Jay-Z - Reasonable Doubt (1996)

Label: Roc-a-Fella

1. Can't Knock the Hustle (5:17)

met Mary J. Blige

2. Politics as Usual (3:41)
  3. Brooklyn's Finest (4:36)

met The Notorious B.I.G.

4. Dead Presidents II (4:27)
  5. Feelin' It (3:48)

met Foxy Brown

10. Friend Or Foe (1:49)
  11. Coming of Age (3:59)

met Memphis Bleek

12. Cashmere Thoughts (2:56)
  13. Bring It On (5:01)

met Big Jaz en Sauce Money

14. Regrets (4:34)
  15. Can I Live II * (3:57)

met Memphis Bleek

16. Can't Knock the Hustle [Fool's Paradise Remix] * (3:57)

met Meli'sa Morgan

avatar van XtReM3 SkILLz
Terecht dat Dead Presidents II op 1 staat

avatar van Timo710
Dope album! Mooie piano beats! En goede samples!

avatar van Timo710
Ik heb gestemd, ben echt verslaafd aan Dead Presidents II, heb het album alleen nog niet heel goed beluisterd, (ik kom vaak niet verder als track 3 en 4 omdat ik die steeds opnieuw beluister).

Tot nu toe erg dope.
Eind oordeel 4*

Geweldig album dit, meesterlijk
Afgelopen paar dagen ben ik helemaal verslaaf geraakt aan Reasonable Doubt. Nummer 1-8 is echt geniaal. Zelden zo'n sterk begin gehoord. Wat was Jay-Z toch geweldig hier. Jammer dat het zo verkeerd is gegaan. Jammer dat na nr 8, er zo weinig geniaals tussenzit. Zodra ik een paar meesterwerken daar zal vinden, komt dit album in mijn top 10. Heerlijk dit.

D'evils

Social_Mask schreef:
Geweldig album dit, meesterlijk

D'evils

Zeker, DJ Premier geweldig, lyrics geweldig, flow geweldig..
Veruit het beste nummer van dit album in mijn ogen

D'evils voor alle duidelijkheid

avatar van P Jay
Vind ik ook het beste nummer op de cd, omdat het (samen met Bring It On) het meest rauw en "gritty" overkomt; niet toevallig 2 DJ Premier-producties...

P Jay schreef:

Hehe ben jij niet toevallig ver familie ofzo?

avatar van P Jay
Haha, frappant, eh, onze muzikale overeenkomsten

Ach, altijd tof om je eigen smaken geapprecieerd te weten!

groeten,
je broer

Social_Mask
Dit album is echt geniaal! Dit moet in mijn top10 komen. Tot nummer 8 staan er echt allemaal nummers van wereldniveau. Daarna zakt het een beetje in, maar daarna komt Coming of Age en een prachtige afsluiter.

Heerlijk dit. Met name D'evils. Dat nummer beluister ik de afgelopen 4 dagen echt elke keer wel 10 keer achter elkaar.
In mn top10 dus.

avatar van Niek
Coming of Age?! Serieus? Vind ik de allergrootste smet (samen met Cashmere Thoughts) op dit album. Zelf voor latere platen van Jay vind ik dat slecht. Enfin, alle andere nummers idd supergoed. Can't Knock the Hustle remix is wat overbodig. 4,5*

Die beat is heerlijk, maar het is vooral grappig

"I like your style."
"Nah, I like your style."
"Let's drive around a while."

Moet ik echt om lachen

Ain't No Nigga vind ik echt een kut nummer, wel een lekkere beat. Cashmere Thoughts vind ik ook niet zo goed nee.

Social_Mask schreef:
Die beat is heerlijk, maar het is vooral grappig

"I like your style."
"Nah, I like your style."
"Let's drive around a while."

Moet ik echt om lachen

Check mijn berichten op 21 mei maar even...

Hahaha, smaak hé
Dat stuk is gewoon niet serieus bedoeld.

MattDamon2
Een album wat meeslepend is Reasonable Doubt, oftewel Gegronde Twijfel!

Dit album laat je je verdiepen in het criminele standpunt, Tijdens het beluisteren van het album kreeg ik zoveel gedachtes over wat Goed is en wat nou Kwaad is,

Het heeft niks te maken met excusses waarom je steelt om je huur te kunnen betalen ..Het is de gemoedsrust wat toevallig het recht in eigen handen neemt.

Mensen doen kwade dingen om Goed te zijn, en Andersom,

Dat is mijn filosofie over dit album en ik denk dat Jay hetzelfde erover denkt

gegronde twijfel - reasonable doubt.. Altijd al mijn favoriet geweest samen met Raekwon's Only Built en Mobb Deep's infamous

Matt, kun je dit:
MattDamon2 schreef:
Het is de gemoedsrust wat toevallig het recht in eigen handen neemt.

en dit:

Nader verklaren?

Niek schreef:
Matt, kun je dit:

en dit:

Nader verklaren?

Bijvoorbeeld je word gedwongen om bijvoorbeeld coke te verkopen om je familie te onderhouden..rekeningen betalen (wat dus rechtstreeks naar de gemeente gaat )
Iets slechts doen door Goed te zijn

Dus hoe kun je zo iemand beoordelen

Gemoedsrust is waar dit album voor staat, hij rapt over het straat leven en hoe of wel hij tot rust komt, Uiteindelijk kom je tot 1 conclusie ": Leven is wat je ervan maakt, je maakt meer als je het recht in eigen handen neemt.

Thnks.

Raekwon the chef
Maar mensen die Goed doen omdat ze kwaadaardig zijn, waar slaat dat dan op?

Ik had het er toch over Kwaad doen, Om goed te ZIJN

Kwaad Doen, Goed Zijn

Doen, Zijn,

Raekwon the chef

MattDamon2

Owjaah dat was een zin in het algemeen ..
Mensen die Goede dingen doen in de ogen van de maatschappij, terwijl het Kwaadaardig is,

Daar gaat het ook een beetje Om..Het filosofie van dit album

Social_Mask
Jah idd, misschien niet van het hele album, maar ergens zeker toch wel.

Deze niet nee

Ain't No Nigga
Feelin It
Friend or Foe (Fantastisch track btw)
Bring It On (fantastisch samenwerking)

Waarom maakt Jay-Z niet tegenwoordig tracks met Sauce Money meer , of Scarface

Jammer erg jammer..Ik zag hem laatst op tmf met Rihanna

avatar van MJ_DA_MAN
Waarom maakt Jay-Z niet tegenwoordig tracks met Sauce Money meer , of Scarface

Hier heeft ie het te druk mee:

zag hem laatst op tmf met Rihanna

Je klaagt allemaal over het kapot gaan van hiphop, maar Jay-Z mag het gewoon kritiek-loos van je doen ? Snap ik niet, al helemaal niet omdat je Hiphop Is Dead van Nas een 0,5 geeft terwijl daar tenminste nog wat echte hiphopnummers opstaan, en op zijn laatste album tracks staan met o.a Beyonce en Ne-Yo .

KSPR
Volgens mij bedoelde hij dat op tv met Rihanna niet positief.

avatar van MJ_DA_MAN
Dat week ik, maar hij weet wel wat ik bedoel.

rico-bballer
Maar jij hebt het best druk met hem afkraken he? Ik ben het ook vaak niet met hem eens maar toch het lijkt bijna also je zijn berichtjes opzoekt.

Social_Mask
Idd, heb ik ook gemerkt. MJ, laat die jongen gewoon, hij zal toch niet veranderen. Be the bigger man

MattDamon2
Zou ik dan moeten veranderen??