The White Stripes - Elephant (2003)

Label: XL

1. Seven Nation Army (3:51)
  2. Black Math (3:03)
  3. There's No Home for You Here (3:43)
  4. I Just Don't Know What to Do with Myself (2:46)
  5. In the Cold, Cold Night (2:58)
  6. I Want to Be the Boy to Warm Your Mother's Heart (3:20)
  7. You've Got Her in Your Pocket (3:39)
  8. Ball and Biscuit (7:19)
  9. The Hardest Button to Button (3:32)
  10. Little Acorns (4:09)
  11. Hypnotize (1:48)
  12. The Air Near My Fingers (3:40)
  13. Girl, You Have No Faith in Medicine (3:17)
  14. Well It's True That We Love One Another (2:42)

met Holly Golightly

15. Who's to Say * (4:36)
  16. Good to Me * (2:07)
avatar van Bert Wasbeer
tuuuum tudututu tum dum

Toine Rorije
Bert Wasbeer schreef:
tuuuum tudututu tum dum

Bertje, dit album is toch echt wel méér dan alleen seven nation army. Sterker nog, het is dat het op het album stáát, anders had het er weinig mee te maken gehad. Ik probeer het altijd maar als een soort van verkapte albumopener te zien, al gaat bij mij die eer steeds vaker naar Black Math.

avatar van IMPULS
Elephant kan ik iets minder waarderen dan White blood Cells. Doodeenvoudig om dat er een aantal minder ruige, boeiende songs tussen zitten. Tracks 3,5, 9, 10 en de te lullige afsluiter (brghhh wat kinderachtig!). Pieken (Black Math vooral, Hypnotize ook) met dalen. Dat maakt een album al snel minder aantrekkelijk om in 1 ruk te luisteren.
3,5.

avatar van marco straaten
dit album had van mij wat hoger in de lijst mogen staan, toch zeker wel 4.5* waard

avatar van Dim
Dim
IMPULS schreef:
3,5.

Aan de ene kant kan ik me wel vinden in het idee dat het jammer is dat de nummer wat minder ruig zijn dan we van The White Stripes gewend zijn. Maar het maakt de CD ook afwisselender. Ik vind 'Black Math' en 'Hypnotize' ook de beste tracks, maar die cover van Dusty Springfield vind ik zeker wel de moeite waard. En ja, die afsluiter had misschien niet gehoeven, maa is uiteindelijk ook nog wel grappig. In ieder geval scoort dit album bij mij 4 dikke sterren.

ik vind deze cd egt dik chill alleen seven nation army maakt er al helamaal goe met deze cd..,, ik geef et 4*

Necr0ph0biC
Goed Album, allemaal heel makkelijk te spelen maar toch klinkt het allemaal lekker. Seven Nation Army is toch wel mijn favoriet.. Ja leuk album, geef het een 3,5*

avatar van Gagh
Necr0ph0biC schreef:
Goed Album, allemaal heel makkelijk te spelen

onder het mom: Waarom iets hartstikke ingewikkeld maken als je hetzelfde effect kan bereiken met minder?

Leuk album trouwens. 4*

avatar van Lola3
Zeer goed album, misschien iets te soft.

dit is nog eens muziek een 4 voor deze goede cd

Wat een lekkere muziek zeg: 4,5*

Davez
5 sterren voor 14 ijzersterke nummers

Inmiddels toegevoegd aan mijn Top 10, echt briljant! Verhoogt van 4,5 naar 5*

avatar van levenvergeten
Lola3 schreef:
Zeer goed album, misschien iets te soft.

Mijn moeder roept keihard ZACHTER! als ik Black Math opzet

fredpit
White stripes-7 nation army is nu zelfs al opgenomen in de radio 2 top 2000 voorkeurslijst.....

allemaal stemmen dus (kan tot 24 nov)

avatar van Smirnoff
Een mooie mix van drukke, minder drukke en rustige nummers. Mij bevalt de rustige nummers er tussen wel.

avatar van danique
leuke plaat! vooral Black Math, ik HAAT wiskunde!

FatBottomedGirl
fredpit schreef:

allemaal stemmen dus (kan tot 24 nov)

Getverrederrie, White Stripes ook al Radio 2 muziek? Dat vind ik geen compliment.

wat een lange titels
ik vond seven nation army eerst een matig nummer
maar nu vind ik em toch wel okej

avatar van Facedown
Fczwolle4life schreef:
wat een lange titels

Ga dan aub niet naar Sufjan Stevens - Illinois

fredpit
FatBottomedGirl schreef:

En Nirvana staat er ondertussen in...White stripes was nog net iets te heftig waarschijnlijk

FatBottomedGirl
fredpit schreef:

Zelfs Radiohead heeft geen enkele notering in de top2000! Nu vraag ik je....

Nee hoor, ik vind het geen schande. Wellicht dat Seven Nation Army over 10 jaar een klassieker is en dan meestrijd om de nr 1-positie met Bohemian Rhapsody. Tot die tijd zie ik hem liever in de top 10 van een alternatieve rock-lijst!

avatar van Jaspert
Dankzij deze plaat vind ik pop/rock etc weer te pruimen.
Pretentieloze, uitstekende plaat, die vele weken in mijn cdspeler heeft gewoond.

EVANSHEWSON
Dit is de plaat waarmee ik deze jonge band ontdekte. Het ligt niet voor de hand voor een rijpe veertiger die ik toch al was (47 toen).
Maar iemand had ze me aangeraden en jawel, ik kon deze muziek meteen smaken. Weinig franjes, soms povere instrumentatie, de juiste rockattitudes, kortom, een veelbelovend bandje... tot ik zag dat dit lang niet hun eerste was. Heb nu ook White Blood Cells die ik haast even sterk vind.
En de opvolger Get Behind me Satan, die ik voorlopig toch iets minder vind dan deze.
Want deze vind ik minstens 4.5 sterren waard **** 1/2

avatar van Darkman
zalige videoclip "The Hardest Button to Button"

Sven Bersee
EVANSHEWSON schreef:
Want deze vind ik minstens 4.5 sterren waard **** 1/2

Een inmiddels vijftiger naar mijn hart.

avatar van Ploppesteksel
Hoogtepunt na hoogtepunt :
Seven Nation Army, Black Math, I Just Don't Know What To Do With Myself, Hardest Button to Button, Little Acorns, Hypnotize, Girl You Have No Faith In Medicine.

Jack White

avatar van ACole_20
Ben momenteel helemaal into White Stripes. Wat een heerlijk verfrissend geluid.

Wat me bij veel gitaarbands van nu tegenstaat is die eeuwige 1-2-3-4 pling-pling-pling-pling gitaaraanslag eenheidsworst.
Bij veel bands doet de muziek en sfeer dan ook meteen aan andere bands denken, waar the White Stripes echt helemaal op zichzelf staan!

Toch knap! En dit is momenteel mijn favoriet (heb naar de nieuwe overigens nog niet eens geluisterd)

hingen
Waanzinnige, knappe, vreemde, lekkere, eigenzinnige plaat die je maar blijft draaien, wordt er helemaal blij van.