Airbag - The Greatest Show on Earth (2013)

Noorwegen
Label: Karisma

1. Surveillance (Part 1) (2:23)
  2. Redemption (7:02)
  3. Silence Grows (5:54)
  4. Call Me Back (11:15)
  5. The Greatest Show on Earth (7:02)
  6. Surveillance (Part 2-3) (16:45)
avatar van chevy93
En op de site! Tracklist ziet er prima uit!

avatar van Broem
Een album om naar uit te kijken. Zal moeilijk worden om de 2 toppers te evenaren. Hoop niet op het Blackfield IV effect.

Misterfool
Ik kijk er naar uit. Toch een van de leukere symfobands van het moment

avatar van Broem
Absoluut. Live werkelijk subliem. Hoop dat ze gaan touren en tapen. Een live cd is erg welkom.

avatar van Mindscapes
Broem schreef:

Er is voorlopig slechts één concert gepland in Oslo eind oktober. Een meer uitgebeide tournee volgt in 2014. Ik neem aan dat daar wel een Boerderijtje bij zal zitten Overigens erg benieuwd naar deze nieuwe plaat. Ofwel percipieer ik het verkeerd, maar je moet toch guts hebben om je nieuweling the greatest show on earth te noemen...

avatar van Broem
Als dat live optreden die verwachting maar waar mag maken. 1 keer live gezien. Subliem.

avatar van Mindscapes
Broem schreef:
Ik ook een keer, Night of the Prog vorig jaar, weliswaar krek in de zonnige namiddag. Was zeker een afsluitconcert waardig, zeer goed concert! Benieuwd naar volgend jaar dan. Al is Oslo volgende maand wel aanlokkelijk, aangezien ik sinds augustus tot eind december in het iets meer noordelijke Tromso verblijf...

Ik hoorde vorig jaar trouwens dat Airbag geboekt zou staan voor de tienjarige editie van NOTP in 2015, samen met Anathema en Camel (vermoedens van vorig jaar)...

Mindscapes schreef:
Er is voorlopig slechts één concert gepland in Oslo eind oktober.
Release show update!
As announced a couple of days ago, we'll be doing a one-off gig at John Dee, Oslo, Norway on October 30. We've received a few questions regarding tickets etc. so we'll try to answer them here...

The venue holds 250-300 people. It's a nice and intimate club with a great atmosphere. We can't reserve any tickets and we can't promise or guarantee that there will be tickets left to be sold at the door on show day. Be sure to order in advance!

Exclusief dus.

avatar van AOVV
'All Rights Removed' is een schitterende plaat, het debuut vond ik net wat minder. Hier wordt dus ook door mij naar uitgekeken!

avatar van Broem
Nog een paar weken...Kijk echt uit naar deze release. Hoop niet op de teleurstelling die ik voelde toen ik Blackfield IV (hoewel) en Anima Mundi - Lamplight hoorde. Zat ik ook zo op te vlassen.

avatar van sp00kjj
In het voorjaar heeft Airbag tijdelijk een vroege mix van het nummer 'Redemption' op Soundcloud gezet, natuurlijk staat de mix nu op Youtube, klinkt alvast erg goed

Weet toevallig dat ze dit nummer speelden bij Progdreams in Zoetermeer, in april 2012, kwam live ook zeker goed uit de verf, alle nummers trouwens. Fenomenale band.

avatar van Brunniepoo
Broem schreef:

Ik heb ze twee keer live gezien maar zou het niet bepaald als subliem beschrijven. Ze spelen de muziek van de cd na en hebben nul komma nul podiumuitstraling. Voegde dus niet heel veel toe aan het opzetten van een cd.

