Arcade Fire - Reflektor (2013)

Canada
Label: Merge

1. Reflektor (7:33)
  2. We Exist (5:43)
  3. Flashbulb Eyes (2:42)
  4. Here Comes the Night Time (6:30)
  5. Normal Person (4:22)
  6. You Already Know (3:59)
  7. Joan of Arc (5:24)
  8. Here Comes the Night Time II (2:51)
  9. Awful Sound (Oh Eurydice) (6:13)
  10. It's Never Over (Hey Orpheus) (6:42)
  11. Porno (6:02)
  12. Afterlife (5:52)
  13. Supersymmetry (11:16)
coldwarkids schreef:
Dit is niet de officiele hoes.

Hoezo? Hij staat overal vermeld.

avatar van Hedser
De single is erg goed en ook de hoes vind ik mooi. Hij past ook goed bij het album als je kijkt naar de titels van tracks 9 en 10.

avatar van coldwarkids
Ik dacht dat het haast een tijdelijke hoes was.. niet dus

avatar van chevy93
Als dit de officiële hoes is...

Arcade Fire - Reflektor - arcadefire.com
Hier staan overigens volledige hoezen?

Dit ziet eruit als een gecensureerde hoes?

edit: Deze is dus net een paar seconden geleden gewijzigd.

dalexterminate
Reflektor klinkt erg fijn. Verder ben ik nog een beetje huiverig. Na het tegenvallende The Suburbs weet ik echt niet of ik op een dubbelaar zit te wachten.

avatar van OscarWilde
Ben benieuwd naar de ingeslagen weg, of Reflektor al dan niet iets zegt over de hele sound en of album 1 en 2 verschillen van sound. Spannend!

avatar van Sandokan-veld
Reflektor is nu al één van mijn favoriete Arcade Fire nummers. Blijkbaar ben ik het tegenovergestelde van (bijna) iedereen en ga ik deze band alleen maar steeds leuker vinden. Nice.

avatar van corn1holio1
Ik denk eigenlijk dat er redelijk veel fans zijn die Reflektor één van de betere nummers van Arcade Fire vindt. Ik in elk geval ook!

avatar van bram1610
Ik hoop stiekem nog op wat Win Butler gekrijs en gerammel. Alhoewel ik Reflektor een fantastisch nummer vind - goeie single en misschien nog wel betere opener - , mis ik op een of andere manier imperfectie.

reflektor brengt een mens aan het dansen, in extase zelf naar het einde toe. arcade fire staat gewoon vaak voor van die schitterende finales (alles gaat nog crescendo). hier kan je alleen maar blij om zijn als muziekliefhebber.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Reflektor is een fantastisch nummer! Ik ben alleen maar bekend met Funeral, maar dit zet me wel aan om ook de andere albums van Arcade Fire te gaan luisteren. Sterke clip ook, trouwens. Anton Corbijn

Ik zou dan beginnen met het ook fantastische Neon Bible.

avatar van Paap_Floyd
Ik zou het bij Funeral laten.

avatar van coldwarkids
Natuurlijk overtreffen ze Funeral nooit meer.

Neon Bible is anders, maar ook steengoed. Ik zou dat niet willen missen. De meeste nummers zijn opgenomen in een kerk, wat het album een apart geluid geeft en let ook op de teksten.

avatar van FRNKY
coldwarkids schreef:
Natuurlijk overtreffen ze Funeral nooit meer.

Nah er zijn dagen waarop ik Neon Bible zelfs beter vind maar de omstandigheden moeten dan wel goed zijn. Maar goed, an sich natuurlijk al knap om twee meesterwerken na elkaar uit te brengen.

Ik ben daarom ook wel een beetje huiverig voor Reflektor hoor. The Suburbs vond ik toch echt een achteruitgang, hoop niet dat die lijn doorgezet wordt.

avatar van Nicolage Rico
Arcade Fire weet natuurlijk van Musicmeter en wil naast alle andere spellen ook het "lelijkste albumhoes" topic winnen.

avatar van Timo-otje
De hoes is idd niet om over naar huis te schrijven. Maarja het gaat meer om de muziek lijkt me. Ik moest wel een beetje wennen aan Reflektor maar vind het inmiddels een erg goede single. Zeker de opbouw en dan die mooie laatste 2 minuten.

avatar van Nicolage Rico
Ik ben toevallig net met de laatste 2 minuten bezig. Klinkt vooralsnog goed. Groeinummer en wordt waarschijnlijk waanzinnig.

FRNKY schreef:

Klopt.. het ligt ook aan de periodes wanneer je naar zo'n album luistert. Neon Bible heeft schitterende tracks. Ik vind persoonlijk dat Suburbs toch beter is dan Neon Bible.
Reflektor is een geweldige single. Ze laten wel een totaal andere sound horen.. Ze zitten ook niet voor niets op 't label van James Murphy (DFA) Dit staat ze wel goed vind ik. Laat dit album maar komen.

avatar van Mindscapes
Een review: "Rolling Stone's David Fricke: "the best album Arcade Fire have ever made." 4.5 of 5 stars"

Link

tuktak
Berichten verplaatst naar artiestenpagina

avatar van bram1610
3 niewe Reflektor nummers, live op SNL! En Reflektor zelf natuurlijk.

Edit: Correctie, vier nieuwe nummers, zónder Reflektor zelf.

avatar van Dance Lover
De geluidskwaliteit is nog niet 100%, maar ik word al tamelijk euforisch van We Exist!

Edit: En Normal Person is ook een fijn rocknummer.

Edit 2: En Here Comes The Nighttime klinkt vooral lekker funky.

Edit 3: Afterlife klinkt misschien nog wel het beste van allemaal! Heerlijk ritme.

avatar van coldwarkids
Here Comes The Nighttime is ook wel lekker.. Ik weet niet hoe dit live uit moet pakken. maar zo als ik de studio versie hoor.. is het allemaal gladjes.

coldwarkids schreef:

Die is ook live. Na de liveshow gespeeld, misschien in wat meer private setting, maar wel live volgens mij.

avatar van coldwarkids
Oh toch wel? goed gedaan dan!

avatar van japser121
YouTube - Arcade Fire - Here Comes the Night Time
de special volledig te bekijken op youtube!!
Wat een feest zeg

Normal Person vind ik werkelijk buitenaards lekker klinken! Afterlife en We Exist klinken ook errug goed hoor en het inderdaad fijne funky Here Comes The Nighttime hoort juist op plaat 2 thuis, als ik de mooie beschrijvende recensie van Rolling Stone lees. Wat is dit allemaal veelbelovend zeg!!