Het lijkt wel alsof de muziek van Airbag niets van stevige wind moet hebben. Waar andere bands je continue om de oren slaan met ingewikkelde structuren, harde geluiden en snelle tempowisselingen - kan uiteraard ook weleens lekker zijn - lijkt Airbag alleen maar te willen zweven*.
Gewoon heerlijk zweven, dat wil Airbag. Het is prachtig gemaakte muziek, dat voor de verandering juist de aandacht wil opeisen door haar ingetogenheid en melodie.
En dat lukt hier warempel nog ook.
Dat de band associaties oproept met die hele beroemde band van weleer is mij ook bekend. Dat doen wel meerdere bands op dat juist aangeschafte stapeltje "melodische rock". Helemaal niet erg. Maar ook bands als Porcupine Tree en Riverside komen zo nu en dan even langs en al is Mariusz Duda de betere zanger, dit vind ik ook helemaal niet erg. Het is daarom dus heel goed denkbaar dat Airbag te zijner tijd ook op dit stapeltje terecht gaat komen, maar dan stop ik wél - voor alle zekerheid - de cd's/lp's helemaal onderop. Je weet maar nooit. Alleen en pas als het echt windstil is, draai ik de stapel even om.
*geldt in meer of iets mindere mate voor alle Airbag albums. Ik vind zelf ook dat The Greatest Show on Earth een wat minder mooie geluidskwaliteit heeft t.o.v. de andere albums van deze formatie.