Airbag - The Greatest Show on Earth (2013)

Noorwegen
Label: Karisma

1. Surveillance (Part 1) (2:23)
  2. Redemption (7:02)
  3. Silence Grows (5:54)
  4. Call Me Back (11:15)
  5. The Greatest Show on Earth (7:02)
  6. Surveillance (Part 2-3) (16:45)
avatar van meneer
Klopt ! Ik beluister veel met de koptelefoon en deze is gewoon zeer goed kwalitatief geproduceerd.

avatar van legian
Broem schreef:

Indien je met "zoveel beter" de geluidskwaliteit bedoelt van dit album kan ik het niet helemaal volgen. Die is echt goed. Anders mag je zoveel beter uitleggen. Kan werkelijk niets negatiefs aan deze plaat ontdekken. Ik weet het...dat is mijn (bescheiden) mening

Op het gebied van geluidskwaliteit ben ik het wel met je eens, zowel de mp3 als de cd hier klinken subliem.
Moet hem echter nog steeds met koptelefoon beluisteren.

avatar van symforock
Heb alle 3 de cd's origineel maar ik blijf bij mijn eerste post. De productie had veel beter gekund.
het debuut klinkt het beste , de 2e plaat zit al teveel bas in maar klinkt tenminste nog helder.
Dit laatste album klinkt helaas toch onder de maat op een goede installatie.

ik moet met symforock meegaan, want ik heb exact daztzelfde gevoel

symforock schreef:
Dit laatste album klinkt helaas toch onder de maat op een goede installatie.

Dan heb ik geluk met mijn installatie, daar klinkt ie erg goed op. Gelukkig maar.

avatar van Mctijn
Ik snap het commenteer op de geluidskwaliteit niet. Alles klinkt erg strak. Het "probleem" zit in de productie. De stem is vrij ver naar achteren geplaatst. Daardoor ben je geneigd je het volume harder zetten dan normaal, maar andere frequenties blijven overheersen. De muziek klinkt op deze manier wat afstandelijker.

avatar van DikkeDarm
Geluid is erg persoonlijk wat jij mooi helder vindt is bij een ander weer strak, scherp of vlak. De één vind bas te veel een ander mist hem juist. Daarom is het moeilijk om een perfect opgenomen productie te bemachtigen.

Ga maar eens je collectie beluisteren op een een paar electrostaten en je kan de helft van je cd's weg gooien omdat het gewoonweg niet om te aan te horen is. Daarentegen ontdek je ook weer nieuwe dingen die je eerst niet hoorde of erg naar de achtergrond zijn gestopt.

Ben het wel mee eens dat de 1e 2 cd's anders klinken (matter?) dan de laatste maar is zeker niet slechter echter daar gaan we weer dat is mijn persoonlijke mening. Als ik een keus moet maken dan klinkt All Rights Removed het beste...

Europese geluidsversterkers klinken ook nog eens anders dan die uit Azie en dat geeft in combinatie met kwaliteit geluidsweergevers een verschillend geluid.

sigurros88
Broem schreef:

Ik heb een versie waarvan de geluidskwaliteit erg matig is. Erg laag en afgevlakt. De productie komt in mijn versie was te kort. Deze mening hadden er meerdere als je terug leest. Nu ik hoor dat het bij het origineel niet het geval is wil ik deze even testen... Als de kwaliteit beter is dan koop ik hem want het stoort me en weerhoud me ook ervan om een puntje extra te geven. De potentie heeft deze plaat zeker. Maar waar is de snare en hatts enzo... Of hoe heet dat

avatar van nightfriend
Mooie plaat is het wel. Wel een beetje deprimerend soms, iets meer agressie en minder depressie zou wel prettig zijn. Heb ik ook bij ouder werk van Anathema trouwens.

avatar van Broem
Mijn absolute nummer 1 van 2013. Gezien het aantal uitgebrachte stemmen zal het album zeer ws niet de MuMe top 10 gaan halen. Helaas. Perfect album.

