Arcade Fire - Reflektor (2013)

Canada
Label: Merge

1. Reflektor (7:33)
  2. We Exist (5:43)
  3. Flashbulb Eyes (2:42)
  4. Here Comes the Night Time (6:30)
  5. Normal Person (4:22)
  6. You Already Know (3:59)
  7. Joan of Arc (5:24)
  8. Here Comes the Night Time II (2:51)
  9. Awful Sound (Oh Eurydice) (6:13)
  10. It's Never Over (Hey Orpheus) (6:42)
  11. Porno (6:02)
  12. Afterlife (5:52)
  13. Supersymmetry (11:16)
avatar van De-noir
Moet toch nog wel even aan deze sound wennen, maar als de nummers groeien zoals Reflektor (het nummer dus) bij mij gegroeid is, dan gaat het goed komen. Bij de beat van We Exist moest ik meteen aan MJ denken... de rest heeft nogal wat weg van Talking Heads. Gewaagde move qua sound, maar van deze band verwacht ik niets anders. Benieuwd hoe het totaalplaatje gaat uitpakken

japser121 schreef:
YouTube - Arcade Fire - Here Comes the Night Time
de special volledig te bekijken op youtube!!
Wat een feest zeg

Super bedankt voor de link!

avatar van japser121
west schreef:

Super bedankt voor de link!

graag gedaan,
heb hem ondertussen ook al drie keer na elkaar bekeken en Arcade Fire slaat hier echt wel een nieuwe richting in. Meer funk, meer conga's, zeer dansbaar. Het is echt enorm goed

avatar van inquestos
Bedankt, ga er morgen eens naar luisteren. Dat het een ander geluid wordt is mij nu al duidelijk, en dat bevalt me zeer. Funeral kan je niet met hetzelfde geluid overtreffen.

Kan me overigens moeilijk voorstellen dat dit de echte hoes is. Zowel, dan moet ik er maar eens met een alternatief ontwerp op de proppen komen.

Dit klinkt al super.
Swingt als een tiet.

avatar van bram1610
Ik kan de funky Arcade Fire ook wel waarderen. Alhoewel ik wel die eikel blijft, die steeds maar roept dat ze toch niet over Funeral heen komen.

avatar van Stalin
Tot nu toe nooit een strakke plasser van Arcade Fire gekregen, maar het tot nu toe te horen materiaal van deze nieuwe plaat klinkt toch best interessant moet ik zeggen...

avatar van 1996Customer
Reflektor is echt een verdomd goede single, en het stukje van Bowie is gewoon geniaal (ook al is het maar een achtergrond zang). Als de rest van het album ook zo goed is kan dit wel eens het album van het jaar worden. Of overdrijf ik nu ?

avatar van DirkM
1996Customer schreef:

Nee, wat je zegt klopt wel, mits de rest van het album ook zo goed is. Dat moeten we alleen nog even afwachten

avatar van FRNKY
Ik weet het niet, ik hou nooit zo van verandering. Er zijn niet heel veel bands die een compleet andere weg in kunnen slaan en ermee weg komen. Reflector is inderdaad vrij gelikt, funky, dansbaar, strak gearrangeerd en dat is nou eigenlijk juist wat ik van AF niet per se hoef te horen. Uiteraard was The Suburbs soms al een uitstapje naar de meer gelikte pop en daar kon driekwart van de nummers me ook al niet boeien.

Ik zal wel te pessimistisch ingesteld zijn maar ik heb bijzonder weinig verwachtingen ineens.

Heb je al geluisterd naar de vier andere nummers van de plaat (hiervoor staat de link)? Normal Person is niks gelikt, funky etc aan: dat is een geweldig stevig rocknummer. En Here Comes the Nighttime heeft zo'n typische Arcade Fire -achtige 'ontploffing'.

avatar van sierrra
Nieuwe single klinkt veelbelovend. Ben erg benieuwd naar de rest van het album. Klasse dat ze het aandurfen met een wat ander geluid te komen.

avatar van FRNKY
west schreef:

Normal Person eindigt wel aardig, de rest ben ik gewoon echt niet van onder indruk. Ik hou niet van jaren '80 synthesizers en die glitter poespas.

Maar goed,we gaan het zien.

avatar van mr-mucho
Kan me niet voorstellen dat dit gaat tegenvallen. Ze weten iedere keer hun jasje op een dusdanige manier aan te passen dat het album totaal anders klinkt maar het geheel nog steeds zeer herkenbaar is. De 4 nummers die nu te beluisteren zijn via de SNL Special klinken weer zeer sterk. En meestal groeit het enthousiasme na een aantal luisterbeurten, dus dat zit wel snor. Zin in de 28e!

reflektor is awesome awesome awesome!

Reflektor is vooral 3 minuten te lang, maar dat krijg je nou eenmaal als James Murphy aan de knoppen zit zeker? Het ergste is dat je toch vooral het gevoel krijgt dat de zaken nodeloos gerokken worden om die Bowie guest spot die weinig meer dan een gimmick is er nog tussen te moffelen.

Van mij mag er juist wel 3 minuten bij, maar dat zal wel in de DFA remix komen.

In een specifiek op de dansvloer gerichte remix stoort mij dat minder maar die neiging om de zaken nummer na nummer nodeloos lang te rekken (want dat is "een beetje Talking Heads") was ook al het Waterloo van LCD Soundsystems laatste plaat. Gelukkig is Reflektor toch het op één na langste nummer van de plaat.

Ik dacht, enkel de c door een k vervangen... dat kan best hipper!

avatar van chevy93
Arcade Fire met lange nummers, ik ben benieuwd.

avatar van Tha)Sven
Reflektor vind ik niks aan. Ik zeg het maar gewoon. The Suburbs vond ik maar een 'gewoon goed rock album', zeker niet het interessante Neon Bible of Funeral. Wellicht krijgt het album een historisch/mytologisch tintje gezien de verwijzingen naar Joan of Arc en Orpheus en Eurydice, zou ik wel erg leuk vinden.

avatar van sakkediemus
Reflektor is niet minder dan geniaal!

avatar van bram1610
Tha)Sven schreef:

Ik denk ook dat de tragedies erg mooi worden, valt ook wel heel erg in het straatje van Arcade Fire, dunkt mij zo. Het lijkt bijna gek dat ze niet eerder zoiets hebben gedaan.

Ik ben ook heel benieuwd naar afsluiter Supersymmetry van maar liefst 11:16 lengte.

avatar van Rvdz
west schreef:

Ik hoop niet dat het nummer maar 6 minuten ofzo duurt en dat er dan na 3 minuten stilte een hele flauwe hidden track komt. Maar als het inderdaad 11:16 duurt ben ik ook benieuwd.

Oh ja, zo'n hidden track zou natuurlijk ook nog kunnen.

avatar van JVT
JVT
Ik heb een hekel aan hidden tracks, dus laten we hopen dat het gewoon één nummer is. Wat ik tot nu toe al gehoord heb van dit album klinkt zeer lekker.

avatar van Chronos85
Hidden tracks zijn wel een heel erg vroege jaren 2000. Ik vind het niet bij Arcade Fire passen om zich te verlagen in zo'n gedateerd trucje. Luisterend naar Reflektor kan ik me goed voorstellen dat een nummer van de plaat ook 11 minuten duurt.

avatar van SilverGun
2000? Hidden tracks zijn van alle tijden hoor. Ik zou er weinig problemen mee hebben. Een nummer na een paar minuten stilte plakken is een aardige manier om iets wat niet binnen de context van de rest van het album past, toch ten gehore te kunnen brengen.