Earl Sweatshirt - Doris (2013)

Label: Odd Future

15. Knight (3:14)

met Domo Genesis

avatar van FlyLo
Improvision schreef:
Mwa, ik heb de producties bij Odd Future altijd vrij bagger gevonden. Dat is nu helaas weer niet anders.

Grootste pijnpunt van dit album alleszins. Ik denk dat Earl nog een stuk beter zou kunnen presteren, als de beats wat beter waren (zoals bv. op Chum, en niet zo kut als bv. Sasquatch of Centurion)

avatar van Delars
Ik vind dat tweede deel van Centurion juist heerlijk!

avatar van Bedorvenkebab
Dat eerste deel van Centurion

avatar van Delars
Dat tweede deel van Centurion!

Doris

avatar van hond racisme
Ik vind dat Odd Future het trucje ondertussen al genoeg herhaald heeft. Buiten het feit dat nu Earl aan de beurt is om voorop te rappen vind ik het gewoon net als alle andere records op hun label. ft. Domo Genesis, Tyler, Frank Ocean etc.. Het is wel aardig, maar iets te "average" in mijn ogen.

avatar van niels94
Maar dit lijkt toch eigenlijk niet écht op de voorgaande platen? De beats lijken veel beter uitgewerkt, zijn daardoor ook minder rauw maar wat mij betreft kwalitatief gezien beter en in dit geval sfeervoller. Het lijkt of dit album als geheel beter afgewerkt en uitgedacht is dan al het voorgaande van deze groep (Frank Ocean niet meegerekend). Bovendien staan hier geen vervelende zich herhalende stukjes of irritante refreintjes op, zoals Tyler nog weleens wil doen.

avatar van hond racisme
Meh, persoonlijk vind ik dat er wel wat meer verandering mag komen voordat ik echt kan zeggen dat het niet op de voorgaande platen lijkt. Earl heeft best een eigen sound, maar ik vind het album toch iets te introvert in mijn ogen. Doe mij maar liever zijn "debuut", lekker lo-fi, veel "edgier" en rauwer, meer experimenteel. Maar ik snap ook best wat mensen hier super aan vinden.

avatar van Holla
Inderdaad, naar mijn mening zijn de beats ook stukken stukken beter dan op welk voorgaand album dan ook. Wolf had al een vooruitgang ten opzichte van de vorige OF werken, maar Doris is nog veel beter zelfs qua beats. Ook is Earl een begenadigd lyricist, 1 van de weinigen in Odd Future. Dat telt voor mij niet altijd op tot een geweldig album, maar op deze wel degelijk. De stem van Earl accentueert dat duistere in vele beats erg goed, en op de ietwat minder duistere beats zoals Burgundy komt hij ook gewoon hard.

De man zou eens moeten leren om wat langere nummers te maken, aangezien vele nummers die ik hierop als hoogtepunt beschouw al snel aflopen.

avatar van hond racisme
Je kan ze toch ook gewoon even op repeat zetten. Speel een nummer van 1 minuut vier keer af en je hebt een langer nummer. Voilà

hond racisme schreef:

hond racisme schreef:

Weet ik, was ook niet serieus bedoeld hoor

Gelukkig

Holla schreef:

Volledig mee eens. De duistere beats passen bij Earl's stijl maar ik vind hem ook keihard op een beat zoals die van Burgundy, mijn persoonlijke favoriet van het album. Ik ga mijn stem ook even naar een 5 verhogen, want ik heb het nu meerdere keren geluisterd en het verveelt nergens. Geweldig album en de beste Odd Future release tot nu toe!

avatar van Delars
Jullie geven vrij gauw een 5 zeg.

Delars schreef:
Jullie geven vrij gauw een 5 zeg.

avatar van hond racisme
Juist een (Engelstalige) review geschreven op mijn blog.

FelipeGutiƩrrez schreef:

Dit is mijn tweede 5 op musicmeter. En tja, iedereen oordeelt anders hé!

Je moet het niet zien als een persoonlijke aanval hoor! Ben gewoon nieuwsgierig waarom je een 5 geeft. Want 1 belangrijk punt van het album is nog niet getest. De houdbaarheid. Ik vind een 5 perfectie want je kan niet hoger geven. Hoe zie jij dat?

avatar van Holla
Natuurlijk, maar wanneer ik dalijk over een maand het album nooit meer luister dan kan ik hem vervolgens tegen die tijd wel weer omlaag halen toch .

Begrijp je ook, ik ga ook geen 5.0 geven na 3 luisterbeurten ofso, had het inmiddels toch wel een keer of 20 beluisterd in die week dat we een leak hebben. Geeft ook wel iets aan voor mij persoonlijk dat ik het nog altijd zo vet vind.

avatar van Jordy
'State Of Mind' schreef:
De search engine van deze site zuigt trouwens het meest donkey dick van alle search engines op het gehele internet. Ik erger me er bij elke zoekopdracht weer enorm aan.

>>>> De Site >> Algemeen >> Het grote feedback / opmerkingen topic

avatar van thgryda
FelipeGutiƩrrez schreef:

Dit is mijn tweede 5 op musicmeter. En tja, iedereen oordeelt anders hé!

Op 22 stemmen naar analogie zou ik 82 keer een 5 moeten gegeven hebben Grapje off course, hij doelde gewoon op het feit dat velen (waaronder ik) pas een 5 geven na ten vroegste 1 a 2 jaar, als blijkt dat het daadwerkelijk een classic is die nog regelmatig wordt opgezet en nog steeds ownt! Maar je zegt het: dat is voor iedereen anders...

Delars schreef:

Precies wat Holla al zei, je kan een stem natuurlijk ook nog verlagen. Naar mijn mening bestaat ''perfectie'' niet eens, alhoewel iedereen zijn mening daar over mag hebben. Daarom vind ik een 5 ook niet perfectie, maar wel een album wat ik vreselijk, maar dan ook echt vre-se-lijk tof vind en die ik ook best uniek vind. Ik kan niet zo op een album komen die echt veel weg heeft van Doris of WMWTSO. (die ik eerder een 5 gaf)

avatar van Delars
Oke, bedankt voor je reactie! Het is natuurlijk subjectief en vandaar was ik nieuwsgierig naar jullie redenatie over het geven van een vijf.

Begrijp het

Zit momenteel te wachten op mijn kopie van Doris, wat binnen een paar dagen binnen zou moeten komen! Luister hem nog altijd kapot overigens, vind het s'avonds toch vreemd genoeg lekkerder luisteren dan overdag.

FelipeGutiérrez
Waarschijnlijk door de duistere sfeer op het album

Waarschijnlijk ja ! Kan al niet wachten tot Earl met Gnossos of EarlWolf komt

Gnossos?

avatar van Holla
De naam van zijn 3de album, heeft hij al aangekondigd op twitter een hele tijd geleden, ergens eind vorig jaar.

FelipeGutiérrez
Holla is er ook al aangekondigd wanneer verwacht word dat het album uitkomt? Dan bedoel ik niet een precieze datum, ik begrijp ook wel dat zoiets nog lang niet duidelijk is haha.