Kings of Leon - Mechanical Bull (2013)

Label: RCA

6. Wait for Me (3:30)
  7. Family Tree (3:50)
  8. Comeback Story (3:59)
  9. Tonight (4:33)
  10. Coming Back Again (3:28)
  11. On the Chin (4:16)
  12. Work on Me * (4:04)
  13. Last Mile Home * (4:11)
  14. Molly's Chambers [Live at the O2 Arena] * (2:49)
  15. Sex on Fire [Live at the O2 Arena] * (3:29)
  16. On Call [Live at the O2 Arena] * (3:39)
  17. Use Somebody [Live at the O2 Arena] * (3:58)
avatar van Booyo
Nieuwe single Supersoaker is een lekker nummer, klinkt eindelijk weer een beetje als hun oude sound. Ben zowaar benieuwd naar dit album.

avatar van coldwarkids
De nieuwe single Wait For Me vind ik ook een zeer mooie single. Gaat gelukkig een betere kant op dan Come Around Sundown.

avatar van JVT
JVT
Hier kijk toch naar uit, Kings Of Leon is toch een van m'n favoriete bands, ik kan eignlijk al hun albums wel smaken, en zeker hun eerste en tweede album. Gelukkig gaat dit album weer die stijl uit, dat zeggen ze toch zelf.
En Supersoaker en Wait for me zijn alvast een goed begin.

avatar van coldwarkids
Klopt. Kings Of Leon is altijd wel goed geweest. Op enkele missers na van de laatste plaat. Jammer van de commerce. Maar daar hoef je natuurlijk niet op af te knappen.

Supersoaker is typisch een Aha Shake Heartbreat plaat.

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
Artwork van de deluxe versie vervangen door die van de reguliere.

avatar van coldwarkids
Deze is ook veel mooier.

avatar van AOVV
Ik dacht dat ik met deze band klaar was, maar de erg goeie single 'Supersoaker' maakt me dan toch weer nieuwsgierig. Zo goed heb ik ze al lang niet meer gehoord van deze band.

avatar van wisselstroom
Opvallende gelijkenis tussen het intro van 'Supersoaker' en Clap Your Hands Say Yeah's Is This Love?...

avatar van coldwarkids
Klopt.. hoorde ik ook gelijk! Als je dat niet hoort, ben je domweg doof!

avatar van coldwarkids
Klopt.. hoorde ik ook gelijk!

avatar van coldwarkids
Kings Of Leon heeft zichzelf teruggevonden denk!!

avatar van Vinck
Denk je dat omdat 'ie gelekt is of schiet je dat gewoon even te binnen?

avatar van coldwarkids
Ah dat schiet me gewoon even te binnen denk .. nee Supersoaker doet me eigenlijk veel denken aan de tijd rond Aha Shake Heartbreak.. Vind ik het beste van hun!

avatar van mr-mucho
'Come Around Sundown' heb ik toentertijd snel en globaal beluisterd. Kwam toen al snel tot de conclusie dat het (nu echt) over was tussen mij en deze band. Het leek erop dat ze alleen nog maar gingen voor groteske nummers die zo snel mogelijk moesten aanslaan bij het gros. (Succesformule van 'Only by the Night' nogmaals proberen toe te passen, fail) Maar ook mijn interesse is weer aangewakkerd na het horen van 'super soaker'. Kijken of de rest van de plaat diezelfde frisheid en onbezonnen rock bevat waar de band ooit mee begon. Toch vrees ik dat we op deze plaat niet meer dan incidenteel de oude KOL krijgen te horen. Misschien moeten we dat ook niet hopen, zolang het maar beter is dan het voorgaande album.

avatar van hidalgo
ik verheug me op de nieuwe kol

avatar van Gloeilamp
Ik ben ook erg benieuwd naar Mechanical Bull, na Come Around Sundown had ik niet meer verwacht dat ze een nummer als Supersoaker zouden maken. Sterke single!

avatar van AOVV
Gloeilamp schreef:

