Sonic Youth - Goo (1990)

Label: Geffen

1. Dirty Boots (5:29)
  2. Tunic (Song for Karen) (6:21)
  3. Mary-Christ (3:11)
  4. Kool Thing (4:06)
  5. Mote (7:37)
  6. My Friend Goo (2:20)
  7. Disappearer (5:08)
  8. Mildred Pierce (2:13)
  9. Cinderella's Big Score (5:54)
  10. Scooter and Jinx (1:05)
  11. Titanium Expose (6:26)
  12. Lee #2 * (3:31)
  13. That's All I Know (Right Now) * (2:20)
  14. The Bedroom * (3:42)
  15. Dr. Benway's House * (1:17)
  16. Tuff Boyz * (5:39)
  17. Tunic [8 Track Demos] * (6:44)
  18. Number One (Disappearer) [8 Track Demos] * (4:57)
  19. Titanium Expose [8 Track Demos] * (4:43)
  20. Dirty Boots [8 Track Demos] * (6:37)
  21. Corky (Cinderella's Big Score) [8 Track Demos] * (7:49)
  22. My Friend Goo [8 Track Demos] * (2:31)
  23. Bookstore (Mote) [8 Track Demos] * (4:14)
  24. Animals (Mary-Christ) [8 Track Demos] * (3:02)
  25. DV2 (Kool Thing) [8 Track Demos] * (4:17)
  26. Blowjob (Mildred Pierce) [8 Track Demos] * (8:52)
  27. Lee #2 [8 Track Demos] * (3:30)
  28. I Know There's an Answer * (3:10)
  29. Can Song * (3:17)
  30. Isaac * (2:36)
  31. Goo Interview * (6:03)
avatar van Madecineman
Naar dit album luisterend op mijn walkman moet ik wel ontelbare keren naar school zijn gefiets. En nee, dat was geen MP3 40GB Walkman maar gewoon zo'n heerlijk ouderwets cassettebandjesvretend onding Klinkt als ontzettend ouwe lullen gezever maar dat is precies mijn punt. Van sommige muziek die mij m'n pubertijd heeft laten doorkomen denk ik, "Tjee, wat bezielde mij" andere vind ik leuk uit pure nostalgische overwegingen maar niet Sonic Youth!
Sonic Youth blijft voor mij tot op de dag van vandaag geweldige (ont)spannende rockmuziek. Opzwepend, chaotisch maar toch altijd weer met melodie. Hier kan ik naar blijven luisteren hopelijk tot ik een jaar of 80 ben

avatar van mathias
Inderdaad een heel goeie cd, typisch de latere Sonic Youth. Vrij hard ook, verwonderde mij eerst een beetje, maar na x aantal luisterbeurten valt toch op dat deze in dezelfde periode is gemaakt als het magistrale Dirty. 4*, later mss nog meer

fastpulseboy
mijn verhaal lijkt op die van madecineman, ik heb ontelbare keren mijn krantenwijk gedaan met een TDK cassette met GOO op mijn ellendige walkman.... en dan op school met een dikke zwarte stift sonic youth op mijn schooltas kladderen en op de andere kant "smash the pmrc" met een pijtje door een poppetje.

avatar van Dielie
hehe, fantastische tijden toch eh, ik zou da zelfs nu nog doen

avatar van IMPULS
Super felle en snelle CD van dame en heren. Nummers met kop en staart met de herkenbare noise, distortion en dreiging. Lekker vet gitarengeluid. Enkele matiger composities maar wel een geheel. "Tunic"is 1 van de favorieten. Begint zo lekker...
En ook ik: heel vaak in de walkman en op de andere zijde van dat bandje Dirty.

Wow! Zo net voor de eerste keer helemaal gehoord en ik sta volledig versteld! Dit is me toch wel een groepje. Ik verveelde me geen moment! Ik denk dat ik zal afstappen van iedere keer hitjes te noemen bij sonic youth, als je ze echt wil 'voelen' dan moet je de hele cd doornemen. Wat een energie! Ik kan me dus perfect vinden in het commentaar van IMPULS. 5/5!

avatar van gemaster
Toch wel een beetje een kleine tegenvaller na het fantastische 'Daydream Nation'. Het geluid van Sonic Youth is nog steeds uniek in zijn soort, maar het ontbreekt hier een beetje aan het belangrijkste: goede liedjes schrijven.

Onlangs heb ik de clip van Kool Thing gezien. Ik vind het een superlied, maar wat is die clip slecht. Ik wist echt niet wat ik zag. Voor de rest zijn ze fenomenaal.

avatar van andré
Dumballover schreef:
...maar wat is die clip slecht. Ik wist echt niet wat ik zag.

