Queensrÿche - Operation: Mindcrime II (2006)

Rock / Metal
Label: Rhino

1. Freiheit Ouverture (1:38)
  2. Convict (0:11)
  3. I'm American (2:55)
  4. One Foot in Hell (4:15)
  5. Hostage (4:31)
  10. The Chase (3:12)

met Ronnie James Dio

11. Murderer? (4:36)
  12. Circles (3:00)
  13. If I Could Change It All (4:29)
  14. An Intentional Confrontation (2:34)
  15. A Junkie's Blues (3:44)
  16. Fear City Slide (5:00)
  17. All the Promises (5:10)
DutchViking
Mijn verwachtingen omtrent dit album zijn hoog. Ik ben erg benieuwd of Queensryche met OM II haar enigszins geschonden blazoen op kan poetsen. Mooie hoes trouwens, dat is alvast één pluspunt t.o.v. OM I

avatar van Eddie
In dat pluspunt moet ik je gelijk geven, ik ben ook bijzonder benieuwd of dit album zijn titel met recht mag voeren. nog twee maantjes en we zullen zien.

avatar van VanDeGriend
Operation Mindcrime 2 ? Ohoh...als dat maar goed gaat

DutchViking
Wat is er met het hoesje gebeurd (die paars-zwarte rand beneden)? Ik zal kijken of ik het aan kan passen.

avatar van Epitaph
Heb net I'm American gehoort, en ben aangenaam verrast.
Had denk ik zo op deel 1 gekunt, trouwens op hun site staan voor I'm American nog twee nummers.
1. Freiheit Overtüre
2. Convict

avatar van BlauweVla
Is het waar dat Dr. X vertolkt wordt door Ronnie James Dio? Ik had namelijk eerder gelezen dat Rob Halford de man was.

DutchViking
Ja, daar heb ik ook wat van gelezen. In eerste instantie zou Halford de rol van Dr. X spelen, maar in diverse bronnen heb ik onlangs de bevestiging van Dio als Dr. X gelezen. Halford zou zijn afgehaakt. Ik ben benieuwd

DutchViking
Ik heb gisteren I'm American gehoord, inderdaad een aardig nummer. Ook van Hostage heb ik een geluidsfragment gehoord, opgenomen tijdens een of ander live-optreden volgens mij. Afgaande op die twee nummers zijn mijn verwachtingen hoopvol. Stiekem hoop ik op een waardig vervolg van deel 1. Ik heb er toch wel wat vertrouwen in, ondanks de ronduit teleurstellende recent verschenen studioplaten (Q2K en Tribe).

Als eerste wil ikeven melde dat de releasevan "Operation:Mindcrime ||" is uitgesteld tot 4 April,
de reden daavoor is onbekend.Op het bericht dat de hoes beter is dan die van "Operation:Mindcrime" (1 dus he om verwaring te verkomen)Beide hoezen zijn ontworpen door de zelfe maatschapij. De Nummers "I'm American " & "Hostage" die te horen waren op internet waren,bootleg versies van live concerten, en lijken totaal niet op de definitieve versies op de C.D.
Verder heeft zanger Geoff Tate in een interview gezegd dat,het album gemaakt is begin tot eind te luisteren,en de nummers niet te shuffelen.
Ronnie James Dio is Dr.X in een duet met Geoff Tate (Nikki,in zijn Mindcrime rol), verder gaat er rond dat dit album vol zit met details, die in sommige gevallen alleen te horen zijn via koptelefoons/oordopjes.
De Queensryche fans weten wel wat hiermee wordt bedoelt.
Voor de rest is de mening van deze cd, een kwestie van afwachten, en natuurlijk personelijke smaak.
Er zullen mensen zijn die er niks aan vinden, en mensen die hem brilljant zullen vinden.
We zullen zien.

avatar van Epitaph
...of horen.

avatar van Eddie
Ik heb hem net gedowload, ik kan de redelijk onbevangen naar de plaat luisteren, omdat Queensryche bij niet goed te maken heeft, ik ken alleen het geniale deel 1 van deze plaat. Die heb ik ooit op aanraden van DutchViking gekocht.

DutchViking
Waar kan ik 'm downloaden? Ik ben erg benieuwd en wacht al maandenlang met smart op de 31e maart, de dag dat OM II volgens officiële bronnen op de wereld zal worden losgelaten. Ik zal de releasedatum even aanpassen, want die is om nogal dubieuze redenen uitgesteld.

avatar van the viking
DutchViking schreef:

Heb hem zelf gedownload via Usenet(nieuwsgroepen)ofschoon ik de cd nog niet heb beluisterd !

met vriendelijke groet the viking

avatar van Eddie
Ik heb hem via Limewire (was wel ff gedult hebben) Ik heb voorlopig weinig tijd om hem zorgvuldig te luisteren. Ik heb hem nu 1 keer vluchtig gehoord en ik ik ben bang dat hij het niveau van deel 1 bij lange na niet haalt. Maar dit is slechts een voorlopige conclusie waar ik zelf nog absoluut geen waarde aan hegt.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Ik heb hem inmiddels ook te pakken en de verwachtingen werden helaas bewaarheid: een teleurstellende plaat.

