The Kooks - Inside In / Inside Out (2006)

Label: Virgin

1. Seaside (1:38)
  2. See the World (2:38)
  3. Sofa Song (2:16)
  4. Eddie's Gun (2:13)
  5. Ooh La (3:23)
  6. You Don't Love Me (2:35)
  7. She Moves in Her Own Way (2:48)
  8. Matchbox (3:10)
  9. Naive (3:26)
  10. I Want You (3:30)
  11. If Only (2:00)
  12. Jackie Big Tits (2:29)
  13. Time Awaits (5:09)
  14. Got No Love (3:42)
  15. Seaside [Tony Hoffer Alternate Mix] * (1:52)
  16. Ooh La [Tony Hoffer Alternate Mix] * (3:35)
  17. Tell Them from Me [Studio Demo] * (1:56)
  18. Sofa Song [Studio Demo] * (1:57)
  19. 1984 [Studio Demo] * (2:59)
  20. You Don't Love Me [Acoustic Demo] * (2:13)
  21. Constantine's Love [Studio Demo] * (2:38)
  22. Matchbox * (2:13)
  23. She Moves in Her Own Way [Tony Hoffer Alternate Mix] * (3:11)
  24. In My Opinion * (2:32)
  25. Theory of a Pop Star [First Cassette Demo] * (1:56)
  26. Naive [Tony Hoffer Alternate Mix] * (3:48)
  27. Inaudible Melodies [Acoustic] * (1:20)
  28. Something to Say [4-Track EP Demo] * (3:57)
avatar van platedraaier
Ik heb deze plaat vanmiddag even geluisterd en vind het een erg lekker plaatje met veel catchy songs.
Zal hem nog een paar keer luisteren voor ik een echt oordeel kan vellen.

Helemaal de shit! Lekkere catchy pop/rock nr's, helemaal mijn ding. Kan niet wachten tot ik ze zie op London Calling én Rock Werchter.

ik begin hem zelfs ERG leuk te vinden. heerlijke muziek om naar te luisteren met een pilsje in de zon!

avatar van oruiz
Vind dit wel een aardig album, maar verwacht geen hoogstaande dingen. Jackie Big Tits en Sofa Song zijn mijn favorieten

avatar van vanh
Lekkerrrr hoorrr, draait lekker weg.

avatar van oruiz
moet mijn mening iets terug draaien, na een hele dag alleen maar The Kooks te hebben geluisterd.....is inderdaad best wel een lekker album

Eerst vond ik hier vrij weinig aan, maar ik moet zeggen dat ik op het moment echt niet kan ophouden met dit luisteren

Een blijvertje is het echter zeker niet. 4*

Aardig album, time awaits laat zien dat er wel potentie in deze band zit. She moves in her own way is ook een erg lekker nummer

Absoluut een heerlijke CD. Bij elke nummer krijg ik wel de neiging om mee te zingen. Catchy songs, veelbelovende band in mijn ogen. Ik hoop The Kooks dit jaar op een festival te treffen.

Hoor Naive wel eens op mtv2, mooi nummer! CD nog niet gehoord tho'

avatar van otherfool
Voorlopig houd ik het na een paar luisterbeurten op 2,5*. Wel catchy en enthousiast, maar na verloop van tijd gaat het toch allemaal een beetje op elkaar lijken. Toppers blijven Seaside, Naive en You Don't Love Me.

'Sofa song' werkte gisteren op een feestje. Fris, lekker!

Echt een goede plaat. Toch 4*.
Zitten veel leuke nummers op en is niet goedkoop catchy.
Vooral het nummer Ooh la doet me wat.

avatar van Music4ever
Laatste 3 dagen veelvuldig beluisterd op mijn mp3-speler.
Ben nog steeds van mening dat dit erg goed is! Lekkere vrolijke nummers met af en toe wat stevigs, niets mis mee. Die 4 sterren van mij blijven stevig overeind staan.

Ik vind Ooh la toch ook wel het mooiste nummer van dit album, maar de rest is zeker niet slecht! 3,5*

Na een paar luisterbeurten verhoog ik m'n stem toch maar naar 4,5! Geweldig album!

avatar van Judith
Tja, de muziek raakt me eigenlijk totaal niet en ik ga het zeker niet nog een kans geven, ik hoor nu wel genoeg. Ik vind dit een slechte, héééle slechte versie van Arctic Monkeys (en vele andere bands) eigenlijk. Totaal geen originaliteit, jammer. Ben nu het album aan het luisteren. Stem komt dus later.

Mojo Pin
Ze hebben in ieder geval niet zo'n belachelijke albumhoes als de Arctic Monkeys.

Die zit

avatar van Judith
Ok, Naive en Got No Love konden ermee door, rest was niks. Wlegh. 2*

Mojo Pin
Ik vind juist dat er weinig zwakke nummers op staan, daar waar de Arctic Monkeys het toch vooral moeten hebben van hooguit 4 nummers.

Daar ben ik het nou eens helemaal mee eens Bij de Arctic Monkeys vind ik de nummers ook veel meer op elkaar lijken, maar dat kan aan mij liggen. Ojah, dat korte openingsnummer verdiend nog even een complimentje

avatar van Irish
Ik vind dit een geweldig album en ik snap ook niet echt waarom ze in verband worden gebracht met de Arctic Monkeys, het enige dat ze 'in comment' hebben is hun leeftijd en het aantal leden in de band.
Ik vind dit album veel beter en orgineler dan het album van de Arctic Monkeys en doet me ook veel meer.
Ik zag ze bij TOTP bij BBC en heb gelijk wat nummers gedownload en daarna dit album gekocht. heb er zeker geen spijt van!
ik kijk nu al uit naar het optreden van ze op Parkpop, Den Haag op 26 juni

Volledig mee eens dit album is veel beter dan de arctic monkeys. Het subtiele seaside is echt goed en ook de hardere nummers zijn niet slecht.

Mojo Pin schreef:

Dacht ik in begin ook. Maar dan een echte kans gegeven. En geen enkel nummer van AM is slecht. 2006 zal herinnerd worden als het jaar van de 'monkeys'.

You're so naiiieve.' Heerlijk happy.

toppie cd met lekkere nummers
af en toe wat chaotisch, maar dat maakt de nummers lekker!

Echt een hele lekkere cd.
Er staat werkelijk geen slecht nummer op (zeldzaam)
Ik begrijp de vergelijking met the artic monkeys, die is niet helemaal juist want dit is wat aanstekelijker en a/m is een stuk strakker en wat harder.
Absoluut een aanrader..

Moet er wel bij zeggen dat het on nederlandse, bijna tropische weer deze plaat ook ten goede komt.

Er staan toch wel lekkere nummers op deze cd: Naive, Eddie's Gun, Matchbox en het mooie Seaside. De rest is zeker niet slecht, maar zeker niet zo aanstekelijk.
Een *** 1/2 en mijn aandacht op Werchter dit jaar.

you want to go to the seaside ? (L)