Bløf - Umoja (2006)

Pop / Wereld
Label: EMI

1. Binnenstebuiten (Yele) (6:07)
  2. Mens (4:01)
  3. Aanzoek Zonder Ringen (4:47)
  4. Hemingway (3:46)

met Eliades Ochoa

5. Wennen aan September (4:23)

met Counting Crows

6. Geen Tango (4:42)
  7. Laag bij de Grond (4:25)
  8. Herinnering aan Later (3:24)
  9. Vreemde Wegen (4:21)
  10. Donker Hart (4:12)
  11. Een Manier Om Thuis Te Komen (5:16)
  12. De Hemel Is de Aarde (4:35)
  13. Regen * (4:06)
  14. Zie Mij *
  15. Eén en Alleen (6:59)
  16. De Hemel Is de Aarde (Akoestisch) * (4:37)
  17. Wennen aan Septemer (Akoestisch) * (4:17)

met Counting Crows

Ace
Ik denk zelf heel wat anders...

Ik bak mijn eigen brood ook weleens, maar als ik dat van de bakker niet te vreten vind, kraak ik het gewoon af. Je punt is me dus volkomen onduidelijk. Voor nu adios, want deze jongen gaat dit topic weer rapido verlaten

musicfriek schreef:
Ahum, ik vind ze stiekum helemaal niet leuk! Dat is het probleem met hun. Ze WAREN leuk, zoals ik al eerder schreef, hun 1e single Liefs uit Londen was leuk, maar daarna is het voor mij eenheidsworst. Da's gewoon mijn mening. En dat mag best gezegd worden. De stempel dat ze Neerlands beste band zijn, wordt je alleen maar opgedrukt.

Maar ben het wel met je eens dat men kritiek mag onderbouwen. Iets wat ik paar pagina's terug ook gedaan heb. Ik beleef geen plezier in het afkraken van albums, maar soms zet ik er wel een gepeperde mening bij. Daar is deze site ook voor! Zou saaie boel worden als iedereen alleen maar positief is over albums. Dan ben ik snel vertrokken. Erover discussieren is juist leuk. Waarom iets wel, waarom iets niet. It's all about taste.... Respecteer de ander zijn smaak dan ook. Doe ik ook. Maar zinnen als Blof sucks etc etc vind ik ook niet kunnen.

Kijk met jou kan ik praten,net als bv AC/DC van het eerste tot de laatste album eigenlijk een groot album zou kunnen zijn...Ik zei ook al dat ze net wat tevaak in herhaling vallen,en de teksten zijn zeker niet de diepste,maar ze zijn gewoon een erg professionele band,en daar mag je niet respectloos over praten,puur bedoelt om te provoceren,en niet een discussie uit te lokken,wat wel zou moeten.
Daarom zeg ik,als je kritiek hebt onderbouw die,maar kom niet louter om te kraken...
En voor degene die denken dat ik Pascal zou zijn,sorry mag ik ff lachen??Nee ik hoorde het nummer,herinnering aan later,met Cristina Branco,en die vrouw heeft een pracht stem,en ze zingt in het Portugees,(fado stijl),en ik zei nog tegen mijn vrouw jammer dat Pascal een beetje het nummer minder maakt,haar stem is geweldig,die van hem past in het duet iets minder,maargoed,daardoor wilde ik even de tekst onder ogen zien,en zoekender wijs ben ik hier beland,en direct viel mij in het begin al die onzin op,daarom moest ik e.e.a kwijt.

avatar van HiLL

gio1001 schreef:

En voor degene die denken dat ik Pascal zou zijn,sorry mag ik ff lachen??

avatar van musicfriek

Toine Rorije
Ace schreef:
Ooit van cynisme gehoord?

Jij waarschijnlijk wel Ace, maar altijd op de verkeerde manier? Je bedoelt natuurlijk ironie.

Moet ik toch weer even terugkomen... Ooit van cynisme gehoord?

Ik dacht al dat je het topic had verlaten?
En nogmaals,je mag Blof van mij de slechtste band te wereld vinden,maar geef gewoon respect aan muzikanten.
Als je mij gitaar zou horen spelen,kan het ook allemaal nog veel beter,en mijn zang idem,maar dat is waarschijnlijk nog altijd veel beter dan 90% van Nederland.
En dat iedereen mij slecht zou vinden mag ook nog,maar zolang het onderbouwd is,en met respect is er niets aan de hand,dat is gewoon kwestie van smaak,en gelukkig scheelt die,want anders zou alles toch wel erg saai worden.

shappy1010
Jij bent shappy.

Pardon heb ik wat gemist?

Toine Rorije schreef:

Gaan we mierenneuken?

Nee,haha.

We hebben wel 1 ding in gemeen,dezelfde voetbalclub.
En zelfs veel van je muziek kan ik waarderen,dus...

