Arcade Fire - Reflektor (2013)

Canada
Label: Merge

1. Reflektor (7:33)
  2. We Exist (5:43)
  3. Flashbulb Eyes (2:42)
  4. Here Comes the Night Time (6:30)
  5. Normal Person (4:22)
  6. You Already Know (3:59)
  7. Joan of Arc (5:24)
  8. Here Comes the Night Time II (2:51)
  9. Awful Sound (Oh Eurydice) (6:13)
  10. It's Never Over (Hey Orpheus) (6:42)
  11. Porno (6:02)
  12. Afterlife (5:52)
  13. Supersymmetry (11:16)
avatar van sakkediemus
Roxy Music, Talking Heads, Michael Jackson, disco, funk.. in de Youtube special!

avatar van sierrra
Iemand enig idee waar Reflektor over gaat? Mooie clip van Corbijn trouwens.

sierrra schreef:
Iemand enig idee waar Reflektor over gaat? Mooie clip van Corbijn trouwens.

Volgens mij is het een soort kritiek op de moderne tijden, waarin we met z'n allen als een stel geobsedeerde idioten naar een computerscherm liggen te staren. 'Is dit het nu?', vraagt Butler zich dan af. If this is heaven, I don't know what it's for.
Hier heb je misschien wat aan.

avatar van corn1holio1
The Sneaky, Subversive, Anti-Internet Moral of Arcade Fire's 'Reflektor' Video - Joe Fassler - The Atlantic - theatlantic.com
Dit artikel geeft ook wel een goed inzicht in de video (de interactieve, niet die van Corbijn) en voor een deel ook de lyrics.
Als het klopt natuurlijk.

avatar van Lukas
Arcade Fire heb ik nog nooit echt in mijn hart weten te sluiten. Maar The Reflektor wel. Dus wie weet... Ik ben erg benieuwd!

avatar van Snoeperd
Nog niet vaak zoveel zin gehad in een album als deze van Arcade Fire. De 5 nummers die tot nu toe bekend zijn, zijn van wereldniveau en ook nog eens heel anders dan we van ze gewend zijn.

The Reflektor klinkt eerder als iets van LCD dan van Arcade Fire. Afgaande op deze single vind ik het enerzijds jammer, maar wel goed om te zien dat James Murphy nog steeds in staat is om pakkende disco-esque tracks af te leveren.

avatar van rolandobabel
De eerste recensies zijn binnen: Mojo geeft het album vier sterren en Uncut 7 out of 10, wat laag is voor een Arcade Fire album. Uncut geeft aan dat het de 'hurdy gurdy' tracks mist. Ik durf er nog niets over te zeggen, maar heb het idee dat dit geen vijf of 4,5 sterren album gaat worden.....

Die clash review bevestigt helaas wel een aantal van mijn negatieve vooroordelen: nummers die te lang doorgaan en bedenkelijke lyrics. Maar het blijft natuurlijk de mening van één persoon.

Was wel te verwachten van Rolling Stone natuurlijk: grammy-winning rockartiesten krijgen daar altijd de hoge scores.
Verwacht je ook maar aan een zeer positieve Pitchfork-review omwille van de James Murphy factor.

avatar van Dance Lover
Tja, als ze al niet uit de voeten kunnen met Reflektor ( de single ), dan is het niet verwonderlijk dat de rest daar ook niet zo goed is bevallen. Die recensie van Clash zegt mij dus helemaal niets, aangezien ik Reflektor geniaal vind.

avatar van sakkediemus
Wall | VK

Als de 8 overige nummers van het album van hetzelfde niveau zijn als de 4 nummers die hier te beluisteren zijn wordt dit ongetwijfeld een pareltje!

