Revere - My Mirror / Your Target (2013)

Label: V2

1. I Won't Blame You (4:31)
  2. Keep This Channel Open (3:13)
  3. We Won't Be Here Tomorrow (2:46)
  4. A Road from a Flood (4:05)
  5. Landlock'd (2:17)
  6. "...we Just Sank..." (0:59)
  7. Tadoma (4:02)
  8. Code (3:03)
  9. These Halcyon Days (3:09)
  10. Solomon Says (3:00)
  11. Don't Look Up, Hannah! (3:36)
  12. Fold Up Your Flag (3:55)
  13. What am I If I'm Not Even Dust? (3:09)
  14. Maybe We Should Step Outside (6:20)
avatar van oceanvolta
Ik zag in Q magazine een behoorlijk negatieve recensie (2 sterren). Ik weet niet hoe dit album door andere bladen en sites in GB is ontvangen maar dat kan ook een reden zijn.

avatar van vigil
Een slechte recensie kan natuurlijk altijd, in Duitsland krijgen ze een aantal recensies die weer heel positief waren. Enkel was het aantal recensies weer wat aan de lage kant. Nou ja in ieder geval gaat het in Nederland de goede kant op. Elke keer als ze hier zijn (en dat is nogal eens het geval ) is er meer animo. Tijdens Schippop was Revere in ieder geval een groot succes. Nu is dat niet het grootste festival van Nederland maar er staan toch maar mooi iets van 2000 man te springen, klappen en te joelen.

avatar van popstranger
Zolang de radio het niet oppikt en de bookers de band links laten liggen voor wat betreft de bekendere festivals zal het ook wel een onbekende band blijven vrees ik.

Een grote onrechtvaardigheid en eens te meer het bewijs dat goeie muziek niet alleen maar de "bekendere" muziek hoeft te zijn. Er zijn nog zoveel parels te ontdekken in de marge. Daarom dat ik ook zoveel sympathie heb voor de albums die aanvankelijk door de platenmaatschappij verworpen worden om dan op een ander label een enorme instant klassieker te worden (ik denk nu bijvoorbeeld aan YHF van Wilco).
Ook de smoes "past niet in de programmering" is ongelooflijke nonsens. Zouden die organisatoren het album überhaupt wel beluisterd hebben? Want als dit het geval was zouden ze moeten horen dat dit soort muziek een festivalweide in brand kan steken.

avatar van vigil
"past niet in de programmering" is natuurlijk de grootste dooddoener ook, die is inzetbaar als je Cradle of Filth bij een bejaardensoos wil plaatsen. Maar op een festival voor iedereen (dus in de avond zeg maar tussen de 15 en 60 jaar) is alles plaatsbaar zo lang het maar goed is en goed kan overkomen.

popstranger schreef:

Sterker: ze kennen de muziek (mijn buurman gaf het ze want die heeft connecties) vandaar de mededeling dat ze zelfs al een dag en tijd hadden gekregen terwijl de band zelf nog niet eens benaderd was. Heel zuur dus.

Niks mis met de kwaliteit van de muziek. Het zit goed in elkaar. Mede hierdoor heb ik het zelf meerdere kansen gegeven. De klik blijft echter uit. Best aardig om een keer te horen, maar het doet niks met me. Helaas.

avatar van Castle
Afgelopen zondag gekocht in Vlaardingen, de soundcheck van de band nog mogen mee maken. Helaas het optreden niet.
Maar on-topic het album:
Goede songs, al krijg ik het gevoel het te glad is gestreken en daardoor de vonk mist.
Te technisch? De lucht en brandstof nog net in juiste verhouding om mij te ontsteken?
Misschien dat ze mij live wel konden overtuigen, de soundcheck had bij mij wel ontbranding.
De agenda maar in de gatenkaas houden.