Artistiek 'op z'n Sonic Youth's' waarschijnlijk Ik heb het ook nooit zo op gehad met hun clips/artwork e.d. (hoewel het cd-boekje van hun 'Dirty-album wél geweldig is).

fredpit
Tip voor de twijffelaars....luister een aantal keer naar disappearer,werk je door het beetje gemiddelde begin van dit liedje heen en luister dan naar de naar mijn mening meest geniale,opwindende,subtiele gitaar"solo"die ooit...nouja....door sonic youth gemaakt is

Verder is dit een cd die mij na 16 jaar (zolang ken ik hem al) nog steeds verbaasd De pixies zijn ondertussen ontdekt en geaccepteerd (staan zelfs in de radio 2 top2000..allemaal stemmen!!) nu deze band nog

Goo is naar mijn idee de meest uitgebalanseerde cd van dit bandje......volgens veel mensen TE toegankelijk...??

Dumballover schreef:

echt?
ik vind die clip geweldig!

fredpit
Ik ken die clip niet......hun muziek gelukkig wel

avatar van Music4ever
Lekker plaatje van Sonic Youth zeg!
Heb de Luxe Editie gekocht, SACD, top geluid.
Ze hebben echt een uniek gitaargeluid, las ook dat ze de gitaren heel verschillend stemmen en dat kun je wel horen ook. Dit is mijn eerste plaat van ze en een beetje op de gok gekocht maar zeker geen spijt van gehad.
Het 1e en het laatste nummer vind ik het beste.
4****

fastpulseboy
volgens mij is ie wel geremastered, maar geen sacd. (lijkt me ook wel raar bij sonic youth)

avatar van Music4ever
Alleen geremastered idd, geen SACD.
Maar het geluid is in elk geval top!

fastpulseboy
hoor je veel verschil met de originele opname?

fastpulseboy schreef:
hoor je veel verschil met de originele opname?

Ik ken de originele opname's niet.

handsome_devil
Ik ga fan worden van dit album.

handsome_devil schreef:
Ik ga fan worden van dit album.

dan word je een nog coolere chick

avatar van levenvergeten
Klopt. Nu nog fan worden van Daydream Nation en Sister en EVOL.

handsome_devil
Daydream Nation ken ik al, die andere 2 nog niet.

Kid A(cid)
fastpulseboy schreef:

Op de kaft van mijn wiskundeboek staat groot in paarse letters "Kill Yr Idols" geschreven aan de achterkant, op de voorkant staat Sonic Youth

paranoidandroid
Op het hoesje van mijn ipod staat aan de ene kant 'kill yr idols' en aan de andere kant, misschien toepasselijker, 'sonic death'. oh en ik heb een Goo-shirt.

avatar van Schizophrenia
Vet waar heb je die gekocht? Zoek al tijden een goo tshirt

avatar van levenvergeten
Ik heb hem wel eens gezien, ziet er inderdaad erg tof uit. Heb zelf een Daydreamnation-shirt.

avatar van mkrake
Goo-shirt heb ik toevallig ook thuis, net een paar weken geleden besteld via de Sonic Youth site.. Tegenwoordig met die lage dollar zijn de kosten nou ook net echt heel schokwekkend. T-shirt kost volgens mij $ 15,-.. Enig nadeel is dat de verzendkosten nog meer zijn. Maar gewoon meerdere dingen bestellen en dan valt het allemaal wel mee (je betaalt namelijk 1 keer bestelkosten). Staan trouwens ook andere gave shirts op...

On-Topic: Supergaaf album!!

avatar van itchy
De eerste plaat van Sonic Youth die ik ooit hoorde. Uitgebracht tussen Daydream Nation en Dirty, en op het eerste gehoor lijkt Goo wat in de schaduw van die twee platen te staan. Maar schijn bedriegt, elke noot op deze plaat klopt. Elke keer als ik hier naar luister ontdek ik weer nieuwe dingetjes. Ook een perfecte balans tussen de nummers: liedjes-liedjes (Dirty Boots, Kool Thing), meer noise-getinte nummers met dronestukken er in verwerkt (Tunic, Mote) en goofy maar onderhoudende schetsjes (Mildred Pierce, My Friend Goo).

Die laatste, luchtigere kant van de band blijft vaak onderbelicht maar is mijns inziens een van dé belangrijkste redenen waarom de band anno 2008 nog steeds bestaat en relevant materiaal blijft uitbrengen: men neemt de boel absoluut niet te serieus, grote ego's zitten er sowieso niet in en er is een hoop lol. En dat hoor je op deze plaat vaak terug in de muziek. Deze instelling, en de muziek die het oplevert, blijft voor mij een grote inspiratiebron. Dankjewel, SY

Sietse
itchy, mooi geschreven

en ben het wel met je eens. Ook ik draai deze nog geregeld omdat het zoveel zijden van SY laat zien.

avatar van Schizophrenia
Ik kwam er vandaag achter dat ze voor elk nummer een video clip hebben gemaakt. Hopelijk worden ze toegevoegd, want er zitten een paar mooie kunstwerkjes tussen!

avatar van itchy
Je kan ze ook zelf toevoegen (zie tab "corrigeren" rechtsboven).