Chvrches - The Bones of What You Believe (2013)

Electronic / Pop
Label: Virgin

1. The Mother We Share (3:11)
  2. We Sink (3:34)
  3. Gun (3:54)
  4. Tether (4:46)
  5. Lies (3:41)
  6. Under the Tide (4:32)
  7. Recover (3:46)
  8. Night Sky (3:51)
  9. Science / Visions (3:58)
  10. Lungs (3:03)
  11. By the Throat (4:09)
  12. You Caught the Light (5:36)
  13. Strong Hand *
  14. Broken Bones *
  15. Gun [KDA Remix] *
  16. The Mother We Share [We Were Promised Jetpacks Remix] *
  17. Recover [Live at Village Underground] *
  18. Lies [Live at Village Underground] *
avatar van stoepkrijt
Man, wat heb ik hier zin in! Met The Mother We Share, Lies en Gun staan er in ieder geval al drie verrukkelijke nummers op.
Ik ga er eerlijk gezegd niet vanuit dat alle nummers dit niveau halen, maar ik heb er vertrouwen in dat het wel goed zal komen.

avatar van rzasa
Ook veel zin in.
Nieuwe single Gun is lekker! YouTube - CHVRCHES - Gun
Ze spelen op Lowlands en staan 22 oktober in de Melkweg.

avatar van Gloeilamp
Jaja, hier ben ik ook erg benieuwd naar! Gun is alvast een erg sterke single.

avatar van stoepkrijt
Aan Gun ben ik al wekenlang verslaafd. Hoewel The Mother We Share eigenlijk een beter nummer is, is Gun aanstekelijker. Lies zit er wat mij betreft mooi tussenin.

avatar van Man of Sorrows
Ellie Goulding maakt eindelijk eens gebruik van haar fijne stem om een interessant nummer te zingen. Dat was althans mijn eerste gedachte toen ik Gun hoorde. Het bleek dus deze band te zijn. Meteen maar tickets besteld voor het concert.

avatar van japser121
We Sink en Science/Visions live op BBC Radio 1, inmiddels ook al meer dan 9 maanden geleden

We Sink: YouTube - Chvrches - We Sink in session for BBC Radio 1

Science/Visions: YouTube - Chvrches - Science and Vision in session for BBC Radio 1

ook van diezelfde sessie

The Mother We Share: YouTube - Chvrches - The Mother We Share in session for BBC Radio 1
Lies: YouTube - Chvrches - Lies in session for BBC Radio 1

We Sink is echt een steengoed nummer, iets minder catch dan Gun of The Mother We Share, maar het weet mij toch wel te raken

avatar van VladTheImpaler
Ik ben erg benieuwd naar dit album, nummers die ik tot nu toe al ken vind ik goed tot geweldig. Op Lowlands vond ik ze live ook goed.

avatar van coldwarkids
We Sink was op Pukkelpop zeer mooi. Leuk om daar bij geweest te zijn.

avatar van Matthijs72
We Sink en Lies (Lowlands) zijn topnummers.

Under The Tide is toch ook een beest van een nummer, dat was op Lowlands een van de hoogtepunten, wat een beetje vreemd was, want dat was het enige nummer dat door 1 van de 2 heren gezongen werd en iedereen kwam toch voor dat mooie / mooi zingende meisje. Daar was overigens ook niks mis mee, maar echt een beetje los ging het dus pas toen die gast achter zijn toetsen vandaan kroop.
Ook op dit album is het één van de prijsnummers wat mij betreft.

Yann Samsa
Tether is geweldig, de rest teleurstellend. Ik kan ook nog niet precies m'n vinger leggen op het waarom. Na luisterbeurt drie kan ik het misschien verwoorden...

avatar van Linius
Ik vind dit toch wel een erg fijn plaatje geworden. En live zijn ze ook erg leuk

Jammer dat Deerhunter en CHVRCHES tegelijk in Amsterdam staan, keuzes...

Linius schreef:

Jammer dat Deerhunter en CHVRCHES tegelijk in Amsterdam staan, keuzes...

