Karnivool - Asymmetry (2013)

Australiƫ

12. Float (4:16)
  13. Alpha Omega (7:56)
  14. Om (3:51)
avatar van oceanvolta
Weer een mooie release om naar uit te kijken!

We Are

avatar van Mindscapes
The Refusal was ook reeds prijsgegeven

En inderdaad, zeer zeldzaam dat ik zo hard uitkijk naar een release. Nu nog Transatlantic en ooit eens Porcupine Tree...

avatar van oceanvolta
Ik vind het anders wel vertrouwd klinken. In We Are zijn de drums echt heel vet.
The Refusal klinkt alsof het nog niet een afgemixte versie is. Wel lekker wat meer agressie in dit nummer.

21 oktober staan ze trouwens in de Melkweg!!

avatar van Dieter
Kijk dat zijn goede berichten: een nieuwe Karnivool.
Ben erg benieuwd of deze plaat het niveau van 'Sound Awake' haalt.

avatar van Bardt1980
Ben erg benieuwd naar dit album. 'We Are' overtuigde allerminst...

avatar van Mindscapes
We Are en The Refusal doen het echt wel voor mij. En nadat ik ze eergisteren zag op het Duitse Southside Festival, ben ik enkel nog meer benieuwd naar die nieuweling, wat een ongelofelijk straf optreden was dat! (het helpt uiteraard wel als je elke noot en letter meeschreeuwt uit volle borst en je zodanig opgaat in de muziek dat de mensen naast je er raar van opkijken)

Setlist was Simple Boy - Goliath - The Refusal - We Are - All I Know - New Day (45 minuten)
Ik kan niet wachten tot ze in oktober en november Europa aandoen!!

Duurt wel lang zo te zien

chevy93 schreef:
Duurt wel lang zo te zien

67 minuten

avatar van Mindscapes
Dat zijn songs van nog geen 5 minuten, hopelijk zitten er dan wat 1-minute fillers bij, want een nieuwe Deadman-Change suite is meer dan welkom

avatar van chevy93
Dat valt dan mee. De vorige was met 11 nummers ruim 70 minuten.

Inderdaad hoop ik dan wel op lange(re) nummers.

avatar van THEMARSVOLTA
13. "Alpha Omega" 7:57
14. "Om" 3:53

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Ah, dat gaat weer wat meer naar de vorm van het debuutalbum terug dus. Niet onwelkom, ik verkies een puntig nummer als Shutterspeed nog steeds boven de bij vlagen wat topzware nummers van Sound Awake.

avatar van Mindscapes
Ik kan maar niet wennen aan die tracknamen. Ik kijk er af en toe een tijdje naar en vraag me toch af wat ze bedoelen met Aum, Nachash, A.M. war, Aeons, Eidolon, Om,... En ja, die tracktijden... Ach, best niet door laten leiden zeker. Misschien lopen er wel songs in elkaar over en zo. Was bij Umbra/All I Know en The Medicine Wears Off/The Caudal Lure ook zo. Alles is welkom!

Asymmetry: Amazon.co.uk: Music

Zo te zien wordt het een dubbelalbum met op cd 2 een verzameling van eerder uitgegeven nummers.

avatar van Mindscapes
Zo staat dat toch niet op hun eigen website? Er is hoogstens een 2CD deluxe versie met een making of dvd... Zou er dan een 3CD-formaat bestaan? Lijkt me sterk...

Edit: dit lees ik nu op hun site, had ik niet eerder gezien. De deluxe editie zou deze zijn (dus making of en concert op die ene dvd):

"Asymmetry" album + 92 minutes of concert footage "Live At The Forum" in a custom designed, fold-out digipack (for a strictly limited time only). International shipping available."

avatar van chevy93
Wellicht is disc 2 dan een concert. Zou kunnen. Amazon is voorlopig nog vrij beperkt qua info.

avatar van Don Cappuccino
Disc 2 is een DVD van een concert gefilmd in The Forum.

