Revere - My Mirror / Your Target (2013)

Label: V2

1. I Won't Blame You (4:31)
  2. Keep This Channel Open (3:13)
  3. We Won't Be Here Tomorrow (2:46)
  4. A Road from a Flood (4:05)
  5. Landlock'd (2:17)
  6. "...we Just Sank..." (0:59)
  7. Tadoma (4:02)
  8. Code (3:03)
  9. These Halcyon Days (3:09)
  10. Solomon Says (3:00)
  11. Don't Look Up, Hannah! (3:36)
  12. Fold Up Your Flag (3:55)
  13. What am I If I'm Not Even Dust? (3:09)
  14. Maybe We Should Step Outside (6:20)
Revere...... een bijzonder gezelschap dat toch ook wel een kleine band heeft met deze site. Niet alleen omdat zanger Stephen zich ooit persoonlijk heeft aangemeld om te kunnen reageren bij Hey! Selim maar ook omdat ze dankzij user B-records nu bij V2 zitten en mede daardoor binnenkort optreden in Maastricht (Bruis festival 7 september), Rotterdam (Rotown 9 oktober) en Amsterdam (Paradiso 10 oktober) waar zelfs hun nieuwe album ten doop zal worden gehouden. En laat ik B-records de band nu ooit getipt hebben
Hoe dan ook: mede door hem zien we My Mirror / Your Target bij V2 verschijnen en krijgt Europa de release dit najaar al (7 oktober en als je aan Pledge hebt meegedaan 30 september) en zal de UK moeten wachten tot begin 2014.
This means for the first time ever we will have a strong presence in mainland Europe and we’ve even got our album launch at the legendary Paradiso in Amsterdam – we are super excited about that!

Uiteraard ben ik vreselijk bevooroordeeld als dit album straks verschijnt. Van mij dus niet een al te objectieve waardering als het zover is. Dat zanger Stephen me al die tijd af en toe op de hoogte heeft gehouden helpt daar ook niet echt aan bij. Je maakt dan het hele proces op een andere manier mee.

De nummers die ik al ken zijn alvast geweldig te noemen dus ik heb er alle vertrouwen in dat mijn enthousiasme weer net zo groot zal zijn als ten tijde van hun vorige album.
Overigens is We Won't Be Here Tomorrow een re-recording (het staat ook op Hey! Selim) en ben ik dolgelukkig met What am I If I'm Not Even Dust? wat ik een geweldig nummer vind.

Hopelijk lukt het ook met dit album weer om users op deze site geïnteresseerd te krijgen. Musicmeter heeft toch best wel een klein aandeel in dit alles en daar mogen we trots op zijn

avatar van Bardt1980
Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar dit album. Als dit album qua niveau alleen al in de buurt zou komen van Hey! Selim dan zou dit sowieso een album van het jaar in de dop voor mij kunnen zijn!
Maar laten we niet op de zaken vooruit lopen en de releasedatum rustig afwachten

Waarom staat trouwens 'We Won't Be Here Tomorrow' ook op dit album? Is dit een andere versie?

avatar van keijzm73
Gaaf Eric, om de totstandkoming van het album van zo dichtbij mee te maken. En tof dat Stephen jouw betrokkenheid zo waardeert.

Voor de gelegenheid meteen 'Hey! Selim' nog maar eens opgezet! Ik doe dat eerlijk gezegd niet heel erg vaak. Want man-man - hoe mooi ook - die muziek kruipt echt onder m'n huid. De nummers op 'Hey! Selim' geven me altijd een wat beklemmend gevoel. Op 'We Won't Be Here Tomorrow' na dan. Mede daarom ben ik ook wel verheugd dat er meer opgewektheid te beluisteren is op het nieuwe album. Ik kijk er naar uit!

Bardt1980 schreef:

Ik heb het ook nog aan Stephen gevraagd voor de zekerheid.

aERodynamIC schreef:

Overigens is We Won't Be Here Tomorrow een re-recording

aERodynamIC schreef:

Ik heb het ook nog aan Stephen gevraagd voor de zekerheid.