Ik zou toch voor CHVRCHES gaan, dat ga ik denk ik ook doen Dit is echt een fantastisch plaatje, deze gaat nog vaak gedraaid worden hier.

avatar van stoepkrijt
De eerste helft van dit album is echt indrukwekkend. Dat komt niet alleen door de ijzersterke singles, maar vooral ook door de fantastische albumtracks daartussenin.

Het zijn niet alleen erg pakkende liedjes, maar de sound van die synthesizers brengt me bij vlagen in extase. Die snerpende, ijle klanken slaan in als een bom en bezorgen me kippenvel. Letterlijk.

Vooral Tether heeft ongelofelijk veel indruk gemaakt. Wat een climax! Samen met Gun en Lies is dit het hoogtepunt van dit album.

avatar van Sfeermaker
Dit is synthpop zoals god het bedoeld heeft.

Laat ik beginnen met te stellen dat ik al twee singletjes goed kende. The Mother We Share en Lies. Allebei lagen ze prettig in het gehoor en werkten aanstekelijk vanaf de eerste luisterbeurt. Gelukkig wist dit album me opnieuw te verwennen met meer van dat spul, met Gun als sterkste cadeautje.

Het is eigenlijk net 'uplifting trance', luister maar eens naar Under The Tide. Dat is wat je krijgt als je de stem van de zangeres mengt met de diverse synthesizers en de upbeat bass. Ik kom in extase met dit album.

avatar van stoepkrijt
Eerst dat langzame, sfeervolle intro, dan die goddelijke ontlading na twee minuut veertig en dan die opbouw, laag voor laag. Ik kan met geen pen of toetsenbord beschrijven hoe mooi ik dit vind. Tether is een waanzinnig intens nummers en ik krijg er absoluut geen genoeg van.

Tether

avatar van Premonition
Ik ken Iain Cook van The Unwinding Hours en ik vond Afterlives één van de fijnere albums vorig jaar. Dit is heel andere muziek, synthpop, en het klinkt lekker. Toch betwijfel ik of dit album een lange houdbaarheidsdatum heeft en dat heeft te maken met Goulding. Prachtige stem, daar niet van, maar ze begint naarmate het album lichtelijk op mijn zenuwen te werken. Veeg teken....

Premonition schreef:
Mayberry is de naam. Lauren Mayberry. En zij heeft een veel prettigete stem dan mevrouw Goulding als je het mij vraagt

avatar van Kuk
Kuk
Wat een weergaloze melodieën kunnen deze heren en dame schrijven zeg! Lies, Recover, Gun en Lungs zijn gewoonweg onweerstaanbaar sterke popliedjes.

avatar van (Blacksad)
Enorm leuke plaat dit, erg van genoten! Hier staan enkele fantastische popnummers op
Een album om nog meer te beluisteren!

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Ben benieuwd deze is nog onderweg.

avatar van hidalgo
niks mis mee leuke synthpop

avatar van Linius
Gloeilamp schreef:

Deerhunter heeft net hun tour gecanceld, de keuze is voor mij gemaakt ben ik bang

Amsterdam is een stukje rijden op de fiets

hidalgo schreef:
Amsterdam is een stukje rijden op de fiets

Klopt. Maar gelukkig zijn er ook nog andere vervoersmiddelen uitgevonden.

avatar van laboomzaa
Staat op luisterpaal..eerste luisterbeurt en het doet me nog niet veel!

avatar van hidalgo
ik luister ik denk het lijkt veel op kissing the pink

avatar van laboomzaa
laboomzaa schreef:
Staat op luisterpaal..eerste luisterbeurt en het doet me nog niet veel!

Toch wel!!

overschat? ik vind de hitsingle 'gun' vrij irritant

avatar van Gloeilamp
Ik heb vooral het idee dat CHVRCHES een beetje een hype is. Mijn hipstervrienden en vriendinnen zijn hier in elk geval helemaal gek op, en na het uitkomen van het eerste nummer (Lies) hadden ze al een flinke fanbase.

avatar van Santos
Hipsterplaat of niet... Ik vind het een heerlijk album.