Voor dit album wacht ik eerst de recensies maar eens af, als het meer van hetzelfde is dan laat ik deze aan me voorbij gaan, All rights removed draai ik vrijwel nooit meer.

avatar van Broem
Jammer @Brunniepoo. Blijkt maar weer eens hoe smaken verschillen. Perfect optreden en 2 albums die bij mij de volle bak scoren. Dat zal niet makkelijk te evenaren zijn. Ben benieuwd naar The Greatest show on Earth

avatar van DargorDT
Ik ben wel bang dat Airbag slechts één kunstje beheerst en dat kunstje blijft herhalen. De twee albums zijn goed, maar voor mijn smaak zitten ze op het randje. Op de grens van dat randje staat het woordje 'saai' geschreven. Let wel, ze blijven er voor mij nét binnen Airbag biedt uitermate sfeervolle composities, stevig geworteld in de erfenis van Pink Floyd. Vooral de eerste cd vind ik goed, die moet ik snel weer eens horen.

Hopelijk valt het mee. De recensie in Aardschok was alvast positief.

avatar van jellecomicgek72
Is ie al gelekt??? Wat een mooie cover trouwens zeg.

avatar van hidalgo
nee nog niet te pindakazen maar ik verheug me hier op

avatar van Broem
Mooie recensie op Progwereld. Nog effe.

Airbag ? The Greatest Show On Earth « Progwereld

avatar van DargorDT
Dat klinkt toch wel veelbelovend!

avatar van chevy93
Hoogtepunt daarin is het sombere drieluik Surveillance, waarvan vooral het laatste kwartier van grote klasse is.

Bij elkaar duren de drie delen nog geen 20 minuten.

P.S. het eerste cijfer op Progarchives is ook een 5,0*.

avatar van DargorDT
Het eerste deel lijkt me een typische 'opener', een sfeervol instrumentaaltje.

avatar van Dieter
Vanaf heden te beluisteren op Progstreaming.com. Na de eerste luisterbeurt durf ik al 4,5* te geven! Volgens mij is dit wederom een meesterwerkje...

avatar van DargorDT
Deze gaat in mijn jaarlijstje komen!

avatar van Broem
eindelijk. 1 keer via de stream geluisterd. Ben in afwachting van m'n vinyl exemplaar. Heb 't al vaak genoeg geschreven...TOPBAND

Airbag begint zo langzamerhand tot mijn top favo bands te behoren. Wat een album en wederom een flinke stap voorwaarts.

avatar van IntoMusic
De titel getuigt toch wel van ballen. Ook ik ben zeer benieuwd naar het derde album en inmiddels besteld zonder dat ik nog een noot heb gehoord. De recensie die Broem heeft gemeld maakt mij helemaal nieuwsgierig. Misschien al een album die samen met de nieuwe van Anders Osborne in mijn top 10 van 2013 komt .

sigurros88
Tot nu toe NOG beter dan de eerste 2! IHij is t.o.v. zijn voorganger vooral een stuk pittiger!

avatar van jellecomicgek72
Inderdaad weer een prachtige plaat van Airbag, vooral wat harder dan de voorganger die ik ookal ijzersterk vind, deze is minstens net zo goed. Deze zal op het eind van het jaar hoog in m'n lijstje staan.

avatar van Brunniepoo
"getuigt van ballen", "pittiger", "harder"? Ik hoor om heel eerlijk te zijn weer dezelfde Pink Floyd-prog van de eerste twee albums. Allemaal weer prima luisterbaar maar ik word er niet echt warm of koud meer van.

Heb zojuist m'n beoordeling van 4,5 naar 5 sterren aangepast. Na nog 2 luisterbeurten tot de conclusie gekomen dat dit een emotioneel meesterwerk is op het gebied van prog muziek. Surveillance Pt2-3 is briljant!

avatar van SébastienY
Brunniepoo schreef:

De drie albums van Airbag liggen allemaal in dezelfde lijn, zeker en vast. Maar dit genre behoort toch wel bij mijn absolute favorieten, en ik krijg er niet genoeg van. Maar je merkt de weinige variatie wel snel, en ik kan begrijpen dat dit door mensen als "saai" wordt bestempeld.