album er eenmaal is en ik niets beters te doen heb, zal ik ze wel een nieuwe kans geven. Als je je bandje naar een Bowie-nummer vernoemt, heb je sowieso een streepje voor.

avatar van steven
klinkt toch wel errug lekker hoor...........

avatar van dislexie
klinkt wel lekker dat klopt maar ik heb toch hele tijd het gevoel ik ken het ergens van. het klopt wel dat het een Razorlight/Hard-Fi-kloon is maar sommige nummer zouden ook zo door Maxïmo Park gemaakt kunnen zijn. dat wel een beetje jammer maar wat ze maken klinkt wel lekker dus daarom toch nog 3,5

avatar van titan
titan (crew)
Razorlight/Hard-Fi-kloon? Razorlight hoor ik er wel in, maar Hard-fi toch echt niet. Ik dacht eerder aan een kruising tussen pakweg Turin Brakes (maar dan zonder de messcherpe samenzang), Dogs die in hot cars en Maxïmo Park.

Als geheel is het trouwens een fijne plaat. Het klinkt allemaal niet wereldschokkend of vernieuwend, maar de meeste liedjes hebben wel iets pakkends en blijven goed hangen (vooral Seaside en Ooh la). 3,5*.

Ach, wel aardig.
Ach, wat saaiiig.
Ach, is het al weer zo laat?
Ach, hij staat nog op.
Ach, toch best wel aardig.
Ach, ik denk dat ik genoeg van dit soort dingen in de kast heb staan (en beter).

Ach..............leuk om zo eens te horen maar ik ga er niet voor naar de cd-shop lopen.
Krappe 3*.

jezus zeg, alweer een? zometeen kunnen we het begrip 13 in een dozijn letterlijk gaan nemen!

J Casablancas
Onzin, ga eerst maar wat van ze beluisteren. Ik vind ze erg leuk; korte, vrolijke nummers die elk iets pakkends hebben. Razorlight hoor ik er wel in terug, Hard-Fi en Maxïmo Park niet eens zo zeer. Wat ik vooral hoor bij The Kooks, en wel eens mis bij de andere bandjes, is de echte overtuiging waarmee het gespeeld wordt, en het plezier dat er vanaf spat. Seaside is trouwens een erg mooie, rustige opener. Leuk feitje; het eerste nummer dat de jongens ooit samen speelden was Reptilia van The Strokes..

J Casablancas schreef:
Onzin, ga eerst maar wat van ze beluisteren.

Nee, ik heb Barbra Steisand zitten luisteren en hier wat gepost over haar!

Het is het allemaal net niet voor mij, maar genoeg voor een hele kleine voldoende.

haha

ik zeg helemaal niet of het goed of slecht is. het kan best goede muziek zijn, en als die jongens er ook nog plezier in hebben dan is dat helemaal fijn.

ik vind het alleen jammer dat er tegenwoordig zoveel van hetzelfde is. ik ben een groot fan van engelse muziek, maar het lijkt gewoon alsof al die bandjes ineens op elkaar afgestemd raken. bij allemaal denk ik: jah ff leuk, maar dan grijp ik al snel weer naar the beatles, kinks, small faces, en de britpop bands uit de jaren '90. ik zeg dus niet dat ze slecht zijn, maar ze missen 'iets'. dat zal dan wel de x factor zijn

J Casablancas
Je zegt, 'het kan best goede muziek zijn', waaruit ik verneem dat je er nog niks van hebt gehoord, vervolgens zeg je, 'ze missen iets'.. ? "Bands tend to do one thing and then stick to it. With The Kooks we plan to do the opposite. When there's so much music to exlore, why limit yourself?" Aldus The Kooks op hun website. Dat is ook duidelijk hoorbaar, dus wat jij zegt over dat de bandjes 'op elkaar afgestemd raken' vind ik onzin. Het klopt wel dat er tegenwoordig zoveel vergelijkbare bandjes zijn, maar mede door de succesen van hun voorgangers krijgen nu ook de beginnende bandjes de kans, ook de platenmaatschappijen zien de centen al rollen. Maar smaken verschillen natuurlijk, als je het niks vind, so be it..

met 'het kan best goede muziek zijn' bedoel ik dat andere mensen het goed kunnen vinden of dat ze kwaliteiten hebben. ik vind het leuke muziek hoor, begrijp me niet verkeerd. maar voor mij is het niet echt iets nieuws.