Oeps, daar heb ik iets te snel overheen gelezen . Desalniettemin ben ik benieuwd hoeveel 'frisser' deze versie dan klinkt. Ik vond de vorige al erg goed klinken namelijk.

avatar van keijzm73
Revere schreef:

Dat heb ik dan alvast goed beluisterd; 'meer opgewektheid' op 'My Mirror / Your Target'? Al heb ik over het algemeen niets tegen een meer donkere kant van muziek. Maar toch, bij een betere balans van minder 'zware' nummers en wat meer opgewektheid kan het zijn dat ik het album vaker opzet! Nu moet ik er echt voor in de stemming zijn. Al geldt dat uiteraard bij meerdere artiesten.

Maar een re-recording? Het kan dus zijn dat 'We Won't Be Here Tomorrow' een meer uitgesponnen/ langere verie is? Sowieso erg slim gedaan, want het is een erg pakkend nummer!

avatar van AOVV
Ah, dit is leuk nieuws! Een aantal nummers kennen we natuurlijk al, zwakke worpen zaten er niet tussen. Toch benieuwd of deze het erg straffe debuut kan overtreffen.

avatar van Bardt1980
Ik hoop trouwens dat er op dit album ook een nummer komt van het kaliber 'I bet you want blood'.
Toch wel hun beste nummer tot nu toe wat mij betreft

Ik ben al te veel bevoordeeld denk ik: zit er te veel middenin nu (ook ter voorbereiding van de optredens van de band). Niet erg want heel leuk en jullie moeten mijn beoordeling straks maar wat minder serieus nemen dan anders

avatar van Bardt1980
Goed dat je het even vermeld. Dan kunnen we jouw recensie bij voorbaat al niet serieus gaan nemen

Misschien ook leuk te weten dat Stephen een akoestisch solo-optreden verzorgt in Leeuwenbergh Vredenburg, Utrecht op zondag 15 september.
Ik ga er van uit dat dat een soort voorprogramma is voor de band van zijn vriendin waar hij ook in speelt: Gabby Yound and Other Animals.

Vredenburg Utrecht | Agenda | Concerten

avatar van Madjack71
...kijk daar kan ik wel van genieten. ..hoor ik op een programma op de radio in de auto toevallig Tadoma voorbij komen bij de Staat van Stasse. ..pakt het mijn aandacht. ..blijf ik nog even zitten in de auto tot het nummer is afgelopen, maar helaas geen titel of band. ..dus thuis direct opzoeken en kom ik hier bij uit. ...ik moest wat denken aan Midlake, misschien zijn ze zonder Tim Smith een iets andere kant uit gegaan, maar het nummer heeft iets ongrijpbaars en bezwerend en prikkelend. ...dus maar eens verder uitpluizen dit Revere. ...update: uitgepluisd en is zeker iets wat ik wel kan waarderen, maar niet op vinyl gevonden, iemand een tip waar dit album of hun debuut op vinyl te verkrijgen is.

Daar kan ik je meer over vertellen daar ik het de zanger een tijdje geleden zelf gevraagd heb:

Er zijn plannen voor een vinyl release in de UK maar die is pas begin 2014. De Europese release is via V2 en die is begin oktober (mensen die via pledge hebben bijgedragen eind september) en Stephen dacht dat daar geen plannen voor een vinyl release waren.
Er zal waarschijnlijk wel een limited versie verschijnen.

Gaaf dat Tadoma voorbij kwam

Goed nieuws voor België:

8 October |Witloff Bar @ Botanique |Brussels | Belgium

Hello everyone!

I hope you don't mind me dropping in on this conversation but I just wanted to say how excited we were to be coming out to the Netherlands. We have just signed with V2 Benelux and will be releasing our new album My Mirror / Your Target on October 7th with several gigs to tie in with the launch.

We've just played Bruis festival in Maastricht which was amazing and are now looking forward to the following dates:

Tuesday 8th October - Botanique, Belgium
Wednesday 9th October - Rotown, Rotterdam
Thursday 10th October - Paradiso, Amsterdam

We're so looking forward to meeting as many of you as possible and hope this is the beginning of many performances in Netherlands, Belgium and Luxemborg and hopefully elsewhere in Europe too.

See you soon!

Stephen REVERE
www.facebook.com/revereonline

Welcome back Stephen!

Ofwel: MusicMeter ligt toch een beetje aan de basis van het nieuwe contract en daar heeft het enthousiasme van velen bij Hey! Selim zeker aan bijgedragen.

Een release met een bijzonder randje mogen we wel stellen!

avatar van Mctijn
It's an honor to have you here on MuMe
Please don't forget to vote on your own albums
Revere schreef:
Hello everyone!

avatar van Revere
A pleasure to be here! Thank you!