aERo is al jaren mijn maatje op MusicMeter.
Al vanaf het begin dat ik op deze site actief ben wisselen we via de achterdeur allerlei tips aan elkaar uit.
Een soort van geheim verbond.
Maar sinds een jaar is er een openbaring.
Als een Jehova getuige wordt er een voet tussen de voordeur hier gezet.
Het nieuwe geloof heet Revere.
Eric is She Sells Sanctuary van The Cult, maar dan de mannelijke variant.
Het enthousiasme lijkt op de kinderlijke onschuld van de blijheid van het openen van een verrassingsei.
Iets wat je als jonge ouder regelmatig ervaart.
Zelf moet ik denken aan mijn liefde voor de Levellers.
Jaren heb ik vrienden verteld hoe geweldig deze band was.
Mijn ontdekking!
Maar toen de plaatselijke club Hope St. ging draaien, was ik in eerste instantie zielsgelukkig.
Wauw, en het werd zelfs mee gezongen.
Vervolgens schrok ik hevig.
Levellers was niet meer mijn bandje.
Het was ons bandje geworden.
Eric heeft goed contact met de zanger van Revere.
Spreken elkaar zelfs zo nu en dan.
Toen ik Mark Chadwick van Levellers tijdens een festival tegen kwam, kon ik alleen maar zeggen:
You Are The Singer Of Levellers
Alsof hij dat zelf niet wist.
Maar nu ik Revere en aERo binnenkort daadwerkelijk ga ontmoeten, moet ik wel voorbereid zijn.
Een beetje weten waarover ik praat, en zo.
Ik moet toegeven My Mirror / Your Target klinkt groots.
In eerste instantie moest ik vooral aan Arcade Fire en Blaudzun denken.
Natuurlijk hoor je die overduidelijk terug, maar bij een betere luisterbeurt hoor ik er meer Editors in terug.
De naam die echter overheerst is die van School is Cool.
En als je weet hoe die mij live te pakken kregen.
Als een griepvirus grepen ze mijn strot; vochten een weg naar binnen.
Ik ben bang dat de kans aanwezig is, dat dit binnenkort weer gaat gebeuren.
Maar ik zal proberen mij afzijdig te houden.
Revere is de band van aERo.
Revere is niet onze band.
Wij zijn gewoon toeschouwers.
We Won't Be Here Tomorrow
Maar zaterdag komt steeds dichterbij.

Ik deel ze graag hoor. Er is alleen wel een heel groot verschil tussen de akoestische Revere en de band full force (soms 8 man/vrouw op het podium).

Ik denk dat jij overdonderd gaat worden van de hardere kant en minder van de rustiger variant, maar ach.... die meeting is eindelijk een feit en dat is ook heel wat waard. Zo heb ik na al die jaren uitgerekend Ruby1966 (nu niet meer op deze site) bij Revere ontmoet vorig weekend. Dat was voor mij misschien wel het mooiste moment die dag

Dus tot zaterdag

Ik ben benieuwd.
Verwacht inderdaad veel van het hardere werk, maar een rustpunten tussendoor is ook niet verkeerd.

Dat hardere werk gaat er niet inzitten komende zaterdag met slecht 2 man en behoorlijk unplugged

Neil Young kan dat ook alleen bereiken, dus waarom niet?

Dat is waar: Revere stampte de lampen eruit bij Velvet tijdens Record Store Day... was ook semi-unplugged

Als jij er bij bent, dan is het volgens mij voor Revere een soort van thuiswedstrijd.
Vaak wordt een band daar sterker van, lijkt mij.

Dat zal wel meevallen.....

avatar van vigil
Des te vaker Eric gaat des te meer leden niet meer meekomen, zaterdag zijn ze nog maar met z'n 2-en ipv 8

Ja ik vervang de overige 6 gewoon

avatar van Bardt1980
Ach zolang je niet te ver vooraan gaat staan is Eric best aardig hoor. Ik ga immers ook voor de derde keer

Bardt1980 schreef:
Ach zolang je niet te ver vooraan gaat staan is Eric best aardig hoor.

ow maar dat zal ik ook zeker niet betwisten

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
En wordt er inmiddels ook al gewerkt aan een nieuwe plaat?

