Paul McCartney - New (2013)

Label: Hear

1. Save Us (2:39)
  2. Alligator (3:27)
  3. On My Way to Work (3:43)
  4. Queenie Eye (3:48)
  5. Early Days (4:07)
  6. New (2:56)
  7. Appreciate (4:28)
  8. Everybody Out There (3:21)
  9. Hosanna (3:29)
  10. I Can Bet (3:21)
  11. Looking at Her (3:05)
  12. Road (4:36)
  13. Scared (2:52)
  14. Turned Out * (3:00)
  15. Get Me Out of Here * (3:08)
  16. Struggle * (4:49)
  17. Hell to Pay * (4:01)
  18. Demons Dance * (3:51)
  19. Save Us [Live at Tokyo Dome 2013] * (2:41)
  20. New [Live at Tokyo Dome 2013] * (2:40)
  21. Queenie Eye [Live at Tokyo Dome 2013] * (3:43)
  22. Everybody Out There [Live at Tokyo Dome 2013] * (3:50)
avatar van pmac
^O^
Peterjan schreef:
Ik vindt de laatste 3 albums een van zijn beste. uitzondering zijn jazz album is niks

Je hebt de Beatles ontdekt he?

avatar van musician
Ik vind het al scherp geconstateerd van Peterjan: een aparte vermelding voor de goede kwaliteit van de laatste drie albums (m.u.v. Kisses on the bottom)

Hoe er over voorgaande albums wordt gedacht kan dan nog alle kanten op, maar deze constatering was alvast juist.

Ik vind je eigen constatering
pmac schreef:
Ik vind New in zijn totaliteit niet bijzonder maar er staat ook niets verkeerds op

het album echt te kort doen. Er staan (op de uitgebreide versie) zeker vier redelijk experimentele werken op, die voorgaande albums niet zo snel hadden. Vroeger kwam hobbyband The Fireman om de hoek kijken om ruimte te bieden voor het experiment.

Nu integreert McCartney ze op een solo album, wat New behoorlijk afwijkend maakt ten opzichte van gangbare McCartney cd's. En aangezien die experimenten behoorlijk sterk zijn, maakt het New gelijk ook van zeldzaam vertoond niveau. Gedurfd, zeker. Maar dat New niet bijzonder zou zijn klopt feitelijk al niet. Of je er van houdt is dan weer een tweede.

avatar van Peterjan
dat klopt pmac

avatar van pmac
musician schreef:

Bij "niet bijzonder" bedoel ik dat het me niet zo veel doet. Muzikaal gezien is het voor McCartney begrippen misschien wel bijzonder (ik ken de muziek op Fireman niet) maar nogmaals; ik ben er nog niet uit met de cd.

avatar van bommel
Ongelofelijk.
Hij blijft maar doorgaan met het maken van mooie muziek.
Een fenomeen
De eerste helft van de CD vindt ik het beste.

avatar van Madjack71
De grootvader van de eerste popmuziek laat weer eens van zich horen en heeft zo te horen op dit album alle registers open getrokken. Opa kan nog mee in de nieuwe eeuw. Ik vind dat best wel knap na zo'n 50 jaar in het vak. Zijn stem heeft niet meer diezelfde branie en flexibiliteit als weleer, maar als je over de zeventig bent, verwacht ik dat ook niet meer. Het lijkt mij wel een album waar Sir McCartney vooral hulptroepen heeft ingevlogen om dit NEW ook echt NEW te laten klinken.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Weer een goede plaat van McCartney, waar haalt die man het toch vandaan? Wel iets minder dan zijn voorgang Memory Allmost Full en zeker veel minder dan het briljante Chaos And Creation In The Backyard.

De A-kant (t/m New) is beduidend meer popgeoriënteerd dan de B-kant, waar McCartney de stoute schoenen aan durft te trekken en een 'New-er' geluid laat horen. Ik zal mijn oor nog eens te luister leggen bij deze plaat de komende tijd.