avatar van james_cameron
Natuurlijk niet zo goed als het origineel, maar het viel me uiteindelijk niet tegen. Zeker de beste Queensryche cd sinds Promised Land. Het album beukt lekker door en er zijn een reeks pakkende songs. Vooral het duet met Ronnie James Dio is te gek. De produktie had nog wel iets vetter gekund, maar het is zeker een goede cd.

avatar van Eddie
Ik vind hem wel enorm tegenvallen, de plaat weet op geen enkel moment echt t e overtuigen. Nergens vlamt het echt. Ik vind hem tot dusver erg matig.

avatar van mic
mic
Het is wel 'in de stijl van'...maar de songs zijn gewoon niet sterk genoeg. Vooral de nummers 3 t/m 6 kun je beter maar overslaan. Maar misschien grooit ie nog...
'Chase' is inderdaad prachtig.

avatar van Sinner
Echt teleurgesteld ben ik er niet in, omdat ik sowieso al geen hoge verwachtingen had hiervoor. Het is gewoon weer het zoveelste middelmatige Queensryche album op rij, alleen zal deze wel verkopen dankzij de naam en hype die momenteel in de bladen word opgewekt. De bijdrage van Dio is te verwaarlozen en ook de songs zijn niet van het niveau van een Empire of Promised Lands. Wel vind ik dat het Geoff Tate's zijn beste prestatie in jaren is, maar met prut als zijn solo plaat of The Art Of Live in gedachten is dat natuurlijk nog niet zo'n groot compliment. Mischien word het wel eens tijd om aan stoppen te denken voor de band?

DutchViking
Ik vind 'm ook erg tegenvallen, hoewel ik pas één luisterbeurt achter de rug heb. Ik vind het nauwelijks een vooruitgang t.o.v. de drie vorige Queensrÿche-platen, die al niet erg sterk waren. OM II kan absoluut niet in de schaduw staan van deel I.

Het vlamt nog slechts sporadisch en dat vind ik jammer. Ik vind Tate op zich geen slechte indruk maken (ik heb 'm weleens minder horen zingen), maar de nummers zijn gewoon niet sterk. Enige hoogtepunten voor mijn zijn eigenlijk het intro Freiheit Ouverture en de song Re-Arrange You. De laatste twee nummers heb ik overigens nog niet gehoord, ik heb de plaat uit teleurstelling zelfs afgezet... maar geef 'm zeker nog een kans.

Ik mis een absolute klapper van het kaliber Suite Sister Mary (OM I). De songs raken mij niet en af en toe twijfel ik of ik wel naar Queensryche zit te luisteren. Na één luisterbeurt zou ik waarschijnlijk 2,5 / 3 sterren geven, maar ik stem nog niet als ik weet dat ie nog flink kan groeien (nu is het echter ijdele hoop, zo lijkt het...)

Ik had nog zo gehoopt dat de band een ijzersterke comeback zou maken (een naam als OM II legt tenslotte een hoge druk op de band, lijkt me), maar helaas is dat niet zo. Deze plaat is echt op alle fronten minder dan deel I.

Operation Mindcrime is natuurlijk een mijlpaal in de muziekgeschiedenis. Toch denk ik dat Mindcrime II een veelzijdig album is geworden die na enkele luisterbeurten zeker groeit. Chris de Garmo was het muzikale gezicht van Queensryche en was zeer nadrukkelijk aanwezig op Mindcrime I. Op Mindcrime II vind ik het drumwerk van Rockenfield van uitmuntende kwaliteit en heel positief dominant aanwezig

Oke, inderdaad geen Mindcrime 1,maar dat was ook niet de bedoeling volgens mij.
Ja, natuurlijk de cd heet "Operation:Mindcrime ||" op dat de band terug keert,om het verhaal na al die jaren af te maken.Muzikaal gezien (of geluistert, kies maar)staan er op deze cd meer verschillende stijlen dan op de eerste (zeg maar het begin van het "Mindcrime")Waar het op Mindcrime 1,vrij snel duidelijk was dat het om een metal plaat ging met een verhaal, zitten er op Mindcrime ||, meer verborgen hints,zowel in de tekst en muziek,als mede geluids effecten,en de afbeeldingen in het cd boekje.
Dit is weer een echte Queensryche Cd,en veel complexer dan je op het eerste gehoor door hebt.
Deze plaat groeit echt ,en wordt beter elke keer dat ik 'm luister.
Zo, dit is mijn mening doe er mee wat je wilt

DutchViking
OM I vond ik echt een groeiplaat, toen ik 'm pas in huis had, kon ik er weinig mee. Met OM II heb ik dat gevoel minder. Sommige songs zijn gewoon niet sterk en dat vind ik jammer.

