Bløf - Umoja (2006)

Pop / Wereld
Label: EMI

1. Binnenstebuiten (Yele) (6:07)
  2. Mens (4:01)
  3. Aanzoek Zonder Ringen (4:47)
  4. Hemingway (3:46)

met Eliades Ochoa

5. Wennen aan September (4:23)

met Counting Crows

6. Geen Tango (4:42)
  7. Laag bij de Grond (4:25)
  8. Herinnering aan Later (3:24)
  9. Vreemde Wegen (4:21)
  10. Donker Hart (4:12)
  11. Een Manier Om Thuis Te Komen (5:16)
  12. De Hemel Is de Aarde (4:35)
  13. Regen * (4:06)
  14. Zie Mij *
  15. Eén en Alleen (6:59)
  16. De Hemel Is de Aarde (Akoestisch) * (4:37)
  17. Wennen aan Septemer (Akoestisch) * (4:17)

met Counting Crows

Graag gedaan

En jij bedankt voor dit grote compliment

Harmen

Lijkt me een heel mooi album, aangezien ze inspiratie over de hele wereld hebben opgedaan, vind ik een goede actie
Aanzoek Zonder Ringen vind ik sowieso al heel mooi
Ik ga eens kijken of ik hem kan downen, en anders maar kopen dan

avatar van the viking
Hans Brouwer schreef:
Harmen, je bent een wijs man. Dat ik, als 47 jarige, nou toch een voorbeeld aan je moet nemen..... Ik heb ook gezegd wat ik wilde zeggen. Ik heb dat tot vervelens toe herhaald .
Ik leg mijzelf, voor wat betreft Blof, een spreekverbod op.
Harmen, dank je wel voor dit wijze advies.........

Met hartelijke groet

Hans de kaken stevig op elkaar,anders heb ik nog wel plakband tape voor jou,

hartelijke groet

avatar van Hans Brouwer
The Viking, vriend!

wavanbuuren
Hans Brouwer schreef:

Ik mag niks meer zeggen. WAvanBuuren heeft mij het zwijgen opgelegd

Met vriendelijke groet

Blijkbaar heb ik mijn invloed dan altijd schromelijk onderschat

Goed dat ik het weet nu

wavanbuuren
Hans Brouwer schreef:
Ik leg mijzelf, voor wat betreft Blof, een spreekverbod op.
Harmen, dank je wel voor dit wijze advies.........

Met hartelijke groet

Bedankt Hans! Maar mocht Blof in de toekomst een nieuwe plaat maken, mag je daar vanzelfsprekend na een aantal luisterbeurten een best nog een weloverwogen mening over ventileren

avatar van Hans Brouwer
wavanbuuren schreef:

Beste wavanbuuren,

Ik heb een vrij uitgesproken mening over Blof. Het lijkt mij niet verstandig dat ik mij hier in de toekomst nog verder over uit laat. Ben ik bevooroordeeld? Jazeker!

Met hartelijke groet, Hans

Bob Cremers
Blof is een goede band, maar dit album lijkt me niks.

Dit is een heel apart album, apart in de vorm van origineel en geweldig. dit is gewoon totaal wat anders, en dat is geweldig vind ik!

Met nummers als 'Aanzoek Zonder Ringen', 'Wennen Aan September' en 'De Hemel Is De Aarde' gewoon een topalbum.

avatar van Justinx
Ik hou totaal niet van Nederlandse muziek, zo ook niet van Bløf. Wel vind ik het een leuk idee dat ze de wereld zijn rond geweest om een paar nummers op te nemen. Erg leuk, maar voorals nog niets voor mij. Overigens, het enige nummer wat ik wel heeel erg cool vind is Mens. Het is erg anders dan de rest, misschien vind ik m daarom zo cool

Blof blijft toch een van de meest onderschatte Nederlandse bands ooit. Er word altijd wel lacherig over gedaan wanneer blof word geroepen. Maar er is bijna geen andere Nederlandse muziek met een dergelijke kwaliteit. Op uitzondering misschien van Marco Borsato, maar ik heb gewoon een hekel aan die man.
Ook op dit album bewijst blof weer dat ze iets kunnen en niet zo maar wat doen.

nijme255@adsl
Leuke sky-radio muzak.
Ik word er niet anders van nadat ik het gehoord heb.
Maar ieder zijn smaak en het is goed dat er een publiek voor is.
Nederlandstalige muziek is namenlijk meer dan Rommie, Jannes of Jan Smit.