Voor nu een 3,5*

Maartenn schreef:
Weer een goede plaat van McCartney, waar haalt die man het toch vandaan?

avatar van Music4ever

Hij heeft zes jaar de tijd gehad om inspiratie te vinden. Dat is wel erg lang.

Zes jaar is idd lang, maar gezien zijn leeftijd is 6 jaar nog te overzien.

Als groot Mccartney fan ben ik toch lichtelijk teleurgesteld in dit album.
Dit keer geen pakkende melodieën die uitblinken in al zijn eenvoudigheid
maar bombastische dik geproduceerde liedjes die zich niet onderscheiden van het niveau
doorsnee rockplaat.
Ook hoor je duidelijk dat zijn stem achteruit gaat vandaar waarschijnlijk de dikkere productie
om dat wat te verdoezelen.

Conclusie: Niets aan de hand muziek met een enkele fijne melodie maar overall niets bijzonders.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)

Hij heeft zes jaar de tijd gehad om inspiratie te vinden. Dat is wel erg lang.

Tussendoor natuurlijk nog een jazzprojectje wat we niet mogen vergeten.

Of toch wel - dat was niet heel best.

In 2008 nog The Fireman

avatar van Rogyros

Hij heeft zes jaar de tijd gehad om inspiratie te vinden. Dat is wel erg lang.

Ach, als je ziet hoeveel albums hij heeft uitgebracht en hij heeft op zijn 71ste nog steeds de energie en de inspiratie om een - in mijn ogen - erg goed album uit te brengen, dan vind ik het niet erg als hij er wat jaartjes over heeft gedaan. Dat recht heeft hij inmiddels wel.

Maartenn schreef:

Tussendoor natuurlijk nog een jazzprojectje wat we niet mogen vergeten.

Of toch wel - dat was niet heel best.

Ja, maar dat is eigenlijk een coverplaat. Dat gaat sneller dan zelf schrijven.

avatar van Music4ever
Om in Cruijff termen te spreken:
Voor een middelmatige artiest heeft hij een goed album gemaakt,
maar voor een goede artiest heeft hij een middelmatig album gemaakt.

Kan niet zo veel met dit album, het wordt nergens echt spannend en
er is niet één uitschieter te vinden.
Absoluut ambachtelijke popliedjes maar met een mindere stem en het ontbreken
van écht pakkende melodieën blijft er niet veel meer over dan een 13 in een dozijn product.

Doet me als groot McCartney liefhebber pijn om dit te concluderen maar op zijn leeftijd vergeef ik het hem.

Fedde
Save Us 3,5 glamrock!
Alligator 4,5 beste nummer, lekker driftig met fraaie wendingen
On My Way To Work 3,5 niet zo spannend
Queenie Eye 4,0 typische single
Early Days 3,0 oei, pas op Paul, die hoge noot is link op jouw leeftijd, nummer duurt te lang
New 3,5 retro deuntje, wel leuk.
Appreciate 3,0 die hippe productie past de man niet echt
Everybody Out There 3,5 lekker gitaarrockertje, niet opzienbarend
Hosanna 4,5 mooi! gebroken stem klinkt hier juist perfect.
I Can Bet 4,0 lekkere deun, maar wel errug eighties!
Looking at Her 3,0 geen sterke melodie
Road 4,0 dit is echt eens wat anders. Je herkent Macca niet direct.

Klassieker dit album? Nog niet. Heel nieuw is het allemaal niet. Knap en kundig geproduceerd, maar niet alles is even sterk.

tuktak
Berichten verplaatst naar Genres > Rock > Zappa vs McCartney

PRACHTIG ALBUM! En we zijn gewoon terug in de 60's! Bedankt Paul, zo'n album geeft me echt een feel good gevoel! 5*

avatar van musician
Wie dit een goed album vind en niet op de hoogte zou zijn van McCartneys hobbybandje The Fireman, zou eigenlijk eens op zoek moeten gaan naar Electric Arguments (2008)

Een over het algemeen sterk Macca album, alleen dus wel met wat ruimte voor experiment. Dat lijkt dan heel wat, maar per saldo vind ik de hoeveelheid tijd die aan muzikale experimenten wordt besteed erg meevallen. En wat er dan gebeurd blijft in ieder geval van prima niveau.