Stephen

avatar van Madjack71
...and it would be nice, if your album would be released on Vinyl here in the Netherlands.

Madjack71 schreef:

avatar van Revere
A vinyl release! That would be down to V2 and at the moment and I think they'll want to see how we do as a new singing first.

But I'll keep dropping hints...

Stephen

Er zijn talloze muziekblogs te vinden met de meest waanzinnige tips. Precies 3 jaar geleden stuitte ik op de band Revere met hun debuut Hey! Selim.

Zoals als altijd is het dan downloaden en kijken of het wat is. Ik hoorde toen een fantastische cd waar ik binnen enkele draaibeurten compleet verslingerd aan raakte.
Hey! Selim was makkelijk te kopen via amazon en op hun eigen site boden ze nog wat oud werk aan. Heerlijke cd's in plastic hoesjes.
Revere werd helemaal mijn bandje en dat moest de wereld weten ook.

Op MusicMeter lukte het me aardig mijn enthousiasme over te brengen waardoor er steeds meer liefhebbers bij kwamen.
En toen moesten we 3 jaar wachten op de opvolger die begin oktober via V2 te koop zal zijn.
Een label waar de band erg blij mee is en waar deze site toch een rol in heeft gespeeld.

User B-records (Bas) wilde graag wat van mijn stukjes op deze site gebruiken voor zijn blog. Dat mocht hij mits hij Revere er op zou zetten en dat deed hij braaf. Het is dan erg fijn als de muziek dan ook aanslaat als tip want dat deed het. Bas werd ook fan.
Inmiddels is een grote wens van Bas uitgekomen door te kunnen werken in de muziekindustrie bij, je raadt het al, V2 records.

Tijdens een gezellige ontmoeting vertelde hij me dat hij wilde proberen om zijn bazen zo ver te krijgen Revere een contract aan te bieden. Dat leek een droom maar die droom werd werkelijkheid. Revere heeft onderdak gekregen bij een label dat er voor kan zorgen dat de band wat makkelijker toegang heeft tot Europa (het debuut was voornamelijk een succes in het Verenigd Koninkrijk).

Voor mij was de aanloop naar dit album dus zeer speciaal te noemen omdat ik meeleefde met de band die nu probeert door te breken naar een groter publiek en nog beter: ik kan ze nu eindelijk na 3 jaar ook live gaan zien. Voor mij toch echt een droom die gaat uitkomen.

En dan het nieuwe album..... My Mirror / Your Target.

Vol spanning ging de cd in de speler en pakte ik het boekje erbij. En dan zie je opeens je volledige naam staan bij de 'special thanks'. 'For starting the ball rolling over in Europe'...........
Dan valt je mond als fan toch echt even open. Dit is wel heel erg veel eer voor een toevallige samenloop van omstandigheden.... maar wat een eer!

Het album start met een 'oude vriend' I Won't Blame You genaamd, een nummer dat al eerder op single verscheen.
Het knalt er gelijk lekker in en we horen de ingrediënten die we ook op het debuut konden horen: pittige rock met net even dat beetje meer door de barokke saus die het krijgt.
Opvallend is dat dit nummer wat puntiger is dan de nummers op Hey! Selim. De band probeert zich dus duidelijk te ontwikkelen en dat doen ze goed. Dit nummer zuigt je onmiddellijk het album in en werkt erg aanstekelijk. Wie nog nog stil blijft zitten heeft het niet begrepen.

Ook Keep This Channel Open zal voor velen geen onbekend nummer meer zijn daar dit ook al eerder als single is verschenen. Misschien nog wel pittiger dan de opener. Stephen wil er blijkbaar niet al te veel omheen draaien en komt met een puntgave pop/rock song op de proppen. Hier krijg je een festivalpubliek wel mee in beweging. Jammer dat het seizoen daarvoor voorbij is maar dan mag Revere het in de concertzaaltjes doen. Gaat vast lukken met deze brok energie die we over ons uitgestort krijgen.