Toine Rorije

Heel lelijke fout

@Gio: no offense verder hoor. Beetje discussieren moet kunnen

Heel lelijke fout

@Gio: no offense verder hoor. Beetje discussieren moet kunnen

Not offended,en natuurlijk moet discussieren kunnen,maar op sommige mensen die met kreten als,klote,troep ed komen,die dragen natuurlijk niet echt bij tot een discussie.
Off-topic,leuke site heb je,en ik was erbij toen ie scoorde,was een vette wedstrijd.

shappy1010
gio1001 schreef:

Zit nu al een tijdje bij MuMe en geloof me die kreten krijg je er niet meer uit.

Ik verbaas me er steeds over hoe extreem fel mensen kunnen reageren op artiesten waar opzich niks mis mee is. "Emotie" is dan vaak de dooddoener waarmee men aankomt, maar mijn emotie wint het niet van het rationele. En als je dan een keer voor de gein iets lulligs zegt over een artiest van hun keuze oeioeioe dan is het hek van de dam hoor..!

En inderdaad dat posten bij artiesten waar je een hekel aan hebt blijf ik stom vinden. Zo HAAT ik bjork b.v. vind ik een misbaksel eerste klas met idiote muziek. Maar dat gezegd is het één van de weinige artiesten die deze emotie in mij oproepen, terwijl sommige hier dat zo'n beetje met 90% van alle pop muziek hebben. Ga ik in Bjork topics haar lopen afzeiken? Albums zoeken en daarop lopen scheiten? Nee want er zijn mensen die Bjork fans heten en haar muziek aanschaffen, en die trap je dan wel mooi in hun zak, ongeacht hoe ik over haar denk.

Hahaha, echt niet te geloven, en het gaat nog steeds niet over het album. Ik geef de hoop op denk ik!

sebas__71 schreef:

Ik zou je adviseren om even een beetje terug te lezen,daar vind je o.a mijn mening over het album,dus waarop baseer jij dit?
Het is gewoon een goed en proffessioneel album,met toch wel wat variatie,in de vorm van inmening van buitenlandse artiesten.Daardoor hebben een aantal nummers een toch wat andere klank dan de normalen Blof lijn.Luister maar eens naar het nummer:herinering aan later.Niet alle nummers van dit album kan mij bekoren,maar er zitten er toch wel een paar aardige tussen.

gio1001 schreef:

Ja, ik heb je reactie gelezen, ik heb er zelf ook een geplaatst, maar kijk eens hoeveel echte reacties er nu eigenlijk staan, erg weinig toch?

avatar van SilverGun
gio1001 schreef:
Maar nogmaals gaat het niet daarom,

Klopt. De teksten, de stem van de leadzanger en de pretentieuze lading van de muziek sneeuwt voor mij alles wat muzikaal nog wel degelijk zal zijn, helemaal onder. Dat de makers talent hebben boeit me niet, hadden ze dat maar zinvoller moeten gebruiken. Samenwerkingen met andere 'grote' bands en platenverkopen zijn al helemaal niet relevant.

Maarja waarschijnlijk ben je net iets te simpel van geest om zulke zaken te kunnen onderscheiden.....

Jij ook bedankt voor je non-reactie

avatar van Jazper
Nou, ik heb voor de grap even geluisterd naar een aantal nummers.

Ten eerste 'Wennen aan september'. Dit nummer vind ik vooral erg voorspelbaar. Het nummer hangt van cliche's aan elkaar. Zouteloze begeleiding, zwakke gitaarsolo's. Een echt nu-weet-ik-het-wel-nummer.

Vervolgens 'Hemingway'. Hier word ik ook niet vrolijk van. Alhoewel het drumwerk hier wel aardig is. Dat spaanse gedreutel is volkomen misplaatst. Alles wat mooi kan zijn aan spaanse muziek wordt volledig ondergedompeld in de gladde blofsaus. Hier komt het pretentieuze ook om de hoek kijken. Het geeft zo'n wij-gaan-iets-bijzonders-doen-gevoel. Daar houd ik niet van. Het maakt het allemaal zo ongeloofwaardig.

Ik sleep mij voort naar 'Een manier om thuis te komen'. Dit is vooral erg monotoon. De melodie is willekeurig. Het tempo is onveranderd te laag. Gezapigheid troef.

'Geen tango' is het laatste liedje dat ik beluister. Ook hier weer geen pit. Opgeteld bij dat eeuwige geslis van de zanger en die kermis of dat draaiorgel (wat is dat halverwege het nummer?) zorgt het ervoor dat ik nu echt blofmoe ben.

Nou, ik heb echt geprobeerd er wat in te ontdekken, maar het blijft ergeren. En even voor sebas__71: dit was toch echt een poging het over het album zelf te hebben. Even uitpuffen hoor, pfffff...

Jazper schreef:
Nou, ik heb voor de grap even geluisterd naar een aantal nummers.

Ja,dit is nou een goed voorbeeld, van een goede kritische beoordeling van het album. Je hebt ernaar geluisterd, en daarna oordeel je erover, prima!

avatar van Jester
Tjonge, wat een emoties hier. Is Blof de Nederlandse Toto?

Ik kan me in een deel van de kritiek op Blof wel vinden hoor, maar ze hebben ook een aantal pareltjes van de Nederlandse popmuziek op hun naam staan: Liefs uit Londen, Mooie Dag, Omarm.