The Fireman - Highway

avatar van lennon
Wat een mooi boekwerk zit er bij de LP

avatar van Supersid
Erg sterk album, misschien wel een hoogtepunt in het oeuvre van de voorbije decennia.
Het openingsnummer is voorlopig favoriet, maar er staat niet echt een slecht nummer op deze plaat... Op het einde wordt het wel iets minder beklijvend, anders zat er een dikke score in!

avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
Nieuwe videoclip, voor het nummer Appreciate!

avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
En weer een nieuwe clip, ditmaal voor Early Days, met Johnny Depp!

avatar van lennon
En ja hoor. .. Na Bowie worden ook trouwe McCartney fans flink genaaid: Something NEW from Paul | PaulMcCartney.com

Hoe motiveer je mensen om dan toch maar illegaal te gaan downloaden?

Ik ga in ieder geval niet weer dit album aanschaffen. Vind t serieus een naai actie.

avatar van Blokkie
Ben ik helemaal met je eens.

avatar van bawimeko
Gewoon niet kopen, lijkt me dan. Gewoon een aardigheidje voor de hardline-fans (die die andere tracks nog bij ''bij elkaar'' hebben). Het zijn dure tijden voor de Beatles/ex-Beatles-fans!

avatar van devel-hunt
Dure tijden voor die-hard fans.
Naast deze hernieuwde uitgave van NEW komt er een geremasterde uitgave van Venus & Mars en At The speed of sound. Daarnaast verschijnt de box The Apple Years, met al het werk wat George Harrison voor het Apple label heeft uitgebracht, and last but not least, zijn alle Beatles LP's weer voor de zoveelste keer op vinyl uitgebracht, mooi hoor, maar allemaal peperduur.

avatar van lennon
Die re-releases van oude albums vind ik toch wat anders... Een album wat net een jaar oud is, uitbrengen met bonus dingen vind ik pure oplichterij.

Bowie flikte dat zelfs in het zelfde jaar als de release met the Next day.

avatar van Blokkie
Het concert in Tokyo van vorig jaar, waar de live trakcks op de bonus cd van het oplichterspakket, staat in zeer goede kwaliteit op youtube. Alsof het opgenomen is voor een dvd-release. Zou er weer zoiets aankomen?

Ik zou een live cd met nummers die hij live speelde maar nog niet op een live album zijn uitgebracht wel waarderen. Zo zijn daar I Will, I'll get You, I'm looking through yoy, You won't see me. 1985 en de nummers van de laatste cd. Lijkt me een beter plan dan een nog warm album wat de fans al hebben opnieuw en mooier uitbrengen.

Ik vind chaos en creation en Memory almost full mooie albums. Ik ben ook nog in 2009 naar een concert van hem geweest, maar vanaf 2010 kan ik niet meer tegen Paul's stem. Je kunt natuurlijk niet verwachten dat zijn hele lichaam oud wordt, maar zijn stem jong blijft. Terwijl ik Paul er in de jaren 90 en 00's er oud uitzien, kon hij nog steeds fantastisch zingen. Nu hoop ik dat hij er alsjeblieft mee stopt. Terwijl McCartney nog steeds een meesterlijke schrijver is, gooit zijn stem geluid nu echt te veel roet in het eten om van dit album óf toekomstige releases te kunnen genieten.

avatar van devel-hunt
McCartney kan het niet laten. Hij is de studio ingedoken om aan de opvolger van NEW te werken. Commercieel slim als hij is zou het me niet verbazen als de plaat tegen de kerst in de winkels ligt. Aardige bijeenkomst is dat hij een platendeal met Capitol records heeft gesloten, de maatschappij die in Amerika ooit de eerste Amerikaanse Beatlesplaten uitbracht.