Met songs als Speed of Light, If I Could Change it All en Murderer kan ik heel weinig, dat zijn songs die me snel gaan vervelen. Eigenlijk vind ik alleen Re-Arrange You en The Chase echt sterke nummers. Een song als I'm American zit songtechnisch erg goed in elkaar en ik hoor weer wat elementen van de oude vertrouwde Queensryche, maar het nummer doet me erg weinig. Dat geldt voor de meeste songs op OM II.

Het drumwerk van Rockenfield is inderdaad erg goed, maar ik mis het eigenzinnige gitaarwerk van De Garmo. Graag had ik wat meer gitaarsolo's gehoord op deze plaat. Ze zijn nogal beperkt in aantal, maar als ze er zijn, zijn ze wel weer erg goed (hooguit wat aan de korte kant).

Ik geef er 3,5 voor, dat is wat mij betreft het maximaal haalbare. Qua verhaal is OM II een waardig vervolg op deel I, qua muziek echter niet. Jammer... misschien wordt OM III dat wel.

Dit is echt een Hoofdtelefoon cd
ik heb hem nu al een paar geluisterd zowel,over de speakers,en over de Hoofdtelefoon.
Wat een verchil zeg, op de hoofdtelefoon zijn er veel meer (Vooral subtiele details) te horen die meer over het verhaal vertellen.
Muzikaal gezien steekt de band weer in de beste vorm sinds Promised Land.
Voor mij past deze cd in het QR rijtje Rage for Order,Operation:Mindcrime en het al eerder genoemde Promised Land

avatar van rockosaurus
OM II begint vertrouwd en sterk.
I'm American klinkt geweldig. Helaas zakt het nivo daarna wat in. Ik vindt One foot in Hell en Hostage maar middelmatig, weinig afwisseling.
The Hands doet mij weer even opveren maar helaas is het volgende nummer (alweer) flut.
Re-Arrange you is wat mij betreft het beste wat het eerste deel van OM II te bieden heeft: afwijkend en opvallend orkestraties. Mooi.
The chase bevat een weinig opvallende gastrol van Dio (is die man nu echt uitgeblust ?).
Ook het laatste deel van het album doet mij maar op een paar momenten iets (het koppel Circles en If I could change it all lijken muziekaal nog het meest thuis op OM I).
Queensryche eindigt met een ballad-achtig stuk wat best wel te pruimen is, veel akoestisch gitaarwerk en een (te korte) floydiaanse solo.

Eindconclusie: OMII kan niet tippen aan zijn 18-jarige oudere voorganger. Maar kan/moet dat ook wel ?
Tate en consorten zijn, net als ik, een stuk ouder geworden....times they are changing.
Helaas wil de media ons weer een meesterwerk voortoveren, dat is het helaas niet.
Met een score van 3,5 doet de band het in ieder geval stukken beter dan de 2 vorige studioalbums.

Ik zet nog maar weer eens Live Evolution op en geniet van de oude suites.

avatar van Waldo Jeffers
Ik heb hem vandaag toegekregen (gewonnen via ProgWereld) & meteen in de cd-speler gestoken. En ik moet zeggen: hij viel me zeker niet tegen eigenlijk. Ik vond hem om eerlijk te zijn zelfs zeer sterk na een 1e luisterbeurt. Nu moet ik wel meegeven dat m'n verwachtingspatroon zeer laag was eigenlijk. Maar het is zeker veel & veel beter dan Q2K & Tribe... Kan natuurlijk niet tippen aan O:M I, maar wil dat ook niet, wil gewoon een goed vervolg zijn. Een 4 voor mij.

Joy
als er al een goede reden zou zijn voor een 2e operation mnindcrime, dan lijkt mij dat de tegenvallende verkoopcijfers en de simpelweg slechte muziek die queensryche de laatste 3 albums heeft afgeleverd

ik heb hierbij zoiets van: het valt hoedanook tegen omdat het never nooit de eerste kan overtreffen

magoed, ik ga eens pindakazen en daarna nog eens oordelen

Joy
beluisterd, vinnut niet veel soeps

jammer

joy

avatar van meyer
Men eerste echte album van queensryche, ik had alleen maar flarden gehoord van nummers.
Muzikaal is dit zeker niet slecht, maar je mag het niet te lang opleggen.
Is het vorig werk beter van deze band?

Als je dit album goed vind, is deel I van Operation: Mindcrime
ook zeker een aanrader. Wat verhaal/concept betreft, is deel II een logisch vervolg op deel I, maar songtechnisch vind ik deel I nog een stuk beter dan deze. De nummers van dat album zijn stuk voor stuk wat sterker, vind ik. Een andere aanrader is het album Empire, dat wat commerciëler is, maar niettemin ook uitstekende nummers kent. Eigenlijk is bijna alles van Queensrÿche wel te pruimen, mits je van progrock/-metal houdt