menu

Queensrÿche - Operation: Mindcrime II (2006)

mijn stem
3,15 (88)
88 stemmen

Verenigde Staten
Rock / Metal
Label: Rhino

 1. Freiheit Ouverture (1:38)
 2. Convict (0:11)
 3. I'm American (2:55)
 4. One Foot in Hell (4:15)
 5. Hostage (4:31)
 6. The Hands (4:39)
 7. Speed of Light (3:14)
 8. Signs Say Go (3:19)
 9. Re-arrange You (3:13)
 10. The Chase (3:12)

  met Ronnie James Dio

 11. Murderer? (4:36)
 12. Circles (3:00)
 13. If I Could Change It All (4:29)
 14. An Intentional Confrontation (2:34)
 15. A Junkie's Blues (3:44)
 16. Fear City Slide (5:00)
 17. All the Promises (5:10)
totale tijdsduur: 59:40
zoeken in:
MindRuler
Father McKenzie schreef:
Ik heb dat ene album, puur voor dat ene Pink Floyd-achtige machtig mooie Silent Lucidity

Da's nu net één van de mindere goden op Empire.

O:M kan nooit overtroffen worden, niet door Queensrÿche, maar ook niet door een andere band. Nooit. Never.
Toch vind ik O:M2 niet eens zo slecht. Na het walgelijke Q2K en het saaie Tribe komen ze eindelijk weer met wat interessante ideeën.
Topsongs: I'm American - Hostage - The Hands (met vette knipoog naar het originele O:M)
- Murderer en Fear City Slide.
Minpunt: All The Promises
O:M werkte toe naar een climax waar elk nummer steeds beter en beter wordt met als apotheose Eyes Of A Stranger. Hier worden sterke songs met zwakkere afgewisseld en wordt het album afgesloten met een voortkabbelende draak in de vorm van All The Promises.

avatar van Von Helsing
3,5
MindRuler schreef:
(quote)

Da's nu net één van de mindere goden op Empire.

O:M kan nooit overtroffen worden, niet door Queensrÿche, maar ook niet door een andere band. Nooit. Never.
Toch vind ik O:M2 niet eens zo slecht. Na het walgelijke Q2K en het saaie Tribe komen ze eindelijk weer met wat interessante ideeën.
Topsongs: I'm American - Hostage - Hands - Murderer en Fear City Slide.
Minpunt: All The Promises
O:M werkte toe naar een climax waar elk nummer steeds beter en beter wordt met als apotheose Eyes Of A Stranger. Hier worden sterke songs met zwakkere afgewisseld en wordt het album afgesloten met een voortkabbelende draak in de vorm van All The Promises.


Nee dat vind ik niet, Silent Lucidity is één van de mooiste nummers die ze hebben geschreven en inderdaad een beetje Pink Floyd-achtig.

MindRuler
Von Helsing schreef:

Nee dat vind ik niet, Silent Lucidity is één van de mooiste nummers die ze hebben geschreven en inderdaad een beetje Pink Floyd-achtig.

Zal wellicht aan die Pink Floyd-vergelijking liggen dan, een band waar ik niks mee heb.

MindRuler
Vandaag nog eens beluisterd, zelfs 3 keer achter mekaar omdat ik geen andere CD bij me had.. Oswald, je gaat het je nog beklagen dat je deze hebt weggegooid op de A27.
All The Promises is gegroeid en ook de eenheid in het volledige album is me nu beter bevallen, alhoewel de opbouw naar een climax toe op O:M 1 veel beter gedaan is.
Toch een volledige ster erbij.
Toch maar eens American Soldier checken...

avatar van Kronos
3,0
Van hun periode na Promised Land heb ik Tribe en American Soldier geprobeerd. Beide vielen me dik tegen.

Onlangs Mindcrime II voor weinig geld gekocht en die bevalt me beter dan ik had durven denken. I wordt uiteraard niet evenaard maar dit is toch weer knappe complexe muziek zoals we van Queensrÿche mogen verwachten. Tate is hier ook nog aardig bij stem.

avatar van Goldhand
4,5
Blijf dit toch een heerlijk album vinden!
De enige die ik nog regelmatig luister vanaf Hear in the Now Frontier. Alle andere albums die daarna zijn gekomen vind ik niet zo geweldig.

avatar van Kronos
3,0
Voor sommige fans heiligschennis te verwijzen naar de klassieker. Ook zelden een goed idee om een deel II uit te brengen. Queensrÿche doet gelukkig geen moeite muzikaal terug te blikken waardoor de associatie tijdens het luisteren snel verdwijnt. Rest een redelijk goed avontuurlijk album. Met ongelukkig gekozen titel.

68/100

avatar van lennert
3,0
Ik was bij het uitkomen van dit album een van de fans die dit wanhopig goed wilde vinden. Nu ik het op het moment weer luister valt het me buiten een paar goede songs vooral op dat ik niet heel veel hiervan onthouden heb. Dan zie ik op Wikipedia dit staan:

"All songs written by Jason Slater, Mike Stone and Geoff Tate except where noted."

In de tussentijd is ook bekend geworden hoe Wilton, Jackson en Rockenfield praktisch niets met het schrijfproces te maken hebben gehad en het vooral Tate, Stone en producer Slater zijn geweest die zich met het album bezig hebben gehouden. Wat kunnen we er verder over zeggen? Het is in ieder geval weer metal te noemen, er zijn gitaarsolo's weer te horen die soms wat van de oude glorie laten horen en de composities zijn bij vlagen best proggy.