En dan het nummer dat we al kennen van het debuut maar terugkeert in andere vorm: We Won't Be Here Tomorrow. Stephen wilde dit nummer laten terugkeren en had daar zo zijn redenen voor: It was the last addition to Hey! Selim but we felt it was a bit rushed and wanted to do it justice. It also fits better into the newer material and we figured there were plenty of people who had never heard it yet.
En dat kan ik nu beamen: het klinkt jachtiger en nog opzwepender. Verwacht geen enorm grote verandering, verwacht een nummer dat perfect in deze nieuwe omgeving past. Als ik dit hoor komt de stuiterende puber in me naar boven, de puber die helemaal gek werd toen hij Nick Cave's The Mercy Seat voor het eerst hoorde, de puber die stond te springen op Debaser van Pixies. Deze 43-jarige kan dat nog steeds blijkt nu wel (en doet dat op Revere).

A Road from the Flood laat de luisteraar na 3 felle nummers even op adem komen. Dit is de Revere waar ik verliefd op werd: de instrumentatie raakt me. Het zwierige barok gevoel is er nog steeds en de stem van Stephen voegt net dat beetje meer toe waardoor ik weer kan smelten bij een nummer. Als na ruime 2 minuten er een modulatie volgt ben ik helemaal in de 'hoera-stemming'.

Het kan nog een tandje lager. Landlock'd is een akoestisch getint nummer en laat horen dat Revere dit ook kan. Zo'n akoestische setting was al te horen op de EP's As the Radar Sleeps en A Soundless Tree.
Dit nummer komt keihard bij me binnen: zo ongelooflijk mooi en lieflijk gedaan dat een brok in de keel niet te vermijden is. Die samenzang, de strijkers... om stil van te worden zo mooi.

Dan volgt een interlude in de vorm van "...we just sank..." die een overgang vormt naar Tadoma (in akoestische vorm te vinden op de EP A Soundless Tree), een nummer dat de lijn van Hey! Selim voortzet. Ze zijn de liefhebbers van dat album zeker niet vergeten.
De strijkers (Ellie Wilson, Kathleen McKie) en blazers verdienen alle lof want ze maken dit nummer extra bijzonder. Iets wat Revere sowieso bijzonder maakt: ze slagen er in om bombast op uiterst smaakvolle wijze naar voren te brengen. Rocksongs krijgen hierdoor net even een andere twist. Natuurlijk zijn er genoeg andere bands die dat ook goed kunnen (ik ga deze keer geen namen meer noemen) maar Revere kan zich daar met gemak aan meten.

Code start met een hoop stemvervorming om vervolgens als een vulkaanuitbarsting tekeer te gaan. Alsof de wereld vergaat..........

These Halcyon Days is ook geen onbekende meer. Toen dit nummer eerder uitkwam was ik er zeer mee in mijn nopjes en dat ben ik nog steeds. Het levert me de nodige energie op die ik na een vermoeiende werkdag soms zo nodig heb. Een simpele maar o zo doeltreffende rocker: je stuitert er weer spontaan van door je woonkamer!

Solomon Says heeft wat zuidelijke elementen in zich. Voor deze Marc Almond-fan zeer plezierig te horen. Ik ben dol op dit soort nummers. Nee, het lijkt niet op Almond want daarvoor is het rock-element te groot maar het zwierige (inclusief een beetje zeemansgevoel) geeft me toch een vertrouwd gevoel. Op dit soort nummers toont Revere zijn klasse en laat horen net even verder te durven gaan. Wie heeft zin om een rondedansje met me te doen?!

Aangezien ik meegedaan heb aan de pledge actie om dit album van de grond te kunnen krijgen werd ik een paar weken geleden al beloond met het nummer Don't Look Up, Hannah!.
Er staat een uitroepteken achter de titel en dat mag je ook wel achter dit nummer zetten. De energie spat de luidsprekers uit. Hier gaan de mannen en vrouwen heerlijk over the top zonder kitscherig te worden. Dit zijn de nummers waar je alleen maar blij van kunt worden hoe beroerd je bui ook is. Een boost nodig? Zet dan gewoon dit nummer op. Dit moet live een ongelooflijk feest kunnen worden. Voor mij een enorm hoogtepunt op dit album.

Op Fold Up Your Flag is het wederom feest. Wat dat aan gaat is My Mirror/Your Target wel een genot om naar te luisteren als je zin hebt in positiviteit.
Als in een achtbaan dollemansrit onder aanvoering van Stephen wordt je heen en weer geslingerd om vervolgens na bijna 4 minuten verdwaasd te kunnen uitstappen. Maar wacht nog even want er volgen nog 2 nummers.