Ik ben na Liefs uit Londen afgehaakt...

avatar van animalkrullie
Vond juist liefs uit londen één van hun mindre nummers.
Twee koude handen is mijn favoriete stuk van deze band.
Juist de wat minder bekende werken zijn goed!
Dit album bevat aardige composities, maar ik mis een beetje de "power" die deze band zo lekker maakt.

Ik heb nog nergens kunnen vinden waar het naar mijn mening nou werkelijk aan schort...

Als je als Blof de hele godsganse wereld rondreist om inspiratie op te doen, waarom kom je dan terug met de zelfde "Neeltje-Jans sound" die je al jaren hebt. Lijkt me hilarisch om als Japanse trommelaar of Cubaanse gitarist een beetje de sound van Blof te moeten overnemen.

Neej, de heren slaan naar mijn mening de plank volledig mis, zowel qua muziek als qua teksten. Spinvis komt nog weg met de bijna cabaresque teksten (ik ben een vrouw van 40 met een sigaret, ik heb een buitenaardse stof in mijn bloed... ) maar Blof probeert poezie te maken die nergens op slaat.

Jammer, want "dansen aan zee" en "aan de kust" vond ik nog niet eens zo heel vervelend...

Tja, als je een naam hebt kom je (helaas) ook veel op de radio....

avatar van Hans Brouwer
Der Koennemans schreef:
Neej, de heren slaan naar mijn mening de plank volledig mis, zowel qua muziek als qua teksten. Blof probeert poezie te maken die nergens op slaat.
Tja, als je een naam hebt kom je (helaas) ook veel op de radio....

Beste "Der Koennemans", wat heb je dat toch prachtig verwoord!!

Tja Hans, ik doe mijn best

Electro_ schreef:
Ja precies ik ook. En ik herrinner me nog een nummer waarin ze zingen "wat een mooie dag voor de dood". Ik snap daar niet de pracht en praal in, ook al kan het een of andere symbolische gedachte hebben.

kijk, ik zocht een reactie waarmee heel duidelijk aan te tonen is dat mensen niet goed luisteren naar teksten en/of geen poetisch gevoel hebben. Ondanks dat wel kritiek leveren. Waarom? Omdat je het niet snapt! "Ik snap dit niet... DAN IS HET STOM! nee sterker nog: HET IS PRETENTIEUS.

Als jij niet snapt wat ze bedoelen met 'mooie dag voor de dood, DAN LIGT DAT AAN JOU, vriend.

Als mensen niet snappen wat blof bedoeld met een tekst als: "terwijl de maan maar klimt en jij in zilver baadt, schijnt haar licht het licht op straat, jij hebt jou tot jou gemaakt. " dan kan ik me dat best voorstellen. MAAAAAR er is dus wel een verklaring. Kortom HET IS GEEN ONZIN. Er zit echt wel een gedachte achter, dus als jij die niet kan vinden is dat jouw zaak.

Ik zeg jouw maar ik bedoel niet alleen Electro-nog wat. Ik bedoel iedereen die zo'n kritiek levert.

Toen ik een rekensom op school niet snapte hoefde ik niet te kotsen hoor. Opvallend hoe jullie lichaam reageert op onwetendheid.

mazzel

avatar van HiLL
Hmm frustrated? Maar goed leg jij ons eens uit wat het allemaal betekend..

HiLL schreef:
Hmm frustrated? Maar goed leg jij ons eens uit wat het allemaal betekend..

lol, nee niet echt frustrated maar om je punt te maken moet je soms schreeuwen.

allereerst kun je altijd je eigen interpretatie vinden.

maar goed, het nummer mooie dag. Eindigt heel mooi en verrassend met "Wat een mooie dag...voor de dood". Nou lijkt me simpel. De beste man overziet z'n leventje nog eens en vindt het wel mooi geweest. Hij is niet bang voor de dood. Mensen zijn vaak bang voor de dood, ik denk dat die gasten van blof daar anders over denken. Zo komen hun teksten vaak over in elk geval.

De tweede die ik noemde is moeilijk. Ik dacht eerst dat het over geboorte ging maar nu denk ik dat het juist gaat over de dood, wederom. Maar dan een hele spirituele invalshoek. Namelijk het 'overgaan' zelf. De daadwerkelijke weg 'naar boven'. Leg de tekst er maar eens naast ( De mooiste verliezers ). Overigens is die term "beautiful losers" al eens gebruikt door iemand. Ook om aan te tonen dat we allemaal zullen sterven, hoe je het ook wendt of keert. Dus dat idee is niet nieuw, maar de tekst blijft (voor mij) mooi.

genoeg?

Ace
Ik interpreteer dat soort dingen vaak heel anders en wil niet beweren dat het niets betekent. De zinnen rammelen gewoon aan alle kanten en dat maakt het er voor mij niet echt geloofwaardiger op.

Ik waardeer mensen als jij overigens wel. Met zo'n creatieve geest weet je waarschijnlijk aan "Er zijn vliegtuigstoelen, miljoenen bij bedoeling en bovendien zijn er limousines en er zijn leugens over sterren die we toch nooit zien" nog een esoterische draai te geven