Het probleem zit hem er vooral in dat het album een allegaartje van verschillende structuren en sounds is die totaal geen geheel vormen. Operation: Mindcrime heeft songs die vloeiend in elkaar overgaan en ook los prima werken. Operation: Mindcrime II heeft veel ideeën, maar weinig visie. En toch werkt het soms best. Murderer? is een van de hardere QR songs en bevalt me nog steeds prima. I'm American is een prima opener, The Chase is vooral dankzij Ronnie James Dio een prima duet en songs als Hostage en Speed Of Light hebben spannende momenten. Na Murderer? krijgen we in de vorm van An Intentional Confrontation nog een mooie compositie waar Pamela Moore sterk voor de dag komt en de gitaarsolo en songstructuur sterk aan Pink Floyd's The Wall doen denken. Vervolgens doet men niets met dit mooie stukje muziek en valt het allemaal weer dood.

Het origineel had Eyes Of A Stranger, een ware metalklassieker en een hartverscheurend prachtige song over verlies, wanhoop en hartverscheurende tragiek. All The Promises is dat allemaal niet. All The Promises is een slappe ballad die verhaaltechnisch weinig catharsis geeft en muzikaal los staat van alles wat er in het verhaal eerder gebracht is. Het is vooral een belabberde afsluiter.

Ik kan O:M II ook echt geen compleet rukcijfer geven omdat ik het talent bij vlagen nog steeds wel hoor. Was de visie er maar ook geweest om er meer mee te doen.

Tussenstand:
1. Operation: Mindcrime
2. Rage For Order
3. Queensrÿche (ep)
4. The Warning
5. Empire
6. Q2K
7. Promised Land
8. Operation: Mindcrime II
9. Hear In The Now Frontier
10. Tribe

avatar van RuudC
2,5
Nu kan ik wel zeggen dat dit album wat meer luisterbeurten nodig heeft om het wat meer op waarde te schatten, maar nee. Gewoon nee. Dit album heeft eigenlijk niets van doen met het eerste album. Verhaaltechnisch wellicht wel, maar dit album is zo matig dat ik geen enkele drang voel om me in het concept te verdiepen. Muzikaal straalt het weer die willekeur uit. De band speelt maar wat en daarmee wordt het nooit meer dan dat het bij vlagen nog wel goed klinkt en soms erg slecht. Het meeste materiaal imponeert simpelweg niet en Queensryche is vervallen tot dertien-in-een-dozijn-metal. Een gastrol voor Dio is geinig, maar het voegt weinig toe. Het is gelukkig niet zo slecht als Tribe, maar veel positiever dan dat kan ik niet worden.


Tussenstand:
1. Operation: Mindcrime
2. Rage For Order
3. Queensryche EP
4. Empire
5. The Warning
6. Heart In The Now Frontier
7. Q2K
8. Promised Land
9. Operation: Mindcrime II
10. Tribe

avatar van milesdavisjr
2,5
En wederom een zwak schijfje van de heren, maar de pit zit er al wat meer in, af en toe klinken de nummers zelfs venijnig. Tot zover het redelijk goede nieuws. Het plaatje kan niet in de schaduw staan van de gelijknamige titel uit 88' Dat is ook niet erg maar de ongelukkig gekozen titel schept (of schiep) toch wel verwachtingen en dat is link. De populariteit onder fans was al flink tanende na enkele zwakke broeders en dat werd niet beter na deze release. Hoewel de plaat na de eerste twee opwarmers vlot van start gaat met; I'm American slaat de verveling al een beetje toe bij One Foot In Hell, Tate zingt een end in de rondte maar zonder enige vorm van inspiratie en het nummer lijkt nergens heen te gaan. Dat geldt wel voor meer songs, het materiaal trekt aan je voorbij zonder er erg in te hebben. Pas bij If I Could Change It All (dit nummer had zo op Promised Land kunnen staan) veer ik wat op, want mooie arrangementen, stemmig, gevarieerd en een prima opbouw. Het zijn echter maar een paar songs die er wat boven uit steken. Ook dit plaatje zal blijven stof happen ben ik bang.

avatar van Bravejester
2,5
Lees dit maar eens..... Operation: Mindcrime II - Wikipedia - en.wikipedia.org

Open your Eyes zo jammer wat er met deze band is gebeurd.... gelukkig weer beter sinds het vertrek van Geoff Tate.

avatar van james_cameron
3,5
Bij herbeluistering is dit toch wel een tegenvaller. Het origineel kan (natuurlijk) niet worden overtroffen, maar dit steekt er wel heel flets bij af. Zo is het songmateriaal absoluut niet pakkend waardoor, ondanks dat band en zanger op dreef zijn, er eigenlijk niets van het album blijft hangen. Daarnaast is de produktie te kaal en droog naar mijn smaak. Gelukkig zijn er her en der wel wat toffe momenten, zoals het gastoptreden van Ronnie James Dio in The Chase, één van de betere tracks. Qua gevoel zit dit er echter grotendeels naast. Het album heeft vrijwel nergens de benodigde sfeer.

Gast
geplaatst: vandaag om 06:57 uur

geplaatst: vandaag om 06:57 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.