What Am I If I'm Not Even Dust? kende ik al van de cd's die ik via de site heb gekocht in het verleden. Dit is een ietwat gewijzigde versie maar in de afgelopen 3 jaar is het uitgegroeid tot een persoonlijke favoriet en dat gaat het op dit album zeer zeker ook worden. De dreigende toon van de blazers geven dit akoestisch getinte nummer een bijzondere laag. Wat ongelooflijk mooi gedaan! Triest maar ontroerend.....

Op afsluiter Maybe We Should Step Outside krijgen de strijkers weer een prominente rol en dat verdienen ze.
Het langstdurende nummer start uiterst melancholisch en kent een schitterende opbouw zoals Revere dat zo goed kan.
Een betere afsluiting kan ik me niet wensen: alles klopt aan dit nummer.

Ja deze fan is in de zevende hemel. Dit album is ongelooflijk bijzonder voor mij geworden en het ontroert me, het doet me juichen, het maakt me onwijs blij.
Het is een perfecte opvolger van het album dat ik de laatste 3 jaar in mijn hart gesloten heb. Het is een album van een band waar ik van ben gaan houden. Het is een album waarvan ik hoop dat het ze het succes geeft wat de band verdient.

Ik hoop dat de liefhebbers die deze band aan zich heeft weten te binden net zo blij zullen zijn met het resultaat als ik. Ik ben trots op Stephen en zijn band.
Laat My Mirror/Your Target maar een groot succes worden en ga ze vooral ook live zien en horen!

En uiteraard mag u de objectiviteit van mijn review deze keer ernstig betwijfelen: het is uw volste recht.

Maar geloof me als ik zeg dat ik het echt een heerlijk album vind

avatar van Mctijn
Nou, die 5* zagen we echt niet aankomen

Ben wel benieuwd naar het album. Jammer genoeg moeten gewone stervelingen nog een paar weken wachten

Dat klopt.... maar het is het wachten waard (en nee ik ga geen downloads sturen, sorry)

En die 5* zat er natuurlijk wel in maar vergeet niet dat ik het debuut ook op 5* heb staan. Maar ik geef ruiterlijk toe zeer gekleurd te luisteren als fanboy en als luisteraar die bij de bedankjes genoemd wordt.
Maar gelukkig vind ik dit echt schitterend. Ik ben dan ook benieuwd naar wat met name de liefhebbers van het debuut hier van vinden. Zoals altijd zullen er mensen zijn die het beter of minder vinden, dat is niet meer dan logisch.
Ze slaan een ietwat nieuwe koers in maar vervreemden zich niet van hun oude geluid en dat is mooi voor alle partijen.

avatar van Boris1
Ach Aero, waar staat geschreven dat je objectieve reviews moet schrijven? Bestaat dat überhaupt wel? Je bent in ieder geval een mooie ervaring rijker. Hopelijk wij over enkele weken ook

Natuurlijk niet

Persoonlijke zaken spelen altijd een rol. Ik zeg wel eens vaker dat ik niet zeker weet of SOTT van Prince mijn nummer 1 zou zijn zonder alle randverschijnselen die er toendertijd bijkwamen. Dat maakt de beleving van zo'n album gewoon net even meer.
Dit nieuwe album van Revere heeft voor mij zoals nu bekend een bijzondere extra rand en dat versterkt je luisteremotie.

Toch probeer ik altijd neutraal te beoordelen (zeker ook wat betreft mijn favoriete artiesten). Nu is dat onvermijdelijk net even anders. Gelukkig is het geen waardeloos album waarvoor ik de schijn hoog moet houden

Ik hoop echt dat iedereen die genoot van Hey! Selim dat nu ook weer doet en nog mooier: dat het ze nieuwe liefhebbers oplevert.

avatar van Bardt1980
Echt waar Eric, dit is alsof je al in een sterrenrestaurant hebt mogen eten en aan iedereen mag vertellen hoe het smaakte...maar wij moeten nog wel wat weken wachten om dit zelf te ervaren
Je hebt me wel in ieder geval nog nieuwgieriger gemaakt dan ik al was. En enigszins opgelucht ook, ik hoopte stiekem dat hun barokke en melancholische inslag wel weer terug te horen zou zijn op dit nieuwe album. Geduld is een schone zaak zeggen ze, maar ik stink inmiddels een uur in de wind!

avatar van Fathead
Oef, ik ben ook wel benieuwd nu. De enige zanger die ik ken staat voor de HEMA.