White Lies - Big TV (2013)

Label: Fiction

1. Big TV (5:27)
  2. There Goes Our Love Again (3:36)
  3. Space I (0:48)
  4. First Time Caller (3:34)
  5. Mother Tongue (3:23)
  6. Getting Even (4:56)
  7. Change (4:51)
  8. Be Your Man (4:23)
  9. Space II (1:10)
  10. Tricky to Love (4:17)
  11. Heaven Wait (4:42)
  12. Goldmine (3:56)
  13. Big TV [Demo Version] * (5:39)
  14. There Goes Our Love Again [Demo Version] * (3:16)
  15. First Time Caller [Demo Version] * (3:34)
  16. Mother Tongue [Demo Version] * (3:51)
  17. Getting Even [Demo Version] * (4:46)
  18. Be Your Man [Demo Version] * (5:05)
  19. Tricky to Love [Demo Version] * (3:56)
avatar van bone machine
bone machine (crew)
Getting Even is alvast hier te beluisteren & gratis te downloaden.

Wat geweldig dat deze band weer actief is, had er eigenlijk geen hoop meer in.

avatar van Ducoz
1,0
Ik heb er nog steeds geen hoop in.

avatar van Motdattan
Ik vind Getting Even weer een prima nummer. Voor mij is White Lies een band die continue kwaliteit blijft leveren. Het tweede album was minder dan het debuut, maar toch een zeer fijn album om naar te luisteren. Vele mensen zijn niet fan van Harry's stem, maar ik juist wel. Live konden ze mij twee jaar geleden ook goed bekoren. Moeite waard om nog maar eens te gaan zien. Kijk, vanzelfsprekenend, ook weer uit naar dit album.

deric raven schreef:
Wat geweldig dat deze band weer actief is, had er eigenlijk geen hoop meer in.

Waarom wel niet?
Door de negatieve reacties?

Leuke single trouwens.

Voor 2 weken terug deze band nog via Google opgezocht, maar nergens een teken van leven.

avatar van sjoerd148
Ben ook benieuwd.
Het eerste album was goed. Het tweede een stuk minder.
Wellicht halen ze het niveau van hun debuut weer.

avatar van andnino
Erg benieuwd naar dit album, ik was erg fan van de vorige en ik heb het gevoel dat dit wel eens een favoriet van mij kan gaan worden dit jaar.

avatar van MartinoBasso
De titel is alvast een winner . Het 2e album was inderdaad wat minder het eerste, maar in tegenstelling tot wat velen beweren, vond ik dat nog steeds goed luisterbaar. Afgaand op de eerste single van dit nieuwe album lijkt het dat hun sound niet veel veranderd is.

avatar van MartinoBasso
Dat nummer klinkt ook best goed, behoorlijk catchy. Ik krijg zin in dit album.

avatar van Man of Sorrows
Die twee singles die reeds zijn gelekt klinken verbazingwekkend goed. Ik had er nog weinig hoop in, op het vorige album zijn de eerste drie nummers erg sterk om daarna te verwateren tot een nietszeggend monotoon langdradig geheel. Ze hebben alvast aangekondigd dat dit album melodieus zal zijn, kwestie van zelf te beseffen waar het schoentje wringt. Het vel van de beer nog niet verkopen, immers waren de singles van de voorganger ook top, maar met deze twee sterke songs is er hoop, al zal het niveau van hun eerste nummers als WL -Death en vooral Black Song/Taxidermy- niet meer worden gehaald.

avatar van jellecomicgek72
Mooie hoes zeg... Getting Even klinkt erg lekker!

avatar van stoepkrijt
Getting Even klinkt niet verkeerd, maar is voor mij nog niet overtuigend genoeg om reikhalzend uit te gaan kijken naar het album. Voor There Goes Our Love Again (de eerste single) geldt eerlijk gezegd hetzelfde. Waar is de somberheid van de eerste albums gebleven?

Getting Even is schitterend zeg qua melodie:D Om mee te schreeuwen. Denk dat ik kippevel krijg als ik dit live hoor. Nochthans deed ik over deze groep vaak nogal minderwaardig, maar waarom als ik dit hoor?

avatar van Don Cappuccino
Deze hou ik in de gaten, de twee vrijgegeven nummers zijn erg sterk. Op het vorige album waren een aantal nummers heel sterk maar de rest was erg matig. Ik hoop dat dat hier niet meer het geval is.

Prachtige versie van There Goes Our Love Again. Beetje The xx achtig.

YouTube - White Lies There Goes Our Love Again live acoustic 3fm

avatar van chansadres
Ik heb ook het gevoel dat ze een beetje van de ene jaren 80 helden Joy Division naar de andere kant zijn gezwiept. Jaren 80 helden zoals A-Ha, A Flock of Seaguls of Alphaville hoor ik wel terug (verrek allemaal beginnen ze met een A )

chansadres schreef:

nee ben ik niet met je eens

avatar van R89
R89
Het nummer 'Change'. Ik ben er persoonlijk niet zo'n fan van.
SoundCloud - Hear the world?s sounds

Dikkop
iets als dat hebben ze in elk geval nog niet gemaakt.

Getting even, There goes my love again, Change en First time caller zijn zeer sterk en mijn verwachtingen voor dit derde album zijn dan ook erg hoog. Ben er dan in Paradiso ook zeker bij!

Change is heel erg mooi.
Ik had niet verwacht dat White Lies hier toe in staat waren.

avatar van hidalgo
change is erg mooi inderdaad kan niet wachten dat de cd uit komt
nog 11 dagen wachten

avatar van Man of Sorrows
Dikkop schreef:
Change is heel erg mooi.
Ik had niet verwacht dat White Lies hier toe in staat waren.

Change valt nog te pruimen, dat Last Time Caller is dan weer een waarlijke draak. Twee erg goede nummers, één behoorlijke en één miskleun tot nog toe.

chansadres schreef:

Hoe kom je nou bij A-ha?
Alphaville zeker wel en dat is in mijn geval iets positiefs. I love Big In Japan (extended version )

Jammer dat op disc 2 van de Deluxe versie (hardback book Edition) alleen demo's staan. Deze muziek leent zich juist voor een paar fraaie extended remixen. Ik vind trouwens de drie nummers die ik gehoord heb heel aardig tot echt goed en ben echt benieuwd naar dit album.

avatar van hidalgo
@west ik vind Getting Even veel op de stem van tears for fears lijken
het hoge gedeelte

"there goes our love again" vind ik dan weer banaal, op het platte af.

gerre schreef:
"there goes our love again" vind ik dan weer banaal, op het platte af.

Dat mag. Ik vind het een geweldig nummer. Inmiddels zet de band elke dag een 1.30 minuten durend fragment van een song op soundcloud. Inmiddels zijn Big TV, Mother tongue en First time caller geplaatst en ik moet zeggen dit smaakt echt naar meer. Ik ben nieuwsgierig naar de overige nummers! Mochten de overige nummers deze kwaliteit vasthouden, dan denk ik dat we nu te maken met het beste album van de White Lies tot nu toe...

SoundCloud - Hear the world?s sounds

avatar van coldwarkids
Het album is al te downloaden.