wat ik dus wél vind is dat deze band kwaliteiten heeft, maar dat hebben (de meeste) andere engelse bandjes ook, op hun manier. dat is geen kwestie van smaak.

het is dus niet helemaal mijn kop thee, maar die van u wel. dus idd so be it. we houden er over op

dat je david gray op jou nummertje 6 hebt staan is dan wél weer goed

San
Erg lekker album, voorlopig 4 sterren en ik zet hem nog maar een keertje op

avatar van pauljojo
the Zutons hoor ik dr ook wel in af en toe... Sax mis ik dan alleen nog. Maar ja, t is allemaal 1 pot nat natuulijk tegenwoordig Toch klinkt het weer lekker. Twijfel nog tussen 3,5* en 4*.

avatar van Music4ever
Heb deze besteld, vrijdag waarschijnlijk binnen.
Ken alleen 'Sofa Song' en 'You Don't Love Me' maar dat klinkt wel erg goed zeg!

avatar van HiLL
Lekker bezig, veel kopen Music...

avatar van musicinmyhead
Hoor je de zutons er in soms??? dat hoor ik niet echt, miss de sax ja.

Het is wel lekkere muziek,lekker vrolijk maar idd erg zoals zoveel al. Seaside, ooh lala en you dont love me zijn de leukste! Helaas ben ik er wel redelijk gauw op uitgekeken, miss omdat het een beetje makkelijk is. 3

avatar van Music4ever
Prima plaat van The Kooks.
Nummers klinken lekker verfrissend en de zang vind ik ook erg goed. Vernieuwend is het niet, maar goed is het zeker!
4 sterren.

Heb een paar nummers gehoort, klink over algemeen wel aardig, maar niet echt orgineel of bijzonder. Sofa's song vind ik daarintegen wél heel erg lekker.

Ace
Leuke plaat! Soms goed, soms gewoon lekker! Hoewel het nergens echt blijf hangen bij me, vind ik het elke keer dat ik 'm draai het luisteren weer waard! 3,5*

Ik vind eigenlijk alleen het (helaas erg korte) openingsnummer een erg fijn, rustig nummertje. De rest paar aardige aanstekelijke melodieën, maar toch een veel te hoog 'been there done that'-gehalte.

herman schreef:
Als je je bandje naar een Bowie-nummer vernoemd, heb je sowieso een streepje voor.

Alleen daarom al ben ik benieuwd hiernaar! Ik ben nogal vatbaar voor die Britse hypes, dus laat maar komen!

Mark_Hijmans
Ik ben echt van plan om binnenkort op London Calling deze band te gaan bekijken. Ze hebben mij weten te overtuigen met dit debuutalbum. Het album is niet heel strak geproduceerd en daar houdt ik van. Eindelijk een Britse band die weet hoe je gebruik maakt van distortion zonder het in perfecte banen te laten begeleiden. Ze beginnen met het softe, maar wel leuke Seaside. Daarna wordt de pedaal ingedrukt met See the World. In Sofa Song een mooi gebruik van het echte Britse accent. Jammer dat ze dat niet op meer nummers hebben gebruikt. Super. Op het album zitten echter wel enkele nummers die weggelaten hadden kunnen worden of een aanpassing nodig hebben. Maar over het algemeen draai ik dit album grijs. Dat zorgt er ook voor dat de zwakke broeders in mijn hoofd komen te zitten. Het albums zal ik volgende jaar waarschijnlijk nog steeds opzetten.

avatar van nevyn
Het wordt steeds beter naarmate je het meer luistert!

avatar van Brain Stew
Ha, dit gaat er weer in als koek. The Kooks doen me denken aan The La's.

avatar van wietstock
idd geweldig album, mooie zachte opener en dan volledig gaspedaal in! britse accent komt hier mooie in over! ben niet zo voor al die britse hypes, maar deze mag er zeker wezen, ik zaller bij zijn als ze op werchter spelen!!!

i want you back is heel mooi

avatar van avdj
Wat me opvalt is de korte duur van de meeste nummers.

ik neem mijn vermeende commentaar van een aantal posts terug.

ik vind dit een erg leuke cd, doet mij veel meer dan bijvoorbeeld arctic monkeys