Antagoon
De eerste twee nummers overtuigen me nog niet helemaal. We Are klinkt vooralsnog als een prima filler. The Refusal vind ik matig; kabaal is prima, zeker als het gedoseerd gebruikt wordt zoals hier, maar het komt een beetje richting richtingloos op me over.
Maar goed, hun vorige is een van m'n all time favorieten, dan is het al snel minder. Laat deze desondanks maar snel komen!

Jav-
De prijs voor 'mooiste hoes aller tijden' heeft deze plaat in ieder geval al gewonnen. Nu de muziek nog. Erg benieuwd!

avatar van Don Cappuccino
Ik heb nu vijf nummers gehoord, er zijn namelijk ook nog drie nummers van het album gedraaid bij een Australische radioshow. Het materiaal komt niet gelijk binnen als bij Sound Awake, dit heeft meerdere luisterbeurten nodig. Nog niet gelekt, dus waarschijnlijk de eerste luisterbeurt op vrijdag.

avatar van Don Cappuccino
Als je bent geabonneerd voor de mailinglist van Karnivool krijg je een link met de stream van Asymmetry. Deze is 4 dagen beschikbaar.

avatar van Don Cappuccino
Na de eerste luisterbeurt is er een ding voor mij duidelijk. Dit is zowat de tegenpool van Sound Awake. Een geweldig album dat ik morgen gelijk in de bestelling ga zetten.

avatar van freakey
In welk opzicht de tegenpool?

Jav-
Dat zie ik ook niet helemaal. Het is toch grotendeels dezelfde formule die wordt gevolgd. Tot nu toe ben ik helaas nog niet overtuigd. The Refusal vind ik zelfs regelrecht irritant, ik kan niks met dat soort vocals...

avatar van Mindscapes
Ik ga 'm nog niet beluisteren. Heb het album besteld in de winkel, hopelijk is hij morgen binnen. En anders, tja, ik heb toch geen tijd tot ergens eind volgende week

Ik moet zeggen, bij Sound Awake heeft het MAANDEN geduurd vooraleer het klikte. En hup, op de tweede plaats in de top tien sinds een jaar of 3. We Are en The Refusal konden me eerst ook niet boeien, maar na een tiental luisterbeurten viel alles wel op z'n plaats. Hopelijk doet Asymmetry er geen maanden over!

avatar van Dieter
De plaat kan mij na twee luisterbeurten al behoorlijk overtuigen.
Dit wordt één van de toppers van 2013!

AHWA
De eerste luisterbeurt valt nog een beetje tegen. Heerlijke zangstem weer, maar de nummers zijn me iets te veel all over the place, maar daarom zal de plaat wel Asymmetry heten.

freakey schreef:
In welk opzicht de tegenpool?

Sound Awake ligt (zonder het album af te branden, ik vind hem namelijk geweldig) in dezelfde richting door de complete speelduur heen. Asymmetry heeft daarentegen een compleet andere dynamiek als geheel. De 14 nummers zijn zeer verschillend van elkaar en toch vormen ze een prachtig geheel.

Hij staat trouwens in de bestelling, de deluxe edition (cd + dvd) die ook nog eens limited is vanwege de speciale vormgeving. Er zijn er maar 100 van verkrijgbaar in Nederland. Die editie komt pas de 26ste binnen maar dat vind ik niet erg.

Dat intro heeft trouwens echt veel weg van Sigur Rós.

Na dit album 2 keer te hebben beluisterd moet ik concluderen dat dit een meesterwerk in de dop is en een absolute groeiplaat.
Ik ben een groot liefhebber van Karnivool en had niet gedacht dat ze na Sound Awake een meer donkerde en alternatieve kant op zouden gaan want je ziet meestal het omgekeerde gebeuren maar mij hoor je niet klagen.....
Maar meteen kaarten besteld voor concert in brussel eind oktober voor de schamele prijs van 15 euro.

Jav-
Ja, die kaartjes zijn echt verrassend betaalbaar. Ik denk dat ik het nieuwe album nog een paar keer beluister en dan ook kaartjes koop. Oh, en de albums ook, natuurlijk! Van mp3's word je namelijk niet vrolijk...