Bob Cremers
Ik heb Blof, Racoon en Ilse de Lange in Zeeland gezien
van het concert At Sea.

Marcel²
Bob Cremers schreef:
Blof is een goede band, maar dit album lijkt me niks.

Dit album viel mij ook behoorlijk tegen, erg jammer want op zich is het een goede band. 2.5*

Een album met veel experimenten. Ook leuk dat Adam Duritz van de Counting Crows weer meedoet. Daarnaast vind ik Mens en Aanzoek Zonder Ringen hele goede singles. Toch kom ik niet verder dan 3 sterren, want het blijft allemaal iets te veel van hetzelfde. Bovendien vind ik de zang van Paskal Jakobsen te monotoom.

Ik heb het totaal niet met blof, maar ik moet toegeven dat ik de laatste twee hitjes (Mens & Een Manier om Thuis te Komen) best wel goed te pruimen vind.

Wat veel negatieve reacties over dit album. Ik vind 't een best goed album. 'Geen Tango' en 'Een Manier Om Thuis Te Komen' zijn erg mooi. Ik las paar opmerkingen over de titels en teksten die ze gebruiken. Ik vind Paskal echt hele mooie gevoellige liedjes schrijven. (zeker als je het gaat vergelijken met Volumia..)
Ik hoorde trouwens dat als je dit album in huis hebt, je een extraatje krijgt. Als je de cd in je computer stopt, kun je materiaal downloaden dat nog niet uitgebracht is (wel bestaande nummers), best gaaf. Robbie Williams kreeg dit album en handen en dacht, dát ga ik ook doen...

avatar van SilverGun
Ik vind Paskal echt hele mooie gevoellige liedjes schrijven.

Schrijft hij ze wel?
(zeker als je het gaat vergelijken met Volumia..)

Ja, daar noem je dan ook een vreselijk overgewaardeerd bandje...

DonDijk
met een half puntje verhoogd naar 3.5.
toch vernieuwend bezig en dat,vind ik,moet gewaardeerd worden

avatar van Wib0__
Blof blijft goed, dat hebben ze ook met dit album wel weer bewezen. Blijft een lekker album!

avatar van noisecommando
0,5
De teksten ontstijgen nauwelijks van het niveau VMBO-rijmelaarij.
Om het vervolgens nog erger te maken wordt het gezongen door en absolute saaie eentonige zeik/zeur stem die overigens totaal geen melodie kan houden.
De muzikale omlijsting is zo mogelijk nog saaier.
Kortom vervelende saaie muziek voor mensen die waarschijnelijk zelf nog saaier zijn.

avatar van AzurixXx
Pascal en zijn band doen het ook met deze plaat weer prima! En wat een idee om de hele aarde over te gaan voor wat plaatjes!! Dat kun je toch niet geloven hè?! Maar na Marco Borsato is dit voor mij absoluut de beste artiest van eigen bodem en het album is zo goed dat ik wel 5 sterren moet geven!

DonDijk
echt wel!

avatar van Xel
Xel
[quote="
PS: Blof is de meest gedraaide Nederlandse artiest op de radio in NL! Dat moet toch wat zeggen ![/quote]

Het zegt iets, maar waarover zegt het iets?

