Shad - Flying Colours (2013)

Canada
Label: Black Box

1. Intro: Lost (4:37)

met Lisa Lobsinger, Kamau en k-os

2. Y’all Know Me (3:24)

met Ebrahim

3. Fam Jam (Fe Sum Immigrins) (3:32)
  4. He Say She Say (3:50)
  5. Dreams (3:32)
  6. Grace (Interlude) (0:59)
  7. Stylin (3:52)

met Saukrates

8. Progress (Part 1: American Pie, Part 2: The Future Is Here) (7:07)
  9. Remember to Remember (4:36)

met Lights

10. Love Means (4:45)

met Eternia

11. Thank You (4:47)
  12. Epilogue: Long Jawn (6:57)
  13. Heat * (3:13)

met Relic the Oddity

avatar van Delars
Lekkere eerste single! Lange tijd geen Shad gehoord.

avatar van He$$el_01
Ik vind vooral Fam Jam erg chill, maar ik heb het idee dat jij die ook bedoelt.

Jammer dat Peace er niet op staat btw. Maar aan de andere kant, als dat al een van de nummers is die het album niet heeft gehaald...

Benieuwd.

avatar van Snoeperd
Om naar uit te kijken! Shad maakt eigenlijk altijd lekkere muziek.

Rene1979
Kan zomaar album van het jaar worden,

avatar van Rhythm & Poetry
Dit moet je checken als liefhebber van Shad:

Dit gaat mijn album van het jaar worden. Ik heb de tracks gehoord. Weggeblazen. Ik moest zelfs huilen van de schoonheid. Yung Lean.

avatar van René.
Nu ben ik nog benieuwder dan op 4 september om half 1 smiddags.

Rene1979
Dat Shad wederom gewoon weer twaalf tracks op zijn album zet getuigt van kwaliteit waar de meeste artiesten een zooi fillers op hun albums knallen is Shad overtuigt van zijn eigen kunnen, 12 dope tracks.

Rene1979
Ga het gewoon doen! Eerste classic in drie jaar tijd.. Wat een dope album..

Oh no he didn't.

avatar van thgryda
WTF net als de storm gaat liggen droppen Black Milk en Shad op dezelfde dag. YIIIIPPPEEEE!!!! September-Oktober 2013 moet de vetste periode van de laatste 10 jaar zijn... Fuck jullie met die comments, ik kan haast niet wachten maar ik vind hem niet zo meteen.

Zwerft al bijna een week op het net.. Een CLASSIC

avatar van thgryda
Ik ben nog niet helemaal omver geblazen, al klinkt het weer lekker, Shad blijft toch een van de meest consistente artiesten binnen het genre.

avatar van Rhythm & Poetry
Er is volgens mij nog geen versie in een goede geluidskwaliteit beschikbaar.

avatar van thgryda
Hmmm niet veel van gemerkt door de oortjes van de koptelefoon, heb mijn versie op cd gebrand, maar aan de grootte van het bestand te zien, zal het daar wel hoorbaar zijn... Ik wacht sowieso op de 320 versie (die ik dan wel opnieuw op cd vlam) om een definitief oordeel te vellen maar een 4 wordt dit op zijn minst!

avatar van V.B.
Nu is er een iets betere versie beschikbaar, maar het klinkt weer erg lekker idd! Canada's Finest

avatar van V.B.
ooh en He Say, She Say is

avatar van thgryda
Een veel betere versie (dubbel zo grote file)

avatar van Harderwiek
Wat een hoogstaand album. Begin met een 4, maar dat gaat ongetwijfeld stijgen.

V.B. schreef:
ooh en He Say, She Say is

Fam Jam is ook vetjes!

avatar van thgryda
Ik ben volledig overtuigd na een luisterbeurt of 5, wat een album gewoon te veel hoogtepunten om op te noemen, ijzersterk Shad en muzikaal zitten de nummers gewoon ijzersterk in elkaar!

Het is wel een groeiertje. De intro en stylin vond ik bijvoorbeeld eerst echt een stuk minder dan de rest maar ik begin ook die tracks steeds leuker te vinden.

avatar van Jordyp
Helemaal eens met voorgaande reacties. Waarschijnlijk ook voor mij het HipHop album van het jaar

avatar van thgryda
Nu nog wachten tot een paar muziekpuristen het album wegens de hoge score een keer vluchtig beluisteren en dan snel een 1 of 2 stemmen om het gemiddelde wat omlaag te halen want: "het blijft toch maar gewoon een hip hop plaat". Achja, het kan voor mij de pret gewoon niet drukken, wat een lekker album! Misschien wel het beste Shad album en dat is, gezien de kwaliteit van zijn overige drie albums, een prestatie van formaat!

avatar van Rhythm & Poetry
“Shad is ongevaarlijke niks aan de hand hiphop voor mensen die van rosé houden. Mooi gitaartje, rapje et cetera”, zegt Nico Dijkshoorn. De huisdichter van DWDD slaat met deze opmerking de plank volledig mis.

Lees hier waarom: Shad - Flying Colours | Hiphop In Je Smoel - hiphopinjesmoel.com

avatar van Dirruk
Grappig om op Twitter te lezen dat Nico Dijkshoorn naar hip hop luistert.

avatar van 'State Of Mind'
Voor nu 4.0, het doet nog niet met me wat TSOL vanaf 2010 heeft gedaan, een van mijn favoriete albums ooit. Wel fijn dat je bij Shad altijd weet waar je aan toe bent en dat hij vasthoudt aan zijn sound, zijn kracht, en niet de behoefte heeft om opeens iets anders te gaan doen.

Rhythm & Poetry schreef:

je vlotte manier van schrijven heb je behouden, je evolutie naar het schrijven van kortere, beknopte maar to-the-point recensies, is er één die ik enkel maar kan toejuichen. Nagel op de kop wat mij betreft!

avatar van Rhythm & Poetry
Dat vind ik lief van jou. (Bij gebrek aan emoticons.)

Mooie review inderdaad.

En echt een vet album ook. Zoals hierboven wordt gezegd; misschien wel het hiphopalbum van het jaar

avatar van Gniuz
Zo, ik kende Shad nog niet, maar dit klinkt wel heel goed.