@Broem: mijn nummer één zal het niet worden, maar na nog een keertje geheel draaien krijgt dit album een vol punt erbij

avatar van meneer
Mijn nummer 6 in de lijst (Fish staat 1). Benieuwd wat de Symph hoek gaat doen In de top 2013.

Nr 1 zal Arcade Fire wel gaan worden, denk ik zo..

Waarom deze Airbag op 6 ? Heeft te maken met originaliteit en de Floyd invloeden. Maar ze hebben het wel verdomd goed gedaan !!

Neal Peart schreef:

Toch nog iets bereikt met mijn post

avatar van Leeds
Airbag haalt het ook in mijn top 10. Ergens op het eerste gezicht wat verrassend maar ik moet zeggen dat de plaat na heel wat luisterbeurten maar niet verveeld. De plaat verdiend een achtste plaat.

Leeds schreef:

@Leeds. Laat dan ook maar een mooie score zien voor dit album. Omhoog ermee.

Bij deze gebeurt.

avatar van Broem
Thanx. Voorlopig alle Airbags albums net boven de 4*. Dik verdiend.

Broem schreef:
Thanx. Voorlopig alle Airbags albums net boven de 4*. Dik verdiend.

Het debuut blijf ik ook een topper vinden trouwens

avatar van legian
Ook hier komt hij in de top 10.
Ik twijfel nog of ik dit of All Rights Removed de betere vindt.

avatar van Broem
Wat betreft kwaliteit verschillen de albums niet zoveel van elkaar. Ik heb Identity in mijn top 10 staan maar begin zelfs te twijfelen of ik deze Greatest niet naar voren ga schuiven. Albums zijn erg aan elkaar gewaagd maar vind het nummer Call me Back op Greatest echt een uitschieter. Magistraal mooi nummer wat dit album voor mij extra speciaal maakt. En het zijn juist de pareltjes die bijblijven. Paradox van de keuze.

avatar van Leeds
Dan moet ik Call Me Back nog es goed beluisteren. Uiteraard een heel goede track, maar voor mij geen echte uitschieter op deze plaat.

avatar van Broem
11.15 min puur genot wat mij betreft. Ik snap de vergelijking met Pink Floyd. Wellicht dat Call Me Back dat het meest duidelijk maakt. Zonder copieergedrag duidelijk geïnspireerd. Voor de een een reden om af te haken en voor de ander om z'n oren extra te spitsen. Ik houd ontzettend van de subtiele opbouw van het nummer. De David Gilmour achtige gitaarsound, de prachtige synthesizer sounds door het hele nummer en de magnifique opbouw richting een prachtige solo. Kan er geen genoeg van krijgen. Album van het jaar met daarop het nummer van het jaar. Comfortably Numb niveau.

avatar van DikkeDarm
Voor mij is dit de nummer 1 van 2013 Pink Floyd invloeden of niet ik deze cd geweldig en gaat nooit vervelen. Nummer 4 & 6 zijn absolute TOPPERS.

DikkeDarm schreef:

Vind je niet dat die invloeden bij hun debuut en daaropvolgende album veel meer waren dan dit album??

Neal Peart schreef:

Jazeker.

Ze gaan steeds meer een eigen gezicht krijgen en dat is alleen maar top

avatar van Broem
Nr 49 in de top 100 2013 48 plekken te laag.

avatar van Leeds
Ik begrijp het maar met 60 stemmers geraak je niet ver natuurlijk.

avatar van Rogyros
Mijn fout jongens. Ik ontdek deze plaat namelijk nu pas. Maar prachtig. Pink Floyd invloed is overduidelijk, en dat vind ik allerminst erg. Zeker Call Me Back vind ik erg mooi. Ik ga deze later nog van sterren voorzien, maar minimaal 4 gaan het wel worden.
Dit album had zeker in mijn 2013 lijst gepast. Bij de eerste drie ook.

Ik had overigens nog nooit van deze band gehoord. De overige albums ga ik ook maar eens opzoeken.

Rogyros schreef:
Dit album had zeker in mijn 2013 lijst gepast. Bij de eerste drie ook.

Dat is heel verstandig. Voor mij allemaal 5* albums. Topband met topalbums.