White Lies - Big TV (2013)

Label: Fiction

1. Big TV (5:27)
  2. There Goes Our Love Again (3:36)
  3. Space I (0:48)
  4. First Time Caller (3:34)
  5. Mother Tongue (3:23)
  6. Getting Even (4:56)
  7. Change (4:51)
  8. Be Your Man (4:23)
  9. Space II (1:10)
  10. Tricky to Love (4:17)
  11. Heaven Wait (4:42)
  12. Goldmine (3:56)
  13. Big TV [Demo Version] * (5:39)
  14. There Goes Our Love Again [Demo Version] * (3:16)
  15. First Time Caller [Demo Version] * (3:34)
  16. Mother Tongue [Demo Version] * (3:51)
  17. Getting Even [Demo Version] * (4:46)
  18. Be Your Man [Demo Version] * (5:05)
  19. Tricky to Love [Demo Version] * (3:56)
Klinkt na 1 luisterbeurt wel aardig. Wel een beetje over/kapot geproduceerd.

avatar van hidalgo
ff kijken of het iets is

avatar van hidalgo
Getting Even vind ik het beste nummer de rest is niet slecht
dit gaat hem niet worden

avatar van Vinck
Klinkt lekker momenteel

Klinkt na 1 luisterbeurt als een oppervlakkiger 2e album, minder lagen, wat voorspelbaarder. Kan ook aan de set liggen waarop ik 'm op het moment luister. Maar nog niet echt uitschieters zoals ik op het tweede nummer vond van Bigger Than Us in het begin.

Dikkop
Dit is al het derde album hoor.

avatar van Don Cappuccino
Big TV is weer zo'n album waarvan ik twee tracks goed vind (There Goes Our Love Again en Getting Even) en de rest kan de prullenbak in. Tristesse kan ook wat vaker op een hoger tempo, heren. Erg eentonig.

avatar van starsailor
Ik ben erg verrast na het luisteren van dit album. Stukken beter en geïnspireerder dan hun vorige plaat. Er zit een lekkere jaren '80 vibe in in combinatie met een groots geluid.

vanson
Over de voorganger was ik, tegen de stroom in, heel positief. Maar deze doet het niet voor me.
Ik lees dat het meer geinspireerd zou zijn, ik hoor het (nog) niet.
Vooralsnog op de 'luister ik nog wel als ik echt een keer niets te doen heb'-stapel...
en dat is jammer.

Jav-
Het komt niet in de buurt van de fantastische debuutplaat, vind ik. Iets beter dan Ritual wellicht, maar ik vind het te ver gaan om te zeggen dat de band zich opnieuw heeft uitgevonden.

avatar van hidalgo
in 2 jaar tijd kun je toch met iets beters voor de dag komen ritual is een heel stuk beter
en het was nieuw dat geluid in 2011 en big tv pakt je gewoon niet
het is net als hans klok om de 2 jaar de truc met het konijn doet
zoiets

Best een leuke plaat, maar echt verrassende nummers staan er niet op vind ik.

Muzikaal steeds meer raakvlakken met Ultravox, maar de zang verliest per album aan kracht.
Op het eerste album was dat wel aanwezig, en werd de dynamiek zelfs sterker door wat stevigere gitaarlijnen.

avatar van demoman
Niet verrassend inderdaad, wel erg lekker, hoor. Dat bombastische.... Ik ben gewoon een sucker voor dat eighties geluid. In tegenstelling tot vele anderen vond ik Rituals juist erg sterk. Dit album valt wat mij betreft precies tussen het debuut en het tweede in. Opvallende track: Change. Dat vind ik echt een prachtnummer.

Er is wat betreft dit derde album van White Lies een verschil met hun eerdere 2 albums. Dit album klinkt wat losser, wat meer 80's pop. Wat minder Joy Division, wat meer Alphaville. Toevallig vind ik dat helemaal niet erg. Als je van eighties muziek houdt, dan is dit alleraardigst. Maar ook weer niet meer dan dat, want er staan maar een paar echt goede nummers op. Die vind je vooral op de eerste helft van het album, zeg maar side A. De rest is niet slecht, maar ook niet bepaald bijzonder. Je hoopt stiekem op iets meer dan dit Big TV, maar voor een zomers plaatje is het zeker te pruimen.

avatar van sergifornia
Ben benieuwd hiernaar, vond de vorige tegenvallen na hun goede debuut.

west schreef:

Ik raakte getriggerd door het woordje Alphaville. Ik hoeverre verhoudt deze plaat zich tot Alphaville?

Ik luister net naar één van de beste nummers van deze plaat: Getting Even. Daarin hoor je de verschillende synthesizers en sounds terug die Alphaville ook gebruikte. Deze muziek lijkt zo op de fraai gestroomlijnde melodieuze synthesizer pop van Alphaville. Wat ontbreekt is een klapper als Big in Japan, maar als Alphaville jou bevalt, dan zou ik zeker een luisterbeurt wagen.

Ozric Spacefolk
Ik lust dit erg graag. Maar waarom noemen mensen dit niet gewoon pop?

Ik zie termen als indierock en postpunk. En dat zegt me allemaal niks. Veel te vaag.

Weet je wat ik hoor in de muziek? Van die jaren 80muziek zoals Tears for Fears en A-Ha en ook Alphaville, zoals al opgemerkt.

De gitaren zijn wat steviger dan in genoemde bands. Maar als je had gezegd dat deze plaat uit de jaren 80 kwam, had ik het geloofd.

Ozric Spacefolk schreef:
Ik lust dit erg graag. Maar waarom noemen mensen dit niet gewoon pop?

Dat doe ik toch?

west schreef:

Dat doe ik toch?

Niet op Wikipedia en Youtube. Damn the internets....

Ik zou het debuut proberen, vind deze een tegenvaller, en hem daarom vandaag niet gekocht.
Debuut is zeer sterk.

Ozric Spacefolk
Heeft het debuut ook dat heerlijke jaren80-vibeje wat deze heeft?

Want pure alternatieve rock vind ik niet altijd even lekker.

Het debuut is een steengoed album, alleen is anders dan deze: een stuk donkerder.

Cured
Een ruime voldoende van een aardige band; de albums ontlopen elkaar qua kwaliteit niet zo, alleen vind ik deze 'over all' op eerste hand net wat beter als de eerste twee.

haroldv schreef:
Best een leuke plaat, maar echt verrassende nummers staan er niet op vind ik.
en dan **** geven

Ozric Spacefolk schreef:
Heeft het debuut ook dat heerlijke jaren80-vibeje wat deze heeft?

Want pure alternatieve rock vind ik niet altijd even lekker.

Meer richting Tears for Fears, Ultravox en Alphaville.

hidalgo schreef:
dat is van zoiets ik vind spanje geen leuk land maar ga er wel op vakantie

Even off-topic: Spanje is geen leuk land meer sinds 11-07-2010...

hidalgo schreef:
dat is van zoiets ik vind spanje geen leuk land maar ga er wel op vakantie

Er zijn meer mensen (waaronder ik), die makkelijker zijn met hoge scores. Een 4* is bij mij meestal een goede voldoende.

Een 3* vind ik juist net een voldoende. Op het randje zeg maar.