Ik vind het wel een beetje jammer dat dit nummer, dat inderdaad een zeer sterke single is, gelijk helemaal kapot wordt gedraaid op de radio. Op het werk staat Studio Brussel altijd op, en daar komt de single ongeveer elke dag voorbij, soms twee keer per dag. Ik snap het wel, maar begrijp het niet.

avatar van Gloeilamp
Ik luister niet vaak naar de radio, maar op mijn werk staat de radio ook meestal aan, en daar heb ik Supersoaker ook redelijk vaak horen langskomen op 3FM. Gelukkig heb ik het nummer nog niet zo vaak gehoord dat ik me eraan ga storen, maar ik twijfel zelf wel een beetje of ik dit nummer zo leuk blijf vinden.

Maandag speelde ze voor de bbc o.a beautiful war en familly tree. Het ene was kon ze op de laatste albums , het andere op de eerste.

Mata
Ik vind Beautiful War toch wel erg goed hoor.

avatar van Kill_illuminati
Ik vind Supersoaker maar een saai nummer. Het klinkt alsof ik dit al duizenden keren eerder heb gehoord. En dat komt vooral door de drums en het gitaarspel. Ondanks dat is de videoclip wel erg tof!

Steve McQueen
Een stem dus een lek. Zou kunnen is nog een weekje tot release.

avatar van Gloeilamp
Jaja, gelekt inderdaad! Mooi dagje zo met Dream Theater en KoL die allebei gelekt zijn

Steve McQueen
Ben wel geneigd niet meer te wachten al is de itunesversie vrijdag al beschikbaar. Ben heel benieuwd naar deze.

avatar van coldwarkids
Klopt hij is al gelekt.. Er zitten echt beauty songs tussen, waaronder Comeback Story en Coming Back Again.

Enorme meevaller dit album. Lekkere rockers worden afgewisseld met sterke ballads. Tonight is echt prachtig.

Mata
De afgelopen twee albums klonken in mijn oren heel erg geforceerd, en ik moet zeggen dat ze op Mechanical Bull wel weer erg fris klinken.

avatar van hidalgo
dit is duidelijk **** voor kol

Mata schreef:

Hier ben ik het helemaal mee eens. Come Around Sundown vond ik niks, en Only by the Night begon ook snel te vervelen. Mechanical Bull klinkt na één luisterbeurt stukken beter, de band klinkt alsof ze er weer zin in hebben en dat maakt dit album nu al stukken beter dan de voorganger. Stem volgt na meerdere luisterbeurten.

avatar van keijzm73
There back! En goede come back ook wat mij betreft. Ondanks dat niet alle nummers even gedreven zijn zit er wel een heerlijke drive in het album als geheel. En dat is nou net wat ik zo waardeer aan de muziek van de band. Van begin tot eind pakkend en goed. Album is ook goed samengesteld. Nergens de neiging om het af te zetten. Twee fijne bonustracks ook! Soms schrukt het erg dicht tegen Pearl Jam aan (Don't Matter). Maar ook dat is niets nieuws. En dan is Pearl Jam nog eerder de kant van Kings Of Leon opgekomen dan andersom. En daarbij, is het vanuit mijn oogpunt geen slechte kwalificatie. Ik heb beide bands hoog zitten. Terug naar de beginsound; ja. Dat wil zeggen. Terug naar het tijdperk vanaf het tweede album; 'Aha Shake Heartbreak'. Dus niet helemaal terug naar het debuut. Daarop klinkt Kings Of Leon toch echt anders. Een stuk meer 'rock 'n roll'. Ook goed maar duidelijk anders dan alle andere albums van Kings Of Leon.

Mechanical Bull is een goed album met een lekkere flow. Goed afwisseling van nummers. Uitschieters op dit moment (na 3x luisteren); 'Don't Matter', 'Tonight', 'Coming Back Again' en de bonustrack 'Work On Me' vind ik erg fijn. Daarbij is en blijft 'Supersoaker' een lekkere binnenkomer.