Joy
wanneer gaan ze die knakker verbieden ook nog maar 1 tekst te schrijven?

kom mensen, mijn nichtje van 4 kan dat nog beter

niet te geloven, muzikaal niet mijn muziek maar ik hoor wel dat het goed in elkaar zit, ik erger me alleen dood dus aan die 3 jarige kleuterteksten

EVANSHEWSON
Nederlandse vrienden van me hebben me deze band in de maag proberen te splitsen, helaas, driewerf helaas, ik snap het plaatje niet, deze muziek is gewoon niet aan mij besteed. Kan best leuk zijn, maar ik hoor dit gewoon niet ????

Neen, ik ga nog wat naar Noordkaap, Monza of Bram Vermeulen luisteren, of toch maar eens Doe Maar vandaag ???

Ga natuurlijk geen stem uitbrengen, ik wil de boel niet belazeren, dit is mijn ding niet, dus vind ik niet dat ik recht heb om de boel dan maar te gaan verzieken...

Hmmmm.

Ik kijk altijd op deze site als ik een beetje wil inschatten of ik een album al dan niet zal luisteren, en vind de reacties vaak waardevol.

Afijn. Umoja van Bløf heb ik al weer een tijd in huis en ik dacht, komt, laat ons eens op MusicMeter kijken wat de gemiddelde mening over dit album is. Kom ik me daar een lading subjectieve persoonlijke aversie tegen de band in het geheel tegen... GOEIEMIDDAGGG

Waar in het verleden de reacties waardevol waren, vraag ik me hier even af... waarom? Heeft men hier baat bij? Neen, ik vrees van niet.

Afijn. Vooral het hoofd van de zanger en de niet diepgaande teksten moeten het ontgelden. Ik LUISTER muziek, en ik KIJK het niet, dus het zal mij een rotzorg wezen hoe die vent eruit ziet. Voor mijn part is hij nog lelijker dan Jack Nicholson. Boeiend! En de teksten gaan nergens over. Welke tekst gaat tegenwoordig wel ergens over? Het gaat of over de liefde bedrijven of het moeten ontberen van zulks genot. Vervolgens is er een piepkleine minderheid die zich politiek probeert te uiten en een iets grotere minderheid die denken dat ze heel stoer zijn omdat ze zoveel diepgang in hun muziek proppen dat ze het zelf niet meer snappen (valt onder de noemer "progressief"). De overgrote meederheid echter, gaat helemaal nergens over. Moet dat dan? Mijns insziens niet, als ik behoefte heb aan een expliciet onderwerp lees ik Jan, Jans & de Kinderen wel.

Afijn. Mijn mening over Bløf en hun album Umoja. Lang geleden hield ik helemaal niet van nederlandstalige muziek, maar de single Aanzoek Zonder Ringen was in een keer raak bij mij. Alles klopte: het gitaarspel, de percussie, de zang - een eigen geluid. Kwaliteitsmuziek. Vrij snel daarna dit album aangeschaft, en het valt helemaal niet tegen. Sterker nog, hoe vaker ik het luister, hoe mooier ik het ga vinden, en hoe meer Bløf ik wil luisteren... dus eenieder die overweegt dit album aan te schaffen: twijfel niet. Kopen, en dan luisteren.

Zo. Ik heb gesproken. Eh. Geschreven.

Edit: viereneenhalve sterretjes

avatar van aphexfreak
zeker wel 1 van de beste nederlandse bands, en met dit album hebben ze mij definitief over de streep getrokken...
prachtige liedjes die stuk voor stuk in men hoofd blijven zitten en mooie intelligente teksten.
ja, dit is toch wel een van de mooiste albums van blof.

en zeker wel 4,5* waard

avatar van Rinus
Goed album van Blof, met allerlei invloeden uit de hele wereld, hetgeen de ene keer iets beter uitwerkt dan de andere keer. "Mens" is een gigantisch nummer, net zoals "De hemel is de aarde" en "Donker hart", met die hele mooie brug met de russische violisten. Prachtig gedaan. Goede productie ook.

avatar van Peter88
1,0
Opzich is het idee wat achter deze CD zat erg goed, maar de nummers zijn gewoon weer standard Blof nummers geworden, die qua teksten ook helemaal nergens over gaan