Maartenn schreef:
En wordt er inmiddels ook al gewerkt aan een nieuwe plaat?

Neuh dat denk ik niet. Allereerst is Stephen gewoon te veel bezig met de band van vriendin Gabby en hij ze me vorig weekend 'it's time to records some new songs now don't you think'.... nou dan weet ik al genoeg

Deze tweede was op zich ook best een zware bevalling.

Daarbij is het ook maar weer de vraag of er een grote platenmaatschappij achter gaat zitten. Dit album was al af met hulp van de pledgers toen V2 in zicht kwam en de vraag is of ze dat blijven. Dus mijn hoop op snel een nieuw album is echt heel erg klein (of hij moet deze keer wel iets geheim kunnen houden voor mij en dat zou dan voor het eerst zijn).

avatar van reptile71
Kan me herinneren dat Stephen zei dat er tussendoor wel al wat aan nieuwe nummers was gewerkt. Verder uitwerken en opnemen is natuurlijk een ander verhaal.

avatar van vigil
Ik denk eerder een EPtje dan een album.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
aERodynamIC schreef:

Deze tweede was op zich ook best een zware bevalling.

Hmmm, dat geeft de burger geen moed eerlijk gezegd. Het lijkt me een apart krachtenveld om in te zitten als artiest. Aan de ene kant wil je vast graag nieuwe dingen doen, maar het omgaan met een platenlabel en erachter komen wat zij in de praktijk voor je kunnen betekenen moet zich toch wat uitkristalliseren.

avatar van vigil
Ach die platendeal is ze eigenlijk een beetje komen "aanwaaien" (vanuit band perspectief), tegenwoordig kan je heel makkelijk zelf een cd maken en aan de man brengen zeker op de manier zoals Revere op dit moment bezig is in Nederland.

Revere heeft het tot nu toe altijd zelf gedaan en de pledge actie was dan ook een succes. Dit contract was een gevolg van wat mensen (ik noem geen namen) die blijkbaar op het juiste moment de juiste dingen deden.

Gevolg is wel dat het op eigen houtje allemaal veel langer duurt. Maar vergeet niet dat dit album pas in april een release heeft gekregen in de UK dus voorlopig zal een vervolg er niet inzitten. Dat zou niet erg logisch zijn.

Leuk om zoveel MusicMeter members (weer) gezien te hebben in Nijmegen. Hier een video van Solomon Says in Nijmegen (niet door mij gemaakt). Matthijs72, deric raven, thetinderstick, Bardt1980.

Revere - Solomon Says (live in Nijmegen 11-10-2014) - YouTube

En Maybe We Should Step Outside: Revere - Maybe we should step outside (live in Nijmegen 11-10-2014) - YouTube

Plus een geweldige cover van The Creatures: Revere - Killing Time ( Creatures Cover, live in Nijmegen 11-10-2014) - YouTube

Overigens zijn er inmiddels al wel wat demo's van nieuwe nummers. Afwachten wat daar van gaat komen.

avatar van thetinderstick
aERodynamIC schreef:

Revere - Solomon Says (live in Nijmegen 11-10-2014) - YouTube

Ja wat een goed optreden weer!
Die cover van Killing Time was ook bijzonder. Blijkbaar volledig geimproviseerd door Ellie.

Trouwens ook het verhaal gehoord van "We Just Sank..." : Dit is dus de grootvader van Ellie die we horen die verteld over zijn belevenissen in Normandië op D-Day. Het is een opname van begin jaren '90. Stephen heeft die pianoklanken opgenomen op zijn Iphone.

avatar van steve harris
bij i won't blame you moet ik gelijk aan arcade fire denken