Morinfen schreef:

Sowieso wordt op Pitchfork sinds Funeral geen slecht woord over Arcade Fire geschreven. Misschien dat ze het heruitbrengen van de EP wat onnodig vonden, maar daar houdt het ver bij op. Denk dat Reflektor nog wel eens album van het jaar kan worden voor Pitchfork. Anders wordt het Yeezus. Ben zelf erg benieuwd, durf wel met zekerheid te zeggen dat-ie beter wordt dan The Suburbs.

rolandobabel schreef:

Hoe kom je daar nou bij? Je hebt zelf maar een paar nummers gehoord, waarvan de meeste live.

avatar van rolandobabel
@west ik ga geen trollen voeden....

avatar van SilverGun
Haha, praat je jezelf altijd zo makkelijk onder discussies uit? Met trollen heeft het bericht van west helemaal niks te maken, hij merkt terecht op dat er nog niets te melden valt over het aantal sterren dat het album verdient. Daarom slaat het bericht van bram1610 net zo min ergens op; hoe kun je in godsnaam met zekerheid zeggen dat het album beter wordt dan The Suburbs terwijl je het overgrote deel van de nummers nog niet kent?

avatar van chevy93
Zekerheid is een groot waard, maar daar de lat voor "beter zijn dan The Suburbs" niet al te hoog ligt..

avatar van FRNKY
Morinfen schreef:

Vond The Suburbs tekstueel ook al van een bedenkelijk niveau. Dat in combinatie met het ogenschijnlijk nadrukkelijk aanwezige LCD-soundsystem-geluid verklaart waarom ik dit album een beetje angstig tegemoet zie.

avatar van Timo-otje
The Suburbs is tekstueel juist erg sterk naar mijn mening. Album staat vol met beschrijvingen uit hun jeugd en de wijken waar ze zijn opgegroeid.

avatar van FRNKY
Afterlife teaser YouTube - Afterlife

Timo-otje schreef:

Dat is inderdaad het overkoepelende thema (enfin, afscheid van een geïdealiseerde "pure" jeugd) maar een thema introduceren staat uiteraard niet automatisch garant voor sterke lyrics. The Suburbs is vooral quasi-diepzinnige holle pathetiek met een handvol dubieuze metaforen die Win Butler al sinds hun debuut-EP aan het recycleren is. Doorgaans zou ik me daar niet eens zo erg aan storen (er zijn maar weinig alt-rock bandjes die enig literair niveau halen de laatste jaren) maar op The Suburbs dramt AF wel heel erg door waardoor het allemaal moeilijk te negeren valt. Een beetje meer subtiliteit zou wel aardig zijn, constant zwaar op de hand zijnde termen over metaforische bommen en oorlogen uit de kast halen om toch maar duidelijk te maken dat ze het echt wel keihard menen is behoorlijk goedkoop.

Morinfen schreef:
Die clash review bevestigt helaas wel een aantal van mijn negatieve vooroordelen: nummers die te lang doorgaan en bedenkelijke lyrics.factor.

Als ze het bij Reflector te lang vinden doorgaan kan ik alleen maar nog enthousiaster worden.

Telamon
Gijsbert Kamer ‏(Volkskrant ) twittert zojuist:
'Wordt dag van muzikale uitersten. Eerst naar Baarn om naar nieuwe Arcade Fire te luisteren.'

Even in de gaten houden vandaag, ben benieuwd wat de eerste reacties zijn.

avatar van Paap_Floyd
Baarn! Misschien moet ik straks ook maar even langs Universal wandelen

uiteindelijk maakt het album me al zo veel niet meer uit

de song reflektor is van goddelijk niveau. mijn geluk kan niet op bij zoveel intensiteit én zo'n feestgehalte.

avatar van MartinoBasso
Die teaser van Awful Sound maakt me zeer benieuwd naar de rest.

avatar van bram1610
Ik weet niet in hoeverre we OOR nog moeten vertrouwen, maar in hun track by track wordt beweert dat Reflektor bij het einde van Porno 'te lang en te zwaar' wordt. Ik heb eigenlijk wel zin in een zwaar en langdurig einde. Het schijnt dat aan het eind van Porno Butler ook eindelijk weer eens begint te rammelen en krijsen. Als het album echt zo is als OOR zegt, kunnen we eerder blij zijn dan teleurgesteld, lijkt me. Begin hier langzaam wel heel erg naar uit te kijken. Gevaarlijk, zoiets.

avatar van Rudi S
Oor noemt het tot Porno (track 11) een meesterwerk , de rest te zwaar en te lang, zijn toch behoorlijk positief.

avatar van bram1610
Ze zijn inderdaad ook positief, maar een album staat of valt bij het einde, wat mij betreft. Waar OOR het eind te zwaar en te lang noemt, lijkt mij dat helemaal niet zo erg. Dat was het punt een beetje.